Ukrajina

karanana

#188401 Re: Ukrajina

Post by karanana »

hame znaci nisam na foe?
kluz franjo

#188402 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Bila jednom jedna "druga vojna sila svijeta" i njena "trodnevna SVO" sa ciljem 100 %-tne dekaptacije vojne i civilne suverenosti Ukrajine.
Već preko godinu i po dana je ista zaglavljena u nekim živicama i blatu jaaako daleeeeeeeko od tog cilja.
A evo opet ima likova koji fantaziraju o ruskim pobjedama.

A činjenice govore da je ZSU nakon mjesec dana ofanzive u Zaporožju sa mnogo manje gubitaka ostvarila veće teritorijalne uspjehe, nego agresori sa mnogo više gubitaka u ovoj klanici oko Avdiivke.

Što još jednom činjenično potvrđuje tezu da su vojne greške ZSU manje od grešaka agresora, a uspjesi veći.
A to nas opet vraća na efekat "makaza".
RunnerX

#188403 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

Čitalac wrote: 15/11/2023 20:04 Zelenski upozorava da bi manjak finansijske pomoći sa zapada mogao da dovede do ozbiljne krize.
Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi Ukrajini bilo teško ostvariti socijalna davanja bez zapadne potpore. Prema njegovim riječima, moglo bi doći do "krize koja će utjecati na tijek rata".
"Važno pitanje je financijska potpora za socijalne naknade. Otvoreno ću vam reći - bit će vrlo teško bez potpore. Jer sav novac koji Ukrajina zaradi dajemo našoj vojsci. Ako nam ne pomognu, bit će jako teško. Bit će potrebno ili smanjiti potporu vojsci ili ne pružati socijalnu pomoć. Odnosno, krize će biti u svakom slučaju. Hoće li to utjecati na tijek rata? Da. Hoće li zaustaviti našu borbu? Ne", rekao je Zelenski.
On je podrškom Izraelu ukakio i šefa i stanicu. Pretpostavljam da je morao, ali će ga skupo koštati.
kluz franjo

#188404 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

RunnerX wrote: 15/11/2023 23:56
Čitalac wrote: 15/11/2023 20:04 Zelenski upozorava da bi manjak finansijske pomoći sa zapada mogao da dovede do ozbiljne krize.
Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi Ukrajini bilo teško ostvariti socijalna davanja bez zapadne potpore. Prema njegovim riječima, moglo bi doći do "krize koja će utjecati na tijek rata".
"Važno pitanje je financijska potpora za socijalne naknade. Otvoreno ću vam reći - bit će vrlo teško bez potpore. Jer sav novac koji Ukrajina zaradi dajemo našoj vojsci. Ako nam ne pomognu, bit će jako teško. Bit će potrebno ili smanjiti potporu vojsci ili ne pružati socijalnu pomoć. Odnosno, krize će biti u svakom slučaju. Hoće li to utjecati na tijek rata? Da. Hoće li zaustaviti našu borbu? Ne", rekao je Zelenski.
On je podrškom Izraelu ukakio i šefa i stanicu. Pretpostavljam da je morao, ali će ga skupo koštati.
Ako su u ovom kontekstu "šef i stanica" USA i NATO, onda nije ništa "ukakio", već suprotno. Bio je upravo u liniji i sa "šefom" i sa "stanicom". Potpuno u skladu sa egzistencijalnim interesima Ukrajine.
A ako je "skupo koštanje" to što je Iran saveznik Rusije u agresiji na Ukrajinu... pa ni to nije ništa što je novo ili nije ovisilo o (ne)podršci Izraelu 07.10.
caros

#188405 Re: Ukrajina

Post by caros »

Kada je u pitanju politika nije ništa izgubio, kada je u pitanju mišljenje običnog naroda onda jeste, vidi se to po svim upisima na svim mogućim socijalnim mrežama.
kluz franjo

#188406 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Ako je Ukrajini "mišljenje običnog naroda po socijalnim mrežama u BiH" dostavljalo Cezare, Scalpove, Leoparde, Javeline i sl. za odbranu od ruske agresije, onda jeste "ukakio i šefa i stanicu".
A ako su Ukrajini u odbrani od agresije "šef i stanica" USA i NATO, onda je iz te perspektive sve OK sa njihovom podrškom 07.10.
Svakako nije Zelenski nagovarao, niti je u ukrajinskom interesu bilo da Hamas pokrene spiralu zla i zločina.
U agresiji Rusije na Ukrajinu su samo Putinu i Kremlju civilne žrtve u užasnim brojevima u Izraelu i Gazi trebale i odgovarale.
caros

#188407 Re: Ukrajina

Post by caros »

To nije gledanje šire slike. Sutra će neki Mike Johnson reći, e nema više ništa za Ukrajinu, i reakcija javnosti će biti mlaka jer obični narod mrzi licemjerje.

Prije dva mjeseca se nije mogli ni zamisliti da se pišu negativni postovi na ovoj temi npr, više nije tako, isto vrijedi za sva bespuća interneta. Rat više nije 90% oružje, sada propaganda ima ogromnu moć, mogo veću nego ikada prije.
Nebozemlja

#188408 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

caros wrote: 16/11/2023 00:42 To nije gledanje šire slike. Sutra će neki Mike Johnson reći, e nema više ništa za Ukrajinu, i reakcija javnosti će biti mlaka jer obični narod mrzi licemjerje.

Prije dva mjeseca se nije mogli ni zamisliti da se pišu negativni postovi na ovoj temi npr, više nije tako, isto vrijedi za sva bespuća interneta. Rat više nije 90% oružje, sada propaganda ima ogromnu moć, mogo veću nego ikada prije.
Slažem se, Zelensky je jednostavno trebao držati jezik za zubima.
kluz franjo

#188409 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Jahhh...
MAGA Mike Johnson baš ima ciljnu grupu "mišljenja običnog naroda o licemjerstvu u vezi Gaze" i "bla, bla, bla..."
Pa je zbog "licemjerstva i Gaze" predložio da se "da gas do daske u Gazi".
Mislim... kontam ja da postoji veliki interes propagande iz Kremlja da zločini iz Izraela i Gaze nekako zasjene temu Ukrajine.
Ali dajte se malo uozbiljiti.

Iz ostalih vijesti izdvajamo... npr. Švabe ne 4, već 8 milijardi za Ukrajinu. npr. mala Danska sama skoro milijardu. ITD.
Na čekanju 60 mlrd. iz USA.

Kao što rekoh... jasno je kakvo "mišljenje običnog naroda po socijalnim mrežama" u vezi agresije na Ukrajinu Putin želi kreirati i propagirati. Pa ko se uhvati, uhvati.

A anti-ukrajinski/pro-ruski stavovi nisu na ovom pdf-u nikad bili ni strani, a ni zabranjivani koliko je meni poznato.
To što su se pojedini naprasno ohrabrili nakon 07.10., to nije ni do moderacije pdf-a, a ni do Zelenskog.
Nebozemlja

#188410 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

kluz franjo wrote: 16/11/2023 01:18 Jahhh...
MAGA Mike Johnson baš ima ciljnu grupu "mišljenja običnog naroda o licemjerstvu u vezi Gaze" i "bla, bla, bla..."
Mislim... kontam ja da postoji veliki interes propagande iz Kremlja da zločini iz Izraela i Gaze nekako zasjene temu Ukrajine.

Iz ostalih vijesti izdvajamo... npr. Švabe ne 4, već 8 milijardi za Ukrajinu. npr. mala Danska sama skoro milijardu. ITD.

Kao što rekoh... jasno je kakvo "mišljenje običnog naroda po socijalnim mrežama" u vezi agresije na Ukrajinu Putin želi kreirati i propagirati. Pa ko se uhvati, uhvati.

A anti-ukrajinski/pro-ruski stavovi nisu na ovom pdf-u nikad bili ni strani, a ni zabranjivani koliko je meni poznato.
To što su se pojedini naprasno ohrabrili nakon 07.10., to nije ni do moderacije pdf-a, a ni do Zelenskog.
Stoji sve, ali mogao je jednostavno da ne komentariše ništa i zadrži i jedno i drugo.
HelaS

#188411 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

caros wrote: 16/11/2023 00:42 To nije gledanje šire slike. Sutra će neki Mike Johnson reći, e nema više ništa za Ukrajinu, i reakcija javnosti će biti mlaka jer obični narod mrzi licemjerje.

Ukrajinu su načeli Poljaci, njihovi trgovci žitom i vozači kamiona
kluz franjo

#188412 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Nebozemlja wrote: 16/11/2023 01:24
kluz franjo wrote: 16/11/2023 01:18 Jahhh...

Stoji sve, ali mogao je jednostavno da ne komentariše ništa i zadrži i jedno i drugo.
Ne kontam.
Znači zamjera se Zelenskom i Ukrajini što u danima oko 07.10. nije držao jezik za zubima?!
Znači lik tada rekao i postupio onako kako su i "šef" i "stanica" tada nastupali.
Od tada se opet vodi opet svojim poslom i svojim brigama, a koje su ogromne i za koje mu trebaju i "šef" i "stanica".
Ali će "ukakiti" senzibiltet "mišljenja običnog naroda po socijalnim mrežama u BiH" koje će konačno naći opravdanje što iranski dronovi padaju po Ukrajini?!

Mislim sve OK. Kao što rekoh, anti-ukrajinski/pro-ruski stavovi nisu ni strani, a ni zabranjeni ovdje na pdf-u.
Ali opravdanje za iste nema (i ne može imati) nikakve veze sa Hamasom i 07.10.
Ili?
emirolini

#188413 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Bleje ljudi ofrlje, nemaju pojma o zivotu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#188414 Re: Ukrajina

Post by pici »

karanana wrote: 15/11/2023 23:23 hame znaci nisam na foe?
izgleda da nisi a ni ja al on kod mene jeste, baljezga lik ko probušen opanak.
Dope_Man

#188415 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Kakvo fulanje.

Jedini "sef i stanica" koji su zbog podrske Zelenskog Izraelu nakon hamasovog teroristickog napada na festivalu posrani jeste dio javnosti u BiH koji svakako ima gadjenje prema Zidovima, i koji se poistovjecuje sa Palestincima iako su isti politicki uvijek imali jace veze sa Srbijom. Al javnost u BiH nit je sef, nit stanica u sopstvenoj kuci, a kamoli za bilo sta bitnije na globalnom nivou.

Na bilo kojem stranom forumu se jasno vidi da ljudi sa zapada nisu fanovi Palestinaca, niti protesta na kojima se skupljaju migranti u znak podrske Palestini. A na tim se domace stanovnistvo moze pobrojati na prste jedne ruke

Dakle Zelenski je sasvim logicno politicki na strani koja mu je do sad pomogla i od koje zavisi buduci ishod rata, isto kao sto je hamas sasvim logicno u savezu sa putlerom i Iranom.
drug_profi

#188416 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ja sam prvi ostao zgađen nastupom Palestinaca (nema veze sto je to Hamas, to su Palestinci) u kukavičkom napadu na žene, djecu i starce.
Ono što su uradili u tom raidu je neviđena glupost.
Tad sam rako da je Hamas vrlo efikasno dehumanizirao palestince i da će tek sad da se dese strašne stvari.
Ali pojma nisam imao da će jedna nazovi civilizovana država koja je dio Zapada dozvoliti sebi da čini takve strašne ratne zločine.

I sam bih isti dan kad i Zelenski rekao iste stvari.
A to je taj dan.
Već koji dan poslije sam ostao zgrožen reakcijom IDF.

I jesam danas za podršku palestinskom narodu u smislu da prestanu biti ignorisane civilne žrtve i da se ubijanje i patnja prekine.
Kao što sam snažno ZA uništenje Hamasa i svake druge militantne islamističke formacije bilo gdje u svijetu.

Zašto?

Zato što postojanje bilo kakve militantne islamističke formacije direktno utiče na budućnost BiH, jer će nas Zapad uvijek gledati kroz prizmu toga, mada mi nikakve veze nemamo sa tim.
pici

#188417 Re: Ukrajina

Post by pici »

drug_profi wrote: 16/11/2023 09:15 Ja sam prvi ostao zgađen nastupom Palestinaca (nema veze sto je to Hamas, to su Palestinci) u kukavičkom napadu na žene, djecu i starce.
Tad sam rako da je Hamas vrlo efikasno dehumanizirao palestince i da će tek sad da se dese strašne stvari.
Ali pojma nisam imao da će jedna nazovi civilizovana država koja je dio Zapada dozvoliti sebi da čini takve strašne ratne zločine.

A to je taj dan.

I jesam danas za podršku palestinskom narodu u smislu da prestanu biti ignorisane civilne žrtve i da se ubijanje i patnja prekine.
Kao što sam snažno ZA uništenje Hamasa i svake druge militantne islamističke formacije bilo gdje u svijetu.

Zašto?

Zato što postojanje bilo kakve militantne islamističke formacije direktno utiče na budućnost BiH, jer će nas Zapad uvijek gledati kroz prizmu toga, mada mi nikakve veze nemamo sa tim.
:thumbup:
Stabilizator

#188418 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

Ja ne zanmjeram nista Zelenskom, on jednostavno mora da prati trend koji su zadali oni koji ga brane.

Ja zamjeram obicnim ljudima kojima su puna usta Ukrajine. Zuto-plave profil slikice, storiji, podrska javna a onda sute na sve sto se dogadja u Gazi ili cak odbravaju i podrzavaju. To je za mene licemjerno i automatski sam izgubio jako puno simpatija koje sam imao prema Ukrajini.
Armin2013

#188419 Re: Ukrajina

Post by Armin2013 »

drug_profi wrote: 16/11/2023 09:15 Ja sam prvi ostao zgađen nastupom Palestinaca (nema veze sto je to Hamas, to su Palestinci) u kukavičkom napadu na žene, djecu i starce.

A to je taj dan.

Zašto?

Ja sam mišljenja da je ovo sve isplanirano od strane Izraela i to davno, i da su oni uz pomoć Rusije a preko Hamasa izvršili upad u Izrael i napravili to.
A sve da bi Izrael imao opravdanje da sravni sa zemljom Gazu, da raseli Palestince i naseli Jevreje.
A zašto mislim to:
- Koliko moraš biti glup (kažem za Hamas) da napraviš to Izraelu znajući koji će biti odgovor, a znaš da nemaš čime da uzvratiš
- Kako je moguće da jedan Izrael ima toliki propust u sigurnosti, da nema vojske kilometrima od granice, kada Palestini moraju proći i sito i rešeto kada ulaze u Izrael.
- Kako je moguće da je neko odobrio festival blizu granice i nije čuvao te ljude vojskom, nego je ovo namjerno napravljeno da se pridobije Amerika i EU
- Kako je moguće da Izrael ima ovakav medijski odgovor spreman, pa oni imaju isplanirane i presice za sportke događaje
itd itd

tako da meni ovo sve smrdi na neki scenario, i sada su Jevreji dobili od Amerike i EU određen period da urade to što rade.
A što se tiče Zelenskog, hebiga svako se bori za sebe on mora misliti na Ukrajnu, vjerujem da je kao čovjek protiv ovoga ali nekada u politici moraš i progutat. A it istog razloga kalkulišu i arapske zemlje ali što se mene tiče za njih nema oravdanja, svojim uticajem mogli su davno riješit ovo pitanje i izgradit Palestinu ali bitnije je kupiti neki klub u Engleskoj
DaysleepeR

#188420 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

Ovdje neki ljudi imaju 16 godina izgleda.

Hajde da zamislimo scenario u kojem Zelenski podržava Palestinu, koju podržava Rusija i koju podržava Iran, a koji udruženo učestvuju u rušenju njegove zemlje.

O čemu pričamo mi?
breuer

#188421 Re: Ukrajina

Post by breuer »

DaysleepeR wrote: 16/11/2023 10:00 Ovdje neki ljudi imaju 16 godina izgleda.

Hajde da zamislimo scenario u kojem Zelenski podržava Palestinu, koju podržava Rusija i koju podržava Iran, a koji udruženo učestvuju u rušenju njegove zemlje.

O čemu pričamo mi?
pa ne mora baš podržavati ni djecoubice...
DaysleepeR

#188422 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

breuer wrote: 16/11/2023 10:04
DaysleepeR wrote: 16/11/2023 10:00 Ovdje neki ljudi imaju 16 godina izgleda.

O čemu pričamo mi?
pa ne mora baš podržavati ni djecoubice...
dijete
pici

#188423 Re: Ukrajina

Post by pici »

Licemjerje pršti na sve strane. Odavno pišem da se svijet mjenja ali ne na bolje vec unazad tj na gore. Dali mozemo govoriti o nekoj zavjeri i scenariju dok su sve oci uprte u ukrajinski rat, vrlo moguce, cak sta vise i ja sam ubjedjen u dogovor po pitanju palestine i ukrajine. Zasto se cekao 7 oktobar da bi teroristicki hamas pocinio zlocin a zatim nacisti iz vlade izraela krenuli u etnicko ciscenje i ubijanje Gaze. Vidjelo se da od ukrajinske ofanzive nema nista i da rusi preko svog proxya irana pokrece proxy hamas a amerika zatim proxy izrael uvodi i tako smo tu gdje jesmo. Reko sam, morat cemo birati stranu ili si uz rusiju ili uz zapad nema nesvrstanih i sredine, ko pičkousti sto misli da je novi Tito.
Ukrajina MORA biti uz ameriku i tu nema dileme kao i BiH. Inace uz ruse ne gine palestinizacija i kadirovizacija, zato pamet u glOvu. Osuditi hamas, zgrozit se nad izraelom i voditi politiku za NATO i podrsku ukrajini.

Kad su rusi sravnili Mariupolj i pobili desetine hiljada njegovih gradjana i napravili genocid u gradu, ja nisam nit jednu vidio zuto-plavu zastavu i podrsku. De da se pogledamo u ogledalo pa onda da djelimo lekcije iz licemjernosti.
Čitalac

#188424 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ministar Kamišin o "ukrajinskom šahidu" i vojnoj industriji.
Ukrajina proizvodi desetke bespilotnih letjelica mjesečno, koje su analogne iranskim letjelicama Shahid, izjavio je ministar strateške industrije Oleksandr Kamišin. Prema njegovim riječima, obrambena industrija trenutno daje značajan doprinos rastu gospodarstva zemlje i trebala bi u budućnosti postati njezin glavni sektor.
"Počevši od onoga što se zove 'ukrajinski šahed', ne otkrivamo ime ovog proizvoda, ali smo ušli u njegovu masovnu proizvodnju i sada imamo desetke mjesečno, nastavljajući s mnogim drugim proizvodima kojih smo imali sasvim malo, a sada već imamo pristojne brojke", rekao je ministar.
Dodao je da višestruko povećanje proizvodnje ne zadovoljava uvijek Vladu. "Zadovoljni smo deseterostrukim ili većim povećanjem. Takav rast imamo u mnogim područjima", objasnio je dužnosnik.
Ranije je Ukroboronprom priopćio da je Ukrajina započela masovnu proizvodnju nove bespilotne letjelice kamikaze,
drndalo

#188425 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

"Nemoguci su ovoliki gubitci Rusa", to neko izmislja...

Post Reply