"Majstori" parkiranja Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#2726 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

JavierBosnia wrote: 14/11/2023 16:02 Treba sistem promjeniti jer trenutno policajac dok napise kaznu treba mu vremena i onda im je mrsko kad treba popisati 10 auta u prekrsaju sat ostanu.
Jednostavno skeniraju tablicu ili je unesu i onda se izlistaju podaci iz sistema o vlasniku, fotografise vozilo kako god, tu odma ima datum i vrijeme, lokacija sve se automatski unosi i policajac koji je to sačinio. Ostane samo da izabere clan zakona po kojem ga kaznjava i visinu kazne i tjt

A za brisac mu zakaci neku univerzalnu poruku da je kaznjen. Ostalo sve elektronski se ide i provjerava. Prakticno bi za 30 sekundi sve zavrsili i bili bi i oni puno efikasniji, ali to naravno nije izgovor sto sada ne rade svoj posao
Još bolje bi bilo da nabave vozila kao u Beogradu, koja samo kruže i snimaju. Prekršaj se automatski evidentira, kazna stiže na kućnu adresu sa svim troškovima. Pa kad god parkira na nedozvoljenom mjestu neka misli da li će mu par mjeseci kasnije doći plava koverta.
Laplace

#2727 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 14/11/2023 20:05 Danas nesta po gradu zavrsavao i poranio. Helem nejse 1h mi ostalo do pola i svratim na kafu. Tribpolicajca u uniformama vec sjede uz pivo. Ja sjedio 45min oni ostali iza mene. Pa eto nek su sat sjedili mogli su npr u konaku jedno 20ak kazni napisali. A bukvalno iz kafane tri kazne napisati samo kroz portal da pogledaju. Tako i sa aparatom kojem treba 10 sec za kaznu oni bi ih 10-15 napisali i onda u kafani sjedili po tri sata.
U Podlugovima bi mogli parkirati neobilježeni auto na parkingu pored mesnice (blizu naplatnih) i samo bilježiti prekršaje. Za jednu smjenu bi mogli komotno zaraditi bruto plate za oba policajca. Od uključenja preko pune od bivše Edeke (ne znam kako se sad vabi) preko uključenja iz pravca Ilijaša ka naplatnim korištenjem trake za suprotan smjer (neki dan sam izbjegao surad sa kamionom koji je to izvodio, osim toga još nekoliko puta sa autima, uredno je tu postavljen znak za obilaenje ostrva sa lijeve strane) do nezaustavljanja na znaku obaveznog zaustavljanja. Ako bi parkirali pored pruge, mogli bi i registrovati uključenja/isključenja preko pune linije kod Belamionixa.
Laplace

#2728 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 14/11/2023 21:04 1. Pivo na duznosti ne ide.
2. Oruzje se smije nositi samo ako si 0,000 promila.
3. Prema važećem Zakonu o radu, u toku osmosatnog radnog vremena imaš pravo na jednu pauzu u trajanju od pola sata a oni su tu bili najmanje 45 minuta, vjerovatno preko sat vremena.

Moglo bi se tu naći još nepravilnosti.
muha_sa

#2729 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by muha_sa »

Laplace wrote: 15/11/2023 09:19
nepass1 wrote: 14/11/2023 20:05 Danas nesta po gradu zavrsavao i poranio. Helem nejse 1h mi ostalo do pola i svratim na kafu. Tribpolicajca u uniformama vec sjede uz pivo. Ja sjedio 45min oni ostali iza mene. Pa eto nek su sat sjedili mogli su npr u konaku jedno 20ak kazni napisali. A bukvalno iz kafane tri kazne napisati samo kroz portal da pogledaju. Tako i sa aparatom kojem treba 10 sec za kaznu oni bi ih 10-15 napisali i onda u kafani sjedili po tri sata.
U Podlugovima bi mogli parkirati neobilježeni auto na parkingu pored mesnice (blizu naplatnih) i samo bilježiti prekršaje. Za jednu smjenu bi mogli komotno zaraditi bruto plate za oba policajca. Od uključenja preko pune od bivše Edeke (ne znam kako se sad vabi) preko uključenja iz pravca Ilijaša ka naplatnim korištenjem trake za suprotan smjer (neki dan sam izbjegao surad sa kamionom koji je to izvodio, osim toga još nekoliko puta sa autima, uredno je tu postavljen znak za obilaenje ostrva sa lijeve strane) do nezaustavljanja na znaku obaveznog zaustavljanja. Ako bi parkirali pored pruge, mogli bi i registrovati uključenja/isključenja preko pune linije kod Belamionixa.
Kod nekadašnjeg Hepoka na Cvili a sadašnjeg Binga bi svaki dan mogli uzet par milja kad bi radili svoj poso--vozi bjesno auto, ima parkin poluprazan a ono ostavi van parkinga pored il na taxi štandu a i preko puta pored pekare a znak ko tepsija da se ne može parkirat nit zaustavljat.
Podjahkad nalete i zaljepe par kazni po svom izboru a mogli bi desetine :-)
Laplace

#2730 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

muha_sa wrote: 15/11/2023 08:07 Jebaji ga sad Rijade --valja ti se sad po sudu ganjat :-)

https://crna-hronika.info/rijad-ogorcen ... -km/556927
Imam utisak da lik "malo" laže. Kamo sreće da policajci ovakve redovno kažnjavaju na ovaj način: kaznu za prekršaj + kaznu za omalovažavanje OSL-a.

Btw, i ja sam kao početnik naletio na to sa parkiranjem na taxi stajalištu. Parkirao sam pored bolnice u Tuzli, išao sa ocem na neku kontrolu, a kad sam se vratio zatekao sam kaznu na vozilu. Taksisti prijavili, vjerovatno. Fora je u tome što je znak za taxi stajalište bio zavuđen u preraslu vegetaciju pa ga nisam vidio. Do mene je, nisam dobro gledao a trebao sam (malo je bilo sumjivo što sam na punom parkingu tako brzo našao slobodno mjesto). Svaka škola se uči.
muha_sa

#2731 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by muha_sa »

Laplace wrote: 15/11/2023 09:27
muha_sa wrote: 15/11/2023 08:07 Jebaji ga sad Rijade --valja ti se sad po sudu ganjat :-)

https://crna-hronika.info/rijad-ogorcen ... -km/556927
Imam utisak da lik "malo" laže. Kamo sreće da policajci ovakve redovno kažnjavaju na ovaj način: kaznu za prekršaj + kaznu za omalovažavanje OSL-a.

Btw, i ja sam kao početnik naletio na to sa parkiranjem na taxi stajalištu. Parkirao sam pored bolnice u Tuzli, išao sa ocem na neku kontrolu, a kad sam se vratio zatekao sam kaznu na vozilu. Taksisti prijavili, vjerovatno. Fora je u tome što je znak za taxi stajalište bio zavuđen u preraslu vegetaciju pa ga nisam vidio. Do mene je, nisam dobro gledao a trebao sam (malo je bilo sumjivo što sam na punom parkingu tako brzo našao slobodno mjesto). Svaka škola se uči.
:thumbup:

Najbolja vaspitna mjera
Laplace

#2732 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

Ateista wrote: 15/11/2023 08:18
nepass1 wrote: 15/11/2023 07:09 Pih pa da marku dobijem po prijavljenom autu ja bih milioner postao.
Danas u 12h Konak, Franjevacka, isevica sokak i dugi sokak 50 kazni minimum
To bi trajalo onda neko vrijeme i ne bi se vise isplatilo parkirati svuda, pa ne bi vise ni bilo toliko mogucnosti zaradu. Mozes misliti penzionera besposlenih kad bi poceli gledati auta jesu li propisno parkirana... :lol:
Taman da se malo poguraju penzioneri. Ja se dobrovoljno javljam da besplatno učim penzionere da slikaju i šalju preko vibera.
Ateista

#2733 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Ateista »

Laplace wrote: 15/11/2023 09:33
Ateista wrote: 15/11/2023 08:18
nepass1 wrote: 15/11/2023 07:09 Pih pa da marku dobijem po prijavljenom autu ja bih milioner postao.
Danas u 12h Konak, Franjevacka, isevica sokak i dugi sokak 50 kazni minimum
To bi trajalo onda neko vrijeme i ne bi se vise isplatilo parkirati svuda, pa ne bi vise ni bilo toliko mogucnosti zaradu. Mozes misliti penzionera besposlenih kad bi poceli gledati auta jesu li propisno parkirana... :lol:
Taman da se malo poguraju penzioneri. Ja se dobrovoljno javljam da besplatno učim penzionere da slikaju i šalju preko vibera.
Upravo to, njima bi znacila svaka marka, samo sto kazes treba ih edukovati da slikaju i salju, iako ih sve vise danas to zna.
Laplace

#2734 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

muha_sa wrote: 15/11/2023 08:24
kakavdanakneiskustvu wrote: 15/11/2023 08:19 Rijad je malo spor izgleda
Nevinašce garant nije jer ne vjerujem da bi mu drot cejfa radi napiso drsko ponašanje :-)
Ova omladina se puno kurci :-) te vade mobitele da ih snimaju te traže ime i prezime drota.............. a znaju da su krivi jer su auto ostavili tamo gdje ne treba--al jok :-)
Na poslu sam obavio ne znam ni ja koliko razgovora sa takvima i mogu reći da uvijek puno toga izostave. Svaki prilagodi priču na način da druga strana ispadne kriva a on nevinašce. U jednom slučaju sam, poslije obavljenog razgovora sa policijom u prisustvu roditelja, naknadnom pažljivom analizom snimka nadzorne kamere utvrdio da je krivac za tuču upravo onaj koji je na razgovoru sebe predstavio kao žrtvu. Sve suprotno od onoga što je pričao na razgovoru. Niko od policije nije nikad došao po snimak (a tražili su ga).
muha_sa

#2735 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by muha_sa »

Stao si gdje nije dozvoljeno pa i na taxi štand i fasovo kaznu--nema price, prihvati krivicu--plati kaznu i vozdra
U mene mi hanuma navali da stanem preko puta Merkura pored pekare i da nešto kupim u Bingu :-) velim joj-halo, ostavim auto i prošetam do binga--ama jok :-) navali-ona ce ostat u autu a ja cu zacas :lol:
Budala pa poslušam :-) ona drkala po mobitelu i nije ni vidjela da drot kaznu piše :-) ja prilazim a utu--dobar da-dajte mi taj papir a ona ce najebat :lol: covjek se nasmijo a ja kraci za 20 maruna
drug_profi

#2736 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by drug_profi »

muha_sa wrote: 15/11/2023 08:46 Pola vijeka vozim ovim grado (jesam star bogo dragi ) i nikad nisam imo problema u komunikaciji s njima a nisam nevinašce lažem--jesam kad su me zapisali što sam stao na magistralnom putu za Focu tad još bile CC tablice na liniji razgranicenja kod aerodroma pustara-sve zaraslo a ja stao da jaran izadje iz auta a oni naletili i hajd za nama
Duga prica
Jesu ono tebi pisali kaznu za pogresan smijer dok si vozio biciklo? :mrgreen:

A sto se tice nakicene prijave:

Ona ulica od Vrbanje i raskršće sa glavnom kod sadašnjeg SCC. Prije bila i desna traka za pravo.
I u neka doba ofarbali drugacije i ja naletim tu. Vidim da sam se hefno, i zaišaertim ovom lijevo da me pusti da se prestrojim kad se zeleno upali.
I tamo kod crkve me obustavi hajduk veljko.
Ja mu objasnim sve, reko svjeze nacrtano, do jucer nije bilo nista, a stara predratna signalizacija koja je isprana je dozvoljavala i iz te trake pravo.
I još ga molim da nas pusti jer nas je troje u autu i svi idemo na posao na tri različita mjesta, a sad već kasnimo.
On tu namjerno počne pregled opreme i sl. i naravno ja sad već iznerviran.
Znam da niti sam psovao, niti sam galamio, samo sam bio iznerviran.

Kad sam dosao na posao (nema mobitela još) nazovem prijatelja iz te stanice, reko tako i tako.
Javlja se on poslije, bogtemazo nakitio ti je prijavu sta i to radio?
Reko mozes li sta uciniti, nije problem da platim kaznu za prekrsaj, ali nisam dalje od toga nista uradio.
Helem zavrsio je on meni to, a ispostavilo se da je i taj hajduk veljko tu samoinicijativno malo radio tatrane za dzeparac...
zato me i hebavo jer je ocekivao da mu ponudim nesto.
nepass1

#2737 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by nepass1 »

muha_sa wrote: 15/11/2023 09:23
Laplace wrote: 15/11/2023 09:19
Kod nekadašnjeg Hepoka na Cvili a sadašnjeg Binga bi svaki dan mogli uzet par milja kad bi radili svoj poso--vozi bjesno auto, ima parkin poluprazan a ono ostavi van parkinga pored il na taxi štandu a i preko puta pored pekare a znak ko tepsija da se ne može parkirat nit zaustavljat.
Podjahkad nalete i zaljepe par kazni po svom izboru a mogli bi desetine :-)
Tu kod binga pa do krqja a.sacirbegovic mogli bi uduplati budzet kantona
muha_sa

#2738 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by muha_sa »

drug_profi wrote: 15/11/2023 09:51
muha_sa wrote: 15/11/2023 08:46 Pola vijeka vozim ovim grado (jesam star bogo dragi ) i nikad nisam imo problema u komunikaciji s njima a nisam nevinašce lažem--jesam kad su me zapisali što sam stao na magistralnom putu za Focu tad još bile CC tablice na liniji razgranicenja kod aerodroma pustara-sve zaraslo a ja stao da jaran izadje iz auta a oni naletili i hajd za nama
Duga prica

Jesu ono tebi pisali kaznu za pogresan smijer dok si vozio biciklo?
:mrgreen:

Ona ulica od Vrbanje i raskršće sa glavnom kod sadašnjeg SCC. Prije bila i desna traka za pravo.
I u neka doba ofarbali drugacije i ja naletim tu. Vidim da sam se hefno, i zaišaertim ovom lijevo da me pusti da se prestrojim kad se zeleno upali.
Ja mu objasnim sve, reko svjeze nacrtano, do jucer nije bilo nista, a stara predratna signalizacija koja je isprana je dozvoljavala i iz te trake pravo.
I još ga molim da nas pusti jer nas je troje u autu i svi idemo na posao na tri različita mjesta, a sad već kasnimo.

Kad sam dosao na posao (nema mobitela još) nazovem prijatelja iz te stanice, reko tako i tako.
Reko mozes li sta uciniti, nije problem da platim kaznu za prekrsaj, ali nisam dalje od toga nista uradio.
Helem zavrsio je on meni to, a ispostavilo se da je i taj hajduk veljko tu samoinicijativno malo radio tatrane za dzeparac...
Jašta :lol:
ko-ne-vjeruje-nek-se-uvjeri-bujrum-t30410.html
Vsvp

#2739 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Vsvp »

tramvajtrojka wrote: 12/11/2023 00:46 Image

parkirala hamsa hladno u traci upalila sva četiri i otisla do bankomata, umalo se nisu ljudi zabili u nju :-), hladno na početak odvojne trake za socijalno stala
A dobro je ovo kod vas 5 traka pa se i ne osjeti toliko kad neka budala zauzme jednu .
U Mostaru gdje je samo jedna traka bolesni mozgovi redovno ostavljaju ovako ispred pekare , bankomata i apoteka , a na autobuskim stajalištima u centru su većinom parkirana 3,4 auta .
Ne znam samo ko ih nauči na takvo primitivno ponašanje , jesu li im novi instruktori objasnili da je to stealth mode ako upale sva 4 .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2740 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 15/11/2023 09:51
Duga prica
Jesu ono tebi pisali kaznu za pogresan smijer dok si vozio biciklo? :mrgreen:

Prije ili poslije rata?
drug_profi

#2741 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by drug_profi »

Nekad poslije rata, mozda 98-99
hopi

#2742 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by hopi »

ko da sam znao eto baš sam neki dan slikao, danas me zakači auto retrovizorom, dok sam hodao alipašinom ulicom, po trotoaru.
Pola 6, već je mrak, a haos auta nabiju se svi na trotoar, tamo oko vrtića škole ne znam šta je, to je trotoar krcat autima.
i naravno nervozni, čekaju jedni druge da mogu izaći, i ja se provlačim u nekih 50cm prostora jer nemam kud i hladno me zakači.
Ok jeste mrak, kiša, vidljivost loša, nisi me vidio (mene od 1,9m) ali onda tako nećeš vidjeti ni dijete u pola visine i pregaziti ga.
Ne znam stvarno, ali vožnja po trotoaru, (pogotovo gdje puno pješaka ima) je apsolutno nedopustiva.
Ja to, pri zdravoj pameti, apsolutno ne mogu razumjeti. Ok možda ti moraš po dijeti, ali nemaš pravo da me kačiš autom.
kabal1337

#2743 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by kabal1337 »

hopi wrote: 15/11/2023 21:28 ko da sam znao eto baš sam neki dan slikao, danas me zakači auto retrovizorom, dok sam hodao alipašinom ulicom, po trotoaru.
Pola 6, već je mrak, a haos auta nabiju se svi na trotoar, tamo oko vrtića škole ne znam šta je, to je trotoar krcat autima.
i naravno nervozni, čekaju jedni druge da mogu izaći, i ja se provlačim u nekih 50cm prostora jer nemam kud i hladno me zakači.
Ok jeste mrak, kiša, vidljivost loša, nisi me vidio (mene od 1,9m) ali onda tako nećeš vidjeti ni dijete u pola visine i pregaziti ga.
Ne znam stvarno, ali vožnja po trotoaru, (pogotovo gdje puno pješaka ima) je apsolutno nedopustiva.
Ja to, pri zdravoj pameti, apsolutno ne mogu razumjeti. Ok možda ti moraš po dijeti, ali nemaš pravo da me kačiš autom.
lakse je podijeliti kazne u nekom naselju gdje ljudi ostavljaju auta duze od 30g
vjeshalica

#2744 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by vjeshalica »

Hoce svi sigurnost u saobracaju, a prave scene kod skola najvise. U Marka Marulica se ne moze proci od parkiranih auta kod Malta 2 skole. Bukvalno.
Naslovnica

#2745 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

Kod nas u B-fazi napravilo onaj novi parking i fudbalski/košarkaški teren.
Parking ogroman.
Svakodnevno papci parkiraju na mjesta rezervisana za invalide (meščini 7-8 mjesta).
Jučer gledam neka mlađahna tikva sa P na zadnjoj šajbi pravo na mjesto za invalide, a parking poluprazan.
Kontam da joj zovem rijamu, ali se predomislim. Ne može čovjek sam protiv najezde papana i policijskog sistema koji ne funkcioše.
Qler

#2746 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Qler »

vjeshalica wrote: 16/11/2023 07:24 Hoce svi sigurnost u saobracaju, a prave scene kod skola najvise. U Marka Marulica se ne moze proci od parkiranih auta kod Malta 2 skole. Bukvalno.
Mislim da je skola samo Malta :) ali to da roditelji pretjeruju to je posebna prica... posto sam se tu rodio i odrastao, neki dan sam bas to komentarisao, na Malti nema mjesta gdje zivi dijete da ili roditelj moze pjeske po njega, ili dijete moze pjeske do kuce... jednostavno nema potrebe za autom.. ali jok....
axe22

#2747 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by axe22 »

Naslovnica wrote: 16/11/2023 07:32 Kod nas u B-fazi napravilo onaj novi parking i fudbalski/košarkaški teren.
Parking ogroman.
Svakodnevno papci parkiraju na mjesta rezervisana za invalide (meščini 7-8 mjesta).
Jučer gledam neka mlađahna tikva sa P na zadnjoj šajbi pravo na mjesto za invalide, a parking poluprazan.
Kontam da joj zovem rijamu, ali se predomislim. Ne može čovjek sam protiv najezde papana i policijskog sistema koji ne funkcioše.
U Tuzli je policija masovno pocela pisati kazne za parkiranje na invalidsko mjesto (napokon), pogotov u BCC gdje je vecinom dijaspora i domacini (sa skupim kolima) parkirala, sad ih redovno opominje osiguranje a ako ne poslusaju ide poziv policiji i kazne.

Drugo, pauk je uzet prije mozda 1-2 mjeseca, mislim da su ga vec otplatili, 24 sata na dan radi.
Nedavno je na Zlokovcu prosao kroz ulicu i ljudima ispred kuce dizao auta (parkirana na cesti).
Vsvp

#2748 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Vsvp »

Image
Najjače mi je kad se sastane 2 ili više mongoloida na istom mjestu u isto vrijeme pa ga ovako ostave paralelno . Osim što stvaraju nervozu i gužvu , dovode i pješake u opasnost jer je pješački prelaz odma ispred punta i dok ih obilaziš smanjena je vidljivost i moguće da pješak izleti .
Laplace

#2749 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 16/11/2023 07:24 Hoce svi sigurnost u saobracaju, a prave scene kod skola najvise. U Marka Marulica se ne moze proci od parkiranih auta kod Malta 2 skole. Bukvalno.
Neće ljudi da hodaju ni metar duže nego što baš moraju. Kod nas roditelji dovode djecu na trening (iznajmljuje se školska dvorana) i autima dolaze ispred same školske zgrade, provlačeći se kroz već pun (ionako mali) parking iako nekih max. 100 metara prije škole prolaze pored skoro praznog poligona a dvadesetak metara ranije pored parkinga koji je u to vrijeme često poluprazan. Uz to, prilaz do tog parkinga (za pet auta) vodi putem koji se faktički vodi kao pješačka staza. Ja već nekoliko godina upravo zbog toga parkiram na tom parkingu stotinjak metara od škole (tek nedavno sam saznao da se taj put vodi kao pješačka staza).

Ispred policijske stanice svakodnevno i u svako doba dana likovi parkiraju ispred pekare (koja je prekoputa spomenute policijske stanice) iako pored policijske stanice, znači za širinu 2×1 ceste od pekare) parking na kome obično ima bar pet-šest slobodnih mjesta (parking je 1 KM po satu, za desetak minuta ti neće ni naplatiti). Policajci stoje ispred stanice i prave se da to ne vide. Naravno, "ne vide" ni to da se saobraćaj odvija otežano zbog parkiranih lijenština.
Laplace

#2750 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

Vsvp wrote: 16/11/2023 08:26 Image
Najjače mi je kad se sastane 2 ili više mongoloida na istom mjestu u isto vrijeme pa ga ovako ostave paralelno . Osim što stvaraju nervozu i gužvu , dovode i pješake u opasnost jer je pješački prelaz odma ispred punta i dok ih obilaziš smanjena je vidljivost i moguće da pješak izleti .
Još ljepše je kad se uz to neki genijalac parkira i sa druge strane tako da imaš između uzak prolaz kroz koji samo jedno auto može da se provuče polako, u prvoj brzini, na par centimetara od oba auta.
Post Reply