Svi koji prate znaju da se otvoreno protivim nacinu na koji se Izrael "brani od terorista".
Da razrijesimo u startu jednu stvar:
- nisam placena da sirim propagandu
- nema veze sto sam radila na televiziji ciji su vlasnici Muslimani, jer radila sam i na televiziji ciji su vlasnici Zidovi
- ja sam Hrvatica, katolkinja,
to mi je u opisu i to se nikada nece promijeniti ako je uopce vazno za vjerodostojnost misljenja u ovom novom, napetom, sumnjicavom i prilicno pokvarenom i proracunatom svijetu.
Znam da cinim slabost sto uopce moram govoriti tko sam po rodjenju, ali pristajuci na taj ustupak vjerujem da cinim korak naprijed i da ce jos netko posteno i otvorena srca pokusati gledati na ova zivotinjska stradanja u Gazi.
Smatram kao i sav normalan svijet da drzava Izrael, u situaciji ugroze, ima pravo na odgovor.
Ali ovo 2023. nije obrana nego pokolj.
Usli su u bolnicu u Gazi.
Vi, koji ne zelite vjerovati u slike koje stizu, budite mirni. Uskoro ce naci nacina kako da vas uvjere da je to bilo "nuzno kako bi zadali zavrsni udarac teroristima".
I Vi cete biti mirni.
Ali nemate pravo na mir.
Kako cete biti sigurni u mir koji Vam pruza spokoj?
Ne zaboravite:
s jedne je strane jedna od najsofisticiranijih vojski i tajnih sluzbi na svijetu, s druge - sacica jada.
Lideri Hamasa nisu u Gazi.
Uskoro cete, pretpostavljam, vidjeti tunele Hamasa, silu oruzja - sva moguca opravdanja za zlo koje su izraelski vojnici ucinili.
Da vam svima bude lakse...
Jer,
pobjednici pisu povijest.
Kaze izraelska vlast da pokusavaju "spasiti svoje ljude", zarobljenike Hamasa koji su vjerojatno u tunelima.
Ne znam kako se u to uklapa izjava izraelskog vojnika da na svaki pokret, reagiraju aktivacijom eksploziva na ulazu u tunel.
Ako su vam tamo zarobljenici, tako ih nece spasiti.
Stovise.
I svima je sve jasno.
I svi se pravimo ludi.
I svi mislimo: "Dobro je, nije blizu."
Ali nije ni daleko.
Ovo na sto danas zazmirite, vratit ce vam se o obliku koji necete moci ni povezati sa "svemirskom pravdom".
Molim Boga da na Njemu najlaksi nacin u ovim trenucima skrati muke ljudima cija je krivnja samo to sto su rodjeni kao Palestinci i bili osudjeni na tezak zivot od rodjenja.
Kuce su im ionako razrusene.
Slobode i buducnosti nisu imali niti ce im je Izrael dati.
Pod tudjom cizmom i stalnim ponizenjem i optuzbama za terorizam, tesko je zivjeti.
Molim Boga i za one koji ce ovo zlo prezivjeti.
Bit ce im tesko hodati kroz zivot.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz