Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Styling

#11476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 15/11/2023 10:35
Styling wrote: 15/11/2023 10:11
PM72 wrote: 15/11/2023 07:52

Smiješno je kad me ubijeđuješ da je tramvaj bez pratnje UN-a vozio po gradu 1994.Ne znaš ni kuda ni kako se kretao.
Znam da sam ulazila na Alipasinu i izlazila na Skenderiji. Da li je bilo pratnje ne sjecam se. Ovje je prica o tome da li je tramvaj vozio 1994-te a ne da li je imao pratnju ili ne.
možda je tramvaj tada išao drinskom?

:D
Ne, nosili su ga dronovi :D
cvrčak_na_hedonizmu

#11477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

moimoi wrote: 15/11/2023 11:07
Ne mogu ti ja ovo citati. Smanji dozivljaj sa :pipi: :ceslja: :ljulja: :ljubi1:
Volim ove teme, samo za tebe :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/11/2023 22:09

Vec je pocela prica o zastiti od dominacije jednog naroda, nije ti dugo trebalo, cudi me da nema @tramvajtrojka & ostalih gmizajucih zivuljki. Uredno prolazi prica da smo svi losi i puni mrznje.

Kontam da bi neki slican politicki sistem mogli upotrijebiti u UK ili USA, ono, nije da nema logike ?

Hrvatsko - srpska koalicija u Hrvatskoj je osmisljena u Briselu prije 20-ak godina, a onda je lagano dogamizala i kod nas.

Izvor, Hebrang, stari 1/1 ustasa, ratni ministar zdravstva i potpredsjednik vlade

Shodno tome "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" mozemo promijeniti u neprijatelji i prijatelji su oni za koje Brisel kaze da su neprijatelji i prijatelji

Hos link ?
@tramvajtrojka @sajber87 & ostali @poskoci, ovo je tema za vas, pokusaj dominacije jednog naroda nad druga dva i onda se oni, jadni, udruzise da prezive :-?
moimoi

#11478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/11/2023 12:46

Vec je pocela prica o zastiti od dominacije jednog naroda, nije ti dugo trebalo, cudi me da nema @tramvajtrojka & ostalih gmizajucih zivuljki. Uredno prolazi prica da smo svi losi i puni mrznje.

Kontam da bi neki slican politicki sistem mogli upotrijebiti u UK ili USA, ono, nije da nema logike ?

Hrvatsko - srpska koalicija u Hrvatskoj je osmisljena u Briselu prije 20-ak godina, a onda je lagano dogamizala i kod nas.

Izvor, Hebrang, stari 1/1 ustasa, ratni ministar zdravstva i potpredsjednik vlade

Shodno tome "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" mozemo promijeniti u neprijatelji i prijatelji su oni za koje Brisel kaze da su neprijatelji i prijatelji

Hos link ?
@tramvajtrojka @sajber87 & ostali @poskoci, ovo je tema za vas, pokusaj dominacije jednog naroda nad druga dva i onda se oni, jadni, udruzise da prezive :-?
Ma ja, uzp-ovci, poskoci, fasisti, cetnici etc su svi oni koji ne zele zivjeti u zemlji gdje ce jedna skupina nametati svoje kao jedino ispravno.

De ba.
Citaj sta ti “kolege” pisu i kojim tonom. Nemoj bogati prosipati suplju.
Point.

#11479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

zposao wrote: 15/11/2023 11:06
Point. wrote: 15/11/2023 08:08
zposao wrote: 14/11/2023 18:49

Ti u Šveckoj glasaš za čistokrvne švecke kršćanske desničare kojima je pun racku imigranata?

Ili glasaš za socijaliste i pro-imigrant politiku?

Šta se praviš Englez. Znaš i sam da je sve što sam napisao istina. I ti ćeš gore glasati za političke stranke koje blagonaklono gledaju na manjine i raznovrsnost, inkluzivnost, ljudska prava, jednakost, bla bla, a u BiH bi volio apsolutnu vlast SDA. Jel tako? Jest.
Uzimaš si za pravo da pitaš i odgovaraš u moje ime? Idi umij se.

Glasao bih za HDZ ali avaj, kažu da moj glas u tom slučaju nije legitiman.
Sve što sam napisao je istina. I ti to znaš ali se praviš Englez. Zato i nemaš protuargumenata nego ti je jedino ostalo pisati gluposti i ići ad hominem.
Ništa nije tačno što si napisao, ali nastavljaj ubjeđivati samog sebe, praviš se Mađar.
cvrčak_na_hedonizmu

#11480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

moimoi wrote: 15/11/2023 13:14

Hos link ?
Ma ja, uzp-ovci, poskoci, fasisti, cetnici etc su svi oni koji ne zele zivjeti u zemlji gdje ce jedna skupina nametati svoje kao jedino ispravno.

De ba.
Bolje nam je ovako kako jeste. U Sumskom entitetu vlast se bira po principu vecine + imaju instrument blokade na nivou drzave, al zato u Federaciji imamo Smita koji betonira HDZ bez kojeg je nemoguce, ali doslovno nemoguce formirati vlast u Federaciji + instrument blokade i na drzavnom nivou.

Moglo se postaviti i drugacije da se htjelo, a nije, malo nas je pobilo.

U Sumskom entitetu vrijedi ta cuvena vecina 50% + 1, oni tamo se ne boje da ce biti preglasani jer su etnicki ocistili teritoriju, a onda dobili nagradu u vidu unutrasnjeg ustavnog uredjenja.

Svi se brinu o svima da ne budu preglasani osim Bosnja, njih ko jebe. Od rata do danas. I sto je najgore ljudi to pravdaju na fol proBiH forumu. O toleranciji da ne pricam. Jebena tragedija. Ja ne bih izdrzao na kamenjaru vise od 24h, a vi se bas ugnijezdili ovdje.

Ovo sto pojedini pisu i pravdaju jeste u rangu razmisljanja poskoka i ostalih gmizavaca.

@tramvajtrojka @sajber87 & ostali @poskoci
Point.

#11481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Hos link ?

De ba.
Ne znam o kojem namećanju trubiš, u najbrojnijoj skupini kako voliš reći vlada politički pluralizam sa punim spektrom stranaka sa različitom političkom agendom, hint Trojka, tako da se ta priča o dominciji može lagano objesiti od pseći rep.

Ps. U pola države se bira voljom većine i vlada dominacija Srba nad ostala dva naroda al to te vidim ne tangira plaho. L tobožnja dominacija Bošnjaka, brrrrrrrr.
Rejhana

#11482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Rejhana »

Truba wrote: 15/11/2023 10:45
znate li da je prvi snijeg u sarajevu 1992. na cvili pao 1.11. :D

Image

Image

Uz ovu sinoptičku situaciju na dan 1.11.1992. godine u Sarajevu, ti si care mogao imati samo sunce, i to nekih 5-6 stepeni ujutro uz izmaglicu i popodnevnih sunčanih i proljetnih 16-18 stepeni...
moimoi

#11483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/11/2023 13:39

De ba.
Bolje nam je ovako kako jeste. U Sumskom entitetu vlast se bira po principu vecine + imaju instrument blokade na nivou drzave, al zato u Federaciji imamo Smita koji betonira HDZ bez kojeg je nemoguce, ali doslovno nemoguce formirati vlast u Federaciji + instrument blokade i na drzavnom nivou.

Moglo se postaviti i drugacije da se htjelo, a nije, malo nas je pobilo.

U Sumskom entitetu vrijedi ta cuvena vecina 50% + 1, oni tamo se ne boje da ce biti preglasani jer su etnicki ocistili teritoriju, a onda dobili nagradu u vidu unutrasnjeg ustavnog uredjenja.

Svi se brinu o svima da ne budu preglasani osim Bosnja, njih ko jebe. Od rata do danas. I sto je najgore ljudi to pravdaju na fol proBiH forumu. O toleranciji da ne pricam. Jebena tragedija. Ja ne bih izdrzao na kamenjaru vise od 24h, a vi se bas ugnijezdili ovdje.

Ovo sto pojedini pisu i pravdaju jeste u rangu razmisljanja poskoka i ostalih gmizavaca.

@tramvajtrojka @sajber87 & ostali @poskoci
Ko vi? Ko se to ugnijezdio ovdje a da ne pripada? Je li ti sebe cujes tj citas? Zadnji put sam od crnokosuljaskig fasiste dobila kompliment da sam “tifusarska, partizanska kurava” :lol: Do sada najkreativniji.. Sad od tebe da ne pripadam ovdje?? A gdje pripadam?
Sanjarko

#11484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

Sanja, Goran itd jedni od imena i funkcionera ovdje u ZDK i veoma dobri su, barem djeluju tako, tako o kojem majoriziranju govorimo i sl, samo je problem sta nisu HDZ i sl, kontra-BiH pristalice i sl.
moimoi

#11485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Point. wrote: 15/11/2023 13:48

De ba.
Ne znam o kojem namećanju trubiš, u najbrojnijoj skupini kako voliš reći vlada politički pluralizam sa punim spektrom stranaka sa različitom političkom agendom, hint Trojka, tako da se ta priča o dominciji može lagano objesiti od pseći rep.

Ps. U pola države se bira voljom većine i vlada dominacija Srba nad ostala dva naroda al to te vidim ne tangira plaho. L tobožnja dominacija Bošnjaka, brrrrrrrr.
Ja ne zivim u rs-u. Da zivim, sigurno bi me tangiralo.
Zar vi ne trubite stalno da trojka ne zastupa bosnjake? I da se nad bosnjacima vrsi apartheid? :lol: kako sad bosnjaci=trojka?
Point.

#11486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

moimoi wrote: 15/11/2023 13:57

De ba.

Zar vi ne trubite stalno da trojka ne zastupa bosnjake? I da se nad bosnjacima vrsi apartheid? :lol: kako sad bosnjaci=trojka?
Ko trubi da Trojka ne zastupa Bošnjake, de ne lupetaj.

Naravno da te ne tangira što Srbi imaju dominaciju, bitno je da zloćesti Bošnjaci kojih je brojčano više nego zajedno Srba i Hrvata ne dominiraju.
moimoi

#11487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Point. wrote: 15/11/2023 14:11

Naravno da te ne tangira što Srbi imaju dominaciju, bitno je da zloćesti Bošnjaci kojih je brojčano više nego zajedno Srba i Hrvata ne dominiraju.
Kako ne dominiraje ako su bosnjaci=trojka :D
tramvajtrojka

#11488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

moimoi wrote: 15/11/2023 14:21
Point. wrote: 15/11/2023 14:11

Kako ne dominiraje ako su bosnjaci=trojka :D
Naravno da nisu jer zna se gdje su istinski bosnjaci i patriote 8-)
pemanapemani

#11489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

Bio popis 2013.
97% stanovništva se izjasnilo da su i narodno i nacionalno Bošnjaci, Srbi i Hrvati.

Realno, bosankohercegovački identitet bukvalno nikoga više ne zanima.

Prihvatila se velikosrpska etničko/vjerska matrica u kojoj su narod i religija najbitnije stavke u identitetskom smislu.

Kada se prikači popis na Daytonske temelje, onda dobijemo to što danas imamo - narodno nadjebavanje do besvjesti dok država lagano propada.

Onda dolazimo do apsurda da ljudi troše energiju na pitanja zašto njihov narod nema vlasti u količini koliko ga je bilo na popisu. :-)

Zamislimo da je popis pokazao sljedeće:
Bošnjaci - 45%
Srbi - 28%
Hrvati - 14%
Bosanci i Hercegovci - 13%

Onda sutra dođe HDZ sa pričom o majorizaciji i etničkim izbornim jedinicama, pa im se postavi pitanje o 13% autohtonih građana koji isto zaslužuju svoju izbornu jedinicu, pa da vidimo onda kako bi se razvijala priča.

Ovdje se prosipala žuč na svakoga ko je spomenuo bosanstvo za vrijeme popisa, a forumski stručnjaci su sve uvjeravali kako više ništa neće biti isto, jer je Bošnjaka više od 50 %.

Prodje od tada 19 Bajrama...
JohnnyS

#11490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Jao popis. Kad se sjetim kako je Leclerc onomad govorio da su Bošnjaci pobijedili na popisu :D

Pobijedit na popisu, to kao u onom skeču "Pismo iz Kanade" pa su se grudvali pa kaže "ja pobijedio" :D
tramvajtrojka

#11491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

JohnnyS wrote: 15/11/2023 14:56 Jao popis. Kad se sjetim kako je Leclerc onomad govorio da su Bošnjaci pobijedili na popisu :D

Pobijedit na popisu, to kao u onom skeču "Pismo iz Kanade" pa su se grudvali pa kaže "ja pobijedio" :D
eh popis nam je jaleta iz Luksemburga vinuo u zvijezde sa klipom bitno je biti bOsnjak :lol: :lol: :mrgreen:
zposao

#11492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zposao »

Point. wrote: 15/11/2023 13:37
Point. wrote: 15/11/2023 08:08
Uzimaš si za pravo da pitaš i odgovaraš u moje ime? Idi umij se.

Glasao bih za HDZ ali avaj, kažu da moj glas u tom slučaju nije legitiman.
Sve što sam napisao je istina. I ti to znaš ali se praviš Englez. Zato i nemaš protuargumenata nego ti je jedino ostalo pisati gluposti i ići ad hominem.
Ništa nije tačno što si napisao, ali nastavljaj ubjeđivati samog sebe, praviš se Mađar.
Dva pitanja:
-za koga glasaš u Švedskoj
-za koga glasaš u Bosni

Ili sam sebi odgovori pa se pogledaj u ogledalo. Tamo želiš sebi neke liberale, socijaliste, da ti i slični imate vise pogodnosti, za ljudska prava i slobode a ovamo da imaš moć nametnuo bi najcrnje nacionaliste i desničare.
MAha

#11493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

Radi Konakovic, vrlo je agilan. To je moj utisak. A i lijepo ga je vala vdijet, markantan i zgodan (moze malo jos na stajlingu pordati cini mi se, ali to su detalji. Dobar nastup, fino prica, duhovit, opusteno, eazgovara cini mi se ne iz pozicije ja sam eto mali i nikakav pomzite, nego na ravnopravnom nivou. Za sad, po meni, skoro pa cista petica, bar ovaj dio medjunarodna scena.
PS malo je offtopic u odnosu na rasprave na zadnjih par stranica, ali bas me briga :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

ma da... popis je uradio čuda :D slavilo se 52% govori bosanskim
a vamo 75 osoba prijavljeno na jednoj adresi :lol:

i onda se čudi što nema popisa... jel da se opet laže :D
Sanjarko

#11495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

@Point. "Sta ima desnicaru i nacionalisto" :?
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#11496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

MAha wrote: 15/11/2023 15:05 Radi Konakovic, vrlo je agilan. To je moj utisak. A i lijepo ga je vala vdijet, markantan i zgodan (moze malo jos na stajlingu pordati cini mi se, ali to su detalji. Dobar nastup, fino prica, duhovit, opusteno, eazgovara cini mi se ne iz pozicije ja sam eto mali i nikakav pomzite, nego na ravnopravnom nivou. Za sad, po meni, skoro pa cista petica, bar ovaj dio medjunarodna scena.
PS malo je offtopic u odnosu na rasprave na zadnjih par stranica, ali bas me briga :-D
Znas... mogu i ja raditi... ali ako pogresno radim, to je problem, pravi dupli posao :D
MAha

#11497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MAha »

W0rM wrote: 15/11/2023 15:12
MAha wrote: 15/11/2023 15:05 Radi Konakovic, vrlo je agilan. To je moj utisak. A i lijepo ga je vala vdijet, markantan i zgodan (moze malo jos na stajlingu pordati cini mi se, ali to su detalji. Dobar nastup, fino prica, duhovit, opusteno, eazgovara cini mi se ne iz pozicije ja sam eto mali i nikakav pomzite, nego na ravnopravnom nivou. Za sad, po meni, skoro pa cista petica, bar ovaj dio medjunarodna scena.
Znas... mogu i ja raditi... ali ako pogresno radim, to je problem, pravi dupli posao :D
Ja mislim da ne radi pogresno.Cak, po meni izmenadjujuce dobro, obzirom da obektivno nema nikakvog iskustva u toj sferi.
Last edited by MAha on 15/11/2023 15:15, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Ma moze to i krace, izdajnik i tacka :D
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#11499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

MAha wrote: 15/11/2023 15:14
W0rM wrote: 15/11/2023 15:12
Ja mislim da ne radi pogresno.Cak, po meni izmenadjujuce dobro, obzirom da obektivno nema nikakvog iskustva u toj sferi.
U sferi MVP-a i nema, opet, postavlja se pitanje koliko je to i bitno uzevsi u obzir ljude koji imaju kao sto su savjetnici i sefovi kabineta minist(a)ra, u sferi politike opcenito itekako ima iskustva: CV - premijer KS-a dok je bio SDA.
Point.

#11500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

zposao wrote: 15/11/2023 15:04
Point. wrote: 15/11/2023 13:37

Dva pitanja:
-za koga glasaš u Švedskoj
-za koga glasaš u Bosni

Ili sam sebi odgovori pa se pogledaj u ogledalo. Tamo želiš sebi neke liberale, socijaliste, da ti i slični imate vise pogodnosti, za ljudska prava i slobode a ovamo da imaš moć nametnuo bi najcrnje nacionaliste i desničare.
- za S
- za Vojina na nekoj listi i za profu ili nekog njegovog iz BL na nekoj drugoj listi

Ili ti se pričinjava ili svjesno lažeš da želim najcrnje nacionaliste iz HDZ, SNSD i ove malo manje nacionaliste SDA. Ti sa druge strane vidim nemaš ništa protiv da ti vlada HDZ pa i SNSD. How about that Billy Bob?

Pretpostavka je majka zajeba.
Locked