Barem mogu nervirati smrdljive pušačeCrazyDiablo wrote: ↑13/11/2023 22:33Sreca pa nes nis moci promjeniti. Kome se ne svida nek se vrati odakle je sljego
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
BadBoy
#1576 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- perfect_guy
#1577 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
opet je i tu problem što su zabranjene obične cigare, ali ne i električna govna, jer ne spadaju u istu kategoriju
-
last mohicans
#1578 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
@swanfilter
O kakvim ti čirevima bulazniš? Ne smijemo izraziti građanski protest na kurčev zakon koji je donesen, ali se iz nekih nebuloznih razloga ne primjenjuje. Očito se i ti pepeljeraš, pa ti siva zona godi. Slobodno jarane, ali napolje, dekica i mrzni se za svoj ćeif gdje truješ sebe ali ne i druge. Očekivao sam makar od pušačke marve da pređe na iqos ili da se djelimično prilagode mjesta gdje se jede. Pričam o Metropolisu koji služi hranu i Vatri koja nudi kolače i dezerte. Svaka čast gazdama koji su stavili znakove i sklonuli pepeljare,imam i takvih, ako vjeruješ, ali gladnoj stoki od gazdica nije naumpalo da urede pušačke i nepušače zone, barem to. Nadasve, mislim da je SCC jedini najveći trzni centar u nekom glavnom gradu gdje se s ulaza osjeti smrad duhana, pa smo i po tome, na mjestu gdje i pripadamo, u pripizdini Evrope.
O kakvim ti čirevima bulazniš? Ne smijemo izraziti građanski protest na kurčev zakon koji je donesen, ali se iz nekih nebuloznih razloga ne primjenjuje. Očito se i ti pepeljeraš, pa ti siva zona godi. Slobodno jarane, ali napolje, dekica i mrzni se za svoj ćeif gdje truješ sebe ali ne i druge. Očekivao sam makar od pušačke marve da pređe na iqos ili da se djelimično prilagode mjesta gdje se jede. Pričam o Metropolisu koji služi hranu i Vatri koja nudi kolače i dezerte. Svaka čast gazdama koji su stavili znakove i sklonuli pepeljare,imam i takvih, ako vjeruješ, ali gladnoj stoki od gazdica nije naumpalo da urede pušačke i nepušače zone, barem to. Nadasve, mislim da je SCC jedini najveći trzni centar u nekom glavnom gradu gdje se s ulaza osjeti smrad duhana, pa smo i po tome, na mjestu gdje i pripadamo, u pripizdini Evrope.
-
sarajevsko_pivo
#1579 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Samo se u BiH može pušiti u tržnom ćentrima i marketima. Sjećam se kada sam vidio likove kako puse u Food Courtu u SCC. Jeli se gore i dalje puši?
I Bingo klošari dozvoljavaju pušenje u njihovim marketima
I Bingo klošari dozvoljavaju pušenje u njihovim marketima
- Chloe
- Photo mod
#1580 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
last mohicans wrote: ↑14/11/2023 00:43 @swanfilter
-
sarajevsko_pivo
#1581 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa jeli zakon usvojen ili Sta? Od kada bi se trebale početi pisati kazne. Jeli sad u Novembru ili tek naredne godine?
-
sarajevsko_pivo
#1582 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
U Albaniji je recimo zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorima i strogo se kažnjavaju.
Evo lista za sve zemlje svijeta
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bans
Evo lista za sve zemlje svijeta
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bans
-
sarajevsko_pivo
#1583 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Posto još nisam bio u Srbiji kakva je situacija tamo?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1584 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Usvojen je zakon ali da bi se zakon primjenjivao konkretno (ili restriktivno) , Vlada Federacije (nova , Nikšićeva ) mora donijeti Pravilnik kojim će se implementirati sve konkretne (restriktivne) odredbe zakona.sarajevsko_pivo wrote: ↑14/11/2023 08:13 Pa jeli zakon usvojen ili Sta? Od kada bi se trebale početi pisati kazne. Jeli sad u Novembru ili tek naredne godine?
Pravilnik se donosi prostom većinom na sjednici vlade , mislim da ne prolazi nikakve domove naroda jer nije Zakon , dakle puna odgovornost na implementaciji je konkretno na aktuelnoj vladi i nikome više .
(Pravilnik je spreman , otkucan , iščitan , prečitan i sl. , resorni ministar ga treba staviti na dnevni red neke sjednice , pretpostavljam nakon ovog zakonskog roka "prilagođavanja").
-
BadBoy
#1585 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ma pronašo se prozvan u mojim postovima. Samo nulta tolerancija i to je to. Prilagodi se sve preko noćilast mohicans wrote: ↑14/11/2023 00:43 @swanfilter
- MehmedPasaMoric
#1586 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Isti oni koji su za vrijeme pLandemije navijali za to da se nevakcinisanim zabrani izlazak iz kuce i da se za ne nosenje beskorisne maske ide u zatvor, sada navijaju da se pusaci istjeruju na nekakve tease ... U oba slucaja naravno pojeo vuk magarca
-
foton
#1587 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Jer smo zatucana sredina puna idiota nesposobnih da misle na ljude oko sebe?MehmedPasaMoric wrote: ↑14/11/2023 18:29 Isti oni koji su za vrijeme pLandemije navijali za to da se nevakcinisanim zabrani izlazak iz kuce i da se za ne nosenje beskorisne maske ide u zatvor, sada navijaju da se pusaci istjeruju na nekakve tease ... U oba slucaja naravno pojeo vuk magarca
- JohnnyS
#1588 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Istjerano ej to u Italiji i Turskoj, istjerat će se i u nas. Samo strpljenja
-
swanfilter
#1589 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
BadBoy wrote: ↑13/11/2023 19:37Generalno ne "ispijam" kafe, ali od oktobra do aprila ih i nisam nikako ni pio u zatvorenim prostorijama zbog smrdljivih pušača. I očekujem da se zakon uvede, objavi u službenom glasniku i stupi na snagu u punom obimu u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Nikakva ova sranja o odgodi primjene na godinu dana, pa donošenje podzakonskih akata, pa period prilagodbe, mrš. Nema pušenja i ćao. Šta se imaš prilagođavati, izađi vani zapali i prilagodi se.swanfilter wrote: ↑12/11/2023 19:45Izvinite, al u kojim uslovima ste prije ispijali kafe da vam sadasnje stanje tako tesko pada?
Reakcije su takve, kao da je donesen zakon o uvođenju pusenja u zatvorenim prostorima.
Ili su vasa ocekivanja bila, zakon ce se iste sekunde poceti provoditi. Sto je iluziorno bilo za ocekivati.
Jedini spas za nas po pitanju ovog, a i svih drugih mogucih zakona jeste da nas prime u EU, pa onda prihvatati i provoditi zakone.
Inace sami cirevi na forumu ...
Razumijem ja tebe. Sam sam pusac, al sam se licno uvjerio kolika razlika je i podrzavam.
Kada sam prvi put dosao u BiH, nakon sto je u Slo uvedena zabrana, iz kafica sam izasao nakon pola sata misleci da cu povracati. Popio dvije, tri pive.
Nisam iz prve ni shvatio zasto mi je okrenulo zeludac.
Meni kao pusacu je kod nas provoditi vrijeme u kafani smrt. Oci suzne, otezano disanje, osjecaj mucnine.
Ali, ovdje kod nas ce taj zakon tesko zazivjeti sve dok BiH ne postane clanica. A to ce biti, sam znas kada ...
I Slo je uvela zabranu godinama nakon ulaska, kada su vec dolazili rokovi iz Brisela.
Privatnik misli na prihode. Drzava bi i kaznjavala, al kada su mnogi povezani, pa ce neko placati kazne, neke dase ne jer imaju nekog tamo.
Nemojte ni od pusionica mnogo ocekivati, pa da se ublazi problem. Il odvojenih prostora.
Ako se budu gledali normativi, ispuniti iste kosta prilicno i uradice ih rijetki.
Jos jednom, zakon jeste jedan od korisnijih i pametnijih.
Podrzavam ga jer koristi covjeku, al ste ocito ocekivali previse i jos dugo ce potrajati da to kod nas zazivi.
Manje od 2 godine sigurno ne.
Last edited by swanfilter on 14/11/2023 20:41, edited 2 times in total.
-
swanfilter
#1590 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nista ja prozvan nisam, procitaj.BadBoy wrote: ↑14/11/2023 17:39Ma pronašo se prozvan u mojim postovima. Samo nulta tolerancija i to je to. Prilagodi se sve preko noćilast mohicans wrote: ↑14/11/2023 00:43 @swanfilter
Vi kao da ste sMarsa pali u nekakvu nedođiju, pa sad kukulele.
-
belfy
#1591 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
meni ovdje izgleda kao da je situacija obrnuta...BadBoy wrote: ↑14/11/2023 00:00Barem mogu nervirati smrdljive pušačeCrazyDiablo wrote: ↑13/11/2023 22:33Sreca pa nes nis moci promjeniti. Kome se ne svida nek se vrati odakle je sljego
- MehmedPasaMoric
#1592 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Jer smo takvi kakvi smo sa svojim vrlinama i manama i nema potrebe da se mijenjamo da bi se nekome dopali i priblizili... Ja licno volim drustvo sa sto manje pravila i meni odgovaramo ovakvi, kome ne odgovara ima brate Njemacka sa 14 miliona pravila i zakona, gdje prnes u autobusu i dobijes kaznu 500€ pa neka izvoli. Ali nemoj mi ovde u mom na mom nametati 14 miliona pravila i kazne za prdez. Disclaimer: nisam pusac, na ovo gledam vise sa socioloske tacke gledistafoton wrote: ↑14/11/2023 20:14Jer smo zatucana sredina puna idiota nesposobnih da misle na ljude oko sebe?MehmedPasaMoric wrote: ↑14/11/2023 18:29 Isti oni koji su za vrijeme pLandemije navijali za to da se nevakcinisanim zabrani izlazak iz kuce i da se za ne nosenje beskorisne maske ide u zatvor, sada navijaju da se pusaci istjeruju na nekakve tease ... U oba slucaja naravno pojeo vuk magarca
-
foton
#1593 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ti sam sebi i prdi i smrdi, do tebe je, i kradi i lazi i vakcinisi se a i ne moras. Ali kad se šljegneš među ljude, onda hajde ne budi egoista, ne budi papak. Ja licno volim drustvo u kojem se pravila postuju. Ili ako ti ne odgovara, ima Antarktik pa tamo prdi sa fokama.MehmedPasaMoric wrote: ↑14/11/2023 21:06Jer smo takvi kakvi smo sa svojim vrlinama i manama i nema potrebe da se mijenjamo da bi se nekome dopali i priblizili... Ja licno volim drustvo sa sto manje pravila i meni odgovaramo ovakvi, kome ne odgovara ima brate Njemacka sa 14 miliona pravila i zakona, gdje prnes u autobusu i dobijes kaznu 500€ pa neka izvoli. Ali nemoj mi ovde u mom na mom nametati 14 miliona pravila i kazne za prdez. Disclaimer: nisam pusac, na ovo gledam vise sa socioloske tacke gledistafoton wrote: ↑14/11/2023 20:14Jer smo zatucana sredina puna idiota nesposobnih da misle na ljude oko sebe?MehmedPasaMoric wrote: ↑14/11/2023 18:29 Isti oni koji su za vrijeme pLandemije navijali za to da se nevakcinisanim zabrani izlazak iz kuce i da se za ne nosenje beskorisne maske ide u zatvor, sada navijaju da se pusaci istjeruju na nekakve tease ... U oba slucaja naravno pojeo vuk magarca
- MehmedPasaMoric
#1594 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Zamijenili smo uloge izgleda, ja se ne zalim ni na sta, ne vidim zasto bih isao na Antarktikfoton wrote: ↑14/11/2023 22:15Ti sam sebi i prdi i smrdi, do tebe je, i kradi i lazi i vakcinisi se a i ne moras. Ali kad se šljegneš među ljude, onda hajde ne budi egoista, ne budi papak. Ja licno volim drustvo u kojem se pravila postuju. Ili ako ti ne odgovara, ima Antarktik pa tamo prdi sa fokama.MehmedPasaMoric wrote: ↑14/11/2023 21:06Jer smo takvi kakvi smo sa svojim vrlinama i manama i nema potrebe da se mijenjamo da bi se nekome dopali i priblizili... Ja licno volim drustvo sa sto manje pravila i meni odgovaramo ovakvi, kome ne odgovara ima brate Njemacka sa 14 miliona pravila i zakona, gdje prnes u autobusu i dobijes kaznu 500€ pa neka izvoli. Ali nemoj mi ovde u mom na mom nametati 14 miliona pravila i kazne za prdez. Disclaimer: nisam pusac, na ovo gledam vise sa socioloske tacke gledista
-
BadBoy
#1595 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ovo je ti je već normalan post i normalna komunikacija. Nećemo se složiti da je ovakav zakon dobar. Nije bilo potrebe za ovoliko dugim periodom privikavanja.swanfilter wrote: ↑14/11/2023 20:36BadBoy wrote: ↑13/11/2023 19:37Generalno ne "ispijam" kafe, ali od oktobra do aprila ih i nisam nikako ni pio u zatvorenim prostorijama zbog smrdljivih pušača. I očekujem da se zakon uvede, objavi u službenom glasniku i stupi na snagu u punom obimu u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Nikakva ova sranja o odgodi primjene na godinu dana, pa donošenje podzakonskih akata, pa period prilagodbe, mrš. Nema pušenja i ćao. Šta se imaš prilagođavati, izađi vani zapali i prilagodi se.swanfilter wrote: ↑12/11/2023 19:45
Izvinite, al u kojim uslovima ste prije ispijali kafe da vam sadasnje stanje tako tesko pada?
Reakcije su takve, kao da je donesen zakon o uvođenju pusenja u zatvorenim prostorima.
Ili su vasa ocekivanja bila, zakon ce se iste sekunde poceti provoditi. Sto je iluziorno bilo za ocekivati.
Jedini spas za nas po pitanju ovog, a i svih drugih mogucih zakona jeste da nas prime u EU, pa onda prihvatati i provoditi zakone.
Inace sami cirevi na forumu ...
Razumijem ja tebe. Sam sam pusac, al sam se licno uvjerio kolika razlika je i podrzavam.
Kada sam prvi put dosao u BiH, nakon sto je u Slo uvedena zabrana, iz kafica sam izasao nakon pola sata misleci da cu povracati. Popio dvije, tri pive.
Nisam iz prve ni shvatio zasto mi je okrenulo zeludac.
Meni kao pusacu je kod nas provoditi vrijeme u kafani smrt. Oci suzne, otezano disanje, osjecaj mucnine.
Ali, ovdje kod nas ce taj zakon tesko zazivjeti sve dok BiH ne postane clanica. A to ce biti, sam znas kada ...
I Slo je uvela zabranu godinama nakon ulaska, kada su vec dolazili rokovi iz Brisela.
Privatnik misli na prihode. Drzava bi i kaznjavala, al kada su mnogi povezani, pa ce neko placati kazne, neke dase ne jer imaju nekog tamo.
Nemojte ni od pusionica mnogo ocekivati, pa da se ublazi problem. Il odvojenih prostora.
Ako se budu gledali normativi, ispuniti iste kosta prilicno i uradice ih rijetki.
Jos jednom, zakon jeste jedan od korisnijih i pametnijih.
Podrzavam ga jer koristi covjeku, al ste ocito ocekivali previse i jos dugo ce potrajati da to kod nas zazivi.
Manje od 2 godine sigurno ne.
Neke stvari treba prelomiti preko koljena, posebno kod našeg naroda
-
BadBoy
#1596 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Haha pa jest stvarno mrzim i stvarno me nervira ta pojava, pa neku noć sam došao kući sa jedne večere gdje je bilo toliko zadimljeno da se dim uvukao do gaća
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1597 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
kolko djevojaka u zadnje vrijeme ide i puši cigar
jes to meni gadno... fuj
jes to meni gadno... fuj
-
CrazyDiablo
-
belfy
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1600 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nekulturno do bola...bezobrazno i veoma droljastoCrazyDiablo wrote: ↑15/11/2023 15:09I sta cemo sad sto je tebi to gadno. Gledaj malo vise svoja posla i nece ti biti fuj
Ide droca i pusi cigar
Stani ba zapali opusti se
Sta paradiras ko ne znam ni ja koda si gola na pisti