Izrael je opet pocinio zlocin!
-
caros
#40976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
O kakvom branjenju pričaš? Prema svim izvorima IDF je ušao davno bez ijednog ispaljenog metka. Ali vjerujem da će nam prikazati kako su u nekoj prostoriji pronašli i Kim Kardašijan sa Mein Kampfom u ruci.
Last edited by caros on 15/11/2023 06:40, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#40977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Neznamo to, valjda ce biti neki snimci sta su nasli i ko je to koristio.Harllekin wrote: ↑15/11/2023 06:38Sta je smisao?U borbi protiv agresora i okupatora je zabranjeno kopanje tunela radi prezivljavanja?elcaliente wrote: ↑15/11/2023 06:02 Usao IDF u Al Schifa, ispod bolnice tuneli.
Javljaju da su napadali Al Schifu jer su imali dojave da sluzi kao Hamasova centrala, sada kada su usili vidjeli su da je ispod bolnice i vise nego sto su mislili.
-
elcaliente
-
caros
#40979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sa izraelske strane nije objavljeno ni slovo, sve vijesti dolaze od Al Jazeere (koja je imala nekog preko telefona direktno iz bolnice) i Al Mayadeena. Doslovno nema ni slova o borbama nego izvještaji da je IDF u svim prostorijama i traži šta će nam danas predstaviti kao dokaz. Vjerovatno opet neki kalendar i motor.
https://www.timesofisrael.com/liveblog- ... r-15-2023/
Čak i oni citiraju Hamas.
-
elcaliente
#40980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
IDF insta je objavio. Pogledaj.caros wrote: ↑15/11/2023 06:44 Sa izraelske strane nije objavljeno ni slovo, sve vijesti dolaze od Al Jazeere (koja je imala nekog preko telefona direktno iz bolnice) i Al Mayadeena. Doslovno nema ni slova o borbama nego izvještaji da je IDF u svim prostorijama i traži šta će nam danas predstaviti kao dokaz. Vjerovatno opet neki kalendar i motor.
Last edited by elcaliente on 15/11/2023 06:48, edited 1 time in total.
-
caros
#40981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zadnja objava prije pet sati, ni slova o
+ ovo nisu snimci tunela ispod ove bolnice. Dakle, vidiš nešto i prenosiš apsolutnu fikciju na forum.Samo mi nije jasno ako je bolnica o kakvim borbama se prica,kakvi su to borci u bolnici odjednom koji brane bolnicu od IDFa. Odakle su dosli ti borci.
-
elcaliente
#40982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja prenosim ono sto sam procitao u novinama i za to sam postavio link.caros wrote: ↑15/11/2023 06:48
+ ovo nisu snimci tunela ispod ove bolnice. Dakle, vidiš nešto i prenosiš apsolutnu fikciju na forum.Samo mi nije jasno ako je bolnica o kakvim borbama se prica,kakvi su to borci u bolnici odjednom koji brane bolnicu od IDFa. Odakle su dosli ti borci.
To da ovo nisu snimci tih tunela to znamo.
Operacija IDFa je jos u toku, prave snimke cemo vidjeti tek poslijepodne vjerovatno.
Najvaznije je da vise ne bude granatiranja bolnice.
-
Harllekin
#40983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"Agresija",operacije se ne vode na tudjem terenu.elcaliente wrote: ↑15/11/2023 06:50Ja prenosim ono sto sam procitao u novinama i za to sam postavio link.caros wrote: ↑15/11/2023 06:48
To da ovo nisu snimci tih tunela to znamo.
Operacija IDFa je jos u toku, prave snimke cemo vidjeti tek poslijepodne vjerovatno.
Najvaznije je da vise ne bude granatiranja bolnice.
-
BAK-eV
#40984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa to je uradio Fejsal 1973!
I sta bi?
Dosao mu Kissinger i rekao: Otvori pipu ili ide nuke na Saudiju.
Ostatak znamo .....
Btw isto je rekao i Sadatu, da prekine Jom Kippur rat te 1973 godine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Isto kao bosnjaci u srbiji za vrijeme milosevica i 1992lorens od arabije wrote: ↑14/11/2023 22:03 zna li se kakva je situacija sa 2 miliona Arapa koji žive u Izraelu koji čine 20 % populacije Izraela.
Ljudi normala idu na poso u skolu faks ako nije ukinita skola...idu doktoru sluze vojsku rade sve normalne poslove kao svi ljudo u drugim drzavama koje su i vandrednoj situaciji
Ponekad neko pukne i cujemo da je bager napao prolaznike i kuhar nozem nasrnuo na musterije
To je tako
- Mishelinke
#40986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kažu Bošnjacima je u vrijeme Slobe teklo med i mlijeko. Tada je, kažu, nestala ona izreka "Kulina Bana i dobrijeh dana" i nastala: "Miloševića Slobe i dobrijeh dana".Truba wrote: ↑15/11/2023 07:19Isto kao bosnjaci u srbiji za vrijeme milosevica i 1992lorens od arabije wrote: ↑14/11/2023 22:03 zna li se kakva je situacija sa 2 miliona Arapa koji žive u Izraelu koji čine 20 % populacije Izraela.
Ljudi normala idu na poso u skolu faks ako nije ukinita skola...idu doktoru sluze vojsku rade sve normalne poslove kao svi ljudo u drugim drzavama koje su i vandrednoj situaciji
Ponekad neko pukne i cujemo da je bager napao prolaznike i kuhar nozem nasrnuo na musterije
To je tako
Bošnjaci i dan danas pate za tim vremenom i blagostanjem. Jest da je tu i tamo znalo dogoditi zaustavljanje i ostranjivanje iz voza Beograd-Bar, kao što je bilo u mjestu Štrpci i poneko sitno strijeljanje, čisto reda radi i zbog uroka, ali sve se to može progutati zbog blagostanja u kojem su tada bili.
- Truba
#40987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vi uopce ne rrazumijete situaciju u svetoj zemlji
Ja sam bio dole i vidio kako palestinci muslimani tlace palestince krscane u nazaretu tad su svi izgubili moje simpatije
Ja sam bio dole i vidio kako palestinci muslimani tlace palestince krscane u nazaretu tad su svi izgubili moje simpatije
- Truba
#40988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A sta su bosnjaci sandzaka cinili za svoju bracu u bosni?Mishelinke wrote: ↑15/11/2023 07:32Kažu Bošnjacima je u vrijeme Slobe teklo med i mlijeko. Tada je, kažu, nestala ona izreka "Kulina Bana i dobrijeh dana" i nastala: "Miloševića Slobe i dobrijeh dana".Truba wrote: ↑15/11/2023 07:19Isto kao bosnjaci u srbiji za vrijeme milosevica i 1992lorens od arabije wrote: ↑14/11/2023 22:03 zna li se kakva je situacija sa 2 miliona Arapa koji žive u Izraelu koji čine 20 % populacije Izraela.
To je tako
Bošnjaci i dan danas pate za tim vremenom i blagostanjem. Jest da je tu i tamo znalo dogoditi zaustavljanje i ostranjivanje iz voza Beograd-Bar, kao što je bilo u mjestu Štrpci i poneko sitno strijeljanje, čisto reda radi i zbog uroka, ali sve se to može progutati zbog blagostanja u kojem su tada bili.
Sta su mogli?
Eh isto tako arapi u izraelu mogu...nastaviti normalno svoj zivot kao i za vrijrmr svakog rata
Znate li vi uopce da arapi sluze izraelsku vojsku??? Naravno nece im dati dugme za atomsku bombu kao sto nisu ni u JNA davali hrvatskim domoljubima koji su tvrdili da je stepinac svetac a ne zlocinac
Razmisljaj malo ne patetisi
-
splinter
#40989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakakv riječnik koristiti prema "zabrinutima i "neutralnima" koji sa simpatijama gledaju na akcije zločinačko-genocidnih hordi čije se aktivnosti uglavnom sastoje u što radikalnijem sprovođenju genocida, etničkog čiščenja, ubijanju djece i beba, masovnom rušenju džamija i crkava, ubijanja vlastitog naroda pod krinkom borbe protiv Hamasa i milion toga ostalog.elcaliente wrote: ↑15/11/2023 06:34Zasto takav infantilan rijecnik?
Pogledaj vijesti, insta, telegram.
A evo bujrum i njemci vec objavili.
https://m.bild.de/politik/2023/politik/ ... obile.html
Na kraju krajeva do sada su već uhvaćeni u lažima desetinu puta. Njima oravdano ne vjerujem ni kad kažu koji je danas dan.
- Kiki_Musampa
#40990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sve ok, Sirija,UAE itd, sve si rekao,samo nisi da li bi volio da tvoja zemlja zarati (mani te priče Bosna ne može nikog napasti) pa da te sravne sa zemljom?Mishelinke wrote: ↑14/11/2023 22:31Bosna prvo ne može zaratiti ni sa kime. Da je Bosna snažna kao jedna Kraljevina Saudijska Ara.., hoću reći, kao jedna cionistička kurva u susjedstvu, je sasvim druga priča, jer tako jaku zemlju (posebno ekonomski-nafta i plin) niko ne bi ni smio, niti mogao sravniti sa zemljom.Kiki_Musampa wrote: ↑14/11/2023 21:48Aj ti sad meni reci, nešto. Da je Bosna pored Izraela, bil ti volio da ti predsjednik zarati sa njim,pa da te oni i Ameri sravne sa zemljom,a tebe i porodicu ubiju?
Bosna je kao Sirija (čak i gora ekonomski i privredno) i vidiš da nije na spisku cionističkih kurvi i šiitskih pičkica koje sam naveo.
Ali kuje Jordan, Egipat, Saudija.... to su posebna sorte ljudskog šljama i otpada.
Vidi, možeš ti njih prozivati koliko hoćeš, ali ja ih poštujem, jer ne reaguju emocionalno. Pratim jednog vlogera, koji se trenutno voza po Iranu. Jarane,vrijeme je tamo stalo, al su ljudi dobri. I Mula pokrene nekakav rat,koliko će onda Iranske djece poginuti? Ako će u Gazi poginuti još 10000 ljudi , i to je bolje od 1000000 ili više. Upoznao sam par ljudi iz tih krajeva. Jel vi možete shvatiti da njih baš i ne vole. Ja mislim da ni mi ne bi ovako emocionalno reagovali da se radi npr. o romima.
Nemojte me linčovati,ali mi se čini da bi vi olako ratove počinjali...Kao što neko reče, ako bude političke volje,ovo pitanje će se riješiti, mada sumnjam. I Izrael želi ovo pitanje trajno riješiti, a dugo nije bilo bolje vrijeme za to jer nikad nije svijet podjeljeniji bio od hladnog rata, a Rusija na koljenima...
-
DebelinJoe
-
Bossona
#40992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo kako objašnjava Zion Mosadovac ubistvo ovog Palestinca,
Hamas je ubio ovog Palestinca jer je viđen na slici kako razgovara s izraelskim vojnikom. Sve što je učinio bilo je pitanje kojim putem smije ići.
- Charuga
- Globalni moderator
#40993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koji arapi? Samo jedno arapsko "pleme" može služiti izraelsku vojsku. Ne svi arapi.
- Truba
#40994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
da citiram davora iz širokog brijega vodiča: arapi služe vojsku na pozicijama koje ne mogu ugroziti židovske život
dakle neka polucivilna varijanta... strojevi... inženjerija...kuhari sigurno ne
taa zna vodič koji je bio 75 puta dolje i opće ne voli izrael i židove želi svaki put štocirati security u zagrebu kad ga pegla pa da mu zauvijek zabrane dole ići
-
Jordan1961
#40995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Opet prijateljica pričala? Ah ti muslimani....... vazda zločesti. Bez obzira na prostore geografske ...... pa bio to supermarket u BiH ili Nazaret . ..... nebitno.......samo da se kršćani tlače. Nema druge do pripajanja Hrvatskoj tj Srbiji. Ne može se više živjeti od muslimanskog zuluma
- Charuga
- Globalni moderator
#40996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pozdravi ti Davora, pa ga pitaj kad ga vidiš koji arapi služe vojsku. U pitanju je jedno nomadsko "pleme" koji su geografski naseljeni i u Libanonu, Siriji, Egiptu, ...Truba wrote: ↑15/11/2023 09:45da citiram davora iz širokog brijega vodiča: arapi služe vojsku na pozicijama koje ne mogu ugroziti židovske život
dakle neka polucivilna varijanta... strojevi... inženjerija...kuhari sigurno ne![]()
taa zna vodič koji je bio 75 puta dolje i opće ne voli izrael i židove želi svaki put štocirati security u zagrebu kad ga pegla pa da mu zauvijek zabrane dole ići
- Haris.ba
#40997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakvo iznenadjene da postoji neka verzija jedinice Mesa Selimovic u Izraelu.

- Tvrtko II Kotromanić
#40998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Od muslimana u izraelu vojsku aktivno služe Čerkezi (par njihovih sela ima tamo, onaj fudbaler Partizana Natho je jedan od njih) i beduini iz Negev pustinje.Charuga wrote: ↑15/11/2023 10:06Pozdravi ti Davora, pa ga pitaj kad ga vidiš koji arapi služe vojsku. U pitanju je jedno nomadsko "pleme" koji su geografski naseljeni i u Libanonu, Siriji, Egiptu, ...Truba wrote: ↑15/11/2023 09:45da citiram davora iz širokog brijega vodiča: arapi služe vojsku na pozicijama koje ne mogu ugroziti židovske život
dakle neka polucivilna varijanta... strojevi... inženjerija...kuhari sigurno ne![]()
Ostali individualno, uglavnom se opredjeljuju za civilnu službu umjesto vojnog roka.
Ima naravno slučajeva ali su u manjini.
Mimo.toga, Druzi full služe vojsku te arapski kršćani u određenom broju.
-
Piaty
#40999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma bild ti je isto kao informer. Smiješno je uopće i pomisliti na bild ako hoćeš nešto da saznaš onakvo kakvo jestesplinter wrote: ↑15/11/2023 07:53Kakakv riječnik koristiti prema "zabrinutima i "neutralnima" koji sa simpatijama gledaju na akcije zločinačko-genocidnih hordi čije se aktivnosti uglavnom sastoje u što radikalnijem sprovođenju genocida, etničkog čiščenja, ubijanju djece i beba, masovnom rušenju džamija i crkava, ubijanja vlastitog naroda pod krinkom borbe protiv Hamasa i milion toga ostalog.elcaliente wrote: ↑15/11/2023 06:34Zasto takav infantilan rijecnik?
Pogledaj vijesti, insta, telegram.
A evo bujrum i njemci vec objavili.
https://m.bild.de/politik/2023/politik/ ... obile.html
Na kraju krajeva do sada su već uhvaćeni u lažima desetinu puta. Njima oravdano ne vjerujem ni kad kažu koji je danas dan.
- Truba
#41000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja mislim da ti pojma nemaš
a možeš ga pozdraviti na službeni mail globtur firme iz međugorja
naime baš je bilo za 14.10. nova tura rezervirano sve spremno ali otkzase put zbog rata
takodjer on je rekao da vojsku ne služe ni radikalni židovi ni beduini iz pustinje