PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
-
tap3ah75
#9401 Re: PlayStation 5 - all about
Da da ... tu sam verziju igrao- sa Iki ostrvom.
Odličan DLC.
Odličan DLC.
-
tap3ah75
#9402 Re: PlayStation 5 - all about
Drath Stranding?
Da budem grozan i upitam ... je li tu Deril samo trči i dostavlja stvari s jednog mjesta na drugo?
Kontam ja da vjerovatno ima super dobra priča ali što se tiče igranja je li ja samo idem tamo vamo?
Imam premijum pretplatu još malo pa ganjam koju još igru da odigram. A tu sam nekada započinjao i odustao.
Da budem grozan i upitam ... je li tu Deril samo trči i dostavlja stvari s jednog mjesta na drugo?
Kontam ja da vjerovatno ima super dobra priča ali što se tiče igranja je li ja samo idem tamo vamo?
Imam premijum pretplatu još malo pa ganjam koju još igru da odigram. A tu sam nekada započinjao i odustao.
- dzeko1
#9403 Re: PlayStation 5 - all about
Ako ti se ne svidi u prva 2-3h, neće ti se ni svidjeti. Mene je instantno uvukla u taj svoj neki Hideo Kojima svijet, a kad sam gledao trailer po yt, nije mi izgledala čemu. Naravno da je puno više od walking simulatora kako je zovu, možeš kasnije tokom igre napraviti i mrežu cesta za lakši prevoz tereta, zatim napraviti i mrežu zip-line-a, meni remek djelo, lagano u top 5 igara na ps. Čak sam i platinu ovjerio, istina trebalo mi je nekih 90-95h za taj poduhvat, dok je sama glavna priča oko 35-40h.
-
Zoooka
#9404 Re: PlayStation 5 - all about
Imas da skines DLC glovo dostavljac, to nije lose. 6 dolara čini mi setap3ah75 wrote: ↑13/11/2023 21:01 Drath Stranding?
Kontam ja da vjerovatno ima super dobra priča ali što se tiče igranja je li ja samo idem tamo vamo?![]()
- dzeko1
#9405 Re: PlayStation 5 - all about
Death Stranding nije za svakoga. Ovaj gore komentar zanemari, imaš i na temi pc igre jedan čitav dio koji se odnosi na death stranding, pa pogledaj, meni je remek djelo.
-
Tabakmalac
#9406 Re: PlayStation 5 - all about
Ko je igrao prijašnje igre od Hideo Kojime ili je barem upoznat sa njegovim stilom igara (Metal Gear Solid serijal, Policenauts, Zone of the Enders, Snatcher itd.) znati će da cutscene znaju trajati i preko 5 minuta.
Lično za mene jedna od najomiljenijih igara zadnjih 5 godina, te čekam nastavak da se pojavi na PCu.
Lično za mene jedna od najomiljenijih igara zadnjih 5 godina, te čekam nastavak da se pojavi na PCu.
-
stronghold
#9407 Re: PlayStation 5 - all about
je li žalite što neke ikonične igre nikada nisu dobile svoj zasluženi nastavak ?
ja nikad neću shvatiti zašto jedno remek djelo poput shadow of Colossus npr. nikad nisu nastavili dalje...
doduše iz istog studija je proizišao the last guardian,koji je totalni promašaj bio i nema veze s originalnim SoC..
definitivno jedna od najboljih igara ikad,ko je prelazio u vrijeme ps2 sigurno će se složiti...
ja nikad neću shvatiti zašto jedno remek djelo poput shadow of Colossus npr. nikad nisu nastavili dalje...
doduše iz istog studija je proizišao the last guardian,koji je totalni promašaj bio i nema veze s originalnim SoC..
definitivno jedna od najboljih igara ikad,ko je prelazio u vrijeme ps2 sigurno će se složiti...
-
schindleroskar
#9409 Re: PlayStation 5 - all about
To sto tebi nije lego Last Guardian, ne znaci da je promasaj.stronghold wrote: ↑14/11/2023 12:37 je li žalite što neke ikonične igre nikada nisu dobile svoj zasluženi nastavak ?
To je sve subjektivno, a ako vec pokusavas objektivizirat obje igre su univerzalno prihvacene.
-
Zoooka
-
stronghold
- vaučer
#9412 Re: PlayStation 5 - all about
A ne znam šta bi ti rekao. Teško je, odustajao sam tri puta od igre. Zato kad sam ubio zadnjeg bossa sam pet dana bio visok 4 metra, imao penis do poda i srao dolare. Ubjedljivo najbolji akcijski gameplay koji sam ikad igrao - doslovno savršenstvo. Pored platformera najpreciznije kontrole ikad. Odličan art style, neprijatelji, sve.
- dzeko1
#9413 Re: PlayStation 5 - all about
Evo počele su akcije u BB povodom Black Friday, dualsense 109km, konzole 1099, Spiderman verzija, kao i ona sa MW3.
- nepass1
#9414 Re: PlayStation 5 - all about
Toca2 mislim ima nastavak kao grid serial. Ali to je haman na nivou arkade kao need for speed. Jebote kad se sjetim koliko sam u cliu proveo vremena za pc ili dtm pa po belgiji, napamet znao stazu. Ili ona staza u australiji pravac ko u metkovicimastronghold wrote: ↑14/11/2023 12:37 je li žalite što neke ikonične igre nikada nisu dobile svoj zasluženi nastavak ?
Formule iz 60ih nisu se mogle ni kontrolisati preko kontrrolera.
A sad lupas u zidove, preklopis se sa formulom tocak preko tocka, nikom nista. Zali boze para bacenih na grid legends.
Koliko citam i novi wrc su vise arkadno napravili nego dirt 2.0 zbog sirih narodnih masa da bude igrivo. Tako da ni dirt nije dobio nastavak kakav se ocekivao.
-
Sid the sloth
#9415 Re: PlayStation 5 - all about
Planira li neko uzimati PlayStation Portal? 
Znam da ovdje dosta raje ima pravo dobar TV pa bi na portalu bilo bezveze igrati ali nama koje ne moze zapasti da igramo za TVom bi moglo biti korisna stvar. 199$ i nije nesto previse ali nije ni malo tako da sam u dilemi
Vidim da su ga youtuberi vec dobili, ne znam kad ce u prodaju kod BigBang i ostalih.
Na PS stranici pise da je od sutra dostupan, a ovih nasi BigBangovci ga uopste ne reklamiraju.
Znam da ovdje dosta raje ima pravo dobar TV pa bi na portalu bilo bezveze igrati ali nama koje ne moze zapasti da igramo za TVom bi moglo biti korisna stvar. 199$ i nije nesto previse ali nije ni malo tako da sam u dilemi
Vidim da su ga youtuberi vec dobili, ne znam kad ce u prodaju kod BigBang i ostalih.
Na PS stranici pise da je od sutra dostupan, a ovih nasi BigBangovci ga uopste ne reklamiraju.
- nepass1
#9416 Re: PlayStation 5 - all about
Prvo volan da kupim, ako nafatam u njemackoj na snizenju pa onda portal nekad naredne godine. I kod mene jagma za tv, moj ps tv. Drugi tv nikad se ni ne upali.Sid the sloth wrote: ↑14/11/2023 14:55 Planira li neko uzimati PlayStation Portal?
- Benq
#9417 Re: PlayStation 5 - all about
Ja razmisljam da ga kupim, ali ne znam kada ce biti dostupan u BiH. Sancta u HR vrsi isporuku od 12.1.2024., pa ce valjda tad nekad i kod nas biti dostupno.Sid the sloth wrote: ↑14/11/2023 14:55 Planira li neko uzimati PlayStation Portal?
-
Zoooka
#9418 Re: PlayStation 5 - all about
Ako je 200 dolara vani, kod nas će biti jedno 500 KM...
Nego, kakav je fazon korištenja tog čuda, čuo sam ali nisam puno istraživao iskreno. Jel ide preko WI FIa ili mora na kabal na PS 5, koliko baterija traje, kako ide i sl ? Djeluje kao solidna zajebancija.
Edit: Istražio malo, ne sviđa mi se. Mislio sam da je više na fazon Steam decka .
Nego, kakav je fazon korištenja tog čuda, čuo sam ali nisam puno istraživao iskreno. Jel ide preko WI FIa ili mora na kabal na PS 5, koliko baterija traje, kako ide i sl ? Djeluje kao solidna zajebancija.
Edit: Istražio malo, ne sviđa mi se. Mislio sam da je više na fazon Steam decka .
Last edited by Zoooka on 14/11/2023 16:13, edited 1 time in total.
- alcho
#9419 Re: PlayStation 5 - all about
Pocinjao, odustajao, vracao se, bacao kontrolere po sobi...ali zato jedina igra koja me toliko opcinila da sam uzeo platinu i jedina igra koju sam igrao i zavrsio cak 4 putavaučer wrote: ↑14/11/2023 13:00A ne znam šta bi ti rekao. Teško je, odustajao sam tri puta od igre. Zato kad sam ubio zadnjeg bossa sam pet dana bio visok 4 metra, imao penis do poda i srao dolare. Ubjedljivo najbolji akcijski gameplay koji sam ikad igrao - doslovno savršenstvo. Pored platformera najpreciznije kontrole ikad. Odličan art style, neprijatelji, sve.
- vaučer
#9420 Re: PlayStation 5 - all about
To je to otprilike.
Meni je mislim najveći izazov bio odučiti se od Souls dodge/roll sistema i prihvatiti deflect.
Kad je to kliknulo - sve je kliknulo.
Fantastična igra uglavnom, kriminalno ako ne dobije nastavak.
-
Sid the sloth
#9421 Re: PlayStation 5 - all about
Uff ne kontam sto tako kasno u HR ako je u svijetu dostupna od sutra. Vjerovatno ce me do tad proci cejfBenq wrote: ↑14/11/2023 15:32Ja razmisljam da ga kupim, ali ne znam kada ce biti dostupan u BiH. Sancta u HR vrsi isporuku od 12.1.2024., pa ce valjda tad nekad i kod nas biti dostupno.Sid the sloth wrote: ↑14/11/2023 14:55 Planira li neko uzimati PlayStation Portal?
Trenutno znam odigrati preko Remote play na laptopu sa uparenim kontrolerom. Kazu da je latencija tu negdje i na portalu samo mi portal izgleda super i mogu ga ponijeti gdje god podjem ako mi je cejf da koju odigram.
U Njemackoj kosta 220 eura tako da kod nas garant ide na 5 stoja :/
-
Zoooka
#9422 Re: PlayStation 5 - all about
Ja koliko sam skontao ne mozes nositi, nego mora biti blizu plejke.Sid the sloth wrote: ↑14/11/2023 16:30Uff ne kontam sto tako kasno u HR ako je u svijetu dostupna od sutra. Vjerovatno ce me do tad proci cejfBenq wrote: ↑14/11/2023 15:32Ja razmisljam da ga kupim, ali ne znam kada ce biti dostupan u BiH. Sancta u HR vrsi isporuku od 12.1.2024., pa ce valjda tad nekad i kod nas biti dostupno.Sid the sloth wrote: ↑14/11/2023 14:55 Planira li neko uzimati PlayStation Portal?
Trenutno znam odigrati preko Remote play na laptopu sa uparenim kontrolerom. Kazu da je latencija tu negdje i na portalu samo mi portal izgleda super i mogu ga ponijeti gdje god podjem ako mi je cejf da koju odigram.
U Njemackoj kosta 220 eura tako da kod nas garant ide na 5 stoja :/
-
Tabakmalac
#9423 Re: PlayStation 5 - all about
Tako je. Mora biti na istoj mreži kao i PS5, tako da igranje na daljinu nije moguće tj. sa druge mreže a PS5 upaljen u kući na svojoj mreži.
-
Mustang1
#9424 Re: PlayStation 5 - all about
Moze gdje god hoces samo treba wifi i palis konzolu kuci 
-
Zoooka
#9425 Re: PlayStation 5 - all about
Ma ja, tako sam i pretpostavio. Po meni je onda ovo čista glupost.
Steam Deck >>>>>
Steam Deck >>>>>