SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#72151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne sekirajte se nista. Nakon tri mjeseca ce tuzilastvo napraviti presicu gdje ce reci da je sve bilo po zakonu.
Nego, otkud na slobodi, a osudjen na zatvor?
Nego, otkud na slobodi, a osudjen na zatvor?
- Ozimician
#72152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa naravno, tako isto i muskarce uciti, da mu ne treba niko po svaku cijenu, da je sam sebi dovoljan, a da je zena samo dodatak koji moze biti tu, a i ne mora.TheRedhead wrote: ↑14/11/2023 11:07treba ih vise mozda uciti kakve vrijednosti valjaju i sa kakvim muskarcima da ni ne komuniciraju a kamoli sansu da daju... uostalom anjbolji odgoj zena je da nauce da su same dovoljne, sama zaradis novac, sama znas domacinstvo voditi, da ne treba muskarac, on moze samo biti dodatak koji nije obavezanOzimician wrote: ↑14/11/2023 11:02Koliko imaju godina i da li mislis da si im ucinio uslugu (barem kad je rijec o porodicnom nasilju) ?drug_profi wrote: ↑14/11/2023 10:01 Između ostalog, ja sam i radi ovog naučio svoje cure da rukuju oružjem i da pogode ono što gađaju.
I da citiram jedan od jako dobrih top komentara na ovu temu sa klixa (copy-paste):
Ne postoji niti jedna sudska, policijska i humanitarna instanca koja moze zastititi od obiteljskog nasilja onako kako to moe uciniti obicna prevencija. Kabadahije, besposlicari, alkoholicari i narkomani ne mogu biti dobri ocevi i muzevi. Sa takvima nema pregovora, nema sporazuma, nema razvoda. Od govana pita se ne pravi. Institucije su katastrofa ali definitivno ne znam sto pojedini traze. Da ti u kuci sjedi policajac, sudija i tuzitelj i da tjeraju nekoga da se normalno ponasa?
EDIT: I da, svakako se slazem za liberalnije zakone glede nabavke i upotrebe oruzja, tako da i potencijalna zrtva ima priliku da se odbrani od kriminalca i nasilnika (u kuci ili izvan nje).
Last edited by Ozimician on 14/11/2023 12:15, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#72153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i vise od 50%. pa evo ti sa ove teme nekoliko primjera gdje nju optuzuju indirektno, il je sama sebi kriva, il je direktno kriva itd. a to su npr osobe koje znaju koristit internet,citati, pisati...sad zamisli ostatak zatucanog stanovnistva?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#72154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
upravo tako
sve što on sad radi, 99% garantujem da je vidio i čuo prije 25 godina.
tako da, nek nam je bog na pomoći sa ovakvim rasulom u brakovima i porodicama
kad na scenu dođu osobe koje su odrasle fizički i mentalno odvojene od roditelja, u roditeljskoj svađi i kurvalucima
to se već može preventirati od strane države
ali sa ovakvim medijma, porezima i guljenjima, i da ne nabrajamo dalje
teško.
u suštini državu boli k
na selo i ovce
- dječak sa šibicama
#72155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I opet se vracam na Real Madrid from Zenica, on lud pratioci ludi on popularan ludilo popularno.
Svaki dan iz Srbije snimci budala koji voze pogresnim smjerom na autocesti, ali svaki dan, iako ginu, oni i dalje voze. Sta je poenta? ludilo, nema sta drugo.
Ja vjerujem da je nas covid stukao a sad ce nas ovi ratovi koji se redaju kao na traci, psihicki dotuci. Mislim normalne ljude, a budale pa budale, isplivalo.
Svaki dan iz Srbije snimci budala koji voze pogresnim smjerom na autocesti, ali svaki dan, iako ginu, oni i dalje voze. Sta je poenta? ludilo, nema sta drugo.
Ja vjerujem da je nas covid stukao a sad ce nas ovi ratovi koji se redaju kao na traci, psihicki dotuci. Mislim normalne ljude, a budale pa budale, isplivalo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#72156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta u Sarajevu radi policija
?
-
izvrsni direktor
#72157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
genijalci, niko se nije rodio kao nasilnik, niko se nije rodio kao silovatelj, niko se nije rodio kao kriminalac...svi su oni u neka doba svog zivota to postali. neko prije, neko kasnije.Ozimician wrote: ↑14/11/2023 12:03Pa naravno, tako isto i muskarce uciti, da mu ne treba niko po svaku cijenu, da je sam sebi dovoljan, a da je zena samo dodatak koji moze biti tu, a i ne mora.TheRedhead wrote: ↑14/11/2023 11:07treba ih vise mozda uciti kakve vrijednosti valjaju i sa kakvim muskarcima da ni ne komuniciraju a kamoli sansu da daju... uostalom anjbolji odgoj zena je da nauce da su same dovoljne, sama zaradis novac, sama znas domacinstvo voditi, da ne treba muskarac, on moze samo biti dodatak koji nije obavezan
I da citiram jedan od jako dobrih top komentara na ovu temu sa klixa (copy-paste):
Ne postoji niti jedna sudska, policijska i humanitarna instanca koja moze zastititi od obiteljskog nasilja onako kako to moe uciniti obicna prevencija. Kabadahije, besposlicari, alkoholicari i narkomani ne mogu biti dobri ocevi i muzevi. Sa takvima nema pregovora, nema sporazuma, nema razvoda. Od govana pita se ne pravi. Institucije su katastrofa ali definitivno ne znam sto pojedini traze. Da ti u kuci sjedi policajac, sudija i tuzitelj i da tjeraju nekoga da se normalno ponasa?
EDIT: I da, svakako se slazem za liberalnije zakone glede nabavke i upotrebe oruzja, tako da i potencijalna zrtva ima priliku da se odbrani od kriminalca i nasilnika (u kuci ili izvan nje).
- Haris.ba
- Ozimician
#72159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja i ?izvrsni direktor wrote: ↑14/11/2023 12:24 genijalci, niko se nije rodio kao nasilnik, niko se nije rodio kao silovatelj, niko se nije rodio kao kriminalac...svi su oni u neka doba svog zivota to postali. neko prije, neko kasnije.
-
izvrsni direktor
#72160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad budete opet okolokole tvrdili da je zena sama sebi kriva sto je sa takvim, sjeti se ovog sto sam napisaoOzimician wrote: ↑14/11/2023 12:27ja i ?izvrsni direktor wrote: ↑14/11/2023 12:24 genijalci, niko se nije rodio kao nasilnik, niko se nije rodio kao silovatelj, niko se nije rodio kao kriminalac...svi su oni u neka doba svog zivota to postali. neko prije, neko kasnije.
- Ozimician
#72161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko to tvrdi bilo gdje?izvrsni direktor wrote: ↑14/11/2023 12:30Kad budete opet okolokole tvrdili da je zena sama sebi kriva sto je sa takvim, sjeti se ovog sto sam napisaoOzimician wrote: ↑14/11/2023 12:27ja i ?izvrsni direktor wrote: ↑14/11/2023 12:24 genijalci, niko se nije rodio kao nasilnik, niko se nije rodio kao silovatelj, niko se nije rodio kao kriminalac...svi su oni u neka doba svog zivota to postali. neko prije, neko kasnije.
Zrtva nikad nije kriva.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- dječak sa šibicama
#72163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I uvijek isto, histericno prozivanje svakog oponenta da je zenomrzac, samo zato jer ne prihvata feministicke zahtjeve za femicidom.
Ponavljam, femicid bi podrazumjevao da neko zene ubija zato sto mrzi zene, random zene po ulici jer mrzi ih.
Ovdje je rijec o porodicnom ili obiteljskom nasilju, zlocinima iz strasti, to se tako kvalificira valjda u policijskoj i pravnoj struci. Problem je sto feministice na silu zele proturiti nekakav poseban zakon koji bi tretirao "femicidlije" sa posebnim kaznama. Pa ako Hamdo ubije oca, to je 8 godina robije, ako ubije zenu to bi bilo 16. To besposlena Veljaca i ekipa u Hrvatskoj vec guraju duze vrijeme.
Ponavljam, femicid bi podrazumjevao da neko zene ubija zato sto mrzi zene, random zene po ulici jer mrzi ih.
Ovdje je rijec o porodicnom ili obiteljskom nasilju, zlocinima iz strasti, to se tako kvalificira valjda u policijskoj i pravnoj struci. Problem je sto feministice na silu zele proturiti nekakav poseban zakon koji bi tretirao "femicidlije" sa posebnim kaznama. Pa ako Hamdo ubije oca, to je 8 godina robije, ako ubije zenu to bi bilo 16. To besposlena Veljaca i ekipa u Hrvatskoj vec guraju duze vrijeme.
-
izvrsni direktor
#72164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ferdječak sa šibicama wrote: ↑14/11/2023 12:37 Pa ako Hamdo ubije oca, to je 8 godina robije, ako ubije zenu to bi bilo 16.
-
caros
#72165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I tebi sada kao smeta što će ubica ići u zatvor na više godina?
- dječak sa šibicama
#72166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro ja znam da je to isto kao da zidu govoris, ali recimo da ubica dobije jednaku kaznu i za ubistvo oca i za ubistvo zene, mirikl!
-
Zoooka
#72167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvih 8 ili 16 godina, vraćaj smrtnu kaznu, pa ko god ubije s namjerom, i njega lišiti života.dječak sa šibicama wrote: ↑14/11/2023 12:37 I uvijek isto, histericno prozivanje svakog oponenta da je zenomrzac, samo zato jer ne prihvata feministicke zahtjeve za femicidom.
- azurna_obala
#72168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko ih je još ovakvih...
jadno dijete.
Mekušci koji ne mogu podnijeti da ih žena ostavi, znaju samo za silu. Njima ni vlastito dijete nije važno, kad ga bijes i ljubomora zaslijepi.
Ko je odlučio ubiti, on će naći način, nema te zabrane koja će spriječiti kad tad da to učini. Kreten
jadno dijete.
Mekušci koji ne mogu podnijeti da ih žena ostavi, znaju samo za silu. Njima ni vlastito dijete nije važno, kad ga bijes i ljubomora zaslijepi.
Ko je odlučio ubiti, on će naći način, nema te zabrane koja će spriječiti kad tad da to učini. Kreten
-
caros
#72169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Umjesto da ti je cilj da se i drugo poveća, tebi smeta što bi nasilje u porodici bilo ekstremno kažnjeno. Odsustvo logike i svega ostalog.
- dječak sa šibicama
#72170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To sto mi nemamo adekvatne socijalne sluzbe koje bi trebale stititi zene zrtve nasilja u porodici, nije posljedica zenomrstva, vecina radnika po socijalnim ustanovama su ionako zene.
Vec je posljedica sveopce korupcije i kriminala, tamo rade alapace sa kupljenim diplomama, neadekvatno obrazovane i sa manjkom empatije bilo kakvog tipa. Sudstvo znamo kakvo je, tu nije zasticen niko, ne samo zene zrtve nasilja.
Opet se pozar gasi kantom vode, tipicno za nas. U novembru kmecimo o zagadjenom zraku u kotlini, u martu sve zaboravimo do novembra, svi nesto kenjkaju o kriminalu i korupciji i svi u tome sudjeluju i dio su sistema.
Vec je posljedica sveopce korupcije i kriminala, tamo rade alapace sa kupljenim diplomama, neadekvatno obrazovane i sa manjkom empatije bilo kakvog tipa. Sudstvo znamo kakvo je, tu nije zasticen niko, ne samo zene zrtve nasilja.
Opet se pozar gasi kantom vode, tipicno za nas. U novembru kmecimo o zagadjenom zraku u kotlini, u martu sve zaboravimo do novembra, svi nesto kenjkaju o kriminalu i korupciji i svi u tome sudjeluju i dio su sistema.
- dječak sa šibicama
#72171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je rekao da mi smeta. Ko je rekao da mi nije cilj da se poveca.
O ovome i govorim, citate kako vam se dopada, i histericno zakljucujete. Naravno, pogresno.
- drug_profi
#72172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tri godine, što pitaš?Ozimician wrote: ↑14/11/2023 11:02Koliko imaju godina i da li mislis da si im ucinio uslugu (barem kad je rijec o porodicnom nasilju) ?drug_profi wrote: ↑14/11/2023 10:01 Između ostalog, ja sam i radi ovog naučio svoje cure da rukuju oružjem i da pogode ono što gađaju.
Naravno da sam im učinio uslugu. Bolje je znati nego ne znati.
Oružje je mora imati svako ili niko.
- drug_profi
#72173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sad ima jednaku kaznu.dječak sa šibicama wrote: ↑14/11/2023 12:49 Dobro ja znam da je to isto kao da zidu govoris, ali recimo da ubica dobije jednaku kaznu i za ubistvo oca i za ubistvo zene, mirikl!
I ne pomoaže da se ne smatra normalnim ubiti svoju ženu, djevojku, ili majku svoje djece.
-
Zoooka
#72174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ček, imaju 3 godine i znaju rukovati oružjem
- drug_profi
#72175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam momka, sklepao dijete sa pogrešnom ženom, bez braka ili zajednice. Ono jedna glupa noć.
Nije htio da se ukloni iz života već je htio biti otac.
Radio poštene poslove, da plaća da dječak ima sve što mu treba.
Mati za to vrijeme sjedila kući i počela da pije ko smuk.
On otišao u Njemačku slao po 500 eura svaki mjesec.
Da bi saznao da dječak ne ide u školu već nekoliko mjeseci i da se hrani po komšiluku.
Napusti posao u Njemačkoj, vrati se, izbori se da sin pređe kod njega na staranje i sada dijete cvjeta. Sretno i pristojno dijete, dobro u školi.
A vjeruj mi kad bi mu vidio oca rekao bi kakav je ovo narkoman truhli...
A u stvari ljudina.
Da je neka pičoza bio, on bi recimo prebio tu ženu, ili je ubio.
Pošto je očigledno muško, otac i čovjek, uradio je najbolje što je mogao.
Nije htio da se ukloni iz života već je htio biti otac.
Radio poštene poslove, da plaća da dječak ima sve što mu treba.
Mati za to vrijeme sjedila kući i počela da pije ko smuk.
On otišao u Njemačku slao po 500 eura svaki mjesec.
Da bi saznao da dječak ne ide u školu već nekoliko mjeseci i da se hrani po komšiluku.
Napusti posao u Njemačkoj, vrati se, izbori se da sin pređe kod njega na staranje i sada dijete cvjeta. Sretno i pristojno dijete, dobro u školi.
A vjeruj mi kad bi mu vidio oca rekao bi kakav je ovo narkoman truhli...
A u stvari ljudina.
Da je neka pičoza bio, on bi recimo prebio tu ženu, ili je ubio.
Pošto je očigledno muško, otac i čovjek, uradio je najbolje što je mogao.