Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
n+1 wrote: ↑08/11/2023 11:17
Je li ko uspio kupiti Google servise (tipa, Drive prostor) preko turske adrese?
Nemoguće više za nove korisnike.
Jedino tko ima neki Apple uređaj pa onda preko Apple TR plaćati Google One/Drive itd.
De više info za ovo preko Apple, ili neki link.
Jednostavan je proces. Na sljedećem linku napravi turski Apple ID (ne treba ti VPN ni turski broj telefona): https://appleid.apple.com/account
Zatim se s tim Apple ID-jem ulogiraj na nekom od Apple uređaja. Instaliraj Gmail ili Drive aplikaciju sa App Storea, u aplikaciji klikneš "get storage" i pretplatiš se. To ti je to. Ne treba ti VPN ni na jednom koraku.
Cijene Google memorije preko Applea (uz uključenu Appleovu taxu)
100 GB - 12 TL (ili 120 TL/god)
200 GB - 30 TL (ili 300 TL/god)
2 TB - 53 TL (ili 530 TL/god)
Je li moguće sherati icloud sa turskog apple id-a na naš apple-id, preko family, ne znam da li bi kupio ako neću moći koristiti na našem, imam onaj od 50gb na našem, al bih uzeo od 200 na turskom ako mogu kasnije koristiti ili sherati na naš
iCloud+ možeš dijeliti s turskog Apple ID-ja na naš (za razliku od, npr. Apple Musica).
Ovo su cijene pa vidi isplati li ti se to uopće:
Pošaljem pozivnicu sa turskog na naš i američki za sharing, zbog iclouda i kad idem da potvrdim, kaže mi da nije moguće jer country/region does not match.
Hercegoviina wrote: ↑14/11/2023 11:20
meni ne prolazi azuriranje visa pripaid kartice preko vpn turska( istekla prosli mjesec, a dobio novu) za yt.koje su mi alternative? help
I meni isto ne prolazi visa debitna kartica, dobijam poruku: Current payment method could not be processed.
Posljednja 2-3 mjeseca više ne prihvaćaju nove korisnike bez lokalne (turske/argentinske/indijske) kartice. Pisano je par puta već o tome.
Postojeći korisnici mogu nastaviti dalje koristiti (najvjerojatnije dok im ne istekne kartica).
Jedina opcija koja zasada prolazi za nove korisnike jeste Ukrajina.
dzenanalic22 wrote: ↑14/11/2023 17:21
Posljednja 2-3 mjeseca više ne prihvaćaju nove korisnike bez lokalne (turske/argentinske/indijske) kartice. Pisano je par puta već o tome.
Postojeći korisnici mogu nastaviti dalje koristiti (najvjerojatnije dok im ne istekne kartica).
Kod mene nije novi korisnik, koristim turski već skoro godinu, ali od ovog mjeseca mi ne prolazi uplata.
dzenanalic22 wrote: ↑14/11/2023 17:21
Kod mene nije novi korisnik, koristim turski već skoro godinu, ali od ovog mjeseca mi ne prolazi uplata.
Ako je Raiffeisen u pitanju, onda je do njih (moraš nazvati da odobre transakciju). Ako nije, jedina opcija ti je onda Ukrajina. Nije neka velika razlika u cijeni. Individual Turska oko 2 eura (ova je nova cijena koja se primjenjuje od sljedećeg mjeseca), a Ukrajina 2.50 eura (family 3.80 eura).
xPaco1337 wrote: ↑17/11/2023 14:24
Jel ima neko YT Premium famelijarni da me doda
Ako imaš iPhone možeš preko Apple platiti tursku cijenu za yt premium, nešto oko 1,20e, samo trebaš promijeniti region svog apple naloga ili napraviti novi samo za turske pretplate. Tako sam ja evo nedavno uradio prateći teme na forumu.
Ako imaš iPhone možeš preko Apple platiti tursku cijenu za yt premium, nešto oko 1,20e, samo trebaš promijeniti region svog apple naloga ili napraviti novi samo za turske pretplate. Tako sam ja evo nedavno uradio prateći teme na forumu.
Samo promijeniš lokaciju u Tursku i platiš? Može li se kasnije vratiti na staru regiju?
Samo promijeniš lokaciju u Tursku i platiš? Može li se kasnije vratiti na staru regiju?
Imaš na prethodnoj stranici upute za Disney+, isti proces je i za YT na iPhoneu.
Ako bi mogao u pm ili cak ovdje detaljno korak po korak opisati taj proces, posto ima regija telefona i regija app storea
Ako bi mogao u pm ili cak ovdje detaljno korak po korak opisati taj proces, posto ima regija telefona i regija app storea
Evo upute s neta za promjenu regije Apple ID-ja. Tako sam i ja radio.
Ali moguće je napraviti i novi turski Apple ID koji će ti služiti samo za pretplate, ne moraš cijelo vrijeme biti ulogovan na taj Apple ID (upute za novi Apple ID na prethodnoj strani).
PROCES:
Potrebno je promijeniti regiju vašeg Apple ID-ja na Tursku, što je sasvim jednostavno.
1. Otvoriti App Store
2. Klik na profil u gornjem desnom kutu -> klik na ime -> klik na "Region" -> odabrati Turkiye
Payment method odabrati "None"
3. Napisati vašu adresu, ali za grad staviti Istanbul, poštanski broj 34020, broj telefona može domaći bez pozivnog broja
4. Kupiti iTunes TR Gift Card na stranici Turgame (imate od 25 TL/0.85 eura pa nadalje, ovisi koliko vam je potrebno)
5. Otvoriti App Store, klinuti profil i "Redeem Gift Card", unesete kod koji ste dobili i to je to.
xPaco1337 wrote: ↑18/11/2023 14:14
I šta se sa Apple Funds se moze kupiti Youtube premium ili ?!
Da. Preko Apple Balance-a možeš plaćati pretplate. Neke od pretplata koje podržavaju "Apple Billing": YouTube Premium, Disney+, Apple Music, Apple Arcade, Netflix, Crunchyroll, Dropbox, Google One, kupovati u aplikacijama/igricama po turskim cijenama itd.