AMERIKA

Post Reply
Haris.ba

#8526 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 12/11/2023 14:57
biglebovski wrote: 12/11/2023 14:37
swanfilter wrote: 10/11/2023 19:52 Jesam ja dobro procitao i shvatio. Treci petomjesecni godisnji odmor?

Bukvalno petomjesecni il kako?
Ma to zlobnici sa propalog X-a tako pišu. Istina je da od ukupno provedenog vremena na poziciji, samo 40% je bio na godišnjem, i to, a što zlobnici vole prešutjeti, u obližnjoj ladanjskoj kući a što se opet može okarakterisati i kao rad iz ladanjske kuće.

https://cbsaustin.com/news/nation-world ... e-politics

Image
40% posto od tri godine mandata na celu prve sile svijeta. Ispade veci budzetlija od ovih nasih uhljupa ...
Ili, je to u sustini takav posao. Biras koliko ces stvari delegirati i koliko ces se zamarari sitnicama.

Mislim da jedina svakodnevna obaveza predsjednika je brifing od obavjestajne zajednice. Ostalo on sam dirigira.

To je kad postoji sistem iza tebe. A, ne ko Vucic sto bira plocice po seoskim skolama u halama.
swanfilter

#8527 Re: AMERIKA

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 12/11/2023 15:11

Ma to zlobnici sa propalog X-a tako pišu. Istina je da od ukupno provedenog vremena na poziciji, samo 40% je bio na godišnjem, i to, a što zlobnici vole prešutjeti, u obližnjoj ladanjskoj kući a što se opet može okarakterisati i kao rad iz ladanjske kuće.

Image
40% posto od tri godine mandata na celu prve sile svijeta. Ispade veci budzetlija od ovih nasih uhljupa ...
Ili, je to u sustini takav posao. Biras koliko ces stvari delegirati i koliko ces se zamarari sitnicama.

Mislim da jedina svakodnevna obaveza predsjednika je brifing od obavjestajne zajednice. Ostalo on sam dirigira.

To je kad postoji sistem iza tebe. A, ne ko Vucic sto bira plocice po seoskim skolama u halama.
Dobro. Ne poznajem sistem unutrasnjeg vladanja im, al iz neke nase perspektive mi je ova info bila sok.

Ipak, USA sama po sebi je svijet svijetova, bez obzira na njihove levele podjele vlasti. Jos kada si svjetski policajac broj jedan, neshvatljivo mi je imati ovoliko godisnjeg. I da je pola od navedenog ...
Last edited by swanfilter on 12/11/2023 19:15, edited 1 time in total.
sinuhe

#8528 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Trumpovo doba zivi Ameriika pa svasta nesto prolazi. Trump je fenomen od izuzetnog znacaja i za buducnost iako mu nece dozvoliti pobjedu 2024.
swanfilter

#8529 Re: AMERIKA

Post by swanfilter »

sinuhe wrote: 12/11/2023 18:51 Trumpovo doba zivi Ameriika pa svasta nesto prolazi. Trump je fenomen od izuzetnog znacaja i za buducnost iako mu nece dozvoliti pobjedu 2024.
Jeste maher. Odradi ono sa Jeruzalemom i Abrahamskim sporazumom iz vedra neba.

U jednu ruku jeste za pohvalu. Ipak, njega kao biznismena ne zanima zakinuta strana jer je beznacajna u njegovim ocima.

Imao je i plan palestinske drzave, koja teritorijalno ostaje na sadasnjem i povezana hrpom nekakvih cestnih koridora. Ruzno za vidjeti, a tek da to u praksi funkcionise.

Kada je vec Izraelcima sredio kremu arapskih drzava i Jeruzalem, trebao im je to usloviti povlacenjem svih nelegalnih naselja iz ZO.

Pogledaj mapu ZO i kako to izgleda. Nema sanse da bi djelovalo pored onakvih ratobornih doseljenika.

A, jednom rjeseno, njega vise ne bi problematika zanimala.

Po pitanju Ukr, il bi pustio Ruse i danas bi vecina iste bila vec ruska. Il bi ih prisilio na pregovore i ostalo bi stanje iz 2014. Ne vidim trecu opciju. Da bi se umarao zbog njih kao sto to rade sada, nema sanse.

Cak bi i Kina krenula odlucnije na Tajvan.

Ovog je samo Amerika zanimala. Za ostale je tu, koliko mu daju zauzvrat jer nisu oni da vas drze funkcionalnim i sposobnim ...
biglebovski

#8530 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Možda se ćini malo pretjerano ovako kad se gleda sa strane, ali dobri predsjednik ipak stigne gdje je bitno.

Iako vidno umoran od rada na postizanju mira širom svijeta, ipak je stigao na ceremoniju povodom Dana veterana, odavši počast neustrašivim borcima za prava investitora te demokratiju i ljudska prava širom svijeta.

Rob_Atl

#8531 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Biden se samo zajebao sto odma nije poslije Obame se kandidovao, jos uvijek je faca bio, otreso bi Trumpa samo tako jer je raja gotivila Obamu i sve je islo kako treba , nije morao ni mjenjati nista samo nastaviti sta je Obama radio. Trump se nebi sigurno vise kandidovao ima li bi nornalnu republikansku partiju ovako je sad sve otislo u krc.
ultima_palabra

#8532 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Rob_Atl wrote: 13/11/2023 15:20 Biden se samo zajebao sto odma nije poslije Obame se kandidovao, jos uvijek je faca bio, otreso bi Trumpa samo tako jer je raja gotivila Obamu i sve je islo kako treba , nije morao ni mjenjati nista samo nastaviti sta je Obama radio. Trump se nebi sigurno vise kandidovao ima li bi nornalnu republikansku partiju ovako je sad sve otislo u krc.
Tako sam uvijek i ja razmisljao. Mada nije to toliko do njega, face unutar stranke su odlucile da je vrijeme za Hillary.
geralt

#8533 Re: AMERIKA

Post by geralt »

Image

Takav posao, moze im se. Trump od 4 godine mandata proveo godinu na godisnjem. Bush od 8 godina mandata proveo skoro 3 godine na godisnjem.
Former President Donald Trump spent a little over a quarter of his presidency, around 380 of his 1,461 days in office on personal trips.

Trump's time out of office earned a of media attention because he spent most of his time away, around 250 days, at properties he owned -- and would therefore financially benefit from by his presence -- during his presidency.

Presidents on both sides of the aisle have been taking vacations since the very beginning. For example, Abraham Lincoln would spend his summers away from the White House.

Jimmy Carter, known as a workhorse, spent only 79 days day off during his four years as president.

Barack Obama took 328 days off during his eight years in office, and George W. Bush took 1,020 days off in eight years.
Samo sto je Trump imao dodatnu foru da je isao na godisnji u vlastite hotele. I onda sam sebi (tj. poreskim obveznicima) posalje fakturu za vlastiti boravak u svom objektu. Sve po zakonu.
Point.

#8534 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Narandžasti smrad bio i ostao pohlepni papak.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8535 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Umiva se frajer flasiranom vodom usred press konferencije :lol:

Lafo on umoran :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8536 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

A ja kontao zajebano bit pre'sjednik Amerike :D

Cuj frajer na godisnjem non stop.

Doduse kakav je bioritam covjeka njegovih godina, cudo da nije i vise na godisnjem.
iClass

#8537 Re: AMERIKA

Post by iClass »

biglebovski wrote: 12/11/2023 14:37 Image
Mogu misliti okolo osiguranja i šta se sve pregleda kada je on na plaži i koliko je ljudi u civilu tu. Gledao sa neke dokumentarce o Secret Service u USA, na šta ljudi sve misle i šta rade.
Rob_Atl

#8538 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Ukucaj samo Obama walking in DC, ima dosta videa kako seta, ide u restorane. Ja mislim da je jedini predsjednik koji je cesto izlazio iz Bijele kuce ne najavljeno , a Secret Service samo skenira jer jebi ga obicno kad ide negdje to sve u centimetar isplanirano bude :D . Bas su ga gotivili svugdje.
Bossona

#8539 Re: AMERIKA

Post by Bossona »

AleksoMKD

#8540 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

https://www.nbcnews.com/politics/2024-e ... rcna124858

'QAnon Shaman' who stormed the Capitol on Jan. 6 files paperwork to run for Congress

Image
biglebovski

#8541 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

iClass wrote: 14/11/2023 00:13
biglebovski wrote: 12/11/2023 14:37 Image
Mogu misliti okolo osiguranja i šta se sve pregleda kada je on na plaži i koliko je ljudi u civilu tu. Gledao sa neke dokumentarce o Secret Service u USA, na šta ljudi sve misle i šta rade.
Jaki su nema šta. Meni najjači je tajni agent Mike Banning koji je čuvao predsjednika Obamu.

Ali, ako mene pitaš, iskreno, bespotrebno trošenje budžetskih sredstava. Jadni ljudi po Americi gladuju, spavaju ispod mostova, udarilo im poreze na nekretninu, kredite za studiranje koje otplaćuju po pedeset godina, troškovi liječenja nerealni totalno, a oni vamo masivne svote troše na osiguranje predsjednika, kojeg i ako neko kokne samo postave drugog i ajmo dalje, ionako se nešto puno ne pitaju, barem ovaj naš dobri predsjednik Džoi.
Jack Be Nimble

#8542 Re: AMERIKA

Post by Jack Be Nimble »

Fino je raditi za drzavu. Prije par mjeseci kada sam vadio licnu u BiH, u 9 ujutro sam dobio famozni odgovor "sistem pao". Reko super, kada ce se "sistem dici", kaze ciko obicno 10 minuta. Dobro cekacu, kaze ciko "ali gospodine ja necu biti ovdje, meni je radni dan poceo u 7 sati, a ja vec cijelo jutro (skoro 2 sata) nisam imao odmora. Idem ja na sat vremena pauze :D "

Prema tome taj ciko za salterom koji barata "sistemom" i Biden su tu negdje sto se ti ce uzimanja odmora.
AleksoMKD

#8543 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

Trumpova starija sestra preminula u 86 godini.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8544 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Rob_Atl wrote: 14/11/2023 03:39 Ukucaj samo Obama walking in DC, ima dosta videa kako seta, ide u restorane. Ja mislim da je jedini predsjednik koji je cesto izlazio iz Bijele kuce ne najavljeno , a Secret Service samo skenira jer jebi ga obicno kad ide negdje to sve u centimetar isplanirano bude :D . Bas su ga gotivili svugdje.
demokratski izabran predsjednik
Image
ima 50% neprijatelja plus svi internacionalni neprijatelji

diktator :mrgreen:

Image

je neutralizirao neprijatelje a ulizivao se istoku i zapadu
Bossona

#8545 Re: AMERIKA

Post by Bossona »

ZioniSti su zlo, oni vladaju i kontrolišu Ameriku a da toga mnogi amerikanci nisu svjesni.
ultima_palabra

#8546 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

iClass

#8547 Re: AMERIKA

Post by iClass »

Rob_Atl wrote: 14/11/2023 03:39 Ukucaj samo Obama walking in DC, ima dosta videa kako seta, ide u restorane. Ja mislim da je jedini predsjednik koji je cesto izlazio iz Bijele kuce ne najavljeno , a Secret Service samo skenira jer jebi ga obicno kad ide negdje to sve u centimetar isplanirano bude :D . Bas su ga gotivili svugdje.
Gledao sam i kada se presjednik penzioniše, nastavlja da ima 24/7 Secret Service doživotno također ima i doživotnu zabranu vožnje automobila na javnim cestama.

Pogotovo kakvo osiguranje ima Bijela Kuća. Čitao sam da u gradu imaju na nekim zgradama pripremljen anti raketni sistem, dvorište Bijele Kuće ima senzore u zemlji koji primjete ako je neko preskočio ogradu.
Rob_Atl

#8548 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

e svasta :lol: :lol:
GandalfSivi

#8549 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Rob_Atl wrote: 14/11/2023 23:59

e svasta :lol: :lol:
Ovaj je samo malo prijetio, eno ih u kongresu mlate se medjusobno…

Republikanci pucaju po savovima…
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8550 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Evidence Points to Israeli Shells in Strikes on Gaza’s Largest Hospital

https://www.nytimes.com/2023/11/14/worl ... pital.html

Opet ih Times razotkriva. :)
Israel Blames 'Translation Error' for Claiming Calendar in Children's Hospital Was List of Hamas Hostage Guards
A tu su i uvijek nezaobilazni errori hehe
Post Reply