SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#72101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 13/11/2023 23:36
Spoiler
Show
Femicid ima smisla u slucaju da neko ide okolo i ubija zene zato sto su zene, mrzi zene i zeli da ih "ciduje".

Ovi likovi ubijaju svoje supruznice, djevojke ili ljubavnice, sto se pravilno moze nazvati nekakvim "suprugocidom".

Zasto, zato sto feministice traze posebne kazne za ovakve slucajeve, sto je pardone mua, diskriminatorski prema muskarcima. Hocemo onda i mi traziti posebne kazne za zenu koja ubije muiskarca?
Procenat muškaraca koji trpi nasilje u braku od žena u odnosu na broj žena koje trpe nasilje u braku od muškaraca ne prelazi deset posto , jako cijenim tvoje postove i mišljenje i rado ih citiram ali znamo svi suštinu , dobro si fulio fudbal.

Žene su žrtve.

Ovo društvo se osim na ratnom i postratnom profiterstvu , degradaciji poštenog rada , obrazovanja i etike zasniva i na Zadrugi odnosno na velikom problemu koje su ljudi stvorili - religiji i svim konzervativno-desničarskim budaleštinama baziranih na famoznoj tradiciji koju ta religija nosi.

Patrijarha Pavla dižu u nebesa , proglašavaju ga za sveca a taj "svetac" je"besedio" kako se žena može "pomilovati" štosem ili nogom ako je to "zaradila" i ako neće doći do "teže povrede" (altruista).
(Škorpioni i Arkan su druga tema , navodim ga u kontekstu trenutne).

Neka je laka zemlja bosanska sirotici.
Nadam se da će dijete biti zdravo , sretno i pametno uprkos svemu što ga je snašlo.
Messier

#72102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Cim je dijete sa njim, znas sta je problem.

Nakon sve silne price o femicidu, hajmo malo pricati o pravima oba roditelja, jednakim.

Nije ni prvi ni zadnji.
auspuhc

#72103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by auspuhc »

drug_profi wrote: 13/11/2023 23:58 Sto je najgore, ovo ce se sve podvesti pod afekt.
Iznervirala ga, uvrijedila mu ponos, čast (kao da je imao uopšte).
Pa druze sudija, znate kako je kad žensko uvrijedi musko... zacrni se pred ocima... nicega se ne sjeca.

Zato i treba posebna kazna da ne bude od jedne do deset godina.
Jer se iznervirao.
A bil se tako iznervirao da ga ja iznerviram?

zato jeste femicid, jer majmun ne bi isto uradio muskarcu.
Naravno da bi ga tesko ti uspio iznervirati kao zena koju je volio i sa kojom ima dijete. A zene znaju biti teska govna. Imam slucaj razvedenog kolege na poslu kojeg znam koliko jebe i koji mora moliti da vidi vlastiti dijete. Naravno, alimentaciju uredno placa. To je najbitnije.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#72104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hilmija frlj »

Kakva prava kad je osudjen na pola godine zbog nasilja?
Za njega nije porodica, ni zena, ni dijete, jer se ne zna ponasati kao normalna osoba.
N.N.

#72105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by N.N. »

90% belaja sa "bivsim" poslije razvoda i jeste oko djece.
Njemu/njoj, ko jebe mater na kraju.
Ljudi pucaju na djeci.
Sto i dovodi do ovih sranja.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#72106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hilmija frlj »

Ne, vecina sranja je zbog mentaliteta. Bice moja ili nicija. Retardirani debili koji ne znaju za NE i NECU. Puca njima ku.rac za djecom. Da vole djecu, ne bi im ubijali majke.
geralt

#72107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geralt »

hilmija frlj wrote: 14/11/2023 00:33 Kakva prava kad je osudjen na pola godine zbog nasilja?
Za njega nije porodica, ni zena, ni dijete, jer se ne zna ponasati kao normalna osoba.
:thumbup:

Za takve idiote dijete uopste ne treba znati da postoje niti da ima ikakvog kontakta s njima. Jedini nacin da ono ima normalan zivot.
Athlon64

#72108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Athlon64 »

Velkoski wrote: 13/11/2023 23:14 i tona tejtovaca kojima iz nekog razloga smeta taj termin
Kakva je razlika između homicida i femicida i šta se dešava ako je žrtva transosoba, kako se tada naziva? :D
Athlon64

#72109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Athlon64 »

hilmija frlj wrote: 14/11/2023 00:45 Ne, vecina sranja je zbog mentaliteta. Bice moja ili nicija. Retardirani debili koji ne znaju za NE i NECU. Puca njima ku.rac za djecom. Da vole djecu, ne bi im ubijali majke.
Ima i toga, ali i ženama treba neko da objasni da ih zakon očigledno ne može zaštititi od ovakvih tipova, niti je kad mogao, niti će kad moći.
Tako da čak i veće kazne za tkz. femicid će samo dati osjećaj lažne sigurnosti. Kad se sranje desi, gotovo je, taman da je i smrtna kazna.

Što se djece tiče, sud uvijek dodjeljuje majci osim ako je dokazani teški psihički bolesnik ili zakonski prijestupnik (a muškarac pri tome čist ko suza).
Muškarac, ako mu je stalo iole do djeteta u slučaju razvoda je donji. Sranja su to velika, zato se sad sve manje muškaraca odlučuje za brak.
liyf

#72110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Athlon64 wrote: 14/11/2023 01:38
Velkoski wrote: 13/11/2023 23:14 i tona tejtovaca kojima iz nekog razloga smeta taj termin
Kakva je razlika između homicida i femicida i šta se dešava ako je žrtva transosoba, kako se tada naziva? :D
homofobija :thumbup: :lol:
muha_sa

#72111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

John Cleese wrote: 13/11/2023 22:56
_BataZiv_0809 wrote: 13/11/2023 22:10
dječak sa šibicama wrote: 13/11/2023 22:04 Grad je pun debila, mislim nije da ih prije nije bilo, ali ovo sad je sve granice preslo. Sveprisutni degenerizam na sve strane, prolazim veceras kroz ulicu i na dva mjesta parkirani likovi u automobilima, sjede u mraku samo zisku od "cigare" vidis, trese neka kretenska buba jala muzika iznutra i dime se ko pusnice. Nigdje policije, a ascare dileri na pozicijama.
Cekaju musterije?
Vidjam ih i ja po kojekakvim slijepim ulicama u nedoba.
Namrsteni i mnogo opasni, ruzno se gledamo dok prolazim, cisto iz sporta :D
Samo jednom sam vidio i (valjda) musteriju - neki nesretni uhljup s fizionomijom friskog mejta, da se prepadnes :|
:lol: :lol:

Umal kafu ne bljucnuh :lol:
sinuhe

#72112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sinuhe »

Ove godine baš puno ubistava u BiH. Je li o nekom rekordu već riječ.
drug_profi

#72113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

auspuhc wrote: 14/11/2023 00:31 Naravno da bi ga tesko ti uspio iznervirati kao zena koju je volio i sa kojom ima dijete. A zene znaju biti teska govna. Imam slucaj razvedenog kolege na poslu kojeg znam koliko jebe i koji mora moliti da vidi vlastiti dijete. Naravno, alimentaciju uredno placa. To je najbitnije.
Jesi ti živio u braku sa tim kolegom pa da znaš drugu stranu priče?
drug_profi

#72114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

hilmija frlj wrote: 14/11/2023 00:45 Ne, vecina sranja je zbog mentaliteta. Bice moja ili nicija. Retardirani debili koji ne znaju za NE i NECU. Puca njima ku.rac za djecom. Da vole djecu, ne bi im ubijali majke.
caros

#72115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by caros »

Baciš liku pogled na Facebook profil i bude ti jasno da je psihopata. I ovakvih je hiljade oko nas.
Dope_Man

#72116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dope_Man »

:thumbup: Upravo. Svi ovi nedavni slucajevi spadaju pod ovo.

Ima tu i tamo poneki kojeg je neka iscrpila do kosti, ali takvi ne puknu ni tad vec trpe dok ne odu po zemlju. A ovi koji su 10 puta imali zatvorski aranzman zbog nasilja nisu nikakva zrtva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

meni taj izraz smeta jer predstavlja čisto pranje od odgovornosti za taj društveni problem.

hajmo izolirati problem na koji se ljudi učestalo žale, damo mu ime, napišemo par akademskih radova, mudro povećamo kazne za to krivično djelo i ispašćemo borci za bolje društvo.

kako da ne.

upravo ova društvena patologija potpuno ogoljuje takav pristup.

jer, hajmo se vratiti na slučaj o kojem se najviše pričalo. Gradačac. šta bi uvođenje femicida tu promijenilo? lik je ubio i planiro se ubiti. gotovo. ogroman broj slučajeva ima isti slijed događaja - ubistvo pa samoubistvo. tu je uvođenje femicida gola kita, jer ne mijenja apsolutno ništa.

ono što ljudi ne vole čuti jeste da je put do izliječenja vrlo, vrlo dug, generacijski, i podrazumijeva da se zasuču rukavi i radi neprestano na tome. edukacija od vrtića, škola, fakulteta, radnih mjesta. ditanje svijesti i ispravljanje mentaliteta o kurvama, što kažeš tejtovskog.

ali to nikome nije privlačno, jer nije opipljiv napredak ni nakon kraćeg, pa ni srednjeročnog perioda. svi bi da budu soušl džastis voriori, ali gluho bilo nemoj da budu soušl džastis praktikanti. mislim ono, tehnički je lakše zatekbirati i raznijeti se bombom nego biti dosljedan musliman cijeli život od nekih sedamdeset i kusur godina. zahtijeva manje truda.

tako da, nemam ništa protiv uvođenja femicida (kažu da je ispravno femiNIcid, al eto), ali to je zakrpa na asvaltu koju će razjebati svaki natovareni šleper.
Laplace

#72118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

zigson wrote: 13/11/2023 20:22
Dzontra_Volta wrote: 13/11/2023 19:50 Šta se ovo dešava kod vrtića Košuta u Aleja Lipa? Hrpa specijalne policije i policije u civilnim vozilima, žuta traka po po' ulice.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/86 ... lo-ubistvo
Jutros je bilo na RSG-u. Muže ubio ženu pa se zatvorio sa sinom, četiri sata pregovarali sa njim pa ga uhapsili.

Sljedeća vijest: naši vrli predstavnici naroda nisu uradili ništa po pitanju femicida niti porodičnog ansilja.

Odmah zatim: naši vrli predstavnici naroda se sastali da razgovaraju o - izbornom zakonu. Briga njih za ubijene žene, samo misle kako se smjestiti u fotelje na još četiri godine.
Laplace

#72119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Dzontra_Volta wrote: 13/11/2023 21:59 https://n1info.ba/crna-hronika/detalji- ... O-qhQfe-lU

Jbt puna Bosna debila koji ne mogu otrpiti da ih je žena ostavila, pa je roknu ko da je mačka.
Pa misle li ovi hajvani imalo bar na to svoje dijete koje će odrastati po sirotištima!?
Ovakve bi trebalo deportovati u Afganistan, dobro bi se uklopili sa ISILovcima. Uživali bi u sve tri sekunde života.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#72120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote: 14/11/2023 09:16
meni taj izraz smeta jer predstavlja čisto pranje od odgovornosti za taj društveni problem.

hajmo izolirati problem na koji se ljudi učestalo žale, damo mu ime, napišemo par akademskih radova, mudro povećamo kazne za to krivično djelo i ispašćemo borci za bolje društvo.

kako da ne.

upravo ova društvena patologija potpuno ogoljuje takav pristup.

jer, hajmo se vratiti na slučaj o kojem se najviše pričalo. Gradačac. šta bi uvođenje femicida tu promijenilo? lik je ubio i planiro se ubiti. gotovo. ogroman broj slučajeva ima isti slijed događaja - ubistvo pa samoubistvo. tu je uvođenje femicida gola kita, jer ne mijenja apsolutno ništa.

ono što ljudi ne vole čuti jeste da je put do izliječenja vrlo, vrlo dug, generacijski, i podrazumijeva da se zasuču rukavi i radi neprestano na tome. edukacija od vrtića, škola, fakulteta, radnih mjesta. ditanje svijesti i ispravljanje mentaliteta o kurvama, što kažeš tejtovskog.

ali to nikome nije privlačno, jer nije opipljiv napredak ni nakon kraćeg, pa ni srednjeročnog perioda. svi bi da budu soušl džastis voriori, ali gluho bilo nemoj da budu soušl džastis praktikanti. mislim ono, tehnički je lakše zatekbirati i raznijeti se bombom nego biti dosljedan musliman cijeli život od nekih sedamdeset i kusur godina. zahtijeva manje truda.

tako da, nemam ništa protiv uvođenja femicida (kažu da je ispravno femiNIcid, al eto), ali to je zakrpa na asvaltu koju će razjebati svaki natovareni šleper.
generalno se slažem, s jednom opaskom, upravo ovaj termin najviše i smeta ovim koje si naveo, a put ka izliječenju je prihvatanje situacije, pogotovo takvim likovima.

a i ne mislim da će se nešto riješiti ili promijeniti, samo mi je zanimljiv fenomen otpora jednoj običnoj riječi

Balkan je preplodno tlo za tejtovštinu, svako ko ima kontakta s većim brojem ljudi će to primijetiti. E zato ko ima potrebu se socijalizuje, ovo nije region za njega. Kome ne smeta mali krug ljudi i ima keša, nema bolje države.
Laplace

#72121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Messier wrote: 14/11/2023 00:28 Cim je dijete sa njim, znas sta je problem.

Nakon sve silne price o femicidu, hajmo malo pricati o pravima oba roditelja, jednakim.

Nije ni prvi ni zadnji.
A ti bi takvom (khm) čovjeku dao da odgaja dijete? Pa da za koju godinu imamo bosanski Ribnikar?
Ozimician

#72122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ozimician »

Velkoski wrote: 14/11/2023 09:31
Balkan je preplodno tlo za tejtovštinu, svako ko ima kontakta s većim brojem ljudi će to primijetiti. E zato ko ima potrebu se socijalizuje, ovo nije region za njega. Kome ne smeta mali krug ljudi i ima keša, nema bolje države.
Mali krug ljudi na Balkanu? :D
Sanjarko

#72123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sanjarko »

Samo smrtnu kaznu uvest za ubistvo i druge teške zločine.
Laplace

#72124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

hilmija frlj wrote: 14/11/2023 00:33 Kakva prava kad je osudjen na pola godine zbog nasilja?
TheRedhead

#72125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TheRedhead »

Laplace wrote: 14/11/2023 09:48
Messier wrote: 14/11/2023 00:28 Cim je dijete sa njim, znas sta je problem.

Nije ni prvi ni zadnji.
A ti bi takvom (khm) čovjeku dao da odgaja dijete? Pa da za koju godinu imamo bosanski Ribnikar?
lik je vec hapsen za nasilje i za drogu, naravno da nece dobiti prava za dijete nije ni zasluzio, nije neki posten radnik koji vrijedno radi i moze prenositi neke dobre vrijednosti djetetu... sigurno ocevi koji su posteni i koji su se fino rastali sa zenom dobiju jednaka prava samo o njima neces citati na klixu
Post Reply