Hodzi bi bilo bolje da se više bavi religijomMishelinke wrote: ↑13/11/2023 12:05 Kaže jedan hodža da u BIH sada vladaju Srbi, Hrvati i OHR, te da Bošnjaka više nema nigdje u vlasti osim u TK, SBK, USK i HNK.
Kaže da smo spali da imamo vlast u svega 4 kantona iako smo najbrojniji, te da se Sarajevo odbranilo u ratu, a palo u miru.
Ja mu vjerujem![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
howdy
#11301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- tramvajtrojka
#11302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SDA tužilaštvo i dalje hara, dok ne krenu se hapsiti korumpirane sudije nece ovdje biti hajra, sudijska govna drugi najveci razlog nakon politicara zasto zivimo u ovakvom ocaju od drzave
- BHCluster
#11303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
This aged welltramvajtrojka wrote: ↑10/11/2023 17:56naravno kolega vjerujmo u pravnu državuBHCluster wrote: ↑10/11/2023 17:47Zato mogu korumpirani hdZ/uZpovcitramvajtrojka wrote: ↑10/11/2023 17:07
U svojoj zemlji svoja pravila i sudije da sude a ne korumpirani sdaovci![]()
![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#11304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Taj rad, jel ?konami666 wrote: ↑13/11/2023 07:32 @cvrčak_na_hedonizmu
Taj rad, još ovoga:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gusta-m ... /231113006
“Magla”![]()

Meni je zanimljivo da Sarajevo ima dosta zagadjeniji zrak od Tuzle gdje se nalazi termoelektrana pri cemu su im filteri katastrofa. Argument ti je prilicno retardiran
- cvrčak_na_hedonizmu
#11305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prvi dio, uopste ne pisem da ljudi nisu otisli pisem da ce ih jos vise otici ako udjemo u EU i da cemo na kraju "uvoziti migrante" jer ce faliti radne snage. To se desilo Hrvatskoj. Sta su postigli, nista. Doslovno. Male i neuredjene banana drzave jedino sto mogu dobiti od EU jeste da budu odlagaliste ko zna kakvih toksicnih otpada i svih mogucih resursa i privrednih grana.konami666 wrote: ↑13/11/2023 07:28A de mi reci koliko je iz Bosne ostalo radno sposobnog stanovništva u zemlje EU u zadnjih 20 godina? Šta je vlast učinila da zadrži te ljude? Eto Bosna nije u Europi, niko nije otišao tamo jeldecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑12/11/2023 18:48Svi redom su izdajnici ili nesposobnjakovici koji gledaju svoj interes. Da smo mi kao narod malo, zapravo malo vise, azurniji i aktivniji onda bi se uzdao da nam ulica i gradjanski neposluh mogu pomoci u nakani izlaska na zelenu granu. Vlast mora da se plasi naroda ili posljedica svog djelovanja. Jal toga nema, nista od toga.
Sta mi zapravo hocemo ? Mislimo da ce nam Dino pomoci i rijesiti sve nase probleme, hoce al u kurcu. Masu nam pricom o EU, usla jr Hrvatska i sta bi ? Otislo im vise od pola miliona radnosposobnog stanovnistva ( sada doslovno moraju da uvoze stranu radnu snagu ), sve poskupilo do pizde materine, suvereniteta vise nema ni u tragovima jer im birokrate iz Brisela uredjuju sve aspekte i sfere zivota. Hebrang ( ustasa, nekadasnji ratni ministar zdravstva i potpredsjednik vlade RH ) tvrdi da je licno bio svjedok kada nje Brisel fakticki naredio HDZ-u da koalira sa srbima u RH. Kao sto vidimo ista koalicija djeluje i u BiH. Ono sto je najjace jeste da Plenkovic nije premijer RH nego briselski cinovnik koji zastupa interese EU, a ne Hrvatske. E zamisli nas da nas prime i gdje bi zavrsili na kraju.
Nama trenutno namecu da do temelja sjebemo elektroenergetski sektor gurajuci nam zelenoagendaske kretenizme i nebuloze u vidu obnovljivih izvora koji su, dokazano, nepouzdani.
Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale, da donosimo nove energetske zakone koje ce nas jebati na kraju. Vec pricaju o energetskoj krizi ? Kakva kriza kada imamo uglja za narednih 300 godina i to ono sto znamo. Kaze termielektrane zagadjuu, posteno, imal kakav filter ? Jok, sjebi to, uvedi karbon footprint porez ( porez na CO2 ) odnosno jos jednu prevaru i jebi nam svima mater za pet - deset godina sto ce se na kraju i dogoditi. Proizvodna cijena struje po MW ce kostati cca 110 €, a domacinstva trenutno placaju 33 €. Vec guraju poskupljenja privredi preko 50% i bice ih jos. Ko radi na tome ?
Imal dje plana u kojem smijeru idemo, svijet se mijenja i to ubrzano. Niko nista. Barem hranu da pocnemo proizvoditi da se mozemo prehraniti, gluho bilo razvoj kakve namjenske indistrije da guramo ili domacu banku. Nismo u stanju sopstvene resurse da iskoristimo, nit koga to zanima.
O cemu onda pricamo ?
Dalje, de mi reci šta je alternativa zelenoj agendi, da se kopa i vadi cumur, tako kažeš. Da se gradi blok 7 ili koji već jel? Ako je tako, objasni mi onda šta je planirano da se radi sa zagađenim zrakom, da li će se filtrirati 100% ili je prljav zrak samo laž i prevara zelenih agendaša? Niko ne umire od prljavog zraka jelde?
Čovjek se šokira inteligencijom pojedinaca ovdje koji imaju pristup internetu.
Alternativa su filteri na termoelektrani i blok 7, a ne 300% poskupljenje elektricne energije. Meni se cini da cemo umirati od gladi, a ne od prljavog zraka
Postavio sam ti ss, jer ti ocito nisi dovoljno inteligentan da sam provjeris, kvalitete zraka u Tuzli i u Sarajevu. S tim da ocito zivis ko zna gdje veze nemas da je Sarajevo u kotlini i da su zeleni stakori zvani sdO sjebali ruzu vjetrova divljom gradnjom. To i lozenje guma i ko zna cega nas jebe.
Mrmote, rjesenje kvalitete zraka u Sarajevu nije 300% poslupljenje elektricne energije sto nam dolazi za 5 do 10 godina jer cemo u tom slucaju imati problem i sa zagadjenjem i sa umiranjem od gladi.
Zbog ovakvih stvari, izmedju ostalog, zovem i Trojkase izdajnicima. Klasicni agendasi koji guraju svoje privatne interese, a govedima ko sto si ti prosipaju lafine
Ps. Slazem se da bi se trebao uvesti IQ test za pristup internetu jer u tom slucaju bih ustedio nekoliko minuta koje bezveze potrosih da napisem odgovor.
- cvrčak_na_hedonizmu
#11306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Uhvati me za kosu, hoces li ? Ne stidi se......HelaS wrote: ↑12/11/2023 22:47Koga su izdali "izdajnici iz Trojke"cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑12/11/2023 18:48 Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale,![]()
Ovu riječ najčešće koriste SDA i DF političari kada žele diskreditirati njihove političke rivale, a nikad niko nije objasnio šta znači izdaja, koga, čega...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#11307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ali zato, ako ne udjemo u EU, zaustavit cemo odlazak ljudi iz drzave..cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 16:46
Prvi dio, uopste ne pisem da ljudi nisu otisli pisem da ce ih jos vise otici ako udjemo u EU
-
konami666
#11308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sarajevo je u kotlini i ljudi loze sa brda sve i svašta. I sada ćeš mi ti reci da je čitav argument za izgradnju bloka 7 to sto je u Sarajevu veća koncentracija pm2.5 i pm10 čestica nego u Tuzli jel? A činjenica je da se u oba grada ljudi truju ko pacovi. Zelena agenda nije samo zabrana izgradnje termoelektrana. Ali neka, možete izgraditi i 50 blokova sto se mene tičecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 16:32Taj rad, jel ?konami666 wrote: ↑13/11/2023 07:32 @cvrčak_na_hedonizmu
Taj rad, još ovoga:
“Magla”![]()
![]()
Meni je zanimljivo da Sarajevo ima dosta zagadjeniji zrak od Tuzle gdje se nalazi termoelektrana pri cemu su im filteri katastrofa. Argument ti je prilicno retardiran![]()
-
konami666
#11309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I šta sad, zato sto će ljudi otići ne treba ići za EU standardom jelcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 16:46Prvi dio, uopste ne pisem da ljudi nisu otisli pisem da ce ih jos vise otici ako udjemo u EU i da cemo na kraju "uvoziti migrante" jer ce faliti radne snage. To se desilo Hrvatskoj. Sta su postigli, nista. Doslovno. Male i neuredjene banana drzave jedino sto mogu dobiti od EU jeste da budu odlagaliste ko zna kakvih toksicnih otpada i svih mogucih resursa i privrednih grana.konami666 wrote: ↑13/11/2023 07:28A de mi reci koliko je iz Bosne ostalo radno sposobnog stanovništva u zemlje EU u zadnjih 20 godina? Šta je vlast učinila da zadrži te ljude? Eto Bosna nije u Europi, niko nije otišao tamo jeldecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑12/11/2023 18:48
Svi redom su izdajnici ili nesposobnjakovici koji gledaju svoj interes. Da smo mi kao narod malo, zapravo malo vise, azurniji i aktivniji onda bi se uzdao da nam ulica i gradjanski neposluh mogu pomoci u nakani izlaska na zelenu granu. Vlast mora da se plasi naroda ili posljedica svog djelovanja. Jal toga nema, nista od toga.
Sta mi zapravo hocemo ? Mislimo da ce nam Dino pomoci i rijesiti sve nase probleme, hoce al u kurcu. Masu nam pricom o EU, usla jr Hrvatska i sta bi ? Otislo im vise od pola miliona radnosposobnog stanovnistva ( sada doslovno moraju da uvoze stranu radnu snagu ), sve poskupilo do pizde materine, suvereniteta vise nema ni u tragovima jer im birokrate iz Brisela uredjuju sve aspekte i sfere zivota. Hebrang ( ustasa, nekadasnji ratni ministar zdravstva i potpredsjednik vlade RH ) tvrdi da je licno bio svjedok kada nje Brisel fakticki naredio HDZ-u da koalira sa srbima u RH. Kao sto vidimo ista koalicija djeluje i u BiH. Ono sto je najjace jeste da Plenkovic nije premijer RH nego briselski cinovnik koji zastupa interese EU, a ne Hrvatske. E zamisli nas da nas prime i gdje bi zavrsili na kraju.
Nama trenutno namecu da do temelja sjebemo elektroenergetski sektor gurajuci nam zelenoagendaske kretenizme i nebuloze u vidu obnovljivih izvora koji su, dokazano, nepouzdani.
Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale, da donosimo nove energetske zakone koje ce nas jebati na kraju. Vec pricaju o energetskoj krizi ? Kakva kriza kada imamo uglja za narednih 300 godina i to ono sto znamo. Kaze termielektrane zagadjuu, posteno, imal kakav filter ? Jok, sjebi to, uvedi karbon footprint porez ( porez na CO2 ) odnosno jos jednu prevaru i jebi nam svima mater za pet - deset godina sto ce se na kraju i dogoditi. Proizvodna cijena struje po MW ce kostati cca 110 €, a domacinstva trenutno placaju 33 €. Vec guraju poskupljenja privredi preko 50% i bice ih jos. Ko radi na tome ?
Imal dje plana u kojem smijeru idemo, svijet se mijenja i to ubrzano. Niko nista. Barem hranu da pocnemo proizvoditi da se mozemo prehraniti, gluho bilo razvoj kakve namjenske indistrije da guramo ili domacu banku. Nismo u stanju sopstvene resurse da iskoristimo, nit koga to zanima.
O cemu onda pricamo ?
Dalje, de mi reci šta je alternativa zelenoj agendi, da se kopa i vadi cumur, tako kažeš. Da se gradi blok 7 ili koji već jel? Ako je tako, objasni mi onda šta je planirano da se radi sa zagađenim zrakom, da li će se filtrirati 100% ili je prljav zrak samo laž i prevara zelenih agendaša? Niko ne umire od prljavog zraka jelde?
Alternativa su filteri na termoelektrani i blok 7, a ne 300% poskupljenje elektricne energije. Meni se cini da cemo umirati od gladi, a ne od prljavog zraka![]()
Postavio sam ti ss, jer ti ocito nisi dovoljno inteligentan da sam provjeris, kvalitete zraka u Tuzli i u Sarajevu. S tim da ocito zivis ko zna gdje veze nemas da je Sarajevo u kotlini i da su zeleni stakori zvani sdO sjebali ruzu vjetrova divljom gradnjom. To i lozenje guma i ko zna cega nas jebe.
Mrmote, rjesenje kvalitete zraka u Sarajevu nije 300% poslupljenje elektricne energije sto nam dolazi za 5 do 10 godina jer cemo u tom slucaju imati problem i sa zagadjenjem i sa umiranjem od gladi.
Zbog ovakvih stvari, izmedju ostalog, zovem i Trojkase izdajnicima. Klasicni agendasi koji guraju svoje privatne interese, a govedima ko sto si ti prosipaju lafine![]()
Ps. Slazem se da bi se trebao uvesti IQ test za pristup internetu jer u tom slucaju bih ustedio nekoliko minuta koje bezveze potrosih da napisem odgovor.
-
konami666
#11310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci ako je Njemačka aktivirala termoelektrane, to je sad signal da treba i bošnjo. Njemačka se debelo zajebala. Ali opet, Njemačka to može okrenuti, vidjet ćemo kako će Bosna postići klimatsku neutralnost. Ustvari kad razmislim, boli me neka stvar, pali termoelektranu i skidaj filtere, može se jedna otvoriti i na Marijin dvoru sto se mene tiče.Ozimician wrote: ↑13/11/2023 07:54Ako je Njemacka mogla ponovo aktivirati davno ugasene Termoelektrane na ugalj, jesmo li to mi nesto pametniji od njih ?konami666 wrote: ↑13/11/2023 07:28
A de mi reci koliko je iz Bosne ostalo radno sposobnog stanovništva u zemlje EU u zadnjih 20 godina? Šta je vlast učinila da zadrži te ljude? Eto Bosna nije u Europi, niko nije otišao tamo jelde
Eto Sarajevo nema Termoelektranu pa vidi kvaliteta zraka i go***
- cvrčak_na_hedonizmu
#11311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jok ti znas sta je zelena agendakonami666 wrote: ↑13/11/2023 17:02
I šta sad, zato sto će ljudi otići ne treba ići za EU standardom jelznaci ne treba biti u toku svjetskih tokova i pratiti šta razvijene zemlje rade nego de ti nama pukni zabranu da niko ne ide. A nezaposlenost u Bosni 40%. Bolje kući da sjede i vrte palčeve. A za Tuzlu i Sa sam ti odgovorio već. U oba grada se svijet truje. Nemas pojma šta je zelena agenda. Ne moraš mi ni pisati odgovor, možeš fino me staviti na block listu.
Borimo se protiv neprijatelja zvanog CO2, tzv dekarbonizacija. Znas sta jebe tu pricu ? Cinjenjca da tog strasno opasnog CO2 u atmosferi ima 0.039%.
Da ponovim, CO2, bez kojeg baj d vej nema ni fotosonteze, a ni zivota, u atmosferi ima 0.039 % ; Kaze staklenicki plin, ma nemoj, a sta je vodenom parom koja je isto steklenicki plin i koje u prosjeku ( u zavisnosti od temperature ) ima 2-3% u atmosferi. Ludnica, zar ne ?
Ali CO2 je lakse izmjeriti i oporezovati, goveda su dobila porez na zrak i neko ih ubjedjuje da je lose sto disu, jedu meso, radnaju djecu
Zato su rjesenja 15-tni "pametni" gradovi, javni prijevoz, tabananje, romobili i uskoro neki vid socijalnih kredita koji ce ti mjeriti koliko si potrosio CO2 CO2 kojeg im 0.039% u atmosferi i bez kojeg nema zivota
Ako se ovo proda covjecanstu isto zasluzuje da se vrati u robovlasnicko doba.
Trebal jos sta ? Samo pitaj
- tramvajtrojka
#11312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ono kad nadmenost bildas preko opskurnih Twitter i yt profila pa pomisliš da si najbistrija pojava u mahali, jel ti shvatas sta ce se desiti nasoj privredi ako ne počne koristiti zelenije izvore energije koliko ce nasu privredu kocite CO2 takse pri izvozu ka EU koji nam je glavna destinacija za izvoz 90% nase privrede. A da tek ne spominjem nerentabilna poslovanja rudnika, i zagađenja koje trpimo od zastarjelih pogona TE posebno Tuzle i Gacko koji procentualno zagađuju vise nego vecina slicnih TE u EUcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 17:18Jok ti znas sta je zelena agendakonami666 wrote: ↑13/11/2023 17:02
I šta sad, zato sto će ljudi otići ne treba ići za EU standardom jelznaci ne treba biti u toku svjetskih tokova i pratiti šta razvijene zemlje rade nego de ti nama pukni zabranu da niko ne ide. A nezaposlenost u Bosni 40%. Bolje kući da sjede i vrte palčeve. A za Tuzlu i Sa sam ti odgovorio već. U oba grada se svijet truje. Nemas pojma šta je zelena agenda. Ne moraš mi ni pisati odgovor, možeš fino me staviti na block listu.
![]()
Borimo se protiv neprijatelja zvanog CO2, tzv dekarbonizacija. Znas sta jebe tu pricu ? Cinjenjca da tog strasno opasnog CO2 u atmosferi ima 0.039%.
Da ponovim, CO2, bez kojeg baj d vej nema ni fotosonteze, a ni zivota, u atmosferi ima 0.039 % ; Kaze staklenicki plin, ma nemoj, a sta je vodenom parom koja je isto steklenicki plin i koje u prosjeku ( u zavisnosti od temperature ) ima 2-3% u atmosferi. Ludnica, zar ne ?
Ali CO2 je lakse izmjeriti i oporezovati, goveda su dobila porez na zrak i neko ih ubjedjuje da je lose sto disu, jedu meso, radnaju djecu![]()
Zato su rjesenja 15-tni "pametni" gradovi, javni prijevoz, tabananje, romobili i uskoro neki vid socijalnih kredita koji ce ti mjeriti koliko si potrosio CO2 CO2 kojeg im 0.039% u atmosferi i bez kojeg nema zivota
- cvrčak_na_hedonizmu
#11313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Napisao, nisam napisala, nego sam napisaomoimoi wrote: ↑13/11/2023 10:05 @cvrčak_na_hedonizmu
Sve je to divno i krasno sto si napisala. i mislim da smo svi svjesni istog. Samo sto ti izgleda nije jasno da se problemi ne rjesavaju po ho-ruk principu.
Prvo da bi izasla na ulice i rusila vlast tj pozvala narod na neposluh, potrebna ti je stranka koja ce preuzeti vlast, dakle stranka koja bi pocela ispunjavati planski sve navedene zelje. Koja je to stranka? Ja ne znam da imamo takvu.
Drugo, ne mozes seljaka natjerati da obradjuje zemlju. Seljak je otisao sa sela, jer mu se zemljoradnja ne isplati. Zasto mu se ne isplati? Zato sto je duplo jeftiniji uvoz. Cak i da mu das poticaje neke, obecanja da ces otkupiti njegove proizvode etc, ne mozes natjerati krajnjeg kupca da kupuje pod duplim cijenama. Dakle moras se upitati-zasto je Holandska mrkva jeftinija od nase? Zasto je Poljska jabuka jeftinija od nase? Tu dolazis do odgovora-industrijska proizvodnja, ogromne plantaze… sve ono sto je kod nas nemoguce.
Mi mozemo ici na eko proizvodnju ali nemamo kupaca, jer je eko proizvodnja troduplo skuplja, a tu dolazimo i do problema cistog zraka tj grijanja na cumur.
Divan je smog osvanuo jutrosNaravno da treba ostaviti backup i mogucnost grijanja na cumur, ali je valjda prioritet cist zrak i zdravi ljudi. Nema djeteta koje nije na inhalacijama u zimskom periodu. I to spada u kvalitetu zivota/uzgoj hrane (kisele kise=zagadjena zemlja=zagadjena mrkva).
Mislim da moras shvatiti da smo mi banana drzava koja jednostavno ne moze biti konkurentna na trzistu. Ono sto mi mozemo, jeste stvoriti sebi iole zdravu i uredjenu zivotnu sredinu.
Dakle ovisni smo o jacima. A posto se BiH nalazi na Evropskom kontinentu, logicno je da tezimo Eu nego Istoku, zar ne? Ako nista, da omogucis ljudima da plasiraju svoje proizvode vecem trzistu, da imaju sanse da zive od svog rada.
Moram ti nesto priznati, najbolji si bot, moze se i diskutovati sa tobom, cak i procitas napisano
Pa zato i pisem sto pisem za stranke, nema nikoga, svi su smece izdajnicko. Svi do jednog. Samo ja, moje, mojO.
Sto se tice hrane, uvozna hrana je uglavnom subvencionirana dok mi jebemo nase seljake. Logika je da ako vec uzimas kredite da iste upotrijebis za razvojne projkekte koji su kljuc za buducnost, a ne da krpis stare dugove i placas uhljebe iz administracije. Znam, to je sdO pocela, a koliko vidim ovi nastavljaju istim tempom. Biracko tijelo, jbg
Domace proizvode subvencioniras, oslobodis PDV-a, a ove "protivnicke" uvozne ( ne sve naravno ) jebes na granici i dodatno naplacujes sa kojekakvim lezarinama i dodatnim nametima, sve po zakonu.
Mi nismo u stanju da 24/7 guramo pricu kupujmo domace, za pocetak. Turci su dobar primjer, negdje sam citao da su napravili anketu sta je bolje nutela ili ulker, 90% reklo da je Nutella bolja, al vecina kupuje ulker :stjdljiv:
Nas bas malo ima, zato nam je mnogo lakse da se unaprijedimo u vrlo kratkom periodu za razliku od Brazila kojem treba jedno vijek i l kusur da se vidi napredak sto se tjce kvalitete zivota. To nikoga ne zanima, a moze se, zato ih i zovem izdajnicima.
Mi trebamo teziti sebi, a ne ka Zapadu ili Istoku. Niko nam nije prijatelj od navedenih i svi redom ce nas jebati dok ne crknemo ili nesto ne uradimo povodom nedobrovoljnog coitusa.
-
axe22
#11314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I zato sto ne pokazuje dva najkriticnija mjesta u Tuzli.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 16:32Taj rad, jel ?konami666 wrote: ↑13/11/2023 07:32 @cvrčak_na_hedonizmu
Taj rad, još ovoga:
“Magla”![]()
![]()
Meni je zanimljivo da Sarajevo ima dosta zagadjeniji zrak od Tuzle gdje se nalazi termoelektrana pri cemu su im filteri katastrofa. Argument ti je prilicno retardiran![]()
BKC (Irac) i Bukinje
Kod mene kucni prociscivac neku noc pokaza 190 samo sto sam otvorio prozor da se izraci (tacnije da udje govana u kucu) a stanujem u blizni jedne od ovih lokacija sto sam naveo.
Od prosle godine imam slikano kad je pokazivao i preko 250-280 a na ovim stranicama pise max 100-120.
- Mishelinke
#11315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Styling wrote: ↑13/11/2023 13:50Pod "Bosnjaka" pretpostavljam da misli na SDA, jer Bosnjaci koji nisu u SDA nisu Bosnjaci.Mishelinke wrote: ↑13/11/2023 12:05 Kaže jedan hodža da u BIH sada vladaju Srbi, Hrvati i OHR, te da Bošnjaka više nema nigdje u vlasti osim u TK, SBK, USK i HNK.
Kaže da smo spali da imamo vlast u svega 4 kantona iako smo najbrojniji, te da se Sarajevo odbranilo u ratu, a palo u miru.
Ja mu vjerujem![]()
![]()
Pa naravno. To se podrazumijeva.
Nije valjda da i to dovodite u pitanje?
- cvrčak_na_hedonizmu
#11316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Opet titramvajtrojka wrote: ↑13/11/2023 17:32ono kad nadmenost bildas preko opskurnih Twitter i yt profila pa pomisliš da si najbistrija pojava u mahali, jel ti shvatas sta ce se desiti nasoj privredi ako ne počne koristiti zelenije izvore energije koliko ce nasu privredu kocite CO2 takse pri izvozu ka EU koji nam je glavna destinacija za izvoz 90% nase privrede. A da tek ne spominjem nerentabilna poslovanja rudnika, i zagađenja koje trpimo od zastarjelih pogona TE posebno Tuzle i Gacko koji procentualno zagađuju vise nego vecina slicnih TE u EUcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 17:18Jok ti znas sta je zelena agendakonami666 wrote: ↑13/11/2023 17:02
![]()
Ali CO2 je lakse izmjeriti i oporezovati, goveda su dobila porez na zrak i neko ih ubjedjuje da je lose sto disu, jedu meso, radnaju djecu![]()
EU gura dekarbonizaciju jer, pogadjas, nema rezervi fosilnih goriva
Princip je uvijek isti, nekome podijelis lose i namjestene karte ( dekarbonizacija, ESG principi ) i cekas da se sam ubije sto ce se nama i desiti na kraju.
Rudnike je unistila sdO, a bogme i Trojkin koalicioni partner crnolistas Kuko, umjesto da ih spasavamo mi cemo ih sjebati. Koji ce nam kurac.
Dalje, sto se tice zelenih izvora energije, ko kontrolise plin, Hrvati i Srbi. Bosnje imaju karinu. Kome odgovaraju solarni paneli koji ce se subvencionirati od svih krajnjih potrosaca ? Onome ko ima dosta suncsnih dana. Ring a bell ? Zato i guras ovu pricu.
Problem obnovljih izvora jeste da nisu pouzdani. Imas visak struje na proljece i jesen, a manjak na zimu i ljeto kada je veca potraznja, a visak se ne moze skladistiti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#11317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato i pisem o filterima, bloku 7, ne kazem da je ovo dobro, ali kazem da trenutno gradjani placaju cca 33 € po MW, proizvodna cijena je 55 do 60€ a za pet - deset godina proizvodna cijena ce biti 110 € po MW.axe22 wrote: ↑13/11/2023 17:37
I zato sto ne pokazuje dva najkriticnija mjesta u Tuzli.
BKC (Irac) i Bukinje
Kod mene kucni prociscivac neku noc pokaza 190 samo sto sam otvorio prozor da se izraci (tacnije da udje govana u kucu) a stanujem u blizni jedne od ovih lokacija sto sam naveo.
Od prosle godine imam slikano kad je pokazivao i preko 250-280 a na ovim stranicama pise max 100-120.
Vise od 300% poskupljenje + necemo vise biti konkurentni za izvoz struje zbog poreza na CO2.
- skrbavi-admin
#11318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dje nece bit los zrak sarajvo ko gaza izgleda... ima miljon ljudi na 10km rastegnuca... zamisli kako je kad svi prdnu a pogotovo zene
-
plavi_E
#11319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /231113088
"Usvojili smo na Domu naroda jedan prijedlog izmjena Izbornog zakona, nije prošao na Predstavničkom domu. Sada ga moramo malo izmijeniti, držati ćemo se legitimnog predstavljanja. To je osnova na kojoj počiva izborni proces da bi ga smatrali legitimnim. Ako je neko zloupotrobljen to je član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i to je dio integriteta izbornog procesa", kazao je Čović.
Covic jos jednom demantuje lazove koji su mjesecima lagali kako Covic ne moze dobiti IZ po njegovoj volji bez SDA.
Vezano za pismo dijela državnih parlamentaraca iz RS-a o navodnim terorističkim ćelijama i spavačima rekao je da to ne bi komentarisao, ali da će se u Parlamentu otvoriti pitanja i o spavačima i drugim pitanjima.
Ocigledan sinhrozacija sa Dodikom po pitanju predstavljanja Bosnjaka teroristickim otpadom kojeg se mora rijesiti. Interesantno da u istoj izjavi trazi da mu se da ono sto ni u Dejtonu nije ogao dobiti a ujedno se pisa mo "muslimanskoj kvoti" pricom oprlamentarnim raspravama islamskim teroristickom celijama.
"Usvojili smo na Domu naroda jedan prijedlog izmjena Izbornog zakona, nije prošao na Predstavničkom domu. Sada ga moramo malo izmijeniti, držati ćemo se legitimnog predstavljanja. To je osnova na kojoj počiva izborni proces da bi ga smatrali legitimnim. Ako je neko zloupotrobljen to je član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i to je dio integriteta izbornog procesa", kazao je Čović.
Covic jos jednom demantuje lazove koji su mjesecima lagali kako Covic ne moze dobiti IZ po njegovoj volji bez SDA.
Vezano za pismo dijela državnih parlamentaraca iz RS-a o navodnim terorističkim ćelijama i spavačima rekao je da to ne bi komentarisao, ali da će se u Parlamentu otvoriti pitanja i o spavačima i drugim pitanjima.
Ocigledan sinhrozacija sa Dodikom po pitanju predstavljanja Bosnjaka teroristickim otpadom kojeg se mora rijesiti. Interesantno da u istoj izjavi trazi da mu se da ono sto ni u Dejtonu nije ogao dobiti a ujedno se pisa mo "muslimanskoj kvoti" pricom oprlamentarnim raspravama islamskim teroristickom celijama.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#11320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa to je ta agenda ovdjeplavi_E wrote: ↑13/11/2023 18:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /231113088
Ocigledan sinhrozacija sa Dodikom po pitanju predstavljanja Bosnjaka teroristickim otpadom kojeg se mora rijesiti. Interesantno da u istoj izjavi trazi da mu se da ono sto ni u Dejtonu nije ogao dobiti a ujedno se pisa mo "muslimanskoj kvoti" pricom oprlamentarnim raspravama islamskim teroristickom celijama.![]()
Ovo sve što se piše protiv Komšića je u stvari samo bitka da se kamuflira predaja pozicije člana predsjedništva.
Onda kasnije će biti "nismo znali", "bit će drugačije" i tkd.
Isto kao što su bili pukli priču kako će eto biti nešto za Autoceste/Ceste kasnije, pa evo još uvijek hrvatski separatisti i dalje vladaju cjelokupnom cestogradnjom.
To je ta mantra
Kritikuj Komšića da dobiješ glasove = dobiješ glasove pa cjelokupnu poziciju općenito predaš separatistima
Kritikuj nerad u cestogradnji = dobiješ glasove pa cjelokupnu cestogradnju predaš separatistima
Pa sada više i ne pišu o tome plaćenici ovdašnji, naročito ne kada se alociraju pare prema HDZ utvrdama.
-
plavi_E
#11321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Milijun ovdje ponovljena suplja kako Komsic nije nista uradio sa pozicije presjednistva. A nikad nisu ekli koji je to clan presjednistva uradio tako nesto veliko na kojeg bi se Komsic trebao ugledati. To je ta priprema za covicev IZ. Ne treba zaboraviti da ovo sto Covic sada trazi to mu ni Alija u Dejtonu nije dao dok je narod gladovao po BiH:
- Athlon64
#11322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo je jako dobro napisano.sehohari wrote: ↑13/11/2023 19:41 Pa to je ta agenda ovdje
Ovo sve što se piše protiv Komšića je u stvari samo bitka da se kamuflira predaja pozicije člana predsjedništva.
Onda kasnije će biti "nismo znali", "bit će drugačije" i tkd.
Isto kao što su bili pukli priču kako će eto biti nešto za Autoceste/Ceste kasnije, pa evo još uvijek hrvatski separatisti i dalje vladaju cjelokupnom cestogradnjom.
To je ta mantra
Kritikuj Komšića da dobiješ glasove = dobiješ glasove pa cjelokupnu poziciju općenito predaš separatistima
Kritikuj nerad u cestogradnji = dobiješ glasove pa cjelokupnu cestogradnju predaš separatistima
Pa sada više i ne pišu o tome plaćenici ovdašnji, naročito ne kada se alociraju pare prema HDZ utvrdama.
I da, baš sam primjetio da su praktično svi radovi na autoputevima naprasno stali i to tek kad se zahuktalo.
Protiv Komšića mogu pisati samo UZP-botovi i njihovi "korisni idioti".
-
belfy
#11323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
hm, jesi se kada bavio bodi bildingom ili citao literaturu koja se tice istog?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 17:49Opet titramvajtrojka wrote: ↑13/11/2023 17:32ono kad nadmenost bildas preko opskurnih Twitter i yt profila pa pomisliš da si najbistrija pojava u mahali, jel ti shvatas sta ce se desiti nasoj privredi ako ne počne koristiti zelenije izvore energije koliko ce nasu privredu kocite CO2 takse pri izvozu ka EU koji nam je glavna destinacija za izvoz 90% nase privrede. A da tek ne spominjem nerentabilna poslovanja rudnika, i zagađenja koje trpimo od zastarjelih pogona TE posebno Tuzle i Gacko koji procentualno zagađuju vise nego vecina slicnih TE u EUcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 17:18
Jok ti znas sta je zelena agenda![]()
Trebal jos sta ? Samo pitajPrijatelju, nemoj me pogresno shvatiti ali sam vise zaboravio nego sto si ti ikada znao. Ako mislis da sam ovo pokupio sa twittera, jbg onda, to je tvoj, a ne moj problem. Na crtu, da vidimo twitter skolu
i pisem ono sto sam provjerio, o cemu znam, ono o cemu ne znam, pitam, nije stid.
EU gura dekarbonizaciju jer, pogadjas, nema rezervi fosilnih gorivai jer se, zrak, moze oporezovati. U sustini EU sto ga tice resusa ga bas pusi. Kolonije su se otrgle, jbg.
Princip je uvijek isti, nekome podijelis lose i namjestene karte ( dekarbonizacija, ESG principi ) i cekas da se sam ubije sto ce se nama i desiti na kraju.
Rudnike je unistila sdO, a bogme i Trojkin koalicioni partner crnolistas Kuko, umjesto da ih spasavamo mi cemo ih sjebati. Koji ce nam kurac.
Dalje, sto se tice zelenih izvora energije, ko kontrolise plin, Hrvati i Srbi. Bosnje imaju karinu. Kome odgovaraju solarni paneli koji ce se subvencionirati od svih krajnjih potrosaca ? Onome ko ima dosta suncsnih dana. Ring a bell ? Zato i guras ovu pricu.
Problem obnovljih izvora jeste da nisu pouzdani. Imas visak struje na proljece i jesen, a manjak na zimu i ljeto kada je veca potraznja, a visak se ne moze skladistiti.
- Athlon64
#11324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To svakako.plavi_E wrote: ↑13/11/2023 19:53Milijun ovdje ponovljena suplja kako Komsic nije nista uradio sa pozicije presjednistva. A nikad nisu ekli koji je to clan presjednistva uradio tako nesto veliko na kojeg bi se Komsic trebao ugledati. To je ta priprema za covicev IZ. Ne treba zaboraviti da ovo sto Covic sada trazi to mu ni Alija u Dejtonu nije dao dok je narod gladovao po BiH:
Ovdje se stalno priča kako je Alija u Daytonu dao ovo- dao ono. OK jeste, slažem se i ne mirišem Aliju.
I onda po toj logici, ako je Alija dao nešto u ratu, mi trebamo dati još više u miru, jer Bože moj - nema napretka na euroatlanskom putu.
-
HelaS
#11325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑13/11/2023 16:46
Zbog ovakvih stvari, izmedju ostalog, zovem i Trojkase izdajnicima. Klasicni agendasi koji guraju svoje privatne interese, a govedima ko sto si ti prosipaju lafine![]()
Kakav si ti primitivac
A šta kažeš, ruža vjetrova
Apsolutno! Naročito u kontekstu tvog posta iznadPs. Slazem se da bi se trebao uvesti IQ test za pristup internetu jer u tom slucaju bih ustedio nekoliko minuta koje bezveze potrosih da napisem odgovor.