Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
KraljicaIzJajca

#40701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by KraljicaIzJajca »

Idemedosumom wrote: 12/11/2023 17:32
KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 16:56 Mnogi na ovoj temi podrzavaju Hamas, umjesto da podrzavaju Palestinu bez Hamasa.

Tebe ne zanima, ali mnogi ce to uociti, jer takvim glupim ukrasima na sebi, on salje poruku da tamo neki bosanac i hecegovac navija za hamasovce.
Palestinci trpe teror, sa Hamasom (Gaza) ili bez (West Bank).

Cionisti se popnu na brdo u blizini Gaze, ponesu stolice i kokice, te slave svaku bačenu bombu.Zato se teško oduprijeti nagonu da slaviš svaku bol nanesenu cionistima, čak i kada je u pitanju teroristički čin, ubijanje civila. #preuzetoodBassema
Hamas je rak rana Palestine.

Ja osudjujem genocid Izraela i masakr Hamasa.

Zasto je tebi tesko razumjeti da ne podrzavaju svi palestinci hamasovce?

Jednako mnogi Židovi ne podrzavaju cionizam, iako zive u tom Izraelu.

Hamas jos drzi taoce, zašto?
Bloo
Globalna šefica

#40702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

skrbavi-admin wrote: 12/11/2023 17:31 ja sam za razliku od tebe zavrsio nesto zdravstvenog smjera pa meni nemoj davat dijagnoze da ne bih i ja poceo
Hej, nisam niti jednu F spomenula. :D
skrbavi-admin

#40703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

swanfilter wrote: 12/11/2023 17:32
Mene Njemci sokiraju vec neko vrijeme.

Gube kurs drzave, a tek jedne sile. Kako na unutrasnjem, tako i na vanjskom planu.

Srozavaju se dobrano. Gube sve osobine koje su ih oduvijek krasile kao narod, sistem, drustvo i drzavu.
mene uopste ne... narod koji je imao jedan STASI, GESTAPO, SS, i na kraju krajeva prilicno maliciozan BND znaci da ima tu kulturu podvodjenja, potkazivanja, prijavljivanja, spijuniranja, i tako dalje.... narod koji ima iza sebe holokaust koji nije bio bas tako davno a za koji je trebala masinerija i industrija nikako ne moze biti nevinasce i nikako bez ikakvih primjesa proalih vremena...... znanu to dobro auseri i bilo ko ko je zivio u svabiji
skrbavi-admin

#40704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Bloo wrote: 12/11/2023 17:37
skrbavi-admin wrote: 12/11/2023 17:31 ja sam za razliku od tebe zavrsio nesto zdravstvenog smjera pa meni nemoj davat dijagnoze da ne bih i ja poceo
Hej, nisam niti jednu F spomenula. :D
nisam ni ja :mrgreen:
SmokingMan

#40705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Bloo wrote: 12/11/2023 17:21
SmokingMan wrote: 12/11/2023 17:19 Zar je u svijetu interneta nešto nemoguće? :D
Očito je snimano IZ drugog buldozera.
I onda snimis i postavis na net da svi vide kako cinis monstruozno djelo.
Jedna je stvar kad te snimaju strani reporteri i palestinski civili i posalju to u svijet, koje je rezonovanje da to sam snimis (Izraelac u buldozeru) i onda da uploadiras na net?
Vjeruj mi da je moguće. I za ovo ispod bi morali imati dosta jaku logoistiku u određenom obučenom ljudstvu. U drugom slučaju, da je neko među IDF.ovcima želio da ovaj snimak izađe u javnost, pa je tako preko "treće" strane procurio gdje treba. Moguće da im neko remotely ima pristup bazi podataka, kakav bi to mastermind trebao biti da neometano, sa što manje "potpisa" iza sebe neprimjetno uzima šta mu treba, a da ovi ne vide propuste u sistemu. Ugavnom, negdje unutar čitavog sistema postoji ozbiljna krtica.

3. Intercepting Wireless Communications
As dash cams become more sophisticated, many now have the ability to connect to the internet. This, however, opens up another avenue for hackers.

They can try to intercept the wireless communications between your dash cam and the network it is connected to, especially if the connection is not secure.

4. Physical Tampering
Though less common compared to other methods, physical tampering is another way through which a dash cam can be hacked.

This involves the hacker having physical access to your dash cam and inserting malware-infected USB drives or manipulating the device in other ways.

Prevent Physical Tampering by:

Securing Your Vehicle: Keep your vehicle locked and parked in secure areas.
Regularly Checking Your Dash Cam: Routinely inspect your dash cam for any signs of tampering.
https://vehicleinstructor.com/can-dash-cam-be-hacked/
p206

#40706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

AliceInChains wrote: 12/11/2023 17:23 Naravno da nisu svi ljudi isti, nego nosioci vrijednosti i moralno superiorni demokrati su do sad tendirali npr.:

- da se svi muslimani javno ograde od napada na twin towers, ili nakon raznih terorističkih napada po zapadnim metropolama (Charlie hebdo, Itd.)

- da se svi Rusi javno ograde od Putina

Dehumanizacija čini svoje, i slažem se, ne treba sve Jevreje bacati u isti koš, jer se fašizmu ne odgovara fasizmom, barem po mojim vrijednostima.

A uvezi demonstracija: Poneke zapadne države su me ozbiljno razočarale. Zabrana protesta protiv agresije na Palestinu, ili jednostavno za Palestinu zabraniti ili po definiciji označiti kao podršku antisemitizmu nije mala stvar. Bas su Nijemci uvezi toga razočarali.

Gube kurs drzave, a tek jedne sile. Kako na unutrasnjem, tako i na vanjskom planu.

Srozavaju se dobrano. Gube sve osobine koje su ih oduvijek krasile kao narod, sistem, drustvo i drzavu.
umalo da stanu na stranu Rusije u prvih dva mjeseca okupacije tamo... recimo i da su očekivali brzu pobjedu Rusije, zar su mogli toliko da budu kratkovidni da ne vide koliku će podršku dobiti... lutaju i zalutali su već nekoliko zadnjih godina Merkel i nastavili tako
moimoi

#40707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

@skrbavi-admin
Ovo ti je strasan lik za sherat :D
Jesi li ga barem malo prelistao?
palermo

#40708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Bloo wrote: 12/11/2023 16:58
Inače palemro bojkotuje.
:kiss: ako treba kakav bojkot i za tebe samo javi.

Inace, zna se, svi su isto krivi....
Bossona

#40709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Nije problem što ZioniSStički režim čini zločine istrebljenja Palestinaca, problem je što cure dokazi u javnost o njihovim metodama kojim se služe. Oni i ne kriju da im je namjera da istrijebe i protjeraju Palestince, ako ih niko neće da primi oni će ih pobiti. Evo nudi glavnokoamndujući ZienSSt Israhell-a Bibi da isele najveću Bolnicu Gaze na plutajuće bolnice jer planiraju da je sravne sa zemljom, svojim omiljenim metodama kako to rade sa civilima po gradskim i izbjegličkim kvartovima.

Evo i Macron kaže da su pretjerali sa ubijanjem i za njegov ukus.Nebi on tražio da malo prikoče, razlog je mogući neredi na ulicama i destabilizacija Francuske. On bi rado sve one koji podržavaju Palestince deportovao u Gazu ZioniSStima.

skupljac_zeljeza

#40710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

pici wrote: 12/11/2023 12:36
Spoiler
Show
Image
poceo protest... kad vidim ove s nabijenim krpama preko lica, upuco bi ga odmah... ko kakvi razbojnici... eee rajvosa sta si bogu zgrijesio.
A ti bi ovako nešto?

Edin H.

#40711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

p206 wrote: 12/11/2023 17:59
AliceInChains wrote: 12/11/2023 17:23 Naravno da nisu svi ljudi isti, nego nosioci vrijednosti i moralno superiorni demokrati su do sad tendirali npr.:

- da se svi muslimani javno ograde od napada na twin towers, ili nakon raznih terorističkih napada po zapadnim metropolama (Charlie hebdo, Itd.)

Dehumanizacija čini svoje, i slažem se, ne treba sve Jevreje bacati u isti koš, jer se fašizmu ne odgovara fasizmom, barem po mojim vrijednostima.

A uvezi demonstracija: Poneke zapadne države su me ozbiljno razočarale. Zabrana protesta protiv agresije na Palestinu, ili jednostavno za Palestinu zabraniti ili po definiciji označiti kao podršku antisemitizmu nije mala stvar. Bas su Nijemci uvezi toga razočarali.

umalo da stanu na stranu Rusije u prvih dva mjeseca okupacije tamo... recimo i da su očekivali brzu pobjedu Rusije, zar su mogli toliko da budu kratkovidni da ne vide koliku će podršku dobiti... lutaju i zalutali su već nekoliko zadnjih godina Merkel i nastavili tako
Za Palestinu im lakše zauzeti takav stav zbog istorije da ih ne optuže, a i lakše zauzeti stranu Amerikanaca

Za Rusiju jednostavnije zbog gasa.
Idemedosumom

#40712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Idemedosumom »

KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 17:36 Hamas je rak rana Palestine.
Osuđuješ ti, osuđujem ja. Ali nama je lahko. Nama iduća predizborna kampanja ne ovisi o podršci AIPACa.
KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 17:36 Zasto je tebi tesko razumjeti da ne podrzavaju svi palestinci hamasovce?
Ne znam zašto misliš da je meni to teško razumjeti? Možda me brkaš s nekim drugim? Ja sam u prošlom postu samo pokušao objasniti jedan od razloga zašto ljudi podržavaju Hamas. I da uklanjanje Hamasa ovaj konflikt neće rješiti.
KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 17:36 Hamas jos drzi taoce, zašto?
Čitao sam na nekom žnj portalu, da je cilj napada bio da se zarobi što više civila, radi razmjene. Da je većina stradala u crossfire-u, odnosno, od IDF-ovih paljbi. Inače, ne znam.
swanfilter

#40713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

p206 wrote: 12/11/2023 17:59

Pogasili nuklearke jer su mislili da su sa Rusima rijesili plin za sva vremena.

A hlađenje nuklearki kosta. Da miruje.

Ode dogovor. Poceli kopati ugalj ko i mi ovdje, a od Francuza kupuju struju bas iz nuklearki po prilicnoj cijeni.

Kazem ja, izgubili kurs. Zeleni su ih kostali da ce biti posljedica prilicno ...
swanfilter

#40714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Idemedosumom wrote: 12/11/2023 18:08
Osuđuješ ti, osuđujem ja. Ali nama je lahko. Nama iduća predizborna kampanja ne ovisi o podršci AIPACa.
KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 17:36 Zasto je tebi tesko razumjeti da ne podrzavaju svi palestinci hamasovce?
Ne znam zašto misliš da je meni to teško razumjeti? Možda me brkaš s nekim drugim? Ja sam u prošlom postu samo pokušao objasniti jedan od razloga zašto ljudi podržavaju Hamas. I da uklanjanje Hamasa ovaj konflikt neće rješiti.
Čitao sam na nekom žnj portalu, da je cilj napada bio da se zarobi što više civila, radi razmjene. Da je većina stradala u crossfire-u, odnosno, od IDF-ovih paljbi. Inače, ne znam.

Vidis da smanjuju broj ubijenih.

Mada tesko, al valjda istina izađe na vidjelo.

IDF ih je pobio vise od Hamasa ...
Bossona

#40715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Image
Image
AliceInChains

#40716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by AliceInChains »

swanfilter wrote: 12/11/2023 18:19
Idemedosumom wrote: 12/11/2023 18:08

Vidis da smanjuju broj ubijenih.

Mada tesko, al valjda istina izađe na vidjelo.

Od 1700 na 1400, a po zadnjim podacima na 1200.

Uglavnom, to je valjda dovoljno da maltretiraš i sravniš sa zemljom domove, imovinu, bogomolje i bolnice od preko 1 mil. ljudi. O razmjeru mrtvih na palestinskoj strani da ni ne govorimo.
Bodkin

#40717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

swanfilter wrote: 12/11/2023 18:16
Kazem ja, izgubili kurs. Zeleni su ih kostali da ce biti posljedica prilicno ...
Ona zenska je debil kakvog svijet nije vidio. Posljedica debilne generacije. Unormalice se to nadam se kad greta debilana pocne da osjeti manjak para na kvalitetu zivota

Gasenje nuklearki, manjak investicija u vjetar i slicno bez stvarnog plana ce sve kostati. Nadamo se samo da ce doci sebi u narednih 10 godina zbog svih nas u evropi
Bodkin

#40718 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Sami sebe ubijali. Standardno. Koliko je hamas trebao ubiti da to bude veliki zlocin umjesto malog gdje ih je vise idf pobio?
swanfilter

#40719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Jucer neko navede kako su pojedinci izgubili poslove zbog blacenja ugleda firme, zbog trganja postera taoca.

Ovaj onda bez razmisljanja mora ostati bez licence.

Jer je lik dokazao ovim istupom da ne moze biti objektivan bez obzira na ovu određenu situaciju.

Ovo je kao da doktor bira kome ce zivot spasiti ..
elcaliente

#40720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

-Chesterfield- wrote: 12/11/2023 17:07
Bloo wrote: 12/11/2023 16:58
Chmoljo wrote: 12/11/2023 16:50

Ali ruku na srce, cionisticka propaganda je uradila sve da izjednaci agresivni cionizam sa svakim jevrejom.

Jasno je i sto.
Mda, svjesna sam toga. Ali edukacija i širenje vidika je jedini izlaz, jedini način kako da propaganda nema uspjeha u našim reptilskim mozgovima.
Interesantno je da ljudi koji nakon terorističkih napada ISILa govore nismo svi isti, nisu svi muslimani teroristi, ne vide jednakost iste te nebuloze za Jevreje.
Niko ne očekuje od svakog živog muslimana, pogotovo poznatog pjevača ili glumca da se ogradi od terosističkih akcija muslimanskih terorista, ali eto Jevreji moraju i trebaju. Inače palemro bojkotuje.
Ne postoje muslimanski teroristi, niti muslimanski terorizam.
Ima u Njemackoj jedna izreka koju oni koriste zadnjih godina.

Kazu nisu svi muslimani teroristi ali su svi teroristi muslimani.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Image

Dodatni update

Opasnost od fajta na 3 bojista
swanfilter

#40722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Bodkin wrote: 12/11/2023 18:29
Sami sebe ubijali. Standardno. Koliko je hamas trebao ubiti da to bude veliki zlocin umjesto malog gdje ih je vise idf pobio?
Ja ne jednacim, nit ne umanjujem zlocin Hamasa.

Al veoma je diskutabilno odjednom smanjiti broj za 200 ljudi.

I mene je iznenadila vijest da je uopste doslo do reakcije IDF na nacin kako se desilo. A reakcija je bila takva, da su iz tenkova i iz zraka rokali bez razmisljanja ...
elcaliente

#40723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Bloo wrote: 12/11/2023 17:16
skrbavi-admin wrote: 12/11/2023 17:14 ti zbog kojih banujes za banalne stvari kada im se kazu a moze im se komotno reci sve najgore - jer iza ovog buldozera stoji sistem
Kako prosvijetljen odgovor. Dubokouman.
Da pojednostavim.
Ko ovo snima i kako završi na netu na onom profilu?
Ja mislim da je ovo snimalo vojno osoblje i vozila ispred buldozdera.
Bossona

#40724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

6 milijardi ljudi na planeti čini Boga jako ljutim i nemaju pravo na život tako ga uči Tora kaže ovaj Rabi-n ZioniSSt Yosep pa nabraja, od Hindua, Budista, Tibetćana, Japanaca, Kineza, uključujući 2 milijarde krišćana,....

Last edited by Bossona on 12/11/2023 18:55, edited 1 time in total.
swanfilter

#40725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 17:36
Idemedosumom wrote: 12/11/2023 17:32
KraljicaIzJajca wrote: 12/11/2023 16:56 Mnogi na ovoj temi podrzavaju Hamas, umjesto da podrzavaju Palestinu bez Hamasa.

Tebe ne zanima, ali mnogi ce to uociti, jer takvim glupim ukrasima na sebi, on salje poruku da tamo neki bosanac i hecegovac navija za hamasovce.
Palestinci trpe teror, sa Hamasom (Gaza) ili bez (West Bank).

Cionisti se popnu na brdo u blizini Gaze, ponesu stolice i kokice, te slave svaku bačenu bombu.Zato se teško oduprijeti nagonu da slaviš svaku bol nanesenu cionistima, čak i kada je u pitanju teroristički čin, ubijanje civila. #preuzetoodBassema
Hamas je rak rana Palestine.

Zasto je tebi tesko razumjeti da ne podrzavaju svi palestinci hamasovce?

Jednako mnogi Židovi ne podrzavaju cionizam, iako zive u tom Izraelu.

Hamas jos drzi taoce, zašto?

Da, ali toliko podleci pritisku na nacin da zabrani protest. Da su protest i zastava Palestine jednako Hamas i antisemitizam. To je nesto novo i prije se nije desavalo.

Kako samo jednog Zizeka napadose i popljuvase, kao da je same Njemce napao i okrivio za ovo sto se desava. Smijesno ...
Locked