Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Piaty

#40451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Piaty »

cyprus wrote: 11/11/2023 14:41
Grean wrote: 11/11/2023 14:06
cyprus wrote: 11/11/2023 13:19

A ko biva nisu ovakvi i onakvi :)

U proteklih deset godina Saudijska Arabija i Iran proizveli smrt 10 hiljada djece u Jemenu, ali nikom nije palo na um da kaže: e, svi Saudijci i Iranci imaju odgovornost, i treba ih bojkotovat/zabranit/jebat im mater...

Zašto?
Sad cu i ja poceti ko Cmoljo, gledas pausalno i od kud ti koji qurac znas da ljudi nisu imali stav o Jemenu (a ovo je forum i ne bi trebalo biti takvih komentara)?

To se stalno provlaci u ovoj diskusiji o Palestini a istina je da je medju Bosnjacima stav pogotovo o Saudijskoj Arabiji dobro negativan.

Sto se mene tice to mi se ne moze prisiti skoro pa ni za jedan sukob na svijetu, smatram obavezom da imam stav radilo se o Sjevernoj Irskoj i IRA-i i Unionistima, borbi za nezavisnost Bijafre u Nigeriji, ratu za Foklande a pogotovo kad su u pitanju oni sa kojim imam neku poveznicu koja je dio mog identiteta a identitet kao i svaciji je kompleksan, od onog Bosnjak, Bosanac, musliman, mahalac, Sarajlija, juzni Slaven, Balkanac, Slaven, Evropljanin, stanovnik svijeta i otprilike tim redoslijedom. Samim tim kao sto je napisano ranije o stavovima zapadnih Evropljana o Palestincima i Izraelcima gdje su im ovi potonji blizi jer lice na njih, sasvim je razumljivo da je meni Palestina bitnija nego nekom Italijanu. Ja to i ne krijem niti imam razloga. Valjda je i ovo moje razumljivo i prihvatljivo.
Ne kažem ja da ljudi nemaju stav o Jemenu, Somaliji, Sudanu i slično (mada realno, mnogi blage veze nemaju ni da postoji Jemen, a kamoli da imaju neki stav o tome), nego da je taj stav mnooooooooooooooooooooooooooooogo razblaženiji i bolikurac fazonu... Slabo bude ove pravedničke srdžbe, a vala i empatije...

Zašto?
A šta se ti ko fol iščuđavaš što prosječan Bošnjak ima drugačiji stav o Jemenu u odnosu na Izrael?
Ti sad lafo očekuješ da ima isti stav i o jednima i drugima?
belfy

#40452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by belfy »

palermo wrote: 11/11/2023 11:12
geoxx wrote: 11/11/2023 11:00
palermo wrote: 11/11/2023 10:56

Ko je rekao da je bitno da li palermo bojkotuje Izrael na ovaj ili ovaj nacin. Odnosno, bitno je samo meni. I meni dovoljno.

Colu u principu ne pijem, ponekad ljeti zero colu i to je to. Ne zbog bojkota.
Ja stvarno ne razumijem zasto ti ovdje iznosis licni stav, ukoliko ce kad ti neko odgovori koliko je isti glup i pogresan, sto u ovom slucaju i jeste, tvoja jedina odbrana biti “to je moj licni stav”. Koji je uopste smisao tih postova?
Dina ti, ciji ti stav iznosis ? Partijski, centrale, komsije ?
Nema ovdje nikakve odbrane, to sto necu otici na koncert izraelske pjevacie je moj izraz podrske palestinskom narodu. Sta je problem ?Sto to kazem ?
pa, problem je taj sto je to bojkot nicega. nisi znao ni da postoji, a sve i da si znao ne bi ti bila bitna niti bi isao na nju. ali ti bojkotujeees! i, onako usput, osudjujes oni koji su znali za nju sto su otisli na koncert... kako se ne smijati takvom razmisljanju? a pogotovo onome koje se nece promijeniti nakon sto se ukaze na nelogicnosti istog?
apsidejzi

#40453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

Capajebo wrote: 11/11/2023 18:02
apsidejzi wrote: 11/11/2023 16:15 Ti mozes spinovat koliko zelis, cinjenica je da hamas zeli ubiti sve i jednog jevreja.
To nije cinjenica, nego licno misljenje.
Pa dobro, formalno pravno, hamas nigdje nije izjavio da zeli ubiti sve i jednog jevreja, osim pojedinaca al njih necemo brojati. Gledamo ih sada kao organizaciju. No u praksi, svaki jevrej kojeg su se docepali, ubijen je, ili drzan kao taoc da bude poluga za nesto sto im treba. Tako da "de jure" ovo je moje licno misljenje, "de facto" - mozda i nije.

KOliko ja mogu razumjeti, Hamas ne zeli priznati izrael nikako. Smatraju da je sve to zauzeta zemlja i da jevreji nemaju pravo ni na jedan metar zemlje. Zato ce se oni boriti sve dok ne istjeraju jevreje iz nje. Ovo sada dovodi do apsurdne situacije: kako ces istjerati sve jevreje? Recimo da sad rusi i iranci daju hamasu nekakvo oruzje, da se ameri povuku i da u roku od pet dana hamas porazi izraelsku armiju. Sta bi se desilo? Kakve bismo slike gledali? Novi holokaust?
HarTar

#40454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Chmoljo wrote: 11/11/2023 03:01
HarTar wrote: 10/11/2023 23:41
Chmoljo wrote: 10/11/2023 23:33

šta je Sultan poduzeo osim velikih riječi? đe ta svjetska vojna sila da priprijeti? imal kakvih sankcija, posljedica, ili ono držte me da ga ne slomim?
De ba, ne budi djetinjast, nek se Amerika ne miješa i ovo bi se riješilo za mjesec dana. Izrahell je ništa bez USA. Ja mu jedino zamjeram što ne prekine naftovod iz AZ prema izrahellu. Nego, vidim braniš ovu pjevaljku a nisi se javljao kada su onog fudbalera Mainza mislim otpustili zbog podrške Palestini, ili kada se u De zabranjuju svi propalestinski protesti, a čak se i isticanje palestinske zastave smatra terorističkim djelom. Kako god, mi smo (Bošnje) za licemjerni zapad pojam demokratije ma kakvi god da smo.
jeste, trebo sam tebe i greana naći da vam posebno u pp napišem kako se ja sa ovim ne slažem, da ste vi sigurni na čijoj sam ja strani :lol:

nego, ja nisam tema, ako se USA miješa, što se Sultan ne umiješa. gdje ta moć? pa majku mu, kako je uspio posredovati između Ukrajine i Rusije za žito, a ovamo mrka kapa? laje, al ne ujeda...

bil i nama ovako? šta misliš? ha?

al vrh ti je to "pevaljka". valjda misliš da svako kriomice gleda grand paradu pa su sve pjevačice pjevaljke.
Ne smije se niko umiješati zbog Amerike, pa tako ni Turska. Nikada nisam napisao da je Turska jača od Amerike, o čemu ti?! Što se tiče Granda, ne bih ga gledao ni da je jedini kanal na tv-u. Danas na sastanku Arapske lige, Zlaudija, UAE, Bahrein i Maroko blokirali rezoluciju da se uvede embargo na izvoz nafte izraelu. Onda ispada da je i Erdogan u pravu što neće da blokira naftovod iz Azerbejdžana preko Turske za izrael, ne bi se ništa postiglo, mada bih ja lično volio da to uradi jer bi to bila velika gesta. Toliko.
emmir1

#40455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

U Londonu mnogi pisu da je preko milion ljudi, jedan od najvecih skupova u povijesti.

Guardian piše 800 000.

BBC piše 300 000.
MarshalDodik

#40456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MarshalDodik »

apsidejzi wrote: 11/11/2023 18:30
apsidejzi wrote: 11/11/2023 16:15 Ti mozes spinovat koliko zelis, cinjenica je da hamas zeli ubiti sve i jednog jevreja.
Pa dobro, formalno pravno, hamas nigdje nije izjavio da zeli ubiti sve i jednog jevreja, osim pojedinaca al njih necemo brojati. Gledamo ih sada kao organizaciju. No u praksi, svaki jevrej kojeg su se docepali, ubijen je, ili drzan kao taoc da bude poluga za nesto sto im treba. Tako da "de jure" ovo je moje licno misljenje, "de facto" - mozda i nije.

KOliko ja mogu razumjeti, Hamas ne zeli priznati izrael nikako. Smatraju da je sve to zauzeta zemlja i da jevreji nemaju pravo ni na jedan metar zemlje. Zato ce se oni boriti sve dok ne istjeraju jevreje iz nje. Ovo sada dovodi do apsurdne situacije: kako ces istjerati sve jevreje? Recimo da sad rusi i iranci daju hamasu nekakvo oruzje, da se ameri povuku i da u roku od pet dana hamas porazi izraelsku armiju. Sta bi se desilo? Kakve bismo slike gledali? Novi holokaust?
Ne bi.
Samo bi ih sveli na dio oko Jeruzalema i dali bi im dio Tel Aviva veličine današnje Gaze :wink:
"Izraelske patriote" to vjerovatno ne bi zadovoljilo i 99 % tih iz pandana danasnje Gaze preselili bi se sami u zemlje zapadne polutke jer mislim da bi granice tadašnje Palestine bile otvorene za razliku od sadašnjeg vremena.

Na kraju krajeva nebitno sta bi bilo kad bi bilo.
Cinjenica je da Izrael ubija djecu i to hiljade i hiljade njih
u prosjeku jedno na 15 tak minuta !!!
Druga važna činjenica je da su ih kroz historiju mnogo manje preotjerivati i ubijali narodi koji su bili islamske vjeroispovijesti.
palermo

#40457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

belfy wrote: 11/11/2023 18:27
palermo wrote: 11/11/2023 11:12
geoxx wrote: 11/11/2023 11:00

Ja stvarno ne razumijem zasto ti ovdje iznosis licni stav, ukoliko ce kad ti neko odgovori koliko je isti glup i pogresan, sto u ovom slucaju i jeste, tvoja jedina odbrana biti “to je moj licni stav”. Koji je uopste smisao tih postova?
Dina ti, ciji ti stav iznosis ? Partijski, centrale, komsije ?
Nema ovdje nikakve odbrane, to sto necu otici na koncert izraelske pjevacie je moj izraz podrske palestinskom narodu. Sta je problem ?Sto to kazem ?
pa, problem je taj sto je to bojkot nicega. nisi znao ni da postoji, a sve i da si znao ne bi ti bila bitna niti bi isao na nju. ali ti bojkotujeees! i, onako usput, osudjujes oni koji su znali za nju sto su otisli na koncert... kako se ne smijati takvom razmisljanju? a pogotovo onome koje se nece promijeniti nakon sto se ukaze na nelogicnosti istog?
Koga sam osudio sto je otisao na koncert ? Sta vise, citava prica je pocela time da su retoricki napadnuti oni koji su izrazili misljenje da nije bilo mjesto i vrijeme za izraelsku pjevacicu.

Drugo, rekoh, veze.nemam ko je Dzasmin, al sve da sam njen veliki fan ne bih juce otisao na koncert jer time izrazavam protest protiv politike i djelovanja Izraela. Mislim, sve sam ovo napisao, ne znam ni sam sto ponavljam.

I zadnje, nisam osjetljiv na smijanje meni...ti slobodno....
skupljac_zeljeza

#40458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

emmir1 wrote: 11/11/2023 18:32 U Londonu mnogi pisu da je preko milion ljudi, jedan od najvecih skupova u povijesti.

Guardian piše 800 000.

BBC piše 300 000.
Al Jazeera prenosi da je pola miliona.
splinter

#40459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

🔻 Najnoviji klip sa bojišnice :

Abu Obeida upravo izjavio da posjeduje saznanja koja će dokumentovati o 160 pogođenih neprijateljsloh vozila. Što tenkova, kamiona, transportera, bagera od kojih je većina uništena, oštećena ili onesposobljen.
plavi_E

#40460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plavi_E »

Izraelski ministar odbrane upozorava Hezbolah: Ono što možemo u Gazi, možemo i u Bejrutu

Mnogi tvrde kako se Hamas i Hezbolah sakrivaju iza civila a u stvari Izrael sviesno prijeti ubijanjem civila kao nacin vojne odbrane. Nekad su za 6 dana unistili 3 arapske armije a danas prijete jos jednim masakrom civila ako ih napadne Hezbolah dok ratuju sa Hamasom. A uz to najjaca americka udarna grupa sa nosacima aviona uz guzicu im. Koja promjena snaga u regionu. :-)
Capajebo

#40461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Capajebo »

Cionisti i jevreji nisu isto, i nemoj ih tako kategorisati. Ako vec pricas o toj temi i Hamasu, onda pisi cionisti i gledaj tako situaciju.
Naravno da imaju potpuno pravo da ne priznaju Izreal i da zele istjerati sve cioniste sa svoje zemlje.
A sto se tice jevreja, generalno kroz historiju su najmirniji i najsigurniji bili u zemljama sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom. Pa bih volio vjerovati da bi tako bilo i u tom tvom scenariju. Dok pod vlascu cionista ni muslimani, ni katolici, ni pravoslavci pa ni jevreji nisu dobrodosli - to upravo gledamo.
alijagoro

#40462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

splinter wrote: 11/11/2023 18:58 🔻 Najnoviji klip sa bojišnice :

Abu Obeida upravo izjavio da posjeduje saznanja koja će dokumentovati o 160 pogođenih neprijateljsloh vozila. Što tenkova, kamiona, transportera, bagera od kojih je većina uništena, oštećena ili onesposobljen.
Par hiljada dobro obucenih i naoruzanih boraca,bi ovdje cuda radila,sad koliko Hamas ima i jednog i drugog.
black

#40463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by black »

Mads Gilbert, norveški liječnik koji je volontirao u bolnici Al-Shifa, za Al Jazeeru:

“Današnje scene iz Al-Shife su užasne… Da li bi Evropi i SAD-u bilo prihvatljivo da su to bolnice u kojima se liječe bijelci u Evropi? Ne bi, nikada. Ovo je rasistička politika, krajnje odvratna, i mislim da je ovo najveći moralni kolaps zapadne politike u mojoj generaciji “
a na temi par dezurnih pametologa i dalje gusla isto pokusavajuci opravdati zlocine izraela
alijagoro

#40464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

plavi_E wrote: 11/11/2023 19:00 Izraelski ministar odbrane upozorava Hezbolah: Ono što možemo u Gazi, možemo i u Bejrutu

Mnogi tvrde kako se Hamas i Hezbolah sakrivaju iza civila a u stvari Izrael sviesno prijeti ubijanjem civila kao nacin vojne odbrane. Nekad su za 6 dana unistili 3 arapske armije a danas prijete jos jednim masakrom civila ako ih napadne Hezbolah dok ratuju sa Hamasom. A uz to najjaca americka udarna grupa sa nosacima aviona uz guzicu im. Koja promjena snaga u regionu. :-)
Nekad se Izrael branio u Libanu a sad imaju strahove od Hezbollaha.
alijagoro

#40465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

black wrote: 11/11/2023 19:53
Mads Gilbert, norveški liječnik koji je volontirao u bolnici Al-Shifa, za Al Jazeeru:

“Današnje scene iz Al-Shife su užasne… Da li bi Evropi i SAD-u bilo prihvatljivo da su to bolnice u kojima se liječe bijelci u Evropi? Ne bi, nikada. Ovo je rasistička politika, krajnje odvratna, i mislim da je ovo najveći moralni kolaps zapadne politike u mojoj generaciji “
a na temi par dezurnih pametologa i dalje gusla isto pokusavajuci opravdati zlocine izraela
Samo valja imati i muda i biti doktor u Gazi,posebno ovi stranci koji to i ne moraju :thumbup:
GandalfSivi

#40466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Capajebo wrote: 11/11/2023 19:37

Cionisti i jevreji nisu isto, i nemoj ih tako kategorisati. Ako vec pricas o toj temi i Hamasu, onda pisi cionisti i gledaj tako situaciju.
Naravno da imaju potpuno pravo da ne priznaju Izreal i da zele istjerati sve cioniste sa svoje zemlje.
A sto se tice jevreja, generalno kroz historiju su najmirniji i najsigurniji bili u zemljama sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom. Pa bih volio vjerovati da bi tako bilo i u tom tvom scenariju. Dok pod vlascu cionista ni muslimani, ni katolici, ni pravoslavci pa ni jevreji nisu dobrodosli - to upravo gledamo.
Jah, na onom festivalu muzike sve i jedan cionista bio…
splinter

#40467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Ne mogu tvrditi da je 100 % autentičan snimak iz Gaze ž u opisu stoji da jeste.
Svaki komentar je ovdje porpuno bespotreban ...

Mishelinke

#40468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

Ovaj forum je pun zion-fašista.

Ovo je strašno sa kakvim ljudskim smećem dijelimo državu i zrak.

Fuj!
GandalfSivi

#40469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Bossona wrote: 11/11/2023 18:00 Bernie Sanders SLAMS Netanyahu In Epic Speech

:thumbup:
Dok se po Americi mnogi proglasavaju prijateljima Hamasa i za puno manje stvari od ove, Berniju niko rijeci ne smije progovoriti. Nenadjebljiv je, ne mogu mu pera odbiti..
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#40470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

GandalfSivi wrote: 11/11/2023 19:59
Capajebo wrote: 11/11/2023 19:37

Jah, na onom festivalu muzike sve i jedan cionista bio…
Izgleda da su većinu civila porokali koljači iz idf-a i naoružani civili u opštoj zbrci.
cyprus

#40471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Piaty wrote: 11/11/2023 18:18A šta se ti ko fol iščuđavaš što prosječan Bošnjak ima drugačiji stav o Jemenu u odnosu na Izrael?
Ti sad lafo očekuješ da ima isti stav i o jednima i drugima?
A vi se fol iščuđavate što sarajevska FGR ide slušat razne katile muslimanskog ummeta, od Aleksandre Prijović do evo ove Jasmine? :-)

Ne može pošten svijet nabojkotovat Coca Cole, koliko ovi mogu nanijet din-dušmanima na kasu :-)

E, moj Bošnjo...

PS Btw, da očekujem da se tretiraju isto žrtve muslimanskih i žrtve judeokrstaških zločina? Zašto bih to očekivao???
Last edited by cyprus on 11/11/2023 20:22, edited 2 times in total.
Grean

#40472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

poostar wrote: 11/11/2023 17:07
Charuga wrote: 11/11/2023 16:59
poostar wrote: 11/11/2023 16:57

Smiješno...Gaza im je u dvorištu a oni palamude po utakmicama....serem se na Egipat i te navijače..
Bas tako. Niko glasa nije digao na ulicama, satro dace zivote i dusu ... :run:
To je ta patriotska rulja na stadionima. Obične pi*ke i demagozi..kod nas bhf, kod komšija BBB i cigani itd itd...ali ove pi*ke iz Egipta zaslužuju sve najgore ...
Jeste upratili sta se desilo Mursiju i njegovim pristalicama?

Ako jeste a mnogi jos i pljeskali jer je strasno Muslimansko bratsvo skinuto pucem uz blagoslov zapada onda znate zasto ne protestuju po ulicama.
GandalfSivi

#40473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

arman1 wrote: 11/11/2023 20:12 Izgleda da su većinu civila porokali koljači iz idf-a i naoružani civili u opštoj zbrci.
Ja ba, sami sebe granatirali. Hamas isao da im posadi cvijece po bastama, ovi se prepali i sami sebe poubijali. Kakve nebuloze ovaj forum trpi, to je nevjerovatno.
Mishelinke

#40474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

GandalfSivi wrote: 11/11/2023 20:10
Bossona wrote: 11/11/2023 18:00 Bernie Sanders SLAMS Netanyahu In Epic Speech

:thumbup:
Dok se po Americi mnogi proglasavaju prijateljima Hamasa i za puno manje stvari od ove, Berniju niko rijeci ne smije progovoriti. Nenadjebljiv je, ne mogu mu pera odbiti..
Da je postao predsjednik podržavao bi genocid, kao i svaki predsjednik do sada.

Ovo sto priča je samo šuplja. Svi oni su pacifisti dok ne preuzmu dužnost.
Dead Man Walking

#40475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dead Man Walking »

Pa i on je vec kenjao da je protiv prekida vatre.
Locked