Vlasnik su Tržnice, državno vlasništvo 100%.
Koliko ja znam.
Kvadrant pijaca zemljište je vlasništvo državno 100%, a na upravljanju kod Tržnica.
drug_profi wrote: ↑06/11/2023 11:30Kvadrant pijaca zemljište je vlasništvo državno 100%, a na upravljanju kod Tržnica.
Koliko ja znam. Imali su spor sa Hifa oko neke mutne ratne privatizacije, gdje su ih Tržnice dobile na sudu.
Ovi su nudili dogovor da odustanu od spora ako im se ustupi ovaj plac.
Koliko znam ni to nije prihvaćeno, a drugostepena je opet u korist Tržnica.
Ovo je iz neke treće ruke, tako da se ograđujem. Rekla-kazla.

Kako ce obnoviti pijacu na tudjoj zemlji?drug_profi wrote: ↑06/11/2023 11:30Kvadrant pijaca zemljište je vlasništvo državno 100%, a na upravljanju kod Tržnica.
Koliko ja znam. Imali su spor sa Hifa oko neke mutne ratne privatizacije, gdje su ih Tržnice dobile na sudu.
Ovi su nudili dogovor da odustanu od spora ako im se ustupi ovaj plac.
Koliko znam ni to nije prihvaćeno, a drugostepena je opet u korist Tržnica.
Ovo je iz neke treće ruke, tako da se ograđujem. Rekla-kazla.
Ova pijaca je alternativa lokacija. Mi smo od 1998. godine na ovoj lokaciji, posljednjih pet godina su se dešavale jako čudne stvari. Određena fizička lica došla su do vlasništva ove lokacije. Duboko vjerujem da nisu ljudi spremni i na ovakvu aktivnost da bi ljude istjerali sa tržnice”.
Između ostalog, navodi, da preduzeće Tržnice-pijace Sarajevo nije mjesecima dobijao račune za električnu energiju.
“Računi su prebačeni na fizičko lice. Obratili smo se i Ferku i nakon četiri mjeseca vratili smo da smo pretplatnici korištenja električne energije. Kako su to uradili to trebaju ispitati nadležni organi. Vodimo borbu sa našim korisnicima za spašavanje ove parcele, ovo je imovina KS i treba sačuvati je od takvih radnji. Neshvatljivo mi je da to nema veze sa ovim. Sve je pod čudnim okolnostima”, kazao je.
Terović je za kraj razgovora kazao kako ljudi rade ovdje preko 20 godina i kako su i građani navikli na ovu lokaciju.
haha. ublizu. ja to fakat jesam radio ali ne na ovoj pijaci nego s druge strane rijeke, na starom hepoku dok je jos izgoren bio. probavaju stvari, samo ih prodavacica malo zagradi nekom dekom a uvijek se nadje ugao da se moglo stosta vidjeti.
Ahahahahhakaranana wrote: ↑06/11/2023 14:45haha. ublizu. ja to fakat jesam radio ali ne na ovoj pijaci nego s druge strane rijeke, na starom hepoku dok je jos izgoren bio. probavaju stvari, samo ih prodavacica malo zagradi nekom dekom a uvijek se nadje ugao da se moglo stosta vidjeti.
Zona ordiniranja katastarski locirana_BataZiv_0809 wrote: ↑06/11/2023 14:53Ahahahahha
Leopard_SA wrote: ↑06/11/2023 16:20 Mislim da je sada bolje pijacu premjestiti, a VI transverzalu prosiriti
Ko zna sta je Efendic zamislio.Dzontra_Volta wrote: ↑08/11/2023 10:09 Ne znam šta se tu VI transferzala ima više širiti, jer već imaju po dvije trake na obje strane. Trebalo bi širiti podvožnjak ispod pruge i prilazni dio ceste, ali to je već dio koji ne tangira pijacu.
Eventualno bi se mogao južni dio pijace stesati, kad Efendić proširi ovu svoju cestu od Mevludinovog kružnog toka (u izgradnji) do VI transferzale.