Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bloo
Globalna šefica

#40201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 10/11/2023 21:22 Pišu da je nešto loše napisala, ali ne znam šta,ine mogu da vjerujem da je jedna od onih "malo sam fašista" i "pobijte ih sve".
Evo kopam i nemrem da nađem. Zavisi kako neko interpretira "loše".
Bloo
Globalna šefica

#40202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

geoxx wrote: 10/11/2023 21:34 To nekom danas zabranjeno da se skoluje?
Ne brani ti država. Brane ti staratelji/roditelji - vijdeti nepismenost žena u BiH.
skrbavi-admin

#40203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

znas kako kaze hari kalahan dobar covjek uvijek zna svoje granice.... odjeb je lansiran :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#40204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Bloo wrote: 10/11/2023 21:36
Ne brani ti država. Brane ti staratelji/roditelji - vijdeti nepismenost žena u BiH.
+

Zaboravlja se da BiH nije samo Sarajevo, a da svakako ni ovdje nije bajno.
Bosanski_kralj

#40205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Nažalost, Palestinci su od svoh pušteni niz vodu.

U svemu ovome arapske zemlje su mi najodvratnije.
Bosanski_kralj

#40206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Velkoski wrote: 10/11/2023 21:42
+

Puno veći problem od klasične nepismenosti je ova nepismenost ljudi sa diplomama. Ko fol svi kroz papire super školovani, a znanje jedna velika nula
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 10/11/2023 21:35
Chmoljo wrote: 10/11/2023 21:22 Pišu da je nešto loše napisala, ali ne znam šta,ine mogu da vjerujem da je jedna od onih "malo sam fašista" i "pobijte ih sve".
Kontam jedino da je "stand with Israel" kad je bilo ono 07.10.

No to ne bi smio biti grijeh za jednu jevrejku ako se zna šta je bilo tada. Međutim, to da podržava ovo što sad gledamo, ne ide uz cijeli njen opus.

Mene jako žalosti naš primitivizam i krkanluk. Samo horski...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#40208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Bosanski_kralj wrote: 10/11/2023 21:45

Puno veći problem od klasične nepismenosti je ova nepismenost ljudi sa diplomama. Ko fol svi kroz papire super školovani, a znanje jedna velika nula
Slažem se i s tim. Obrazovanje se svelo na učenje napamet za što bolju ocjenu/prolaz na ispitu i apsolutno nije relevantno za bilo šta :D
geoxx

#40209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by geoxx »

+

Ima i toga.
Thorgerson

#40210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

swanfilter wrote: 10/11/2023 17:26
Thorgerson wrote: 10/11/2023 16:38 Meni samo nisu jasne sljedece stvari kod Hamasa. Zato i mislim da se radi ili o nekolicini apsolutnih neznalica ili o planskom unistavanju ikakve odbrane Gaze:
- zivis pored izraela, kopas nekakve tunele umjesto da iskopas atomska sklonista za sranje kad se desi. I umjesto da djeca se sad sakriju u ta sklonista, ona su na izvolte izraelskim ubicama.
- naoruzanje, kupujes nabavljas rakete iako znas da ce od 1000 raketa jedna jebena raketa proci? Wtf? Zar nije logicnije nabaviti protutenkovske, protuavio rakete i biti spreman zlu ne trebalo. Cinjenica jeste da je tesko da se to nabavi, ali ako mogu toliko raketa nabaviti...ne znam.

Ubijaju ti po stotine i stotine djece oni objave nekakav klipic od 15 sekundi kako pale pola tenka.

Cmon. Totalno neozbiljno.
Mi smo isto bili u okruzenju, bez icega, pa se naslo sposobnih ljudi i organizovala se armija u kratkom roku da nas ne pobiju.

Ovi dole ili ne zele ili ne znaju. Ali zovnes onda ko zna.
Ljudima cjement ne dozvole uvoziti i sve sto bi moglo biti iskoristeno u vojne svrhe.

Oni zive na podrucju velicine cega?

BiH je velicine dva Izraela.

Ovdje smo imali nesto osnove i fabrika.

Moglo se i preko grane, ma koliko Hrvatima platio.

Ovim dole jedini izlaz u svijet je obala mora. Kojoj ne smiju prismrditi.

NEUPOREDIVO ...
Iskren da budem nisam detaljno upoznat sta smiju ili sta ne.

Vidim da imaju zgrade, od betona i armature. Ima i novijih zgrada. Nije valjda da im i go gledaju u sta ce cement potrositi? Ponavljam, ne znam.

Takodjer, ima i neke masinerije, bagera, rovokopaca, kamiona...jbg nije da nemaju nista.

Kakve fabrike bolan? Pa kad je krenulo sranje SVE sto je bilo od vojne vaznosti srbi uzeli. Pogledaj eto Sarajevo. Odmah su uzeli Hadzicki remontni zavod, kasarnu i magacine u Zunovnici jedne od najvecih u Jugi. Plus bio plan dalje spoj na Konjic. Famos. Pretis. Lukavica. Vraca. Itd.

Nismo imali nista.

Da ne govorim o tome, da ti je cetnik rekao evo imate toliko i toliko da idete. Nije. Nego je ulazio u selo i palio, ubijao i silovao.

Cetnistvo je jos i gore jer su djecu ubijali snajperima. Ovako iz aviona je rokne ne zna ni on koga ubija. Rijetka su smaknuca kakva su ovdje radjena. Da ne govorim o grobnicama, tercijarnim cak.

Uopste ne umanjujem zlocine idf-a i cinjenicu da palestince je bukvalno citav svijet napustio. Cak i ovi sto ih podrzavaju to cine izjavama. Ne djelima. Nego samo kazem, olako mi zaboravljamo sta se ovdje desavalo, i razmjere zlocina koji su pocinjeni.
tramvajtrojka

#40211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 10/11/2023 21:46

No to ne bi smio biti grijeh za jednu jevrejku ako se zna šta je bilo tada. Međutim, to da podržava ovo što sad gledamo, ne ide uz cijeli njen opus.

Image
Image
Image
Image

Ovakvi likovi su nasi sugrađani, koji ispoljavaju ovakve gadosti nikada ovdje nece biti bolje svi vozovi su odavno prosli, da nazivas svoje sugrađane fekalijama i ljudskim otpadom jer se tebi nadigao da glumis kvazi merhametliju i vjernika dok kontas gdje ces se ubiti za vikend, i koji listic baciti bosnjo nista vise nista manje

Sav propast i jad smo sami zasluzili i tu trebamo ostati za vijeke vjekova
Chmoljo

#40212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

geoxx wrote: 10/11/2023 21:50

+

Ima i toga.
To je polupismenost. Mnogo opasnija.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#40213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 10/11/2023 21:58
Chmoljo wrote: 10/11/2023 21:46

Image
Image
Image
Image

Ovakvi likovi su nasi sugrađani, koji ispoljavaju ovakve gadosti nikada ovdje nece biti bolje svi vozovi su odavno prosli, da nazivas svoje sugrađane fekalijama i ljudskim otpadom jer se tebi nadigao da glumis kvazi merhametliju i vjernika dok kontas gdje ces se ubiti za vikend, i koji listic baciti bosnjo nista vise nista manje

Sav propast i jad smo sami zasluzili i tu trebamo ostati za vijeke vjekova
Tebi je jasno da ovakve komentare imaš u svim zemljama, pogotovo kada su ovako emocionalne teme u pitanju?

Internet je čudna stvar, naročito starija generacija misli da tamo može raditi šta hoće pa se često pokaže ono najgore u ljudima.
caros

#40214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Sugrađani nisu sigurno, a stvar je ista kao i u customer serviceu, pišu samo oni koji imaju nešto da seru. Mi se brojimo u milionima, za svakih 300 debila koji nešto napišu postoji još 300 onih kojima ne pada na pamet da se ofiraju po društvenim mrežama.
karanana

#40215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

mislim nemam pojma ko je ova treba, ne bi ni znao ni da je tu dok nije link ovdje postavljen. rijetko kad idem na kix direktno.
ali izgleda da je sala bila poluprazna ili polupuna. ali nebitno, nek ide ko hoce, nek ne ide ko nece, strasno mi je glupo ovakve izljeve citati ili nesto pokusavati kad je u pitanju sigurnost dogadjaja.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#40216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Tramvajtrojka protiv Bošnjaka nešto piše, ne vjerujem, ma gdje bi on. :lol:
tramvajtrojka

#40217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

hilmija frlj wrote: 10/11/2023 22:18 Tramvajtrojka protiv Bošnjaka nešto piše, ne vjerujem, ma gdje bi on. :lol:
Ti hoces reci da je normalno ovo da neko pise za svoje sugrađane da je kanalizacija i ljudski sljam sa zeljama da izgore u toj dvorani i da im se pusti plin, bome smo daleko dogurali sa bosnjackim merhametlukom. Isti taj merhametluk vidimo po tome da vecinu bosnjackog naroda boli bimbo sto ljudi u Tuzli umiru u najvecim mukama na onkologiji dok se rone lazne suze i zabrinutost za Palestinu
splinter

#40218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Najnoviji INFO sa bojišnice. Kako stvari stoje došlo je do velikog obrata situacije. Izgleda da dan i jutra pripadaju cionistima, a noći braniocima.

🔻
Prevod :
U organiziranom napadu, najvećem od strane brigada Qasam, brigada Al-Quds i brigada mučenika Al-Aqsa na cionističku vojsku, cionisti su upali u zamku nakon što im je omogućieno da "napreduju" bez značajnog otpora tokom dana kako bi došli do područje pripremljenih zasjeda. U trenutku kada su stigli, dočekala ih je paklena vatra na svim frontovima:

- Ogromna zasjeda zapadno od Tel Al-Have.
- Zasjeda oko bolnice Al-Shifa.
- Zasjeda zapadno od kampa Al-Shati. Ovdje je objavljen najveći broj žrtava u Izraelu.
- Zasjeda zapadno od Beit Lahia u sjevernom pojasu Gaze.

Ratni avioni sada bombarduju blizinu sukoba kako bi spasili svoje vojnike.
Grean

#40219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Vidio sam puno gorih komentara na temu Palestine a sad se od ovoga napravi cudo.

Ljudi su reagovali i kad se islo na Prijovicku i ne vidjeh takvog cudjenja. Valjda sto je doticna iz Izraela pa osjetljivije za fgr.
cvrčak_na_hedonizmu

#40220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

hilmija frlj wrote: 10/11/2023 22:18 Tramvajtrojka protiv Bošnjaka nešto piše, ne vjerujem, ma gdje bi on. :lol:
Lik nije u stanju da odgovori na jedno vrlo prosto pitanje koje glasi "da li su S&H komponente izvrsile agresiju, etnicko ciscenje i genocid u BiH". @tramvajtrojka ne stidi se, bujrum, mumine :stidljiv:

Samo o Bosnjama levat pise i prolazi mu sto je najgore, tuga.

Da ima debila, ima, debili ne razlikuju Jevreja od cioniste, a trebali bi.
caros

#40221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Otvorite JPost i čitajte komentare ako vam se riga, ovo je ništa.

Ili neki hercegovački portal, a može i IMbex, hehe.
caros

#40222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Image

#standwithisrajel
Chmoljo

#40223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Grean wrote: 10/11/2023 22:28 Vidio sam puno gorih komentara na temu Palestine a sad se od ovoga napravi cudo.

Ljudi su reagovali i kad se islo na Prijovicku i ne vidjeh takvog cudjenja. Valjda sto je doticna iz Izraela pa osjetljivije za fgr.
Tako je, poredis srbijansku kalasturu i zenu koja pravi doprinos u svjetskoj muzickoj bastini.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#40224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/11/2023 22:35
Lik nije u stanju da odgovori na jedno vrlo prosto pitanje koje glasi "da li su S&H komponente izvrsile agresiju, etnicko ciscenje i genocid u BiH". @tramvajtrojka ne stidi se, bujrum, mumine :stidljiv:

Samo o Bosnjama levat pise i prolazi mu sto je najgore, tuga.

Da ima debila, ima, debili ne razlikuju Jevreja od cioniste, a trebali bi.
Dodao bih, da li su secesinosticki nastrojene :ljulja:
Hajde trajvane, odgovori. 8-)
Last edited by hilmija frlj on 10/11/2023 22:54, edited 1 time in total.
caros

#40225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Službeno desničarsko glasilo:

Israel revises death toll from Oct. 7 Hamas attack to 'around 1,200'

https://www.jpost.com/breaking-news/article-772701

Na svakoj stranici treba ponoviti hiljadu puta da IDF uvijek laže.

Emmanuel Macron: 'Israel must stop killing women and babies in Gaza'

Kurvini sinovi gube podršku na svim stranama, kao što je i očekivano, džaba botovanje po kompletnom internetu, niko nije lud.
Locked