Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
swanfilter

#40151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

zrakomlat wrote: 10/11/2023 18:22
swanfilter wrote: 10/11/2023 12:02 Bas me zanima kako ce Uefa reagirati na ovu akciju o kojoj se govori ...
Mene zanima kako će navijači i mediji Kosova
To me ne zanima jer nema utjecaja.

Uefa je u nebrojeno slucajeva dala do znanja da ne tolerise politiku sportu. Cak smo i mi bili na izlaznim vratima zbog toga.

E, da vidimo ovaj slucaj ...
karanana

#40152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

swanfilter wrote: 10/11/2023 18:23
karanana wrote: 10/11/2023 17:48
splinter wrote: 10/11/2023 17:36 Meni ni ovi cionisti nisu jasni nikako.
Znači bukvalno cijeli svijet, kompletna međunarodna zajednica su im dali zeleno svjetlo da završe posao sa palestinskom nejač. Šalju im se stotine aviona sa aviobombama i ostalim naoružanjem iz većeg broja zemalja. Imaju kompletnu logistiku na raspolaganju.
Mislim da oni to mogu završit za nekoliko dana ako se dovoljno potrude.
Ovo je modus kojim će se rješavati mnoga pitanja u trusnim područjima u vremenima pred nama
Očekujem sličan scenarij i za nas kad se steknu uslovi.
ne razumijem prvu recenicu u kontekstu ostatka posta. sto ti nisu jasni?
Presporo ide ...

pa ne zuri im se, nece niko nigdje pobjec. lagano ravnaju i ulaze i stede svoje zivote koliko mogu.
skupljac_zeljeza

#40153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

elcaliente wrote: 10/11/2023 18:19

A ovi vojeri sto se se natkarili da snimaju mobitelma mi nisu nikako jasni.
Ili ono sto borave po bolnicama u Gazi samo da bi snimali ranjene ljude. Covjek se bori za zivot, doktori zele da ga spase a frajeri im se kamerama unose u lice do operacionog stola. Nikakvog obzira niti pijeteta nemaju ljudi.
Možda ja vidim drugačije. Da se što više materijala pošalje u svijet. Da se pokaže stvarno stanje. Da se pokaže da je crvena linija prekoračena. Nada da ovo prestane. Ono što na prethodnoj stranici priča Mirjana Hrga.

Vanzemaljci slave što su pokorili Planetu...

KraljicaIzJajca

#40154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by KraljicaIzJajca »

B6Redhell wrote: 10/11/2023 18:13 Hamas je legitimno izabrana organizacija koja jedina stoji cionistima i istomisljenicima na putu.
Hamas su teroristi locirani u Gazi, zato je PLO u Zapadnoj Obali!
swanfilter

#40155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

skupljac_zeljeza wrote: 10/11/2023 18:32
elcaliente wrote: 10/11/2023 18:19

A ovi vojeri sto se se natkarili da snimaju mobitelma mi nisu nikako jasni.
Ili ono sto borave po bolnicama u Gazi samo da bi snimali ranjene ljude. Covjek se bori za zivot, doktori zele da ga spase a frajeri im se kamerama unose u lice do operacionog stola. Nikakvog obzira niti pijeteta nemaju ljudi.
Možda ja vidim drugačije. Da se što više materijala pošalje u svijet. Da se pokaže stvarno stanje. Da se pokaže da je crvena linija prekoračena. Nada da ovo prestane. Ono što na prethodnoj stranici priča Mirjana Hrga.

Vanzemaljci slave što su pokorili Planetu...

A, dosljo mozda rođen u Wroclawu.

Kao i onaj sto odgovori kako je rijesnje svega tamo da se Palestinci vrate u arapske drzave.

I jednim ovdje je narativ da se Bosnjaci vrate u Tursku.

Sovinizam i rasizam kao odlika jednih i drugih ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Republikanska senatorka na Floridi dobacila "da svi Palestinci trebaju umrijeti"
die Endlösung der Judenfrage... kada zrtva postane krvnik
karanana

#40157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

snimaju i doxaju ljude po protestima i na mrezama, etiketiraju ih teroristima i podrzavateljima terorista i prijete tj. daju otkaze. jebi ga, sve drze.
Bossona

#40158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Vrh sluntan Prdoganove odbrane i zaštite Palestinaca dok ih istebljuju i nad njim genocid čine a on u ovom genocidu direktno učestvuje puneći zionistima tenkove i Avione azerskom naftom i kerozinom.

Prijstimo se kako je blebetao za vrijeme dvostruke agresije na Bosnu kada je bio opozicija isto je šutljirao i prijetio decenijama Israhell-u. Da je bio na vlasti pomogao bi nam kao što pomaže Paestince da je bio umjesto Demirela, koji je jedini strani državnik došao na sahranu zlikovcu Tuđmanu.

Sjetimo se samo emotivnog obraćanja Alijinog trezoraša nakon njegove izborne pobEde: "Tooooaaaipe, uz tebe smo" kako ga je Allah poslo da predvodi Umet baš kao i njegov otac (SANU podvala) nas,.....

emirolini

#40159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emirolini »

Hamas su teroristi i kriminalci, jednako kao i teroristi u Izraelskoj vojsci i drzavi koji ucestvuju u ovim gnusnim zlocinima. Hamas posebno ima krv na svojim rukama za cijelo ovo sranje sa svojim idiotskim potezima, ali teroristi i ne znaju drugacije nego terorisati i ubijati! Njima nije bitna ni Palestina niti civili, kriju se oni sada dok narod gine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

emirolini wrote: 10/11/2023 18:44 Hamas su teroristi i kriminalci, jednako kao i teroristi u Izraelskoj vojsci i drzavi koji ucestvuju u ovim gnusnim zlocinima. Hamas posebno ima krv na svojim rukama za cijelo ovo sranje sa svojim idiotskim potezima, ali teroristi i ne znaju drugacije nego terorisati i ubijati! Njima nije bitna ni Palestina niti civili, kriju se oni sada dok narod gine.
hamasovci su ne samo teroristi vec i imbecili koji nemaju pojma ni ocemu sem navlaciti gluperde na svoju stranu. Ovo nije rat vec etnicko ciscenje i stvaranje velikog izraela, ko to ne vidi taj je slijep u glOvu. Palestina ce biti neka autonomna oblast ili entitet u sklopu velikog izraela. Rijad i Teheran se nece buniti na to, cak sta vise i odgovara im konacno rjesenje za palestice. E hajd sad bošnjo mlati praznu slamu okruzen krscanskim zemljama i tekbiraj.
skupljac_zeljeza

#40161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

Internacionala...

swanfilter

#40162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

karanana wrote: 10/11/2023 18:42 snimaju i doxaju ljude po protestima i na mrezama, etiketiraju ih teroristima i podrzavateljima terorista i prijete tj. daju otkaze. jebi ga, sve drze.
Samo sto ovaj put prevazilazi i događaje nakon 11.9.

Sve je na jednom visem nivou. Kao da se igranka pripremala ...
karanana

#40163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

swanfilter wrote: 10/11/2023 19:04
karanana wrote: 10/11/2023 18:42 snimaju i doxaju ljude po protestima i na mrezama, etiketiraju ih teroristima i podrzavateljima terorista i prijete tj. daju otkaze. jebi ga, sve drze.
Samo sto ovaj put prevazilazi i događaje nakon 11.9.

Sve je na jednom visem nivou. Kao da se igranka pripremala ...
nije tada bas bilo previse opcija za doxanje.....snimaka, socijalnih medija i tako toga.
smijesni_ste

#40164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Pa nije baš da im ovi ne daju povoda za to...eno neki dan je ubijen neki 'proIzraelac' na protestu u Kaliforniji

Ovo recimo nije normalno ponašanje :roll:

https://nypost.com/2023/11/07/metro/nyc ... e-posters/
HarTar

#40165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

FREE PALESTINE 🇵🇸 ☝️
Grean

#40166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

smijesni_ste wrote: 10/11/2023 19:26
Pa nije baš da im ovi ne daju povoda za to...eno neki dan je ubijen neki 'proIzraelac' na protestu u Kaliforniji

Ovo recimo nije normalno ponašanje :roll:

https://nypost.com/2023/11/07/metro/nyc ... e-posters/
Koji dio nije normalan, sto se branila sprejeom?
smijesni_ste

#40167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

To što je skidala postere zarobljenika, za početak...
apsidejzi

#40168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

skafiskafsnjak wrote: 10/11/2023 10:22
apsidejzi wrote: 10/11/2023 10:12
skafiskafsnjak wrote: 10/11/2023 10:06 A napisao sam vise puta da je Hamas TO. Ali Hamas nije jednako palestinski narod , sto ti pises i sto cionisticki mediji pisu. Toga treba da te bude stid !!!

Jesu hiljade zena i djece teroristi??????
TO je isto da kazes Vucic nije ogledalo srbijanskog naroda a gledaju ga 20 godina. Turci nisu Erdogan a biraju ga 20 godina. Putin nije Rusija a biraju ga 20 godina. Xi nije Kina a biraju ga 10 godina.

Bakir Izetbegovic NIJE Bosna a umalo je mogao biti. Zasto? Zato sto nam je svima dokurcio i mi ga zamijenili. Tako se radi sa nekim ko ti ne odgovara. Hamas ocito odgovara palestincima. Hamas je ubio 1400 ljudi i ubio bi jos da mogu. Sigurno ima palestinaca koji su protiv hamasa (govorim o palestincima u Gazi) ali to je manjina. Bas kao sto imas srba koji su protiv Vucica ili DOdika ali oni su manjina. Ili su nezainteresovani ili ne smiju, ili se ne osjecaju dovoljno jakim da mogu ista uciniti. Tih palestinaca mi je zao. Ostalih nije.Sam pao, sam se ubio. Koji im je klinac trebao 7/10 ako se nece moci odbraniti? Sta su mislili da ce se desiti?
Aha. To znas nekoga tamo ili si bio? Pa kazes manjina?

Evo sad ja kazem da je Hamas organizacija Izraela....sta sad ? Jer su uradili taacno ono sto Izraelu treba, opravdanje za genocid.

Koji si ti bolesnik.... znaci, teoretski, ako nisu protiv Hamasa, zasluzili su budu ubijeni? Hiljade djece ? Zena ?
Jes gledao izjave vojnika.... bas kao nesto kod cetnika... dosli na "svoje" .... itd itd
Izvlacenje iz konteksta kako bi upotrebio ad hominem u nedostatku konkretnog odgovora.
Grean

#40169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

smijesni_ste wrote: 10/11/2023 19:32 To što je skidala postere zarobljenika, za početak...
Sto da ih ne skida, sta je specijalno sa njima? Imas hiljade otetih Palestinaca pa nema postera.

Njeno pravo kao i pravo da se brani.
Last edited by Grean on 10/11/2023 19:41, edited 1 time in total.
swanfilter

#40170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Sto duze ovo traje, vece si sanse da globalno upadnemo u bezdan sovinizma.

Covid je globalno podjelio ljude na za i protiv.

Rat u Ukrajini isto tako.

Sad je ova situacija dosla na red.

U USA imaju podjele zadnjih godina po pitanju mnogo cega. Nisu bas homogeni i bore se iz dana u dan na unutrasnjem planu.

Ekonomija globalno ne stoji dobro. I ne vidi se skori napredak.

Mozda jos potraje, al polako dolazimo do tacke kada ce se frustracije rjesavati na ulici i kada drzave, vlade i institucije nece moci vladati situacijom.
smijesni_ste

#40171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Grean wrote: 10/11/2023 19:40
smijesni_ste wrote: 10/11/2023 19:32 To što je skidala postere zarobljenika, za početak...
Sto da ih ne skida, sta je specijalno sa njima? Imas hiljade otetih Palestinaca pa nema postera.

Ima pravo isto kao što poslodavac ima pravo da ih otpusti jer im naraušavaju ugled što se i desilo sa ovim zubarom i masom drugih ljudi

apsidejzi

#40172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

splinter wrote: 10/11/2023 10:50
apsidejzi wrote: 10/11/2023 10:12
skafiskafsnjak wrote: 10/11/2023 10:06 A napisao sam vise puta da je Hamas TO. Ali Hamas nije jednako palestinski narod , sto ti pises i sto cionisticki mediji pisu. Toga treba da te bude stid !!!

Jesu hiljade zena i djece teroristi??????
TO je isto da kazes Vucic nije ogledalo srbijanskog naroda a gledaju ga 20 godina. Turci nisu Erdogan a biraju ga 20 godina. Putin nije Rusija a biraju ga 20 godina. Xi nije Kina a biraju ga 10 godina.

Bakir Izetbegovic NIJE Bosna a umalo je mogao biti. Zasto? Zato sto nam je svima dokurcio i mi ga zamijenili. Tako se radi sa nekim ko ti ne odgovara. Hamas ocito odgovara palestincima. Hamas je ubio 1400 ljudi i ubio bi jos da mogu. Sigurno ima palestinaca koji su protiv hamasa (govorim o palestincima u Gazi) ali to je manjina. Bas kao sto imas srba koji su protiv Vucica ili DOdika ali oni su manjina. Ili su nezainteresovani ili ne smiju, ili se ne osjecaju dovoljno jakim da mogu ista uciniti. Tih palestinaca mi je zao. Ostalih nije.Sam pao, sam se ubio. Koji im je klinac trebao 7/10 ako se nece moci odbraniti? Sta su mislili da ce se desiti?
Vezano za taj 07.10. mnogo stvari je nejasno, ali će se vremenom filtrirati nešto toga ovisno o tome kako se bude odvijala ova operacija u Gazi.
No vjerovatno ne sve.
Prvo, bojim se da ćemo na kraju ipak ostati uskraćeni za tačan odgovor odnosa ubijenih civila i izraelskih vojnika, ali i o tome čije su oni zapravo žrtve.
Sad kada znamo da su IDF-ovi Apachi (ali i pješadija) rokali po svakom autu i svakom čovjeku koji se kretao u zoni dejstava, nije isključeno da su masu ljudi pobili upravo oni, kao i da je jedan broj žrtava nastradao u unakrsnoj vatri.
Naravno to ne umanjuje teror Hamasa jer da je jedan civil stradao to je zločin, ali baca sjenu i to veliku na puno toga što se do sada postavljalo kao nepobitne činjenice.
Također, bojim se da ukoliko se nastavi rušenje preostalih stambenih, zdravstvenih, administrativnih i vjerskih objekata u Gazi, a stanovništvo najvećim dijelom što protjera, što pobije, da tu više nema povratka na početne pozicije. Izrael će na ovaj ili na onaj način ostati u Gazi decenijama, pa makar i kroz marionetsku samoupravu Palestinaca. To bi bi bila ultra soft verzija, a o najgoroj ne smijem ni razmišljati.
No pitanje je šta je zapravo pozadina svega i šta poslije Gaze? Novo preslaganje snaga u svijetu? Ali kome se šteli ovdje zicer i od koga? Rusima i Kinezima?
Ne bi me iznenadilo uopće.

Na kraju, činjenica je da Palestinci već dugo vremena svima smetaju. Apsurdno, ali režimu u Tel Avivu najmanje, njemu su itekako potrebni.
S druge strane svijetu više ne trebaju slike genocida uživo, ubijene djece i porušenih bolnica. Dosadilo već. Vrijeme da se utakmice, serije ili reality programi vrate na male ekrane.
Pa šta ćemo s Palestincima? Vrlo lako. Hajmo ih se riješiti. Ok. Ali kako ? Pa najvećim dijelom pobiti, raseliti. Što brutalnije, to je bolje.
Doduše, ostavit ćemo ih nešto režimu u Tel Avivu. Mesa i krvi mu uvijek treba.
Na kraju kada se sve završi možemo odahnuti. Za uspješnost takve doktrine certifikat izdaju diretkno Ujedinjeni narodi. Sve je rega i sve legalno. Ruke su krvave al papiri čisti.
Kakva jadna sudbina jednoga cijeloga naroda. Jednog od najstarijih.
Šta je loše u svemu ovome? Danas su to oni, a sutra može biti bilo ko . . .
Jbg, ipak smo mi hominidi u svojoj srzi. Mislimo da smo napredniji ili inteligentniji ali mi i cimpanze dijelimo 98% genetskog materijala i iskreno me ne cude ova zvjerstva. Ne samo u Palestini. Svuda. Da ne bude zabrane, ne opravdavam, ali sve je to dio prirode. Koliko ja mogu vidjeti ovdje imaju tri potencijalna scenarija (ima ih vise ali ovi su za sada vjerovatni). 1) Izrael zauzme sjeverni dio, porusi sve tunele, rastjera hamas i vecina stanovnika zavrsi u juznom dijelu. Onda imamo status quo i nista se dalje ne desava. Izbjeglice iz sjeverne gaze zavrse u juznoj gazi. Zivot ide dalje . Palestinci polako napustaju Gazu jer sad 2 miliona zivi na duplo manje teritorije. 2) Izrael odluci da uspostavi marionetsku vlast. To moze biti neki predstavnik za Zapadne obale. Narod se vrati na rusevine, obnove zgrade i narednih deset godina mir. Izrael pritisce Egipat da primi sto vise izbjeglica. 3) Izrael zauzme sjeverni dio, napravi novi zid prema juznom dijelu i etnicki ocisti ovo sto je zauzeo. TO bude cijena onih 1400 jevreja.

Slazem se da ne znamo i da vjerovatno nikada necemo znati sta se desilo 7/10. Otkud hamasu taj plan, sta im bi da napadnu i kako su se onda dobro organizovali a sad nista. Neka moja teorija jeste da su Rusija i Iran imali zajednicki cilj. RUsima treba da se oci svjetske javnosti okrenu od Ukrajine sto se desilo, a Iranu je trebao raskid saudijsko/izraelskih odnosa sto je za sad prekinuto. Bukvalno su svi iskoristili palestince. Cak ih i srbi koriste u svoju propagandu zeleci nas bosnjake predstaviti kao teroriste. Kao sto rekoh, nismo mi daleko dogurali od cimpanzi. Jos uvijek su nam to najblizi rodjaci.
apsidejzi

#40173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

canvra888 wrote: 10/11/2023 13:11
apsidejzi wrote: 10/11/2023 10:07
canvra888 wrote: 09/11/2023 20:04 Predrasude? Pa ti fakat nisi realan čovječe. Pa imaš slučajeve i ubijanja civila Srba i Hrvata u prethodnoj agresiji na BiH, ali u kojim omjerima u poređenju sa stradanjima Bošnjaka? Ali tebi je u tvom generalizirajućem rezonovanju sve to isto vjerovatno, "svi su ista govna" i "ginulo se na sve strane". Jest jarane, ginulo se na sve tri strane, samo što su Bošnjaci ginuli barem osmorostruko puta više od drugih civila, uz izvršen genocid nad njima i etničko čišćenje. Isto je tako i sa Palestincima, niti u agresiji na BiH, niti u osmodecenijskom sukobu odnosno ugnjetavanju Palestinaca od strane Izraelaca - nisu 'svi ista govna'.
Jesu isti zlocinci. Sam si stavio statistiku ubijenih palestinskih civila u zadnjih 18 godina. Oni su ubili vise jevreja za jedan dan nego su jevreji ubili palestinaca za 18 godina.
Kakav ti je to argument, da tako selektivno porediš i uzimaš samo ZO kao argument da je pobijeno manje Palestinaca, nego Izraelaca u jednom danu?? Ako već želiš da porediš na taj način, poredi kad je i Gaza u opticaju:

Image

Dakle 251 naprema 5590. Dvadesetdvooduplo više. Hajd probaj pojmiti to prije nego što izjaviš da su isti.
Dokaz ti je 1400 poginulih za jedan dan i na hiljade granata koje ispale prema izraelu. Mi bosnjaci sada imamo bolje oruzje i ni jedan srbin od tog oruzja nije ubijen. Ni jedan.
I za koliko su oni uzvratili taj broj od 1400? Za 3-4 dana. Jesu li se zaustavili na tom? Nisu, nego su još od tog 7.10. ubili još skoro devetoduplo više civila.

Samo ti povlačiš neke nebulozne crte pokušavajući generalizovati sukob. Nisam bez razloga spomenuo da je i pored omjera i kontekst i podloga bitna, a i ptice na grani znaju za ugnjetavanja koja traju skoro stoljeće. Ali nema ništa od toga kod tebe, samo argument od 1400 pobijenih. I onda kreneš nekoga ubjeđivati da si neutralan i nepristrasan...
Nijet je bitan. Da se Hamas mogao docepati 10000 jevreja ubili bi ih s pjesmom.
swanfilter

#40174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

smijesni_ste wrote: 10/11/2023 19:43
Grean wrote: 10/11/2023 19:40

Ima pravo isto kao što poslodavac ima pravo da ih otpusti jer im naraušavaju ugled što se i desilo sa ovim zubarom i masom drugih ljudi

I u drzavi kakva je USA ili ce biti vraceni na posao, il ce biti dobre odstete.

Ugleda narusavati je iznositi svoje stavove kroz posao.

I ljepljenje ovih plakata je potom narusavanje ugleda nekom poslodavcu ako nemas sa tim dodirnih tacaka.
smijesni_ste

#40175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

swanfilter wrote: 10/11/2023 19:48
I u drzavi kakva je USA ili ce biti vraceni na posao, il ce biti dobre odstete.

Ugleda narusavati je iznositi svoje stavove kroz posao.

I ljepljenje ovih plakata je potom narusavanje ugleda nekom poslodavcu ako nemas sa tim dodirnih tacaka.
Živi bili pa vidjeli. Uostalom evo i pojašnjenja poslodavca, Ameri su osjetljivi na terorizam kao što si i sam naveo ;-)

Image
Locked