Laplace wrote: ↑10/11/2023 09:04
Ateista wrote: ↑10/11/2023 08:27
Laplace wrote: ↑10/11/2023 08:13
Ne bih ja neosigravanje parkiranog vozila smatrao tako sitnom greškom. Ima snimaka na kojima neosigurano vozilo napravi popriličan rusvaj, doduše na većim nagibima. Tako je u Visokom nedavno minibus udario u prodavnicu, po informacijama koje imam ili nije dobro zategao ručnu ili mu nije bila dobra. Srećom, niko nije povrijeđen.
Slazem se da i te sitne greske mogu imati ozbiljne posljedice u nekim situacijama, ali u ovoj nije jer je ravan parking pa ne moze biti vecih problema, plus sto meni puno znaci necija namjera i ponasanje te u ovakvim sutuacijama sam vise za solidarnost i pomoc nego da zovem policiju i pravim nekom jos dodatni problem.
Na bezobrazluk i bahatost u voznji sam alergican, a za takve stvari kad neko nenamjerno pogrijesi imam razumijevanja, recimo neko mi se uvali i onda skonta pa upali sva 4 da se izvine, jest moglo biti opasno ali zezne se covjek i izvine pa ne zamjerim. Oni sto ni nakon blicanja i sviranja nece ni da te pogledaju i prave se ludi, bude mi zao sto ih nisam lupio.
Samo bi vlasnik trebao ubuduće malo više paziti da ne zaboravi osigurati auto. Mada, možda živi na Vlašiću, tamo znaju ostaviti otkočen auto na ravnom da se može gurnuti ako je nekog zatvorio.
Da ja podijelim svoj razlog, možda kome pomogne.
Išao u kino, Cinestar dole kod Binga.
Parkiram u rikverc, a parking pred kinom ima one pregrade između parking mjesta, kao mali trotoar.
U sto hiljada drugih takvih slučajeva, kada se primaknem u rikverc tom trotoaru, ne mogu dotaći auto koje je iza mene.
Tako sam isto taj dan parkirao, polako u rikverc dok nisam dotakao točkovima trotoar.
Ispada, međutim, da Bingove pregrade na parkingu taman omogućavaju da se dva auta dotaknu branicima.
Ja to nisam ni skontao kada sam parkirao, jer nisam čuo ništa, jer sam se bukvalno samo naslonio na branik drugog auta.
Žena došla, vidjela i zvala policiju i to je to.
Dakle, ovo moje je bilo greška u koracima, jer sam iz prethodnog iskustva pomislio da pregrada između parking mjesta osigurava da se auta ne dotaknu. Skupa greška, ali tako je.
Naučite na mom primjeru.