Optimist wrote: ↑10/11/2023 15:05
Throttle wrote: ↑10/11/2023 12:42
Optimist wrote: ↑10/11/2023 10:24
Hebo te zivot, svako malo saznamo novu informaciju za te AstreJ i njihove probleme.
Od motora i zajebancije oko njih, preko plina, prekomjerne potrosnje kocionih elemenata do vode u vratima.
A da ne govorim da su za odrzavati u prosjeku skuplje od Golfa iste generacije. Od cijene seta kvacila do velicine guma.
Sve je to goli hamelj dok izadje iz salona
Vidi, imam Astru K u kucu kupljenu novu, da ne mislis da hejtam.
Navodim cinjenicne stvari iz eksploatacije.
Kakve cinjenicne? Sto su izgorile aftermarket kocnice jer mu nisu podmazali i ocistili pri zamjeni ? Koje iste idu na golfa? Sto mu je crkla bobina jer nisu rijesili uzrok crkavanja prve? Zacepljivanje odvoda u vratima uzrokovano vanjskim uticajima tj smecem koje udje s kisom? Ne znam sta si spominjao za plin, to svakako naknadno ljudi ugradjuju.
Ne smatram je nekim uber kvalitetom al auto je sasvim ok, skoro 15 godina je prvoj koja je proizvedena i ne pati od belaja nista vise nego konkurencija u tim godinama i s tim kilometrima. Pa uporediv golf 6 ima visestruko vise problema, od korozije, 1.6 motora i njegovih zezancija s pocetka proizvodnje, pretjeranog trosenja zamajca (za koliko slucajeva znas da su opeli imali zamjenu zamajca, turbine ili injektora? Rijetko, ne znam razlog al nije toliko ucestali kvar kao na vw npr)
Od bitnijih problema imaju problem s dihtungom poklopca na benzincima(koji uzrokuje crkavanje bobine), lanac na 1.6d, bobina je skuplja jer je u komadu al je cijena jedne otprilike kao cijena 4 zasebne a obzirom da to niko ne mijenja preventivno kad bi trebao nego tjera dok ne crkne vise govori o vlasniku nego o samom dijelu
1.7 dizel nema nekih vecih problema uopste, doduse tu je na kraju proizvodnje pa je i ocekivano da bude ok
2.0, koji je rijedak u astri, i njegovi problemi se preventivno rijese i to je to
Ili ti mozda znas nesto vise