Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote: ↑09/11/2023 16:26
Cuje se povremeno klokotanje vode u autu odnedavno. Ne uvijek, povremeno u voznji. Uglavnom kad se ide u krivini. Prvo mislio negdje flasu vode imam.
Guglao sa, spominju od pritiska u sistemu antifriza do problema sa glavom motora.
Ima li ko informacija?
Moze biti i nesto skroz banalno, voda u vratima.
Ovo je kod mene bilo. Osjetio sam ja da mi pjevaci pjevaju ko´pod vodom.
Cuje se povremeno klokotanje vode u autu odnedavno. Ne uvijek, povremeno u voznji. Uglavnom kad se ide u krivini. Prvo mislio negdje flasu vode imam.
Guglao sa, spominju od pritiska u sistemu antifriza do problema sa glavom motora.
Ima li ko informacija?
Meni se desilo 2x, prvo zadnja lijeva, isto mislio, flasa vode negdje.
Drugi put kad je muckalo nisam nista mislio, nego sam odmah znao
o cemu se radi i ispustio vodu iz vrata.
skrbavi-admin wrote: ↑09/11/2023 20:00
kasno je sad za vosak samo ce zaklopit hrdju da se siri neometano otamo dje je pocela... to je trebalo na pocetku
sta moze je kupit rostumwandler ... konvertor hrdje dobro namazat korito vrata e onda i nekako vosak
skrbavi-admin wrote: ↑09/11/2023 20:00
kasno je sad za vosak samo ce zaklopit hrdju da se siri neometano otamo dje je pocela... to je trebalo na pocetku
sta moze je kupit rostumwandler ... konvertor hrdje dobro namazat korito vrata e onda i nekako vosak
Je li ovo obični antirost?
ja sam u njemackoj u obiju kupio ovaj bijela sa plavosmedjom reklamom bocica
Ima li ko informacija?
Pogledaj u vratima da ti nije akvarijum nastao od kiše.
Na dnu bi trebali biti čepovi/sita koja se obično začepe od blata koje stigne nekako do njih.
Ima li ko informacija?
Dobro, ovo je features kod Astre J.
2-3 puta godišnje ispuštam vodu i čistim čepove.
Ima li ko informacija?
Imas li neku top lokaciju da preporucis gdje sve iscuri iz vrata
JavierBosnia wrote: ↑09/11/2023 09:29
Kad smo kod tog DPFa, jel normalno da nekada prednji ventilator ostane raditi 5 min nakon gasenja i da se nakon voznje negdje u predjelu zadnjeg lonca cuje neko pucketanje slicno kao kokice jel to uopste povezano za dpfom ili nesto drugo
Regeneracija, sve ok.
Zar nisu mogli staviti neku lampicu za tu regeneraciju, hebo ih ona
Na pasatu B7 2.0 primjetim samo što mi malo podigne obrtaje, i ako nisam obratio pažnju ugasim pa se čuje taj ventilator.
A ima i to pucketanje, i drugačiji misris gasova, i prilično visoka temp gasova
A gdje je tu smisao za avanturu, očekivanje neočekivanog i život na granici neočekivanog troška od par hiljada eura?
Ima li ko informacija?
A sto ne izbusite donji dio vrata, savjetujem borer veceg promjera
Zar nisu mogli staviti neku lampicu za tu regeneraciju, hebo ih ona
Al fakat... Na većini auta doduše nema nekog eksplicitnog obavještenja da je regeneracija u toku, a dosta svijeta i ne primijeti da je u toku pa je prekine nenamjerno. A ništa jednostavnije od neke kratke poruke na bordu da je u toku regeneracija...
Na pasatu B7 2.0 primjetim samo što mi malo podigne obrtaje, i ako nisam obratio pažnju ugasim pa se čuje taj ventilator.
A ima i to pucketanje, i drugačiji misris gasova, i prilično visoka temp gasova
Identično i kod mene, isto 2.0 tdi. S tim što sam primijetio da mi je još jedino onaj predlagač stepena prenosa na bordu predlagao da zapravo manjiram brzine... Ja nisam mogao vjerovat svojim očima Jer obično penzionerski predlaže da se već na 1700-1750 šalta u veću, tada mi na 1900 veli de me u manju
Još ljepše je kad ima lampica za DPF, ali je pali tek kad je filter skoro začepljen (ili kakav im je već kriterij). Ono tipa "Vaš DPF je skoro uništen, samo kažem".
Tvrdo mi kvačilo. Malo sam guglao i vidim da bi mogao biti uzrok cilindar kvačila. Da li je taj cilindar teško promijeniti?
Mislio sam krenuti od njega pa onda ako ne bude cilindar u pitanju set kvačila ili šta već majstor predloži.
Golf 5 1.9 TDI 66kW
Prije par dana počeo da gubi snagu, da skroz slabo vuče, jedva ide, izbacuje crni dim i trza u vožnji.
Odem kod majstora pregleda sva crijeva na usisu, vakum crijeva, turbinu, egr i sve je u redu.
Zamijeni MAF senzor, malo očisti EGR i odemo zajedno probati, auto vuče i ide normalno.
Međutim, sada se dešava da na niskim obrtajima auto trza, naročito u prvoj i drugoj brzini kada se ide sporije.
Nakon zamjene MAF izbrisane su sve greške, i ne prijavljuje nikakvu novu iako povremeno trza.
Po dijagnostici parametri dizni su ok i nemaju odstupanja.
Imali neko neki prijedlog šta bi moglo biti ili ovo ipak zahtjeva veće poduhvate.
U zadnje vrijeme imam malo vibracija u kabini, prvo bilo samo na niskim obrtajima, a sad i na vecim cak i kada kocim motorom. Pretpostavljam da je nosac motora. Ima li sta drugo da moze biti?
Radicu za mjesec ili dva veliki servis i jos neke stvari koje lupkaju na ovjesu pa bi da rijesim i ove vibracije usput.
Laplace wrote: ↑10/11/2023 07:40
A gdje je tu smisao za avanturu, očekivanje neočekivanog i život na granici neočekivanog troška od par hiljada eura?
Imao sam neki problem na autu (prije jedno godinu dana) pa mi palilio lampicu od motora i nije radio start/stop sistem, konto sam da je dpf, pa sam se raspitivao u ovlaštenom kažu 1.000,00 KM sa zamjenom. Ako je to to onda nije ni tako skupo. Ali nije bilo do dpf nego se neka žica otpojila na motoru od nekog senzora ma pa mi pravilo problem.
Imao sam neki problem na autu (prije jedno godinu dana) pa mi palilio lampicu od motora i nije radio start/stop sistem, konto sam da je dpf, pa sam se raspitivao u ovlaštenom kažu 1.000,00 KM sa zamjenom. Ako je to to onda nije ni tako skupo. Ali nije bilo do dpf nego se neka žica otpojila na motoru od nekog senzora ma pa mi pravilo problem.
Onda i nije toliko loše. Njegovo ukidanje je (ako sam dobro zapamtio) 200 do 300 KM.
Nije skupo ako auto kosta 30 milja al ako kosta 5000 onda je preskupo