Ukrajina

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#188051 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Čitalac

#188052 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Pavel kaže da Zapad mora nastaviti da pruža podršku Ukrajini, ali istovremeno smatra da bi mirovni pregovori mogli započeti naredne godine.
Češki predsjednik Petr Pavel smatra da trenutna situacija na fronti ne ukazuje da Ukrajina može steći vojnu prednost te da vrijeme radi u korist Rusije koja ima jaču mobilizacijsku bazu.
"Pregovori bi mogli započeti sljedeće godine, budući da razvoj događaja ne ukazuje da će ukrajinska strana steći vojnu prednost. Vrijeme sada radi u korist Rusije, koja ima jaču mobilizacijsku bazu za ljudstvo. Dobivanjem vremena, ona će također moći da nadopuni materijalnu bazu. Vidimo velike isporuke iz Sjeverne Koreje, vidimo pokušaje zaobilaženja sankcija", rekao je Pavel na konferenciji "Diplomacija i sigurnost".
Prema njegovim riječima, očito je da Rusija pokušava produžiti sukob i želi pričekati rezultate američkih predsjedničkih izbora sljedeće godine. Istodobno, Pavel je uvjeren da Zapad treba nastaviti podržavati Ukrajinu. "Situacija nije nedvosmisleno pozitivna. Za Ukrajinu bi trebalo biti pozitivno to što smo na njihovoj strani i trebali bismo ih podržati u postizanju njihovih ciljeva. S naše strane, mi nemamo izbora nego nastaviti pružati potporu", rekao je Pavel.
Bossona

#188053 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Duhovno tokmansko ikonaško mračnjački popovsko topovski performance za sve četiri strane SvEta,......Čiji je svetac svetčeviji i legitminiji,....
Dokaz da je čovječanstvo iako u 21 vijeku zarobljeno i dalje u pećinama bradatih spodoba i mračnjaka kojo su stoljećima ubijali u ime vjera,....... :(
:run:
Romanija

#188054 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#188055 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Image
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#188056 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

drndalo wrote: 09/11/2023 17:03 Ovi na koje je izvrsena agresija mogu biti samo vise-prvaci korupcije, ili mozda treci, iza nas...
https://www.theguardian.com/news/2015/f ... pe-ukraine
Welcome to Ukraine, the most corrupt nation in Europe

https://www.coe.int/en/web/corruption/c ... ter-russia
Ukraine most corrupt country in Europe after Russia

Agresore ne racunam. Ne da mi se traziti novije clanke, ali reci da je Ukrajina manje korumpirana od BIH moze samo navijac.
Čitalac

#188057 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajina danas ima samo dvojicu milijardera (prošle godine bilo ih je devet), a najbogatiji je i dalje neprikosnoveni Rinat Ahmetov.
Na prvom mjestu je Rinat Akhmetov (SCM) s bogatstvom od 6,59 milijardi dolara – u odnosu na 2022. pad od 43%. Drugo mjesto na ljestvici zauzima Victor Pinchuk (EastOne) s bogatstvom od 1,72 milijarde dolara, što je za 34% manje u odnosu na prethodnu godinu. Treće mjesto zauzeli su Petro i Oleksij Porošenko (Roshen) s 954 milijuna dolara (-37%). U prvih pet najbogatijih su Galina i Oleksandr Gerega (Epicenter-K) 907 milijuna USD (-38%) i Vlad Yatsenko (Revolut) 894 milijuna dolara (-30%).
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#188058 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

opet zabrinuti za korupciju
drndalo

#188059 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

laserShow wrote: 09/11/2023 18:49
drndalo wrote: 09/11/2023 17:03 Ovi na koje je izvrsena agresija mogu biti samo vise-prvaci korupcije, ili mozda treci, iza nas...

Agresore ne racunam. Ne da mi se traziti novije clanke, ali reci da je Ukrajina manje korumpirana od BIH moze samo navijac.
Ja jesam navijac, i to uopste ne krijem.

Mozda su bili korumpiraniji od nas prije rata, sada sam siguran da su iza nas. Naravno ne mozemo to provjeriti, ali nasi kradu sve vise, a oni su zbog rata prilicno popravili svoju situaciju jer znaju da im opstanak zavisi od toga. I prilicno su jedinstveni.

Naravno da sigurno ima jos profitera, ali se ocito s njima puno vise bore nego mi.

Sve ovo sto ja mislim naravno ne mora nista uciniti da ti prestanes navijati protiv njih...
Čitalac

#188060 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajini će za obnovu biti potrebno oko 400 milijardi dolara, a iznos bi se mogao udvostručiti ukoliko se uzme u obzir i odšteta žrtvama rata, kažu u Kijevu.
Ukrajina je rekla zapadnim saveznicima da davanje kamata na zamrznutu rusku imovinu neće biti dovoljno za kompenzaciju štete uzrokovane ratom te da se nada ruskoj imovini u cijelosti, izjavila je za Reuters zamjenica ministra pravosuđa Iryna Mudra.
Kijev procjenjuje da će za obnovu zemlje biti potrebno 400 milijardi dolara, a taj bi se iznos mogao udvostručiti uzme li se u obzir odšteta žrtvama rata.
Mudra je rekla da je vrijednost zamrznute ruske državne imovine oko 211 milijardi eura (223 milijarde dolara). Prema njenim riječima, partneri Kijeva razmatraju mogućnost uvođenja poreza na dohodak ili ulaganja zamrznute ruske imovine. Ukrajina pozdravlja ovu ideju, ali je smatra nedovoljnom.
Dodala je da ne postoji "alternativa" odluci o potpunom oduzimanju imovine i njenom prijenosu u Ukrajinu.
“Da, za takvu odluku potrebna je politička volja i zato je posebno opasno ako se dodatne inicijative vide kao uspješno rješenje svih problema.
Bilo kakve alternative, koliko god iskrene i plemenite bile, generiraju nedovoljno sredstava i mogu biti samo posredna i dovoljno brza opcija za prikupljanje nekoliko milijardi za hitne potrebe oporavka Ukrajine", rekla je Mudra.
drug_profi

#188061 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bossona wrote: 09/11/2023 18:22
Duhovno tokmansko ikonaško mračnjački popovsko topovski performance za sve četiri strane SvEta,......Čiji je svetac svetčeviji i legitminiji,....
Dokaz da je čovječanstvo iako u 21 vijeku zarobljeno i dalje u pećinama bradatih spodoba i mračnjaka kojo su stoljećima ubijali u ime vjera,....... :(
:run:
Sve što rade ovi divljaci (i svi slični njima) je apsurd.
Superiornom biću u kojeg vjeruju pokazuju ko idiotu šta im treba...
Pa superiorno biće samo zna šta ti hoćeš i prije nego si ti ti to znao, i u ostalom boli ga qurac za tvoje želje, on će po svom planu...
AliceInChains

#188062 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Čitalac wrote: 09/11/2023 21:19 Ukrajini će za obnovu biti potrebno oko 400 milijardi dolara, a iznos bi se mogao udvostručiti ukoliko se uzme u obzir i odšteta žrtvama rata, kažu u Kijevu.
Ukrajina je rekla zapadnim saveznicima da davanje kamata na zamrznutu rusku imovinu neće biti dovoljno za kompenzaciju štete uzrokovane ratom te da se nada ruskoj imovini u cijelosti, izjavila je za Reuters zamjenica ministra pravosuđa Iryna Mudra.
Kijev procjenjuje da će za obnovu zemlje biti potrebno 400 milijardi dolara, a taj bi se iznos mogao udvostručiti uzme li se u obzir odšteta žrtvama rata.
Mudra je rekla da je vrijednost zamrznute ruske državne imovine oko 211 milijardi eura (223 milijarde dolara). Prema njenim riječima, partneri Kijeva razmatraju mogućnost uvođenja poreza na dohodak ili ulaganja zamrznute ruske imovine. Ukrajina pozdravlja ovu ideju, ali je smatra nedovoljnom.
Dodala je da ne postoji "alternativa" odluci o potpunom oduzimanju imovine i njenom prijenosu u Ukrajinu.
“Da, za takvu odluku potrebna je politička volja i zato je posebno opasno ako se dodatne inicijative vide kao uspješno rješenje svih problema.
Bilo kakve alternative, koliko god iskrene i plemenite bile, generiraju nedovoljno sredstava i mogu biti samo posredna i dovoljno brza opcija za prikupljanje nekoliko milijardi za hitne potrebe oporavka Ukrajine", rekla je Mudra.
400 milijardi od početka mira, a hohoho dotle.

Još kad Ameri šapnu Evropi, da se moraju ubuduće sami pobrinuti o Ukrajinskim finansijskim potrebama, poneki će poželiti smrt Putinu, zato što nije uspio sa trodnevnom ofanzivnom.

Ukrajina je vec prije rata bila finansijka crna rupa.

Ali se zato u ratnom stanju nivo korupcije smanjio. To je za Ginesovu knjigu.
melac

#188063 Re: Ukrajina

Post by melac »

AliceInChains wrote: 09/11/2023 22:58
Čitalac wrote: 09/11/2023 21:19 Ukrajini će za obnovu biti potrebno oko 400 milijardi dolara, a iznos bi se mogao udvostručiti ukoliko se uzme u obzir i odšteta žrtvama rata, kažu u Kijevu.
400 milijardi od početka mira, a hohoho dotle.

Još kad Ameri šapnu Evropi, da se moraju ubuduće sami pobrinuti o Ukrajinskim finansijskim potrebama, poneki će poželiti smrt Putinu, zato što nije uspio sa trodnevnom ofanzivnom.

Ukrajina je vec prije rata bila finansijka crna rupa.

Ali se zato u ratnom stanju nivo korupcije smanjio. To je za Ginesovu knjigu.
Pola placa mordor, a pola EU plati u 10 godina ko od sale. Jesi ti stvarno tako pametan ili si samo zloban?
JMGuti

#188064 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

Ocigledno je da kod Ukrajinaca nista ne stima. Ne samo da nece vratiti Krim, zapravo tamo ukrajinska cizma nikad vise nece ni krociti, ostace bez velikog dijela Luhanska i Donetska. Pregovaracki sto za njih nije opcija jer ih za 10 godina opet ceka isto. Nastaviti rat takodjer nije opcija jer niti imaju s cim nastaviti niti mogu napraviti bilo kakav pomak na terenu. Njihova vojska je ocigledno nesposobna, nedovoljno opremljena a o manjku ljudstva sve vise se prica i u samim ukrajinskim medijima. Moral im je uzasan, samo lud covjek nece pokusati izbjeci mobilizaciju.

S druge strane imamo agresora kojem ni 300 hiljada zrtava (vjerovatno neistinita brojka) ne predstavlja znacajan gubitak jer vrlo lako jos toliko mogu prisilno mobilizovati kroz 2 do 3 mjeseca.
drug_profi

#188065 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ma nije rusa više od 3 hiljade poginulo
lajkujMe

#188066 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

lajkujMe

#188067 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

lajkujMe

#188068 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

lajkujMe

#188069 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

A sta je bupova po netu...

Last edited by lajkujMe on 10/11/2023 01:37, edited 1 time in total.
HelaS

#188070 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

JMGuti wrote: 10/11/2023 00:06 Ocigledno je da kod Ukrajinaca nista ne stima. Ne samo da nece vratiti Krim, zapravo tamo ukrajinska cizma nikad vise nece ni krociti, ostace bez velikog dijela Luhanska i Donetska. Pregovaracki sto za njih nije opcija jer ih za 10 godina opet ceka isto. Nastaviti rat takodjer nije opcija jer niti imaju s cim nastaviti niti mogu napraviti bilo kakav pomak na terenu. Njihova vojska je ocigledno nesposobna, nedovoljno opremljena a o manjku ljudstva sve vise se prica i u samim ukrajinskim medijima. Moral im je uzasan, samo lud covjek nece pokusati izbjeci mobilizaciju.

S druge strane imamo agresora kojem ni 300 hiljada zrtava (vjerovatno neistinita brojka) ne predstavlja znacajan gubitak jer vrlo lako jos toliko mogu prisilno mobilizovati kroz 2 do 3 mjeseca.
Šta je rješenje :?
lajkujMe

#188071 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

lajkujMe

#188072 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Preko noci napadi u Sevastopolju

Opet udar na desantne brodove.

Vrlo zanimljivo sa su ti brodovi prioritet Ukrajincima.
Moje misljenje pokusavaju degradirati sposobnosti Ruske mornarice da transportuje tehniku i municiju brodovima u slucaju da Kercha vise nema.

Ocekujem uskoro rusenje Kercha ali ono bas da valja.

Dimu1927

#188073 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

Jel pala avdivka? Stanje kriticno ? Treba li se zabrinuti ?
tramvajtrojka

#188074 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

drndalo wrote: 09/11/2023 20:48

Mozda su bili korumpiraniji od nas prije rata, sada sam siguran da su iza nas. Naravno ne mozemo to provjeriti, ali nasi kradu sve vise, a oni su zbog rata prilicno popravili svoju situaciju jer znaju da im opstanak zavisi od toga. I prilicno su jedinstveni.

Naravno da sigurno ima jos profitera, ali se ocito s njima puno vise bore nego mi.

Sve ovo sto ja mislim naravno ne mora nista uciniti da ti prestanes navijati protiv njih...
Svasta ce čovjek čuti al da je neko smanjio korumpiranost u sred rata e to je vec :lol: , dok svako malo izlaze navodi o korupciji i kradji sredstava :mrgreen:

mozemo navijati i sve al de malo realnosti :skoljka:
drndalo

#188075 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

tramvajtrojka wrote: 10/11/2023 09:57
drndalo wrote: 09/11/2023 20:48

Svasta ce čovjek čuti al da je neko smanjio korumpiranost u sred rata e to je vec :lol: , dok svako malo izlaze navodi o korupciji i kradji sredstava :mrgreen:

mozemo navijati i sve al de malo realnosti :skoljka:
Ogromna zemlja, rat, naravno da ima korupcije. Ja tvrdim da je manje nego prije upravo zbog rata, i sto su svi zapeli da prezive...

I takodjer se vidi da vise ganjaju svoje korumpase, nego mi svoje, i sada, i 92-95...
Post Reply