Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
MUNAFIK

#39751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

Bosanski_kralj wrote: 08/11/2023 14:09 Evo vidite šta se dešava na Z. Obali, a tamo nema tog famozong Hamasa.

I sad recite, šta su dobili s tim što ne "ratuju" sa Izraelom? Ubijaju ih (skoro) ko i one u Gazi? Nema velike razlike.

Ja bih uvijek radije izabrao smrt kroz borbu, nego pustio da me mirno streljaju.
Mnogi ovdje demagozi da samo mjesec dana zive pod cionistickom cizmom kao palestinac postali bi i gori od Hamasa...

Stavite se samo malo u pozociju palestinaca i pogledajte situaciju... Kada su se raznosili kao samoubice donekle sam ih razumio...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Image

Jake borbe...???2vojnika poginula
Kakav je to otpor
Vise na vojnim vjezbama od nesrece pogine rocnika
Truba

#39753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

MUNAFIK wrote: 08/11/2023 14:23
Bosanski_kralj wrote: 08/11/2023 14:09 Evo vidite šta se dešava na Z. Obali, a tamo nema tog famozong Hamasa.

I sad recite, šta su dobili s tim što ne "ratuju" sa Izraelom? Ubijaju ih (skoro) ko i one u Gazi? Nema velike razlike.

Ja bih uvijek radije izabrao smrt kroz borbu, nego pustio da me mirno streljaju.
Mnogi ovdje demagozi da samo mjesec dana zive pod cionistickom cizmom kao palestinac postali bi i gori od Hamasa...

Stavite se samo malo u pozociju palestinaca i pogledajte situaciju... Kada su se raznosili kao samoubice donekle sam ih razumio...
izvini jaro kako ovo objasnjavas

The number of Christians in Gaza has dwindled in recent years. Today there are only approximately 1,000 left, a sharp drop from the 3,000 registered in 2007, when Hamas assumed complete control over the enclave.
Bosanski_kralj

#39754 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Truba wrote: 08/11/2023 14:28
MUNAFIK wrote: 08/11/2023 14:23

izvini jaro kako ovo objasnjavas

The number of Christians in Gaza has dwindled in recent years. Today there are only approximately 1,000 left, a sharp drop from the 3,000 registered in 2007, when Hamas assumed complete control over the enclave.
To želiš imputirati da je Hamas kriv, a ne Izraelska okupacija koja tjera ljude van Gaze?
Truba

#39755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

objasni ne spinuj
palermo

#39756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/11/2023 13:58
palermo wrote: 08/11/2023 13:37
Chmoljo wrote: 08/11/2023 13:34

potrebno mi je objasniti. izvoli.
Pa ako je išta ovaj rat razgolitio onda je činjenicu da je Amerika=Izrael i obrnuto. Dakle, ti hoćeš da se upoređuješ sa gospodarom svijetova i da ti on bude primjer. Ne može.

Još naša stara narodna izreka kaže, što je primjereno caru nije i slugi (tako nekako). Uzmi primjer iz svoga svijeta, onog kome pripadaš....
palermo naš, sunce ga grijalo, kada ga pitaš da ti objasni, on ode teologiju i metafiziku.

ukratko, kad nemaš šta reći, jer skontaš da nemožeš izvrdati, lupaš gluposti.
pa sve sam ti rekao, sad što ti nećeš da razumiješ, to je više tvoj problem nego moj. Predmijevam da nećeš da razumiješ, a ne da ne možeš.
splinter

#39757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Nevjerovatno kakvim slikama svijedočimo na kraju 2023. godine. Ovo ide svima na dušu.

Ne znam da li je ova vijest ptvrđena ali je sama po sebi užasna:

Istovremeno, na Zapadnoj obali je od 07.10. kidnapovano oko 2,280 Palestinaca, što od IDF-a što od naoružanih hordi doseljenika. Naovodno su zatvoreni, ali niko sa sigurnošću ne zna gdje se zapravo nalaze.
Hajvan

#39758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

splinter wrote: 08/11/2023 14:59
Nevjerovatno kakvim slikama svijedočimo na kraju 2023. godine. Ovo ide svima na dušu.

gledamoi svjedcimo jer su 'smedji' zrtve
i jer teror i genocid sprovode povlasteni bijeli judeo-krscani
swanfilter

#39759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Truba wrote: 08/11/2023 14:27 Image

Jake borbe...???2vojnika poginula
Kakav je to otpor
Vise na vojnim vjezbama od nesrece pogine rocnika
Nesto ne vidimo IDF pjesadiju da konkretno sta pokusava. Ovo do sada, samo oklopom su usli. A vidimo da placaju cijenu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39760 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 08/11/2023 14:56

Pa ako je išta ovaj rat razgolitio onda je činjenicu da je Amerika=Izrael i obrnuto. Dakle, ti hoćeš da se upoređuješ sa gospodarom svijetova i da ti on bude primjer. Ne može.

Još naša stara narodna izreka kaže, što je primjereno caru nije i slugi (tako nekako). Uzmi primjer iz svoga svijeta, onog kome pripadaš....
palermo naš, sunce ga grijalo, kada ga pitaš da ti objasni, on ode teologiju i metafiziku.

pa sve sam ti rekao, sad što ti nećeš da razumiješ, to je više tvoj problem nego moj. Predmijevam da nećeš da razumiješ, a ne da ne možeš.
ne znam sa koje si ti planete, ali tvoje mišljenje nie referentna tačka oko koje se svi trebamo kretati, pa da je ne moraš nikome objašnjavati.

jebe se meni, misli šta hoćeš, ali isto tako moje je pravo da ti kažem da pišeš nekoherentne gluposti sa pokušajima da sagovornika okriviš za nerazumijevanje. to rade samo oni koji nemaju šta ni reći. ili ne žele, jer znaju da nisu u pravu, nego se drže svog stava jer im je tako lakše u životu.
palermo

#39761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/11/2023 15:17

ne znam sa koje si ti planete, ali tvoje mišljenje nie referentna tačka oko koje se svi trebamo kretati, pa da je ne moraš nikome objašnjavati.

jebe se meni, misli šta hoćeš, ali isto tako moje je pravo da ti kažem da pišeš nekoherentne gluposti sa pokušajima da sagovornika okriviš za nerazumijevanje. to rade samo oni koji nemaju šta ni reći. ili ne žele, jer znaju da nisu u pravu, nego se drže svog stava jer im je tako lakše u životu.
ok, nemoj se samo mnogo jezietiti
Chmoljo

#39762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 08/11/2023 15:18

:thumbup:

također. volim kad dokažeš da nemaš šta napisati.
palermo

#39763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/11/2023 15:19
palermo wrote: 08/11/2023 15:18

:thumbup:

također. volim kad dokažeš da nemaš šta napisati.
:D eto, pobijedio si....

uživaj :thumbup:
Chmoljo

#39764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

ne pišem zbog pobjede, nego ljudi koji čitaju tvoje gluposti. da ne pomisle da nešto imaš i reći.
JohnnyS

#39765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Možda Židovima štele Nobelove nagrade kao zrinjskom euro-utakmice :D

I dok se slažem da se ne može usporediti položaj BiH sa Izraelom u vanjskoj politici i nikad se neće ni moći, također mislim da nema razloga da se ne okrenu ljudi ovdje obrazovanju i ulaganju u sebe. Što je liječnika s ovih prostora u vrhu svoje struke u Americi, svi se školovali u nas. Znači može se, samo to treba biti sustav, a ne iznimka
palermo

#39766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/11/2023 15:20 ne pišem zbog pobjede, nego ljudi koji čitaju tvoje gluposti. da ne pomisle da nešto imaš i reći.
a da ostaviš ljudima sami da zaključe :?

nego, ne bih da ljude više davim sa ovom konverzacijom.....kao što rekoh, samo se nemoj mnog jezietiti...sve ostalo je ok...

P.S može tvoja biti zadnja, ne zahmetim
swanfilter

#39767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

DaysleepeR wrote: 08/11/2023 13:47 Bošnjaci vode kampanju protiv amerike još od deportovanja Alžirske grupe, a mi očekujemo da nas ta ista amerika čuva...

Samo smo mi sposobni za takve akrobacije...

Solidarišemo se sa bjelosvjetskim ološem i gubitnicima nauštrb odnosa sa Amerikom, i onda konstatujemo da Amerika ništa za nas neće da uradi...

Amerika duradi nešto

Budimo realni, ljude su im predali bez bilo kakvog dokaza da su krivi za bilo sta.

Govorimo o prijateljima kao, a ti Ameri su nas ucjenjivali napustanjem vojne misije ako im se ne predaju ti ljudi.

Ako vec ne Ameri, neko kod nas bi morao odgovarati za nezakonito djelo. Ti ljudi su bili nasi drzavljani ...
emmir1

#39768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Svakim danom je sve gore i gore.

Sve su vise bahati i sve veće zločine rade.

Dva su razloga toga.

Podrska zapada bez granica.

Kukavicka sutnja islamskog svijeta.

Svi su očekivali odgovor islamskog svijeta na ovaj genocid, stoga je USA dovukla i nosace aviona Sredozemlje.

Ali islamski svijet šuti, ponižen i bez dostojanstva, bez pravog lidera.

Neka se popisaju na svog sultana.
GandalfSivi

#39769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Pa ako je išta ovaj rat razgolitio onda je činjenicu da je Amerika=Izrael i obrnuto.
Mislim da je apsolutno obrnuto. Ovaj rat je razgolio cinjenicu da Amerika i Izrael nikada nisu bili dalje. Amerika jos uvijek podrzava Izrael puno vise nego sto podrzava mir (zato im redovno se ovdje majke sjetim), ali ako gledas fakte vidjet ces da je to puno, puno drugacije nego sto bi bilo i prije samo 10 godina.

Evo cinjenice:

1. Amerika jeste dala Izraelu oruzje koje ima u svom skladistu u Izraelu, ali jos nije odobrila finansijski paket pomoci Izraelu, niti ce ga odobriti u neko skorije vrijeme. I pored blokade kongresa, puno vise je poslano Ukrajini u zadnjih mjesec dana nego Izraelu.

2. U zadnje tri sedmice se americka politika puno vise bavi (neuspjesno) zastitom civila u Gazi (ukljucujuci odgadjanje kopnene ofanzive), nego bjanko podrsci Izraelu koja je dosada bila neupitna.

3. Amerika je osudila vecinu ektremnih izjava koje dolaze iz Izraela (prije 10 godina nezamislivo). Cim je Bibi juce ili prekljuce lupio da ce Izrael opet okupirati Gazu, Amerika je haman iste sekunde poletila da kaze da je to nedopustivo.

4. U americkim medijima izvjestaji su sada nekih 60:40 proizraelski (do sada je bilo 90:10).

5. Velika vecina americkih politicara (pogotovo demokrata) daju izjave kako Izrael ima pravo na samoodbranu, ali sada obavezno dodaju da to ne smije biti na steti palestinskih civila.

6. Po prvi put u istoriji Amerika se pridruzila ostatku svijeta u masovnim pro-palestinskim protestima.

7. Po prvi put ikada se spominje da bi demokrate mogle izgubiti izbore zbog podrske Izraelu (ovo je donedavno bilo apsolutno nezamislivo).

Ponavljam, americka podrska zlocinackoj vlasti Izraela je civilizacijsko dno i danas, ali se narativ nepovratno promijenio, do tacke da i Izrael shvata da im je sad ili nikada, jer nikada vise nece imati podrsku koja je donedavno bila neupitna.
Chmoljo

#39770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 08/11/2023 15:23
Chmoljo wrote: 08/11/2023 15:20 ne pišem zbog pobjede, nego ljudi koji čitaju tvoje gluposti. da ne pomisle da nešto imaš i reći.

nego, ne bih da ljude više davim sa ovom konverzacijom.....kao što rekoh, samo se nemoj mnog jezietiti...sve ostalo je ok...

pa i puštam. samo je fazon da ne ostane na toj tvojoj metafizici, nego sam ti fino tražio pojašnjenje zašto se naše društvo ne može ugledati na izraelsko u pogledu naučnih dostignuća koji su krunisani u dobitnicima nobelovih nagrada.

ti meni ponudiš odgovor i to palermovski uvijen da to mora biti tako jer amerika=izrael.

sve zavjera. ko i zrinjski alkmar. sve zavjera, ujdurma protiv slobodnog svijeta i dobrih bošnja.

:lol:
DaysleepeR

#39771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DaysleepeR »

swanfilter wrote: 08/11/2023 15:24
DaysleepeR wrote: 08/11/2023 13:47 Bošnjaci vode kampanju protiv amerike još od deportovanja Alžirske grupe, a mi očekujemo da nas ta ista amerika čuva...

Solidarišemo se sa bjelosvjetskim ološem i gubitnicima nauštrb odnosa sa Amerikom, i onda konstatujemo da Amerika ništa za nas neće da uradi...

Amerika duradi nešto

Budimo realni, ljude su im predali bez bilo kakvog dokaza da su krivi za bilo sta.

Govorimo o prijateljima kao, a ti Ameri su nas ucjenjivali napustanjem vojne misije ako im se ne predaju ti ljudi.

Ako vec ne Ameri, neko kod nas bi morao odgovarati za nezakonito djelo. Ti ljudi su bili nasi drzavljani ...
Kad se idući put budeš pitao što amerika ne uradi nešto, daj sebi ovaj odgovor.

Svoju smo budućnosti i sudbinu prodali za dobrobit sumnjivih tipova koji su dobili državljanstvo pod sumnjivim okolnostima i procedurama.

Sutra kad ti dijete bude životno ugroženo, traži alžirce po Bosni nek ti pomognu.
palermo

#39772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 08/11/2023 15:30
palermo wrote: 08/11/2023 15:23

pa i puštam. samo je fazon da ne ostane na toj tvojoj metafizici, nego sam ti fino tražio pojašnjenje zašto se naše društvo ne može ugledati na izraelsko u pogledu naučnih dostignuća koji su krunisani u dobitnicima nobelovih nagrada.

ti meni ponudiš odgovor i to palermovski uvijen da to mora biti tako jer amerika=izrael.

sve zavjera. ko i zrinjski alkmar. sve zavjera, ujdurma protiv slobodnog svijeta i dobrih bošnja.

:lol:
pa ne može jednostavno zato što je izraelsko društvo potpuno integrisano u američko društvo, posebno u pogledu pristupa naučnim dostignućima i svemu onom što sa sobom to nosi. Oduzmi Izraelu taj pristup, bit će...šta znam šta će biti, možda nešto bolji od nas, vjerovatno....Prema tome, ne vidim nikakvu metafiziku u rečenici amerika =izrael i obrnuto.

nema ovdje nikakve zavjere protiv dobrih Bošnja, jednostavno smo u kantonalnoj ligi, a ti ovdje pričaš o tome da trebamo igrati kao makar Totenham (namjerno nisam spomenuo City)....ne ide......A u kantonalnoj ligi nismo zato što želimo tu biti, nego smo za to predodređeni......

Ispravno bi bilo pitanje ko nam treba biti primjer da bi mogli postati prvaci kantonalne lige, a ne koristiti se primjerom Izraela...
swanfilter

#39773 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

DaysleepeR wrote: 08/11/2023 15:30

Amerika duradi nešto

Svoju smo budućnosti i sudbinu prodali za dobrobit sumnjivih tipova koji su dobili državljanstvo pod sumnjivim okolnostima i procedurama.

Sutra kad ti dijete bude životno ugroženo, traži alžirce po Bosni nek ti pomognu.
Sumnjivi zbog cega? Jer su Alzirci i muslimani u ono vrijeme?

Kao i hiljade drugih, koji su u sred noci potrpani u gepeke i godinama lezali u kavezima bez bilo kakvih dokaza il sudskih procesa?

Tih 6 je na kraju oslobođeno. Mada su im CIA pokusali natovariti stosta, samo da opravdaju svoja nedjela.

Americki, i ne sud u Maoci je potvrdio da nikakvih dokaza i opravdanja nije bilo za godine zatvora, a vjerovatno i torture nije bilo.

Jel Alzirac il ET, nije vazno. Vazno je shvatiti i znati, da nema prijatelja u politici i međunarodnim odnosima.

Sve je od danas do sutra, pa kako te doleti.
DaysleepeR

#39774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DaysleepeR »

swanfilter wrote: 08/11/2023 15:39
DaysleepeR wrote: 08/11/2023 15:30

Sumnjivi zbog cega? Jer su Alzirci i muslimani u ono vrijeme?

Kao i hiljade drugih, koji su u sred noci potrpani u gepeke i godinama lezali u kavezima bez bilo kakvih dokaza il sudskih procesa?

Tih 6 je na kraju oslobođeno. Mada su im CIA pokusali natovariti stosta, samo da opravdaju svoja nedjela.

Americki, i ne sud u Maoci je potvrdio da nikakvih dokaza i opravdanja nije bilo za godine zatvora, a vjerovatno i torture nije bilo.

Jel Alzirac il ET, nije vazno. Vazno je shvatiti i znati, da nema prijatelja u politici i međunarodnim odnosima.

Sve je od danas do sutra, pa kako te doleti.
Sve ove tvoje rečenice zapiši. Sutra kad krene ponovo da padaju granate po glavi i kad budemo sjedili u podrumu, sami, napušteni i budemo se pitali što amerika ne uradi nešto, izvadi ih i čitaj naglas i reci, pametno smo sudbinu svoje djece dali u korist alžiraca. Sad uživamo u plodovima.
Chmoljo

#39775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 08/11/2023 15:25
Pa ako je išta ovaj rat razgolitio onda je činjenicu da je Amerika=Izrael i obrnuto.
Mislim da je apsolutno obrnuto. Ovaj rat je razgolio cinjenicu da Amerika i Izrael nikada nisu bili dalje. Amerika jos uvijek podrzava Izrael puno vise nego sto podrzava mir (zato im redovno se ovdje majke sjetim), ali ako gledas fakte vidjet ces da je to puno, puno drugacije nego sto bi bilo i prije samo 10 godina.

Evo cinjenice:

1. Amerika jeste dala Izraelu oruzje koje ima u svom skladistu u Izraelu, ali jos nije odobrila finansijski paket pomoci Izraelu, niti ce ga odobriti u neko skorije vrijeme. I pored blokade kongresa, puno vise je poslano Ukrajini u zadnjih mjesec dana nego Izraelu.

2. U zadnje tri sedmice se americka politika puno vise bavi (neuspjesno) zastitom civila u Gazi (ukljucujuci odgadjanje kopnene ofanzive), nego bjanko podrsci Izraelu koja je dosada bila neupitna.

3. Amerika je osudila vecinu ektremnih izjava koje dolaze iz Izraela (prije 10 godina nezamislivo). Cim je Bibi juce ili prekljuce lupio da ce Izrael opet okupirati Gazu, Amerika je haman iste sekunde poletila da kaze da je to nedopustivo.

4. U americkim medijima izvjestaji su sada nekih 60:40 proizraelski (do sada je bilo 90:10).

5. Velika vecina americkih politicara (pogotovo demokrata) daju izjave kako Izrael ima pravo na samoodbranu, ali sada obavezno dodaju da to ne smije biti na steti palestinskih civila.

6. Po prvi put u istoriji Amerika se pridruzila ostatku svijeta u masovnim pro-palestinskim protestima.

7. Po prvi put ikada se spominje da bi demokrate mogle izgubiti izbore zbog podrske Izraelu (ovo je donedavno bilo apsolutno nezamislivo).

Ponavljam, americka podrska zlocinackoj vlasti Izraela je civilizacijsko dno i danas, ali se narativ nepovratno promijenio, do tacke da i Izrael shvata da im je sad ili nikada, jer nikada vise nece imati podrsku koja je donedavno bila neupitna.
upravo. pogledati izjave Ehuda Baraka i Ehuda Olmerta. nije to toliko jednoobrazno, društvene mreže koliko god štetne, toliko se u ovim situacijama pokažu sjajnim, zahvaljujući sjajnim pojedincima čiji kvalitetan sadržaj uvijek ispliva i generalno običnim ljudima koji u pravilu pokazuju empatiju za tuđu patnju.
Locked