Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

emmir1 wrote: 07/11/2023 14:37
Moji teroristički idoli?

Ja guram riječi usta ljudima?

Hahah
Daj se saberi jebote.
1. teroriste nazivaš borcima za slobodu
2. ljudima koji ne podržavaju hamas guraš riječi u usta da žele da svi u gazi budu pobijeni.

prati svoje pisanje.
Sva ova djeca u Gazi ako kojim slucajem prezive.

Javit ce se ovi nasi dusebriznici, svjetski pravednici da kazu kako je to teroristicka bagra koju treba pobit.
canvra888

#39627 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

moimoi wrote: 07/11/2023 14:49
canvra888 wrote: 07/11/2023 14:44
moimoi wrote: 07/11/2023 14:06 @emmire sa dva m

Ti romantiziras teroriste. Nije ti jasno da bi isti ti, sutra, ukoliko im se ne dopada tvoj nacin razmisljanja, vjerovanja ili nevjerovanja… odrubili tvoju glavu.

Cak i da pobjede Izrael, Palestincima se pise crno. Svim onima koji ne razmisljaju kao oni.

To je jednostavno teroristicka banda a ne vojska jedne zemlje. I u ratu postoje pravila.
Mislim da sam ti već istu stvar na ovoj temi pisao, ali ugnjetavanje i ubijanje Palestinaca od strane Izraelaca je starije od Hamasa.

Ako misliš da tri decenije opresije neće iznjedriti organizovani otpor, grdno se varaš.
Hamas ne finansira Palestina. Hamas ce raditi ono sto im se naredi stotinama km dalje. Razumijes?
Hamas biva izabran od strane Palestinaca. Hamas je osnovan kao otpor na višedecenijsko ugnjetavanje, otimačinu i ubijanje, razumiješ li ti?

Da sve nije počelo sa UN-ovom otimačinom sa rezolucijom 181, ne bi vjerovatno ni bilo Hamasa.
Chmoljo

#39628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Idemedosumom wrote: 07/11/2023 14:51
Chmoljo wrote: 07/11/2023 13:48

Bassam fenomenalan kao i u prvom intervjuu.
Jesi li zapazio dio, kad Bassem govori da se ne može vjerovati informacijama koje dolaze izraelskih vlasti? Od lažiranja dokaza oko ubijene novinarke Aljazeere pa nadalje.

Na nekoj radio-emisiji u Izraelu je jedna preživjela Hamasovog napada tvrdila kako je dobar dio ljudi stradao od IDF paljbi. Nema zarobljenika ako sve pobiješ.
ma dosta tih ljudi koji su preživjeli Hamasov napad, i njihove porodice su apelovali da se ne osvećuje tako što će se bombardovati Gaza.

kako sam i prije pisao, ovo je maslo Natanjahua i njegove klike, kao i doseljeničke bagre koja živi od donacija i pljačke tuđih resursa. strašan je taj ultranacionalistički narativ u Izraelu, jako je dominantan, i bilo bi dobro sad da se pojavi neki novi Jicak Rabin. a čak je i on bio daleko od mirotvorca za primjer (Bassem je upravo i njega spominjao)... no sasvim sigurno, mnogo bolje od ovoga što imamo sada.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Image

Izgleda vise hamas ne pruza jak otpor

Ponudjen humanitarni korodor
cvrčak_na_hedonizmu

#39630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

moimoi wrote: 07/11/2023 14:50
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 07/11/2023 14:45
Dope_Man wrote: 07/11/2023 14:38

I u boldiranom je sva poenta.

A sto se baza tice, neke od njih jesu tamo gdje im je mjesto jer ih lokalna vlast zeli (procitaj historiju Sauda npr. pa ces shvatiti zasto im je drago imati USA Army u blizini), dok neke jesu tu silom i ne bi trebale biti. Al treba pokusati biti precizan sa podacima koji se iznose a ne lupati pa se vaditi, kao evo i ovaj drugi gdje prvo tvrdi "ubiju 400 djece dnevno" pa onda ide vadiona. Takvo "argumentiranje" nicemu ne sluzi.
Ne prijatellju, poenta je da amerima tu nije mjesto. Zato sam i postavio sliku, prvu na koju sam naisao.

To sto ti mislis da je bitnije imal' 50 ili 60 baza tamo gdje im nije mjesto, u odbrani demokratije i resursa koji se nekim cudom nadjose ispod tudjih drzava, govori dosta o tebi. Vec idemo u off, sve je receno.

Zivio
Kako im nije mjesto ako im isti placaju da budu tu?
:skoljka:

Kakve ti gluposti pises.........
Chmoljo

#39631 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

canvra888 wrote: 07/11/2023 14:52

Mislim da sam ti već istu stvar na ovoj temi pisao, ali ugnjetavanje i ubijanje Palestinaca od strane Izraelaca je starije od Hamasa.

Ako misliš da tri decenije opresije neće iznjedriti organizovani otpor, grdno se varaš.
Hamas ne finansira Palestina. Hamas ce raditi ono sto im se naredi stotinama km dalje. Razumijes?
Hamas biva izabran od strane Palestinaca. Hamas je osnovan kao otpor na višedecenijsko ugnjetavanje, otimačinu i ubijanje, razumiješ li ti?

Da sve nije počelo sa UN-ovom otimačinom sa rezolucijom 181, ne bi vjerovatno ni bilo Hamasa.
da, razumijemo. ali razumiješ li ti da je ubijanje civila i djece teroristički akt? koji tačno vojni uspjeh je polučio Hamasov napad?

taktički možda i jeste, tako što je zauzvrat IDF pobio hiljade maksuma pa se svjetska javnost digla da osudi ono što se dešava. ali ako se dovede Fatah u Gazu, onda je očito da to nije bio krajnji cilj Hamasa.
geoxx

#39632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by geoxx »

palermo wrote: 07/11/2023 14:32
geoxx wrote: 07/11/2023 14:29
palermo wrote: 07/11/2023 14:21

Zasto podrazumjeva bespogovorno ? Pa ni rahmetli babu nisam bespogovorno podrzavao.

Al ovo me interesuje, ako si za Palestinu a protiv si Hamasa, onda si pretpostvljam za Abaza. I njegovu vlast....jel to tako ide ?
Nije sustina u bespogovornom ili pogovornom podrzavanju. Za sto se ti od svega uhvati. :roll: Sporan je kontekst bosnjacke kicme, u ovom slucaju se zapravo dikretno implicira da, ako nisi za ove, onda si ovca spremna za klanje.
Pa ti si upotrijebio rijec bespogovorno...ona nesto znaci, zayo sam reagovao.
Sto se tice ovog zadnjeg, pa ne mora znaciti da si ovca za klanje, moze recimo znaciti da nisi uopste politicki narod....
Ne mere ni to. Jednako retardirano. Cak i gore.
emmir1

#39633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Chmoljo wrote: 07/11/2023 14:51
Moji teroristički idoli?

Hahah
Daj se saberi jebote.
2. ljudima koji ne podržavaju hamas guraš riječi u usta da žele da svi u gazi budu pobijeni.

prati svoje pisanje.

Javit ce se ovi nasi dusebriznici, svjetski pravednici da kazu kako je to teroristicka bagra koju treba pobit.

Druze tanak si manipulator, moras to bolje.
Izvukao si iz konteksta i to bezobrazno jako.

Jasno sam napisao, kada djete kojem je sve pobijeno se sutra osveti, bit ce nazvan teroristom.

Razmumijes li sta su posljedice i uzroci
Škobo Habu

#39634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 07/11/2023 14:58

da, razumijemo. ali razumiješ li ti da je ubijanje civila i djece teroristički akt? koji tačno vojni uspjeh je polučio Hamasov napad?

taktički možda i jeste, tako što je zauzvrat IDF pobio hiljade maksuma pa se svjetska javnost digla da osudi ono što se dešava. ali ako se dovede Fatah u Gazu, onda je očito da to nije bio krajnji cilj Hamasa.
Ako je Hamas terorsitička ili genocidna organizacija, kako je već nazivaju, što nije ništa novo - tako je nazivan PLO u mnogim zapadnjačkim medijima, mene zanima šta je to IDF u slučaju Sabre i Šatile koji je označen u UN kao "genocid"?

Kako se onda Izrael, nakon tog zločina, može svrstavati u demokratske zemlje i države?

Kako jedan takva država može zagovarati bilo kakvu podjelu na "civilizirane" i "barbare"?

Izrael u slučaju Gaze na najbolji mogući način pokazuje svoju nasilničku narav, kao i aspiracije.
Chmoljo

#39635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

emmir1 wrote: 07/11/2023 15:06
Chmoljo wrote: 07/11/2023 14:51
Moji teroristički idoli?

Hahah
Daj se saberi jebote.

prati svoje pisanje.

Druze tanak si manipulator, moras to bolje.
Izvukao si iz konteksta i to bezobrazno jako.

Jasno sam napisao, kada djete kojem je sve pobijeno se sutra osveti, bit ce nazvan teroristom.

Razmumijes li sta su posljedice i uzroci
razumiješ li ti šta je teroristički akt?

dijete je dijete jer nije sposobno za pravilno rasuđivanje u svojim godinama. sa 20 i kusur, ako počini teoristički akt, on je jebeni terorista.

zlo se on opravdava drugim zlom, ne znam kojim bojicama da se ofarba... "druže".
moimoi

#39636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

canvra888 wrote: 07/11/2023 14:52

Hamas je osnovan prije svega kao politicka partija. Tek nakon toga oformljuju teroristicku organizaciju koja je finansirana uglavnom iz Katara.
bez love (Katara)nema ni njih ili ti ga.. kako Al Tani kaze tako ce i biti.
Chmoljo

#39637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 07/11/2023 15:06

Ako je Hamas terorsitička ili genocidna organizacija, kako je već nazivaju, što nije ništa novo - tako je nazivan PLO u mnogim zapadnjačkim medijima, mene zanima šta je to IDF u slučaju Sabre i Šatile koji je označen u UN kao "genocid"?

Kako se onda Izrael, nakon tog zločina, može svrstavati u demokratske zemlje i države?

Kako jedan takva država može zagovarati bilo kakvu podjelu na "civilizirane" i "barbare"?

Izrael u slučaju Gaze na najbolji mogući način pokazuje svoju nasilničku narav, kao i aspiracije.
a ko to osporava?

zašto stalno upadate u zamku da neko nastupa sa propalestinske odnosno proizraelske pozicije? odnosno da neko može nastupati samo sa jedne od ove dvije i tako zanemarivati loše stvari koje strana koja se brani?

ovaj dečko gore ne može nikako da svari da se nepravda ne ispravlja drugom nepravdom i da niko normalan neće aplaudirati na to. a pogotovo niko normalan neće drljati pičku na lika koji sasipa šanžer u rejvere.
moimoi

#39638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Škobo Habu wrote: 07/11/2023 15:06

Pa njima ce se sutra suditi za ratne zlocine.
Dope_Man

#39639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dope_Man »

Chmoljo wrote: 07/11/2023 15:14 zašto stalno upadate u zamku da neko nastupa sa propalestinske odnosno proizraelske pozicije? odnosno da neko može nastupati samo sa jedne od ove dvije i tako zanemarivati loše stvari koje strana koja se brani?

ovaj dečko gore ne može nikako da svari da se nepravda ne ispravlja drugom nepravdom i da niko normalan neće aplaudirati na to. a pogotovo niko normalan neće drljati pičku na lika koji sasipa šanžer u rejvere.
Ovdje lezi sav problem. Ljudi koji emotivno nastupaju iz ugla Palestine, i slobodno mogu reci hamasa sto otvoreno mnogi govore, ne shvataju, ne zele uopste da procitaju, da se mogu obje strane kritikovati za zlo koje cine.
moimoi

#39640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 07/11/2023 14:57
moimoi wrote: 07/11/2023 14:50
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 07/11/2023 14:45

Ne prijatellju, poenta je da amerima tu nije mjesto. Zato sam i postavio sliku, prvu na koju sam naisao.

To sto ti mislis da je bitnije imal' 50 ili 60 baza tamo gdje im nije mjesto, u odbrani demokratije i resursa koji se nekim cudom nadjose ispod tudjih drzava, govori dosta o tebi. Vec idemo u off, sve je receno.

Zivio
Kako im nije mjesto ako im isti placaju da budu tu?
:skoljka:

Kakve ti gluposti pises.........
Kakve?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Al_Udeid_Air_Base
DaysleepeR

#39641 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DaysleepeR »

Ne da se emotivno nastupa već se pjeni. A niko da vidi da i ovi što pjene a i drugi što racionalno gledaju sjede u udobnosti svog doma i konkretno ne čine ništa, jer se ništa realno i ne može učiniti osim gledati šta se dešava.

Drugo su ljudi koji ovu istuaciju obilato koriste za samopromociju i kojekakve poene, ti su već posebna vrsta.

Ali nikakvu poentu ne vidim u međusobnom glodanju do iznemoglosti kad i jedna i druga strana to radi sa kauča u poluležećem položaju tokom reklama na televiziji.
Last edited by DaysleepeR on 07/11/2023 15:24, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#39642 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 07/11/2023 14:09
GandalfSivi wrote: 07/11/2023 13:38
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 06/11/2023 23:35

Jebes li mater i Bidenu i USA koji te fasiste podrzavaju, bas me zanima :stidljiv:
Podrazumjeva se, normalno. S jedne strane njima, s druge Iranu, sve po zasluzi. Ne pisem puno po ovoj temi, jer sva istorija i “pravda” svijeta nije vrijedna jednog mrtvog djeteta, bez obzira cije je bilo. Djece mi je zao, svima ostalim jebem mater…
Image

Jes' vidio supcina iz Irana sto pridjose amreckim bazama na Bliskom Istoku. Jebem im i ja mater sto nece demokratiju ko Irak, Afganistan, Libija.

I dalje relativiziras, svi su krivi je zajljucak i jebemo im mater svima redom..... dje je tu logika.

Izrael & USA su agresori, za pocetak.
Fali ti par Iranskih zastavica po Iraku, Siriji, Libanu i Gazi…

Hamas su teroristi, Izraelska vlada je genocidna, Iran podrzava teroriste, Amerika podrzava genocidase, sve jasno, nigdje relativizacije, jebem mater svima gore navedenim.

Sta ti nije jasno?
palermo

#39643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Dope_Man wrote: 07/11/2023 15:16
Chmoljo wrote: 07/11/2023 15:14 zašto stalno upadate u zamku da neko nastupa sa propalestinske odnosno proizraelske pozicije? odnosno da neko može nastupati samo sa jedne od ove dvije i tako zanemarivati loše stvari koje strana koja se brani?

Ovdje lezi sav problem. Ljudi koji emotivno nastupaju iz ugla Palestine, i slobodno mogu reci hamasa sto otvoreno mnogi govore, ne shvataju, ne zele uopste da procitaju, da se mogu obje strane kritikovati za zlo koje cine.
Mozes i trebas. Al ne mozes biti neutralan, ili si za, u ovom yrenutku, Izrael ili si za na palestinskoj strani.

Pa i u nasem ratu, svasta se moglo kritikovati na strani ABIH , al opet je svatk od nas znao na cijoj ( kojoj)je strani.
LSD

#39644 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LSD »

Hoce li se ikad suditi Natanjahu, Blinkenu, Bidenu i ostalim okorijelim ratnim zlocincima za genocid nad palestincima, kao sto se nekad sudilo nacistima u Nirnbergu ?
Bloo
Globalna šefica

#39645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

palermo wrote: 07/11/2023 15:30
Dope_Man wrote: 07/11/2023 15:16

Mozes i trebas. Al ne mozes biti neutralan, ili si za, u ovom yrenutku, Izrael ili si za na palestinskoj strani.

Pa i u nasem ratu, svasta se moglo kritikovati na strani ABIH , al opet je svatk od nas znao na cijoj ( kojoj)je strani.
Na palestinskoj strani, ali ne za HAMAS/na strani ARBIH ali ne na Cacinoj strani? :mrgreen:
moimoi

#39646 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Nikom ko se vodi logikom nije moguce razumjeti situaciju na istoku.

Katar cuva USA. Katar finansira hezbolah. USA podupire Izrael. Saudija i Katar su u zategnutim odnosima. USA prodaje Saudiji oruzje. Iran podupire Katar. Irak, prije par godina, “otima” Katarsku kraljevsku porodicu, Katar Iraku isplacuje milijarde otkupnine… a Iran i Irak su u jako dobrim odnosima :lol:

I sad neki misle da treba stajati na neciju stranu?!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JoseMujica »

bilo bi vam korisnije i pametnije da se brinete o svojoj guzici i sopstvenoj zemlji mjesto što tuđim kur.em gloginje mlatite... iskustvo mi govori da vas moralista nema biti tamo đe treba poturiti leđa.

INTERVJU ZA NACIONAL
Dodik se ne libi donijeti odluku: "RS ima podršku 10-15 zemalja da se otcijepi"
splinter

#39648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Dok su oči svijeta uprte u Gazu, na Zapadnoj obali se dešavaju svakodnevne strahote, poput ubistava, pljački, paljevinja, premlaćivanja, protjerivanja kidnapovanja. Naravno da je sve to dio jednog šireg plana, koji nema veze ni sa Hamasom niti bilo čim drugim.

Sefket007

#39649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sefket007 »

https://www.instagram.com/reel/CzUxDBjI ... J6eGd5ZmJz

Da hoce ovu osudit valjalo bi para.
alijagoro

#39650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

splinter wrote: 07/11/2023 15:44 Dok su oči svijeta uprte u Gazu, na Zapadnoj obali se dešavaju svakodnevne strahote, poput ubistava, pljački, paljevinja, premlaćivanja, protjerivanja kidnapovanja. Naravno da je sve to dio jednog šireg plana, koji nema veze ni sa Hamasom niti bilo čim drugim.

A Abbas sanja da bude opet glavni u Gazi :roll:
Locked