Ukrajina
- DaysleepeR
#187901 Re: Ukrajina
Jok eto će pustiti nekoga ko im nije familija u elitu.
- Dope_Man
#187902 Re: Ukrajina
Kroz vijekove su se savezi pravili tako sto su jedni drugima davali kcerke u brak, zato i ne cudi da su svi bar iz daljine nekakva porodica preko nekog desetog koljena bar.
- lvartheboneless
#187903 Re: Ukrajina
drndalo wrote: ↑06/11/2023 11:48Opet si se zabrinuo...? Nemoj, ostaces bez kose...lvartheboneless wrote: ↑06/11/2023 10:17
Jer nisu oni spizdili skoro 1000 milijardi dolara na kupovinu oružja. Nisu ništa kupili. Sve su dobili plus extra pare.
Đe su tolike pare?
Eno ih kod Ukrajinaca što piju kafe i puše šiše po Kijevskim baštama kafića. SOCIJALA
Ma fuj
1000 milijardi poklonjeno?
Da li si ti normalan ikako ? Odakle ti taj podatak i ko to jos poklanja toliko?
Mi ne znamo tacan razlom, a bogami ni vecina svijeta jos uvijek, i status svega sto je do sad poslano u UKR kao pomoc.
Pomoc moze biti bespovratna, ali moze biti i kredit... Ja sam siguran da je vec vrlo velik racun na duznickoj strani UKR i da ce jos rasti, kao sto je i normalno. Nema besplatnog rucka nigdje, niti vjecno...
Da se podsjetimo, UK je zadnju ratu duga po WW2 ratnim kreditima vratila Americi 2006 god...
Tako ce i Ukrajina vratiti 2093 zadnju ratu, ali to je cijena vjecnog raskida sa "CCCP abortusima"...
De druže skuliraj, prvo gdje piše da je poklonjeno? Drugo, saberi svu pomoć do sad koju su dobili od svih država, nije možda 1000 milijardi ali je skoro 1000 kao što sam i napisao.
Ne zna status niko, ali izjavljuju kako im svako malo fali para i šalju ovog kepeca da prosi. Stipu priču ba, pa nismo mi debili. Ukraina je toliko korumpirana da je to zašlo u sve pore, od radnika na parkingu ispred kasarne do radnice u nekom opstinskom ofisu u nekoj selendri. Da ne pričam o političarima, policiji itd.
Pa eto ti 47. Brigada ako se ne varam, kad je onaj izašao javno sa svim i sve čovjek ispričao.
Jedno je što bi mi voljeli da jest, a drugo je kako jest zapravo. Nažalost ali je tako!
-
hzsa22
#187904 Re: Ukrajina
E cuj 1000 milijardi
Ukupna pomoc Amerike i citave Evrope je do danasnjeg dana cirka izmedju 120i 150 milijardi eura od cega je Amerika sama dala 78 milijardi (zvanicni podatak od strane US Kongresa od cega je 46 vojna pomoc - oruzje kao i obuka, logistika etc). Bitno je napomenuti da ovaj iznos ukljucuje i vojnu pomoc kao i civilnu (obnova, podrska budzetu za isplate plata etc).
Da su dobili 1,000 milijardi sad bi se Moskva zvala New Kyiv.
Ukupna pomoc Amerike i citave Evrope je do danasnjeg dana cirka izmedju 120i 150 milijardi eura od cega je Amerika sama dala 78 milijardi (zvanicni podatak od strane US Kongresa od cega je 46 vojna pomoc - oruzje kao i obuka, logistika etc). Bitno je napomenuti da ovaj iznos ukljucuje i vojnu pomoc kao i civilnu (obnova, podrska budzetu za isplate plata etc).
Da su dobili 1,000 milijardi sad bi se Moskva zvala New Kyiv.
Last edited by hzsa22 on 07/11/2023 09:53, edited 1 time in total.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#187906 Re: Ukrajina
Za ovo, bravo. Pokazuje nivo inteligencije.
E sada sto se tice pomoci, ves sam o tome pisao, ali evo
https://www.state.gov/u-s-security-coop ... h-ukraine/
To date, we have provided nearly $44 billion in military assistance since Russia launched its premeditated, unprovoked, and brutal full-scale invasion against Ukraine on February 24, 2022, and more than $46.8 billion in military assistance since Russia’s initial invasion of Ukraine in 2014.
- drndalo
#187907 Re: Ukrajina
Ja da skuliram? U mom jeziku je dobijeno = poklonjeno. "Nista nisu kupili" takodjer podrazumijeva isto...lvartheboneless wrote: ↑07/11/2023 09:30drndalo wrote: ↑06/11/2023 11:48Opet si se zabrinuo...? Nemoj, ostaces bez kose...lvartheboneless wrote: ↑06/11/2023 10:17
Jer nisu oni spizdili skoro 1000 milijardi dolara na kupovinu oružja. Nisu ništa kupili. Sve su dobili plus extra pare.
Đe su tolike pare?
Eno ih kod Ukrajinaca što piju kafe i puše šiše po Kijevskim baštama kafića. SOCIJALA
Ma fuj
1000 milijardi poklonjeno?
Da li si ti normalan ikako ? Odakle ti taj podatak i ko to jos poklanja toliko?
Mi ne znamo tacan razlom, a bogami ni vecina svijeta jos uvijek, i status svega sto je do sad poslano u UKR kao pomoc.
Pomoc moze biti bespovratna, ali moze biti i kredit... Ja sam siguran da je vec vrlo velik racun na duznickoj strani UKR i da ce jos rasti, kao sto je i normalno. Nema besplatnog rucka nigdje, niti vjecno...
Da se podsjetimo, UK je zadnju ratu duga po WW2 ratnim kreditima vratila Americi 2006 god...
Tako ce i Ukrajina vratiti 2093 zadnju ratu, ali to je cijena vjecnog raskida sa "CCCP abortusima"...
De druže skuliraj, prvo gdje piše da je poklonjeno? Drugo, saberi svu pomoć do sad koju su dobili od svih država, nije možda 1000 milijardi ali je skoro 1000 kao što sam i napisao.
Ne zna status niko, ali izjavljuju kako im svako malo fali para i šalju ovog kepeca da prosi. Stipu priču ba, pa nismo mi debili. Ukraina je toliko korumpirana da je to zašlo u sve pore, od radnika na parkingu ispred kasarne do radnice u nekom opstinskom ofisu u nekoj selendri. Da ne pričam o političarima, policiji itd.
Pa eto ti 47. Brigada ako se ne varam, kad je onaj izašao javno sa svim i sve čovjek ispričao.
Jedno je što bi mi voljeli da jest, a drugo je kako jest zapravo. Nažalost ali je tako!
Misli ti ne mogu citati, ali gluposti napisane mogu...
- Čitalac
#187908 Re: Ukrajina
Prva grupa državljana Ukrajine - 101 osoba - dobila je dozvolu za evakuaciju iz Gaze.
"Prva skupina naših građana dobila je dopuštenje za evakuaciju iz Gaze - 101 osoba, a za njih 367 postignut je dogovor o evakuaciji preko Izraela. Za ostale je obećano da će biti pušteni u srijedu", rekao je veleposlanik Ukrajine u Izraelu Jevhen Korničuk.
Djelatnici ukrajinskog veleposlanstva već čekaju na granici s Egiptom i Gazom, a očekuje se da u četvrtak iz Gaze izađu svi državljani Ukrajine, dodao je Korničuk. Na zahtjev Veleposlanstva Ukrajine, 51 državljaninu Moldavije također će biti dopušten prolazak kroz kontrolni punkt Rafah.
-
Ermin ZM
#187910 Re: Ukrajina
Etiketiras ljude glupim a na par klikova upravo se moze potvrdit ovo sto ti pisu, do sad nije veca od 150 milijardi.
Za referencu ruski vojni budzet u 2022 je bio 82 milijarde sa tendencijom rasta. Tako da ovih 150 milijardi u kojima je i civilna pomoc nije neki vau.
Uzmemo u obzir da je GDP Nato drzava ukupno oko 32 biliona(triliona na engleskom). Kad dodamo tu jos Japan i Australiju koji nisu u NATO a upucivali su pomoc dodjemo do cifre od cc 40 biliona(triliona na engleskom) sto znaci da tih 150 milijardi pomoci je 0.26 posto GDP za 2 godine rata. Mrvica
https://www.statista.com/statistics/130 ... o-ukraine/
Za referencu ruski vojni budzet u 2022 je bio 82 milijarde sa tendencijom rasta. Tako da ovih 150 milijardi u kojima je i civilna pomoc nije neki vau.
Uzmemo u obzir da je GDP Nato drzava ukupno oko 32 biliona(triliona na engleskom). Kad dodamo tu jos Japan i Australiju koji nisu u NATO a upucivali su pomoc dodjemo do cifre od cc 40 biliona(triliona na engleskom) sto znaci da tih 150 milijardi pomoci je 0.26 posto GDP za 2 godine rata. Mrvica
https://www.statista.com/statistics/130 ... o-ukraine/
- drndalo
#187911 Re: Ukrajina
Ja koliko znam, do sada to bas nije bilo raketiranje. Bilo je sto smo vidjeli koristenje jadnosmjernih/samoubilackih dron letjelica.
- drndalo
#187912 Re: Ukrajina
Interesantno je kada mi nekome prebacujemo korupciju, mirnodopsku ili ratnu, kako god...lvartheboneless wrote: ↑07/11/2023 09:30 Ne zna status niko, ali izjavljuju kako im svako malo fali para i šalju ovog kepeca da prosi. Stipu priču ba, pa nismo mi debili. Ukraina je toliko korumpirana da je to zašlo u sve pore, od radnika na parkingu ispred kasarne do radnice u nekom opstinskom ofisu u nekoj selendri. Da ne pričam o političarima, policiji itd.
Koliko smo mi "prosili" u zadnjem ratu? Sve strane...? Koliko toga je stiglo vojnicima, a koliko je skrenuto u "vrece zlata za ......" (upisi po potrebi)...?
Fascinantna mi je vasa zabrinutost za boljitak Ukrajinskog drustva...
- drndalo
#187913 Re: Ukrajina
Lord Bebo, a ocito i ti ste humorom na nivou Kursadzija... Mada je i to upitno...
Cim se ovoliko trude da ga ismiju, zamisli koliko ih boli...?!
Samo za "zabrinutu raju iz coska, koncert za 10 gramofona:
- drndalo
#187914 Re: Ukrajina
Vec na vise mjesta postoji vijest da je izgleda zracna baza u Taganrogu (RF) nagrdjena... Dio helikoptera je tamo bio izmjesten "u sigurnost"...
- Čitalac
#187915 Re: Ukrajina
Evropska komisija: Ukrajina u potpunosti ispunila četiri od sedam kriterija.
Europska komisija smatra da su u potpunosti ispunjena četiri od sedam kriterija za status kandidata za pristupanje Europskoj uniji. Istovremeno, ostala tri kriterija popraćena su preporukama Europske komisije za daljnju provedbu, navodi se u internom dokumentu u posjedu Radio Slobode.
Europska komisija vjeruje da je Ukrajina u potpunosti ispunila sljedeće kriterije:
- provedba zakonodavstva o postupku izbora sudaca Ustavnog suda Ukrajine, u skladu s preporukama Venecijanske komisije;
- završetak provjere integriteta kandidata za članove Visokog vijeća pravosuđa i uspostava Visokog kvalifikacijskog povjerenstva sudaca Ukrajine;
- usklađivanje zakonodavstva protiv pranja novca i odobrenje strateškog plana za reformu cjelokupnog sektora za provedbu zakona;
- reforma medijskog sektora;
Istovremeno, ostala tri kriterija popraćena su preporukama Europske komisije za daljnju provedbu. Konkretno, daljnje jačanje borbe protiv korupcije nije dovršeno. U sklopu tog koraka Europska komisija je posebice očekivala imenovanje novog čelnika Specijaliziranog antikorupcijskog tužiteljstva i ravnatelja NABU-a.
Što se tiče ograničavanja pretjeranog utjecaja oligarha, što je Bruxelles također očekivao od Kijeva, kaže se da bi "Ukrajina ipak trebala odobriti zakon o lobiranju u skladu s europskim standardima". U izvještaju se podsjeća i da reforma zakonodavstva o nacionalnim manjinama, u skladu s preporukama Venecijanske komisije, nije u potpunosti provedena, posebice izmjene zakona o državnom jeziku, medijima i obrazovanju.
-
zigzag
#187917 Re: Ukrajina
Ja sam zabrinut zbog proizvodnje tih dronova. Može povećati nestabilnost u regionu a ova proizvodnja ujedno slabi ukrajinsku ekonomiju. Bolje da nešto drugo proizvode da se smanji budžetski deficit. Sad im penzionerska primanja ne prate inflacione tokove i to će poljuljati povjerenje u Wolodimira.
Tako da je bolje da se izvrši pritisak na njega da potpiše mirovni sporazum.
- Gandalf
#187918 Re: Ukrajina
Moram da podržim tu zabrinutost, svojom zabrinutošću za eskalacijom sukoba. To će pokrenuti i rujanski voz koji nikad ne staje i to ponovo. A Zelenski je do sada svih 1000 milijardi od zapada potrošio na drogu i zapad mu hoće dati još hiljadu milijardizigzag wrote: ↑07/11/2023 12:05 Ja sam zabrinut zbog proizvodnje tih dronova. Može povećati nestabilnost u regionu a ova proizvodnja ujedno slabi ukrajinsku ekonomiju. Bolje da nešto drugo proizvode da se smanji budžetski deficit. Sad im penzionerska primanja ne prate inflacione tokove i to će poljuljati povjerenje u Wolodimira.
- JMGuti
#187919 Re: Ukrajina
Sad je sasvim jasno da Ukrajina u ovom ratu ne bi izdrzala ni mjesec dana bez zapada. Ne daj boze da pipu zavrnu
- drndalo
#187920 Re: Ukrajina
Ja, i...?
U ovom obimu ne bi sigurno izdrzali. Opet, vidjeli smo na pocetku rata prije veceg slanja hitnih protivoklopnih sredstava, da se nadigla i kuka i motika u UKR jer nisu htjeli saptom pasti... Onaj ko je spreman molotovljevim koktelom cekati okupatora, ne moze biti nikada pobijedjen.
% teritorije bi bili drugaciji, ali sustina bi ostala ista.
Rusi su ocekivali cvijece i plakete, paradu u paradnim uniformama... Nakon 3 dana...
Ups...
Zasto bi zavrtali pipu?
Jeftinije je staro oruzje unistiti uz test na RU snagama, nego ga demontirati kuci, jos pomoci ljudima, jos ti i plate, pa narucis nove...
Pogledati pod Marsalov plan osnovnu ideju... Ekonomsku. Politicki jos kad dodas malo, eto gozbe...
U ovom obimu ne bi sigurno izdrzali. Opet, vidjeli smo na pocetku rata prije veceg slanja hitnih protivoklopnih sredstava, da se nadigla i kuka i motika u UKR jer nisu htjeli saptom pasti... Onaj ko je spreman molotovljevim koktelom cekati okupatora, ne moze biti nikada pobijedjen.
% teritorije bi bili drugaciji, ali sustina bi ostala ista.
Rusi su ocekivali cvijece i plakete, paradu u paradnim uniformama... Nakon 3 dana...
Ups...
Zasto bi zavrtali pipu?
Jeftinije je staro oruzje unistiti uz test na RU snagama, nego ga demontirati kuci, jos pomoci ljudima, jos ti i plate, pa narucis nove...
Pogledati pod Marsalov plan osnovnu ideju... Ekonomsku. Politicki jos kad dodas malo, eto gozbe...
-
zigzag
#187921 Re: Ukrajina
Biće zanimljivo vidjeti ruski narativ o ovom ratu narednih 20-30 godina, nakon što rusi napuste Ukrajinu podvijenog repa sa 200-300.000 poginulih i sa NATO snagama cijelom dužinom istočne granice.
- janje_
#187922 Re: Ukrajina
- Peacean
#187923 Re: Ukrajina
Biće velika pobjeda zato što su herojske ruske trupe uspješno porazile NATO snage koje su pripremale invaziju na Rusiju. Jedina zamjerka će biti što nisu uspjeli da oslobode Ukrajinu od nacističkih jevreja.
- DaysleepeR
#187924 Re: Ukrajina
Bošnjo, čija je prva dama išla u ratu po Turskoj i prosila zlato sa vratova turskih žena tobože za odbranu zemlje se smije čovjeku koji je imao muda stati na crtu Rusiji i štititi interese zapada koji sa punim pravom traži pare da izdrži u toj istoj obrani.
Za Darwinove nagrade.