Izrael je opet pocinio zlocin!
-
PM72
#39526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko ima arapa,da svaki baci kamenicu na Izrael zatrpan bi bio...
Koliko ima nafte u arapa...da zavrnu pipu heftu dana bio bi kolaps u svijetu...ali jok...
Koliko ima nafte u arapa...da zavrnu pipu heftu dana bio bi kolaps u svijetu...ali jok...
- Stabilizator
- Haris.ba
#39528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma i meni smijesno, ali onda se sjetim nekih Jevrejki....
https://n1info.ba/svijet/seks-skandal-t ... t-cuvarki/Seks skandal trese Izrael: Palestinski zatvorenik spavao sa pet čuvarki? 01. okt 2023
-
Bossona
#39530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
“Jučer su me nazivali teroristom, ali kad sam izašao iz zatvora, mnogi su me ljudi prihvatili, uključujući i moje neprijatelje, a to govorim i drugim ljudima koji za one koji se bore za oslobođenje u svojoj zemlji kažu da su teroristi.”
- Nelson Mandela
-
Hendrix
#39531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma to su plemena u modernom dobu, ne mogu se izmedju sebe samih a da Palestinu podrze. Bacanje kamenja nazalost danas vise ne pali, ako nemas nuklearku nemas pravo glasa. Zavrtanje pipe prije svega znaci vracanje u kameno doba za sve zaljevske zemlje.
Sutra da odu filipinci i indijci iz saudije i emirata drzave bi bukvalno stale. Ali bukvalno, robovski sistem koji se odrzava naftom uz pokrice velikog brata USA.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#39533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Blokirali bi im sav novac po svijetu, pustili da ih njihov narod podavi. Šeici i Emiri placaju reket Americi da ih cuva od njihovog sopstvenog naroda. I od robova koji im rade za par dolara.
Zavrtanje pipe je utopija. Da ne kažem dječije razmišljanje
-
Bossona
#39534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dupli standardi ljigave EU, ne spominje Zionistički teror, genocida nad Palestincima unutar logora Gaza, bez vode, struje, hrane, lijekova i bolnica,.......:Fuj gaduro ogavna,
- DaysleepeR
#39535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaka čast Aliji što nas je vezao sa najgorom bagrom svijeta u savez.
Nama lafo arapske zemlje nekakva leđa i sigurnost.
- skafiskafsnjak
#39536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo je klasican primjer moci jedne drzave , i sa druge strane nemoci druge drzave. Sav normalan narod (osim bolesnika) je protiv ovoga, ali lideri, politicari i vlasnici velikih kompanija podrzavaju.
Namjerno se govori samo o borbi protiv Hamasa .... placenici ne spominju civile, kao da ne postoje. Samo postoje teroristi.
Ne moze biti normalno ubiti stotine ili hiljade nevinih ljudi radi par terorista... ne moze se to pravdati nicim. Ne moze.
Nije dobar u mozak ko to opravda....
Namjerno se govori samo o borbi protiv Hamasa .... placenici ne spominju civile, kao da ne postoje. Samo postoje teroristi.
Ne moze biti normalno ubiti stotine ili hiljade nevinih ljudi radi par terorista... ne moze se to pravdati nicim. Ne moze.
Nije dobar u mozak ko to opravda....
-
Karikaturist
#39537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gadno vrijeme za biti ziv.SAD sada ima četiri glavna cilja na Bliskom istoku, dodao je Ryder.
"To su: zaštita američkih snaga i građana u regiji, pružanje kritične sigurnosne pomoći izraelskoj odbrani od grupe Hamas, pomoć Izraelu da osigura oslobađanje talaca i jačanje svoje državne sile u regiji kako bi spriječila eskalaciju krize izvan Gaze", naveo je Ryder.
-
laik1981
#39538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To se mora promijeniti inace cemo i mi biti Palestina u buducnosti. Najebo je onaj kojeg su stitili Rusi i tzv. islamski svijet.DaysleepeR wrote: ↑07/11/2023 08:58 Svaka čast Aliji što nas je vezao sa najgorom bagrom svijeta u savez.
-
Bossona
#39539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zapamtite HAMAS je samo izgovor za veće planove i ciljeve ovih pljačkara, kolnijalista i hegemonsta,... Isto su Sadama optuživali za Septembar 11 ti i lalali da ima oružje za masovno uništenje. Lažovi uvijek lažu i traže opravdanje za svoje pljačkarske interese..
Palestinci Gaze su smetnja interesima KOLONIJALISTIMA,PLJAČKAŠIMA I HEGEMONISTIMA, sve je izrežirano da opravdaju svoje pljačkarsko hegemonističko kolonijalne interese a HAMAS je samo izgovor da istrijebe i protjeraju Palestince Gaze da bi prokopali dublji i širi kanal za brodove od Suetskog kanala i uzimali bilione dolara profita umjesto Egipta,....
Palestinci Gaze su smetnja interesima KOLONIJALISTIMA,PLJAČKAŠIMA I HEGEMONISTIMA, sve je izrežirano da opravdaju svoje pljačkarsko hegemonističko kolonijalne interese a HAMAS je samo izgovor da istrijebe i protjeraju Palestince Gaze da bi prokopali dublji i širi kanal za brodove od Suetskog kanala i uzimali bilione dolara profita umjesto Egipta,....
Jeste li se i vi zapitali zašto SAD, UK, FRANCUSKA u potpunosti podržavaju Israhell
-
Bossona
#39540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Što se tiče poziva na genocid i nasilje kako bi se izbrisala cijela populacija, evo intervjua s mladim Izraelcima koji su otišli uživati u prizoru bombi koje padaju na Gazu 2014. godine.
Očistite cijeli grad, jedan je rekao: samo ga skinite sa zemlje. – Ja sam pomalo fašist.
- apsidejzi
#39541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ocito nisi odgledao video nego pises svoje predrasude.alijagoro wrote: ↑07/11/2023 02:11Pa normalno da ih ne gotive,Palestinci za razliku od drugih arapa bore se haman protiv cijelog svijeta,dok arapi jedva da smiju da protestuju u svojim drzavama.apsidejzi wrote: ↑06/11/2023 18:08 Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...
- Hajvan
#39542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
laik1981 wrote: ↑07/11/2023 09:07To se mora promijeniti inace cemo i mi biti Palestina u buducnosti. Najebo je onaj kojeg su stitili Rusi i tzv. islamski svijet.DaysleepeR wrote: ↑07/11/2023 08:58 Svaka čast Aliji što nas je vezao sa najgorom bagrom svijeta u savez.
najebo je onaj ko nije sam sebe stitio i prvo razmisljao o etici i moralu borbe pa tek onda o zivotima vlastite porodice.
- DaysleepeR
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- apsidejzi
#39545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iza ovog "ali jok" stoji mnogo faktora. Zavrtali su arapi pipe zbog palestinaca, bacali su kamenice i ratovali su. Nije ovo prvi put da Izrael napada Palestinu. Jeste prvi put u posljednje vrijeme u ovolikom obimu, ali arapi i jevreji su imali nekoliko ratova tokom 40tih, 70tih, 80tih.
Faktora za danasnje ponasanje ima mnogo. Sto zbog lagodnog zivota gdje se nikome ne bacaju kamenice. Svako voli zivit. Sto zbog palestinskog ponasanja kada se osile. Ja sam evo iznad stavio video u kojem je prikazan historijski put palestinaca. Oni su kao i mi bosnjaci, zarobljeni izmedju religije i nacije i ne mogu da se pronadju. Pokusavali su sa FGR rjesenjima, pokusavali su i sa ekstremnim islamistickim rjesenjima. To je duboko podjeljeno drustvo koje nema nacionalni identitet baziran na jednoj stvari. Evo u nas imas ljudi kojima je bitniji islam od drzave. On bi bukvalno prodao drzavu zbog vjere. S druge starne imas ljude koji bi najradije da se kod nas izbrise sav vjerski faktor. Mi nemamo svjest da smo jedno drustvo iako smo pojedinacno razliciti.
Igrom slucaja ja zivim i radim u Svedskoj i imao sam priliku vidjeti kako se oni ponasaju kad se pojavi malo veci problem. Nema veze ko je na vlasti, celnici svih stranaka sjednu zajedno da donesu odluku. Kada je stvar nacionalnog nivoa, nema ova ona stranka. Svi zajedno. Kada su trebali istjerati ruske diplomate, vlada je pozvala sve opozicione stranke, iznjela im dokumentaciju tajne sluzbe i svi otisli kuci da razmisle te donijeli zajednicku odluku. U nas nema sanse da SDA pozove SDP kada treba izabrati agenta za tuzbu protiv Srbije. Eh tako je i u palestinaca. Oni su zarobljeni izmedju religijskog ekstremizma i ljevicarskog ekstremizma i jedni druge kolju. Ove na zapadnoj obali haman zaboli za ovima u Gazi. Kao sto ove u centralnoj bosni zaboli za one u krajini ili podrinju.
I onda odu kao izbjeglice negdje i u zavisnosti od toga koja grupa je dosla gdje, onda i promovisu tu politiku. 90tih, palestinci u Kuvajtu su podrzavali Sadama kad je napao Kuvajt. Iste godine, Kuvajt istjerao 300.000 palestinaca iz drzave. 18% populacije tadasnje. Zamisli koliki debil moras biti da podrzavas Sadama u Kuvajtu, koji te primio kao izbjeglicu. Naravno da danas kuvajcani ne zele da cuju za palestince. Ako cemo pravo, ni mi ne bi trebali brinuti o palestincima jer i oni su sa srbima surovali 90tih. Ova ekstremna ljevicarska struja. No u nas imas ovaj vjerski dio bosnjaka koji je na istoj talasnoj duzini kao njihov vjerski dio i zato imas podrsku bosnjaka. Palestinci su navijali da bosne nestane 90tih. Kad su nas ubijali srbi, oni nisu stavljali ljiljane u avatare i tadasnji oblik drustvenih mreza. Oni stu stavljali trobojke.
Ima mnogo iza tog "ali jok". Nije ni meni drago vidjeti raskomadanu djecu, i zaista mislim da izrael cini zlocin, ali mi je svejedno hoce li nestati palestina kao teritorija. Isto kao sto mi je svejedno hoce li se Sudan podijeliti u dvije drzave, ili ce Armenija izgubiti dio teritorije od Azerbejdzana, ili ce Kina uzeti Tajvan.
- Hajvan
- DaysleepeR
#39547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#39548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nije legitiman
- Hajvan
#39549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
p'da.
valjda je jasno da sam ironican...
-
PM72