Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑06/11/2023 00:35
Ma nema diskusije, ovo se moralo uzeti u prvom poluvremenu.
Ekipa je mroala tako odigrati da ih izvuce i da im malo vise posjeda i u zadnjoj trecini uzimati loptu i ici u brzu tranziciju.
Imas Darwina jebote koji je makar u tome najbolji.
Kiks dabome. I to jako bitan.
I apropo tranzicije... Danas su toliko svi nekakvi septrljavi bili, da je to Bogu plakati. Imali su i u prvom i u drugom poluvremenu jedno 4-5 situacija gdje su mogli imati kontre 5 na 3 ili 4 na 3, medjutim ili se sapletu, ne daju pravovremen pas, daju loptu iza ledja, fule loptu itd.
Jednostavno utakmica kada ti nista ne ide, e ovo je jedna od tih.
Izvinjavam se sto ide post za postom, ali kad hoce slabo ko pisati o utakmici, a jos me huja drzi... Bar da napisem sve sto me nervira.
S neutralne strane gledista. Ne igrate nista posebno kroz citavu sezonu ali imate bolestan individualni kvalitet koji ceka da se otkljuca. Hoce li to Klopp uspjeti (trebao bi) vidjet cemo
Ma Mac ne može igrati šesticu kakva je nama potrebna, grehota je što ga se troši uopšte ovako ali situacija je takva. Eto prilike protiv Brentforda konačno malo ozbiljnije krenuti i u PL sa Endom.
Na neki način ova sramota od sinoć je i dobro došla da malo smanjimo apetite, ko ih je imao visoke. Borba za top 4 je realan i legitiman cilj za ovu sezonu, nije ovo još ekipa za neku ozbiljnu trku za titulu.
To je ono što im je Klop govorio.
Parafraziram.
Od toga kako ste odigrali zavisiće raspoloženje miliona malih ljudi od kojih vi živite, a koji imaju svoje svakodnevne probleme (koje vi uopšte nemate) i koje vaša pobjeda može da učini manje teškim.
Ljut sam na Darwina još. Ali ne zamjeram mu jer znam da je dobar momak, da igra srcem za Liverpul i da je njemu vjerovatno sad najteže.
Mislim da ce se recka moci podvuci tamo nekad krajem decembra. Ako se tu u 2-3 boda sa Cityem bude, moze svasta biti.
Oni isto imaju jeben raspored narednih mjesec i po, igra se utakmica s njima na Etihadu, vidjet cemo krajem godine kakva je situacija i za sta je ekipa spremna.
Ako se s njima neki X izvuce ili pobjeda neka, e onda ide ludnica.
Zivo me zanima taj mec s njima. Prava provjera.
Ovo jucer jest kiks, ali jebaji ga, i dalje se u 3 boda, a kako rekoh idu jebene utakmice njima.
Ono juce je bio strasan kiks, ne sumnjam da ce Klopp imati ozbiljan razgovor sa ekipom.
Ali mislim da i nama treba jedan reality check. Ko je uoci pocetka sezone, a nakon katastrofe iz prosle sezone i prelaznog roka kakav je bio, mislio da cemo biti u ovoj situaciji? Ja sam vjerovao, a mislim i vecina, da cemo biti u borbi za prva 4 mjesta. Sad se odjednom postavlja titula kao cilj?
Ako i jeste tako, to je zato sto su momci sjajno otvorili sezonu, ne treba im sada skidati glave zbog jednog podbacaja. Sto se mene tice, neka ova sezona bude zagrijavanje za sljedecu, sve sto osvoje iznad plasmana u Ligu sampiona je bonus.
Ma ja se i dalje držim onog sa početka sezone što sam pisao, top4 i trofej u Europa Ligi su meni lično neki ciljevi koji će me zadovoljiti, ako šta bude u ova dva kupa dobro i jes'. Mada generalno za titulu se počinjem interesovati tek tamo poslije januara, kada krčmar prve račune sabere. Jesen i rana zima služe za akumulaciju bodova, prosipaš i ti prosipa i drugi tu i tamo, tako da vidjećemo još.
Bude li 10 umjesto očekivanih 12 bodova u ove četiri utakmice prije naredne pauze - objektivno to nije loše. Dakle nije kraj svijeta, posebno kad znamo da nam je bar 1 ako ne i 3 boda doslovno ukradeno pod milim bogom. Recenziju treba napraviti prvo nakon City-a a objektivniju nakon Decembra - jer tad će biti jasno gdje točno stojimo, kao i ostali klubovi na kraju krajeva.
Ono sto se cini da je problem su gostujuce utakmice.
Od 6 odigranih, ucinak je na dvije pobjede, jedan poraz i tri remija (Chelsea, Brighton i Luton). Na prvu, kad se pogleda, i nije bas da se moze racunati na sigurne bodove kod Chelseja i Brightona. Medjutim, znamo u kakvoj situaciji je Chelsea, da se Brighton morao uzeti, i dva boda prosuta na aerodromu jucer- lose.
Tu jos dodati bod(ove) koje je sudija izbio protiv Tottenhama, i dobije se poprilicno losa forma na gostovanjima u prvenstvu ove godine.
9/18.
Plunkett wrote: ↑06/11/2023 15:34
Ono sto se cini da je problem su gostujuce utakmice.
Od 6 odigranih, ucinak je na dvije pobjede, jedan poraz i tri remija (Chelsea, Brighton i Luton). Na prvu, kad se pogleda, i nije bas da se moze racunati na sigurne bodove kod Chelseja i Brightona. Medjutim, znamo u kakvoj situaciji je Chelsea, da se Brighton morao uzeti, i dva boda prosuta na aerodromu jucer- lose.
Tu jos dodati bod(ove) koje je sudija izbio protiv Tottenhama, i dobije se poprilicno losa forma na gostovanjima u prvenstvu ove godine.
9/18.
Ne samo ove, nego i prosle sezone. Ne znam koji im je klinac, ali cim odu s Anfielda panika...
Mada, siguran sam da se Chelsea igrao kasnije, a ne na samom startu, uzeo bi ih Liverpool glat. Nego onako pocetak sezone, prvo kolo, ne znas kakvi, ne znaju oni kaiav si ti, oprez itd.
Brighton je bezze, kao i Luton, dok je Tottenham kradja. Jebi ga.
BHF_Manijak wrote: ↑06/11/2023 11:57
Mislim da ce se recka moci podvuci tamo nekad krajem decembra. Ako se tu u 2-3 boda sa Cityem bude, moze svasta biti.
Oni isto imaju jeben raspored narednih mjesec i po, igra se utakmica s njima na Etihadu, vidjet cemo krajem godine kakva je situacija i za sta je ekipa spremna.
Ako se s njima neki X izvuce ili pobjeda neka, e onda ide ludnica.
Zivo me zanima taj mec s njima. Prava provjera.
Ovo jucer jest kiks, ali jebaji ga, i dalje se u 3 boda, a kako rekoh idu jebene utakmice njima.
Ma ne gine vam trica bgm. Ja se ne mogu sjetiti kad je City zadnji put kiksao utakmicu kuci.
Protiv Evertona 31 decembra 2022 godine ako ne grijesim
Ma ne gine vam trica bgm. Ja se ne mogu sjetiti kad je City zadnji put kiksao utakmicu kuci.
Vidjet ćemo. Mogu oni zabiti tri, ali bome im i Liverpool može zabiti pet.
Naravno najizvjesniji rezultat - neko sudijsko sranje koje će upropastiti utakmicu.
Vidjet ćemo. Mogu oni zabiti tri, ali bome im i Liverpool može zabiti pet.
Naravno najizvjesniji rezultat - neko sudijsko sranje koje će upropastiti utakmicu.
Mogli bi onom Cityu od prije 2-3 godine, ovom koji prakticki igra sa 4 stopera, odnosno sa defanzivnim bekovima jako tesko. Liverpoolu je najjace oruzje tranzicija, a City ne prima golove iz kontri ko prije. Sve zavisi kako ce te se vi braniti i koliko dobro
AmiĐa_Idriz wrote: ↑06/11/2023 16:09
Al' opet i promašaji su dio igre, jebi ga. Imao je i Salah sinoć onaj užasan pokušaj koji je morao biti bolji, kad je nabio na vrh tribine loptu.
Ma dobro, promasaji svakako, ali u obje situacije su golovi doslovno prazni bili. Mislim hajde golman ti odbrani, nesto, ali onakvi promasaji ne bi se smjeli desavati na ovom nivou.
Oba promasaja su za samara.
Najgore je to sto je izgubljen momentum rezultata i napretka. I to protiv kojeg protivnika
Jos je poraznija cinjenica da problem koji imamo vec dugo vremena, je i dalje prisutan i ne nazire mu se kraj. A to je igra protiv protivnika koji se brani, i to u gostima. Na tome smo vec izgubili nesto trofeja u zadnje vrijeme.
Po statstikama, 6 velikih promasenih sansi sinoc, uz manji broj dobivenih duela na zemlji, i samo 7 kornera na preko 70% posjeda lopte. A protivnici nam zaboravljeni Barkley, Townsend, uz igrace poput Kamborea, Osha...
Liverpool had written to Luton Town asking about their lack of response to “tragedy chanting” from a section of their fans at Kenilworth Road on Sunday. @TimesSport