Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#177 Re: Život samaca u srednjim godinama
n+1 wrote: ↑01/11/2023 21:43Pitaš ga treći put. Vidio je i prethodna dva, pa da ti pojasnim: ne želi ti reći.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑01/11/2023 21:33jesi ti iz Nove Zenice druže?Sanjarko wrote: ↑01/11/2023 21:28
Daj Bože. Pokušati ću se malo osposobiti da samostalno živim uz pomoć drugih. Ako ne mognem dom, dom.
Nije me doma kao doma strah nego me je strah da ne budem teret drugima.
Sad sam nažalost majci i sestri teret veliki iako one ne daju to reći.
Valjda se sve posloži.![]()
-
suspect_zero
#178 Re: Život samaca u srednjim godinama
Bitno je da si sada dobro
Danas poznajem baš dosta parova koji imaju problem sa začećem i skupa su.
A imam prijateljicu koja je par mjeseci nakon što sam se porodila rekla "ja ovo ne mogu i ne želim...sa ovakvim hrsuzom se ne bih mogla nositi".....nisam je osudila, samo sam slegla ramenima i očepila plakati ( jbg., hormoni, nespavanje, presvuci, nahrani, začepio nos, kakio, nosaj, nemiran....), pogledam nju ona sređena, frizura, šminka, dotjerana a ja k'o pećinska žena
Tako, ako ti je samoća dodijala tražiš ove 40+, i one traže isto.
- yoda82
#179 Re: Život samaca u srednjim godinama
Više ne predlažemvjeshalica wrote: ↑02/11/2023 19:58Sto predlazes uopce takve stvari?yoda82 wrote: ↑02/11/2023 14:25 Što kažeš, ako predložim nekoga, dobijem 1000 razloga zašto ta osoba ne odgovara, bez da je iko pokušao popiti 2-3 kafe sa tom osobom, pa da vidi da li je to stvarno tako...
Slažem se da je bolje biti i sam nego sa svakim, ali mi je žao kada ljudi ostaju sami zbog nekih nerealnih očekivanja i izmišljenih osoba.
Sta su uopce nerealna ocekivanja? Neko ima neka ocekivanja u skladu sa sobom, a ne u skladu sa tobom. Ne vidim razloga da zalis ili da te to vrijedja.Ljudi su razliciti, glupo je posmatrati kroz svoje kriterije necije tudje.
Predlagao sam zato jer sam vidio da žele partnericu/partnera, ali da ih sputavaju neka nerealna očekivanja. Daleko od toga da sam forsirao nekoga da nađe sebi partnericu/partnera.
Nerealna očekivanja su kad u glavi nacrtaš sebi nešto i ne prstaješ na ništa manje. Naravno da nisu moji kriteriji relevantni, ali isto tako siguan sam da niko, ili bar niko nije našao onakvog partnera kakvog je zamislio (i fizički i psihički). Po meni osnov svake veze je kompromis.
Primjer neralnog očekivanja bi bio npr. hoću djevojku koja izgleda kao Ana de Arms, da je pametna, da je duhovita, da je sexy, da je nevina, da je odlična u krevetu, da je samostalna, da je uvijek tu za mene, da ne pije, da ne puši, da sluša muziku koju ja slušam, da ne izlazi bez mene, da joj ne smeta što ja izlazim bez nje...a ja sam realno neki prosjek.
Da se razumijemo, ovo malo karikiram, ali nije daleko od stvarnih situacija
naravno, možda ja i griješim.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- vjeshalica
#181 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nisu to kompromisi nego spustanje kriterija da bi na kraju bilo "svejedno, i daj sta das" i tako da medjusobna zamlacivanja koja se protezu godinama u braku samo da se do istog dodje, jer vrijeme prolazi, a ljudi su pod pritiskom.yoda82 wrote: ↑03/11/2023 08:18 Nerealna očekivanja su kad u glavi nacrtaš sebi nešto i ne prstaješ na ništa manje. Naravno da nisu moji kriteriji relevantni, ali isto tako siguan sam da niko, ili bar niko nije našao onakvog partnera kakvog je zamislio (i fizički i psihički). Po meni osnov svake veze je kompromis.
Primjer neralnog očekivanja bi bio npr. hoću djevojku koja izgleda kao Ana de Arms, da je pametna, da je duhovita, da je sexy, da je nevina, da je odlična u krevetu, da je samostalna, da je uvijek tu za mene, da ne pije, da ne puši, da sluša muziku koju ja slušam, da ne izlazi bez mene, da joj ne smeta što ja izlazim bez nje...a ja sam realno neki prosjek.
Treba napraviti razliku izmedju kompromisa i spustanja kriterija.
Nerealno je traziti nekog ultra manekena/ku,ali spustanje kriterija je "svejedno mi je daj bilo sta" i uzme za zivota gabora, a bilo je boljih i dostiznih.
Nije nerealno traziti nekoga ko ne pusi i ne loče, ako i sam to ne radi, a sto se tice izlazaka, uglavnom se dostigne koliko sam ja vidjela "kompromis" da se ne izlazi jedno bez drugog. Da li je to sumnja,strah od neekog drugog,agresivna posesivnost ne znam. Treba pitati one sto to praktikuju. Kakav je to kompromis?
- Ateista
#182 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ok je kad neko ima odredjene kriterije koji su eliminatorni, odlucis da ti je nesto dovoljno bitno da ispid toga ne ides, ali svakako da ne moze sve biti eliminatorno i da negdje moraju ici kompromisi. Nije vise ni pitanje da li je neko prosjek ili ne, pitanje je dali postoji uopste osoba koja zadovoljava bas sve kriterije 100% tako da treba imati kriterije ali i biti realan.yoda82 wrote: ↑03/11/2023 08:18Više ne predlažemvjeshalica wrote: ↑02/11/2023 19:58Sto predlazes uopce takve stvari?yoda82 wrote: ↑02/11/2023 14:25 Što kažeš, ako predložim nekoga, dobijem 1000 razloga zašto ta osoba ne odgovara, bez da je iko pokušao popiti 2-3 kafe sa tom osobom, pa da vidi da li je to stvarno tako...
Slažem se da je bolje biti i sam nego sa svakim, ali mi je žao kada ljudi ostaju sami zbog nekih nerealnih očekivanja i izmišljenih osoba.
Sta su uopce nerealna ocekivanja? Neko ima neka ocekivanja u skladu sa sobom, a ne u skladu sa tobom. Ne vidim razloga da zalis ili da te to vrijedja.Ljudi su razliciti, glupo je posmatrati kroz svoje kriterije necije tudje.![]()
Predlagao sam zato jer sam vidio da žele partnericu/partnera, ali da ih sputavaju neka nerealna očekivanja. Daleko od toga da sam forsirao nekoga da nađe sebi partnericu/partnera.
Nerealna očekivanja su kad u glavi nacrtaš sebi nešto i ne prstaješ na ništa manje. Naravno da nisu moji kriteriji relevantni, ali isto tako siguan sam da niko, ili bar niko nije našao onakvog partnera kakvog je zamislio (i fizički i psihički). Po meni osnov svake veze je kompromis.
Koliko nije dobro imati prevelika ocekivanja tako ne valja ni druga krajnost da se prihvata bilo sta gdje prolazis.
- Ateista
#183 Re: Život samaca u srednjim godinama
Uh, zao mi je, bas nezgodno.
Koliko god da to jeste otezavajuca okolnost, ne treba to smatrati preprekom.
Po meni bi najbolje bilo da u veze ulazis bez razmisljanja o tome, tek ako vidis da bi moglo postati ozbiljno onda da pricas o tome i vidis kako ce reagovati. Mozda ce neko reci da nije fer i da zavlacis, ali ako prerano to kazes mozes bezveze odbiti nekog od sebe, ovako sto je neko vec pomenuo - znaju ljudi prihvatati takve stvari kod svog partnera kada se zavole i ako odgovaraju u drugim stvarima.
- yoda82
#184 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ovo gore sam naveo samo kao primjer. Nisam reko da je to 100% slučaj. Naravno nisam ni reko da neko treba uzeti "gabora", mada je i to diskutabilno šta je za nekog "gabor".vjeshalica wrote: ↑03/11/2023 08:58Nisu to kompromisi nego spustanje kriterija da bi na kraju bilo "svejedno, i daj sta das" i tako da medjusobna zamlacivanja koja se protezu godinama u braku samo da se do istog dodje, jer vrijeme prolazi, a ljudi su pod pritiskom.yoda82 wrote: ↑03/11/2023 08:18 Nerealna očekivanja su kad u glavi nacrtaš sebi nešto i ne prstaješ na ništa manje. Naravno da nisu moji kriteriji relevantni, ali isto tako siguan sam da niko, ili bar niko nije našao onakvog partnera kakvog je zamislio (i fizički i psihički). Po meni osnov svake veze je kompromis.
Treba napraviti razliku izmedju kompromisa i spustanja kriterija.
Nerealno je traziti nekog ultra manekena/ku,ali spustanje kriterija je "svejedno mi je daj bilo sta" i uzme za zivota gabora, a bilo je boljih i dostiznih.
Nije nerealno traziti nekoga ko ne pusi i ne loče, ako i sam to ne radi, a sto se tice izlazaka, uglavnom se dostigne koliko sam ja vidjela "kompromis" da se ne izlazi jedno bez drugog. Da li je to sumnja,strah od neekog drugog,agresivna posesivnost ne znam. Treba pitati one sto to praktikuju. Kakav je to kompromis?
Znači nije o tom riječ. Riječ je kao što napisa Ateista isznad, da li uopšte postoji osoba kao što ju je neko zamislio?
Vidi, meni je ok da neko prvede život sam, ako je to ok i toj osobi.
Kažem samo da mi je žao da neko provede život sam, a to ne želi jer nije mogao da razluči šta je realno, a šta nije.
Naravno da svaka osoba ima kriterije...ali ako se slobodna prijateljica raspituje za slobodnog prijatelja (oboje su po mojoj procjeni, koja ne mora biti relevantna, neka sredina, znači ni manekeni ni "gabori"), a on kaže nije mi ona nešto (poštujem), ali onda mi pokazuje slike sa instagrama djevojki nekih fudbalera...e jebi ga. Poštujem da ti se neko ne sviđa, ali ne mogu provariti da je realno da ti se ne sviđa jer pucaš na neke "izmišljene djevojke", a pri tom si sasvim prosječan i izgledom i svim ostalim.
E sad kad još pored tog fizičkog kriterija koji je izuzetno visok imaš i nekih malih milion psihičkih kriterija, onda ili samnjiš kriterije ili ostaneš sam.
Da se razumijemo, ja bi uvijek prije bio sam nego sa bilo kim, ali isto tako ja sam svjestan prvo sebe, a onda i toga koji su kriteriji eliminatorni, a koji se mogu spustiti.
Baš me zanima koiliko ovdje ljudi ima partnericu/partnera koji je baš onakav kakvu/kakvog su zamišljali. I fizički i psihički.
- yoda82
#185 Re: Život samaca u srednjim godinama
100%Ateista wrote: ↑03/11/2023 09:39Ok je kad neko ima odredjene kriterije koji su eliminatorni, odlucis da ti je nesto dovoljno bitno da ispid toga ne ides, ali svakako da ne moze sve biti eliminatorno i da negdje moraju ici kompromisi. Nije vise ni pitanje da li je neko prosjek ili ne, pitanje je dali postoji uopste osoba koja zadovoljava bas sve kriterije 100% tako da treba imati kriterije ali i biti realan.yoda82 wrote: ↑03/11/2023 08:18Više ne predlažemvjeshalica wrote: ↑02/11/2023 19:58
Sto predlazes uopce takve stvari?
Sta su uopce nerealna ocekivanja? Neko ima neka ocekivanja u skladu sa sobom, a ne u skladu sa tobom. Ne vidim razloga da zalis ili da te to vrijedja.Ljudi su razliciti, glupo je posmatrati kroz svoje kriterije necije tudje.![]()
Koliko nije dobro imati prevelika ocekivanja tako ne valja ni druga krajnost da se prihvata bilo sta gdje prolazis.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#186 Re: Život samaca u srednjim godinama

prehrana način života i svašta igra ulogu
-
broj dva
- Truba
#188 Re: Život samaca u srednjim godinama
To je ipak zbog vakcina bolje zdravstvene njege beba i dostojanstvene i produzene starosti
Prije je po selu bilo par momaka
Danas ima par ozenjenih
Prije je po selu bilo par momaka
Danas ima par ozenjenih
- Ozimician
- Truba
#190 Re: Život samaca u srednjim godinama
niska razina TESTISterona 
nema želje nema ni uspjeha
osim toga
ljudi dobrovoljno odlučuju da ne ganjaju žene
posvećuju se drugim stvarima i zakržljaju na tržištu ... postoji čitava plejada imena na tu temu
što se sela tiče
žene imaju neke ciljeve pa bježe sa sela ostavljaući momke koji ekonomski teže odlaze od obiteljske kuće pa ih je više neoženjenih na selu
nema želje nema ni uspjeha
osim toga
ljudi dobrovoljno odlučuju da ne ganjaju žene
posvećuju se drugim stvarima i zakržljaju na tržištu ... postoji čitava plejada imena na tu temu
što se sela tiče
žene imaju neke ciljeve pa bježe sa sela ostavljaući momke koji ekonomski teže odlaze od obiteljske kuće pa ih je više neoženjenih na selu
- Ozimician
#191 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sve OK, ali po toj logici momci na selu imaju manje testosterona ?
Ili ne razumijem sta zelis reci...
Ili ne razumijem sta zelis reci...
- Truba
#192 Re: Život samaca u srednjim godinama
globalno je niža razina testosterona
a muškarci sa sela imaju još veći problem u vidu ekonomije i neće žene na selo dupli problem
ne znam šta nije jasno
dosta ih neće da ima išta sa ženama
nato nadodaj slabe ekonomske uvjete na selendrama i da hoće ne mogu dovest
solucija je pravac grad ili njemačka
a muškarci sa sela imaju još veći problem u vidu ekonomije i neće žene na selo dupli problem
ne znam šta nije jasno
dosta ih neće da ima išta sa ženama
nato nadodaj slabe ekonomske uvjete na selendrama i da hoće ne mogu dovest
solucija je pravac grad ili njemačka
- Ozimician
#193 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa iskreno ne znam da li se nekome isplati tolika "prilagodba" radi pronalaska potencijalne partnerke (opet niko ne garantuje da ce je naci).
Pametnije im je da ostanu tu gdje jesu i izvuku iz tog zivota najbolje sto mogu.
Pametnije im je da ostanu tu gdje jesu i izvuku iz tog zivota najbolje sto mogu.
- Ateista
#194 Re: Život samaca u srednjim godinama
U manjim mjestima i selima je pored svega navedenog jos problem i mali izbor, ako imas mjesto u kojem ima par hiljada ljudi, tu je broj potencijalnih partnera koji odgovaraju po godinama i spolu jako mali, valja u tako malo naci da ti sta odgovara i da ti njoj/njemu odgovaras, da nisu zauzeti i slicno.
Jos jedan od razloga sto mladi iz manjih mjesta idu u vece gradove.
- n+1
#195 Re: Život samaca u srednjim godinama
A u većim gradovima se onda susretnu sa maminim princezama. 
- Truba
#196 Re: Život samaca u srednjim godinama
zašto kažem njemačka
tamo se nude na cesti bukvalno
tako kažu ovi teolozi što su mi pričali
na semaforu se baba nudi za seks u njezinoj kući
DŽABA
tamo se nude na cesti bukvalno
tako kažu ovi teolozi što su mi pričali
na semaforu se baba nudi za seks u njezinoj kući
DŽABA
- Truba
#197 Re: Život samaca u srednjim godinama
da živio sam 3 godine na selu i sve to znam... još babe gledaju u 9. koljeno jeste li rod ima li bolesti itd...Ateista wrote: ↑03/11/2023 14:45 U manjim mjestima i selima je pored svega navedenog jos problem i mali izbor, ako imas mjesto u kojem ima par hiljada ljudi, tu je broj potencijalnih partnera koji odgovaraju po godinama i spolu jako mali, valja u tako malo naci da ti sta odgovara i da ti njoj/njemu odgovaras, da nisu zauzeti i slicno.
gleda se je li tvoj pradjed ikada posjetio štalu tvoje prababe možda tu ima nešto
naravno sve je to nebitno ako imaš para onda ti se svi nedostatci muškarca amortiziraju osim ako ne izgledaš ko majmun tad ni novac ne pomaže
- Ozimician
#198 Re: Život samaca u srednjim godinama
Meni je i ovdje u Njemackoj fenomen da solidan procenat nasih djevojaka ima vezu/brak sa Njemcima (ukljucujuci i moju sestru), pa i sa drugim strancima (ukljucujuci i druge ex-yu drzave), dok je procenat nasih momaka koji imaju vezu/brak s djevojkama drugih nacionalnosti prilicno zanemariv.
Ovo je neko moje zapazanje, nemam nikakav izvor/statistiku da to dokazem (ako neko bude trazio).
Ovo je neko moje zapazanje, nemam nikakav izvor/statistiku da to dokazem (ako neko bude trazio).
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Truba
#200 Re: Život samaca u srednjim godinama
joj ja imam rođake prave nijemceOzimician wrote: ↑03/11/2023 14:51 Meni je i ovdje u Njemackoj fenomen da solidan procenat nasih djevojaka ima vezu/brak sa Njemcima (ukljucujuci i moju sestru), pa i sa drugim strancima (ukljucujuci i druge ex-yu drzave), dok je procenat nasih momaka koji imaju vezu/brak s djevojkama drugih nacionalnosti prilicno zanemariv.
Ovo je neko moje zapazanje, nemam nikakav izvor/statistiku da to dokazem (ako neko bude trazio).![]()
posljedica imigracije iz zlatnih vremena komunističke planske privrede kad su rodjaci umirali bukvalno od gladi
uvijek je bio bliži nijemac pa i protestant nego pravoslavac susjed koji je po svemu više kompatibilan osim u PARAMA
to je ono imaš popis naroda koje smatraš boljim od sebe... amer nijemac japanac...