Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#38776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vjjeurje se klixu bezuslovno 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#38777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
Od 190 zemalja, 187 glasalo ZA. Samo Izrael i SAD protiv
Castro umro prije 20 godina
Castro umro prije 20 godina
- skupljac_zeljeza
-
sumirprimus
#38779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da , i ne primjetis da klix bombarduje bukvalno vijestima u vezi palestinesime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:47 Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
Castro umro prije 20 godina![]()
Najnoviji avaz iz 90ih, ili faktor iz 2000 ih, ili istraga u zadnjih par godina.
Palestina ispred vijesti i iz bih. Svsli dan, svaki sat
Last edited by sumirprimus on 02/11/2023 23:51, edited 1 time in total.
- armin071
#38780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ništa to dok mosad na x-u ne potvrdi…sime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:47 Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#38781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja, i?sumirprimus wrote: ↑02/11/2023 23:50Da , i ne primjetis da klix bombarduje bukvalno vijestima u vezi palestinesime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:47 Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
![]()
Najnoviji avaz iz 90ih, ili faktor iz 2000 ih, ili istraga u zadnjih par godina.
O cemu bi trebali pisati?
Ili mislis da ne smiju pisati?
Ne bi trebali pisati?
Last edited by sime_cipol on 02/11/2023 23:53, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#38782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tebo je kralju sipa briga, mosadu nisi zanimljivarmin071 wrote: ↑02/11/2023 23:51Ništa to dok mosad na x-u ne potvrdi…sime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:47 Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
-
sumirprimus
#38783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Omo standardna sdfa prica o ugrozenosti, palestinci dosli ko naruceni, vidis eto i po sebi, svi ste ko pod konac dovedeni, nema raspravesime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:52Ja, i?sumirprimus wrote: ↑02/11/2023 23:50Da , i ne primjetis da klix bombarduje bukvalno vijestima u vezi palestinesime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:47 Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
![]()
Ne bi trebali pisati?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#38784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Wagner dovlači osoblje u Liban.
-
rimano
#38785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kaze izraelski lideri su eksplicitno izrekli namjeru da pocine genocid u gazi. Ovo se odnosi na drugi video. Prvi video gledati na na vlastitu odgovornost.
Last edited by rimano on 03/11/2023 00:17, edited 3 times in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#38786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Puno pretpostavljas u ovoj raspravi da bi uopste vrijedilo komentarisati ista od napisanog.zposao wrote: ↑03/11/2023 01:02Glupost?Chmoljo wrote: ↑02/11/2023 22:13ja sam prvi rekao da je glupost. misliš li da sam se radovao ili radujem što su izraelski civili pobijeni?zposao wrote: ↑02/11/2023 22:05 Pa vjerovao ili ne bilo je izmasakriranih civila i na izraelskoj strani a bilo je ljudi koji su se i tome radovali.
Preovladavajući komentar na 07.10 je bio "ova GLUPOST nije trebala Hamasu".
Vecina komentatora nije lila suze nad židovskim civilima nego je to nazivala glupošću kao da je kakva nespotrenost u pitanju.
jer ako nisi siguran, kako znaš i za ostale komentatore? bio u njihovim glavama? ili si onako generalno zapišao po ekipici pa ko se prepozna?
ja imam odgoj i životni put da me raduje smrt svakog agresora. u mektebima nas tako uče. još ako imaju zašivene magarce ili svinje na haljinama, onda organizujemo i derneke.A što se tiče ravnopravnosti. Napisao sam vec 100 puta i opet cu - imam takav odgoj i mentalni sklop da se ne radujem ničijoj smrti. Ni civila ni vojnika.
Za moj pojam treba biti dobro BOLESTAN da gledaš klipove nečije smrti i uživaš u tome. A ima ih na ovim ratnim temama, nakotilo se sadista i psihopata koji se naslađuju patnji i krvoprolićima.
Čak imaju svoj žargon kojim opisuju to kao da je u pitanju videoigra.
Nije uopćw bitno za koju stranu navijaju. Potpuno je irelevantno. Bitno je da uživaju kada po njima protivnička strana pati.
Ali izgleda da nije problematično kada se onaniše na patnju onih ljudi koje je mainstream raja oznacila kao prihvatljive za iživljavanje.
jer u većini bošnja čuči mali antisemit?
i men se čini da glumiš.Dzaba ja ovde glumim nekog mirotvorca i pozivam na razum, objektivnost, distanciranje, ne uplitanje emocija i religije... Dzaba kad likovi uživaju. Ovo ko droga nekima dođe.
Tebi je "glupost" masakar 1000+ civila?
Kao da kažeš da su "Markale/Kapija/...itd glupost koja nije trebala četnicima"? Jel to tebi zvuči normalno?
Glupost je ovo što ti pišeš, a svjesni naum da pobiješ sve jedinke neke skupine na koje naiđeš NIJE GLUPOST nego je udžbenicki primjer GENOCIDA. Naravno da ljubitelji hamasovog lika i djela to neće priznati ali je u hamasovom DNK istrijebljenje Židova. Sviđalo se to tebi ili ne. Nijekao ti to ili ne. To je tako. I da su imali mogućnost tada izmasakrirali bi ih još više. Uostalom to je priznao na TV jedan od šefova hamasa. I najavio da ce 7 oktobra ponavljati koliko puta je potrebno dok ne izbrišu Izrael.
Ja nemam šta ulaziti ni u čije glave, dovoljno je vidjeti šta se ovdje piše po forumu. A raspoloženje na forumu 7.10 je bilo kao da je hamas uradio neki nestašluk a ne poklao preko hiljadu civila. Čak se po forumu razvijale teorije zavjere da Izrael nema civila ili da je sve iscenirano.
https://palwatch.org/page/34677
Evo ti članak koji prevodi uputu palestinskih vlasti na Zapadnoj Obali na šta usredotočiti poruke u dzamijama. Ovo nije u Gazi, nego ZO.
Pa se poziva na
I onda kaže neko "ovo nije vjerski rat".“The Hour [of Resurrection] will not come until the Muslims fight the Jews and kill them until the Jews hide behind rocks and trees, and the rock or a tree will say: ‘Muslim, O servant of Allah, there is a Jew behind me; come and kill him’; except for the Gharqad tree, for it is the tree of the Jews.”
[PA Ministry of Religious Affairs, Facebook page, Oct. 18, 2023]
"Nema veze sa vjerom"
"Ovo je stvar jesi li čovjek ili nisi"
A ljudi otvoreno (po ko zna koji put uzasnjih nekoliko decenija) pozivaju na istrebljenje židovskog naroda.
https://www.voanews.com/a/middle-east_h ... 71870.html
https://forward.com/opinion/564190/hamas-charter-truth/
To svoje čitanje misli koje često voliš drugima prišivati ostavi za kafe sa komšinicama. Ako te veseli patnja i bol drugih ljudskih bića ispripovjedi to svome hećimu.
Zato nastavi da glumis.
- jeza u ledja
#38787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zposao wrote: ↑03/11/2023 01:02 Glupost je ovo što ti pišeš, a svjesni naum da pobiješ sve jedinke neke skupine na koje naiđeš NIJE GLUPOST nego je udžbenicki primjer GENOCIDA. Naravno da ljubitelji hamasovog lika i djela to neće priznati ali je u hamasovom DNK istrijebljenje Židova. Sviđalo se to tebi ili ne. Nijekao ti to ili ne. To je tako. I da su imali mogućnost tada izmasakrirali bi ih još više. Uostalom to je priznao na TV jedan od šefova hamasa. I najavio da ce 7 oktobra ponavljati koliko puta je potrebno dok ne izbrišu Izrael.
Mada, ja se slazem da se ovdje olako razbacuje tim terminom, ali ovdje si sam uradio upravo isto.
O genocidu kao i ratnim zlocinima ce nadam se jednom raspravljati nadlezni sudovi (....hoce al u kurcu, isto ko za Ameriku ili za Rusiju), medjutim nema nikakve dileme da ovo sto cini sad i sto je kontinuirano cinio Izrael ako nista "etnicko ciscenje".
Isto tako ne sumnjam u genocidne zelje Hamasa. Ali Izrael je jedini taj koji svoje namjere ocigledno uspjesno sprovodi u djelo.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#38788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
@sumirprimus
@jeza u ledja
@armin071
@sime_cipol
14 dana odmora zbog spama
@jeza u ledja
@armin071
@sime_cipol
14 dana odmora zbog spama
- Chloe
- Photo mod
#38790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.instagram.com/reel/CysUc8DK ... BiNWFlZA==
... ne lažite me ljudi sitni, bezdušni, k'o nož svaka me riječ u srce pogodi..... ja vidim djecu mrtvu, ko klade po Gazi složenu....... Izrael jeste terorizam, genocidaš, zlooo.... #FreePalestina
Evo vam iz Hr jedan osvrt sdO al hard core
https://fb.watch/o3PGfMvkRA/?mibextid=Nif5oz
... ne lažite me ljudi sitni, bezdušni, k'o nož svaka me riječ u srce pogodi..... ja vidim djecu mrtvu, ko klade po Gazi složenu....... Izrael jeste terorizam, genocidaš, zlooo.... #FreePalestina
Evo vam iz Hr jedan osvrt sdO al hard core
https://fb.watch/o3PGfMvkRA/?mibextid=Nif5oz
-
Shredder
#38791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zvanični stav Hamasa je namjera brisanja Izraela, što je legitimno, jer je Izrael okupaciona sila. Istrebljenje Jevreja nigdje ne spominju, kako ti kažeš. A to šta "želi" Hamas je glupost, svakako nemaju nikakvu snagu za to, to je isto kao da kažeš pripadnici 28 divizije ARBiH u Srebrenici su željeli da nema Srba, eto i oni su isti.jeza u ledja wrote: ↑03/11/2023 04:39zposao wrote: ↑03/11/2023 01:02 Glupost je ovo što ti pišeš, a svjesni naum da pobiješ sve jedinke neke skupine na koje naiđeš NIJE GLUPOST nego je udžbenicki primjer GENOCIDA. Naravno da ljubitelji hamasovog lika i djela to neće priznati ali je u hamasovom DNK istrijebljenje Židova. Sviđalo se to tebi ili ne. Nijekao ti to ili ne. To je tako. I da su imali mogućnost tada izmasakrirali bi ih još više. Uostalom to je priznao na TV jedan od šefova hamasa. I najavio da ce 7 oktobra ponavljati koliko puta je potrebno dok ne izbrišu Izrael.
![]()
Mada, ja se slazem da se ovdje olako razbacuje tim terminom, ali ovdje si sam uradio upravo isto.![]()
O genocidu kao i ratnim zlocinima ce nadam se jednom raspravljati nadlezni sudovi (....hoce al u kurcu, isto ko za Ameriku ili za Rusiju), medjutim nema nikakve dileme da ovo sto cini sad i sto je kontinuirano cinio Izrael ako nista "etnicko ciscenje".
Isto tako ne sumnjam u genocidne zelje Hamasa. Ali Izrael je jedini taj koji svoje namjere ocigledno uspjesno sprovodi u djelo.
- Romanista 101%
#38792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pogadja ga sto prenose istinu sta zlocinacki teroriste rade po Gazi. On bi vise volio da je BiH kao teror-drzava Izrael gdje samo laz i propaganda prolazi. Pusti, mokri snovi.sime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:52Ja, i?sumirprimus wrote: ↑02/11/2023 23:50Da , i ne primjetis da klix bombarduje bukvalno vijestima u vezi palestinesime_cipol wrote: ↑02/11/2023 23:47 Kakav klix, ljudi prenijeli vijest.
![]()
Ne bi trebali pisati?
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#38793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pod br. 1, ako cemo pravno gledano Namjera nije isto sto i djelo. Genocid nije ako ti zelis istrijebiti jedan narod. To tebe jesu karakteristike fašizma ali NIJE GENOCID.Shredder wrote: ↑03/11/2023 07:52Zvanični stav Hamasa je namjera brisanja Izraela, što je legitimno, jer je Izrael okupaciona sila. Istrebljenje Jevreja nigdje ne spominju, kako ti kažeš. A to šta "želi" Hamas je glupost, svakako nemaju nikakvu snagu za to, to je isto kao da kažeš pripadnici 28 divizije ARBiH u Srebrenici su željeli da nema Srba, eto i oni su isti.jeza u ledja wrote: ↑03/11/2023 04:39zposao wrote: ↑03/11/2023 01:02 Glupost je ovo što ti pišeš, a svjesni naum da pobiješ sve jedinke neke skupine na koje naiđeš NIJE GLUPOST nego je udžbenicki primjer GENOCIDA. Naravno da ljubitelji hamasovog lika i djela to neće priznati ali je u hamasovom DNK istrijebljenje Židova. Sviđalo se to tebi ili ne. Nijekao ti to ili ne. To je tako. I da su imali mogućnost tada izmasakrirali bi ih još više. Uostalom to je priznao na TV jedan od šefova hamasa. I najavio da ce 7 oktobra ponavljati koliko puta je potrebno dok ne izbrišu Izrael.
![]()
Mada, ja se slazem da se ovdje olako razbacuje tim terminom, ali ovdje si sam uradio upravo isto.![]()
Proguglajte malo definiciju genocida. Da bi nesto bilo GENOCID to se mora uraditi. Neke od osnovnih znacajki GENOCIDA su masovno ubijanje određene skupine bez obzira na spol ili dob s ciljlem istrebljenja, dalje zatvaranje ili depotracija sa određene teritorije. Upravo ovo sve gledamo u Gazi.
Nema strijeljanja ali njihove bombe su jednake strijeljanju civila.
Tjerarenje na iseljavanje u juzni dio. Zagrađeni u getu nazvanom Gaza.
Ovo su fakti i ovo ne moze promijeniti ni tvoje ni bilo kojeg drugog cioniste mantranje ovdje.
Ovo sto vi radite je isto sto i srbi rade kod nas kada govore da smo svi isti u ovom ratu. Nismo ovdje i nisu ni u Gazi.
Svi raspravljaju o tome koliko je pretjerana reakcija Izraela na ono sto se desilo 7. oktobra. A niko ne raspravlja da li je mozda Hamas pretjerao s reakcijom na ono sto se desava 70 godina Palestincima.
Ispada kao znate eto Izrael je jedna fina lijepa drzava koja je mirno sjedila gledala svoja posla i onda su dosli divlji i pobili pitome. Jest al u khurcu.
Isti ti doseljenici koji su pobijeni u 7. oktobra decenijama ugnjetavaju, ubijaju, psihicki i fizicki TERORIZIRAJU palestince. Da li je reakcija Hamasa pretjerana. Da trebali su se ipak fokusirati samo na vojnike i vojnu infrastrukturu. Ali nisu.
NE POSTOJI OPRAVDANJE ZA IZRAEL. Jer problem Izraela i Palestine nije poceo 7. oktobra. I to vi cionisti nikako nece da shvatite niti ikako hocete to da priznate.
Palestinci se ubijaju, raseljavaju, getoiziraju, pljackaju, ponizavaju decenijama unazad na dnevnoj osnovi.
Da reakcija Hamasa na cionisticki terorizam je bila pretjerana.
Samo sto su teroristi tj cionisti sada drzava koja vlada svjetskim finansijskim sektorom, najvecim svjetskim tv korporacijama, putem svoje moci upravljaju politicarima itd. i oni kreiraju narativ koji glupi ameri puše a bogami evo vidim i balkanci (necu reci bosanci ni bosnjaci jer ocigledno je da se ovdje svako registruje i predstavlja kao bosanac).
- black
#38794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
KOLUMNA GOJKA BERIĆA: "Svakom dobronamjernom čovjeku jasno je da bi ubijanje civila u Gazi moralo hitno, najhitnije prestati"
”Svijet je pun gada”, kaže glavni lik iz jedne Andrićeve priče, a zapravo je riječ o piščevom doživljaju svijeta u kojem je živio i kojem su se, uz ostalo, desila dva velika svjetska rata. Ta misao je zapisana prije nekoliko decenija, a mogla je biti zapisana i prije dvije hiljade godina. Kako god, svijet je danas pun i prepun gada, a takvim ga čine ljudi. Nije samo riječ o stalnim ratovima i njihovim žrtvama – ubijenim, ranjenim i protjeranim, već o čovjekovoj uništavajućoj prirodi, o premoći zla nad dobrim. Sukob na Bliskom istoku, gdje jedan narod bez države, palestinski, već 75 godina živi u “stanju smrti”, trpeći zulum susjedne države Izrael, postao je paradigma zla logistički potpomognutog najmodernijim smrtonosnim oružjem. Još od 7. oktobra gledamo prijenos smrti uživo, najprije zločine hamasovaca i njihov lov na ljude, uključujući i djecu, a potom izraelsku odmazdu i patnje palestinskih civila i nestanak njihovih sa zemljom sravnjenih gradova u Pojasu Gaze. Pravo je čudo da tu iko ostaje živ. Stojeći među ruševinama stambenih zgrada, iz kojih su preživjeli pokušavali spasiti svoju rodbinu i prijatelje, u kataklizmičkom metežu, jedan Palestinac, očajan i prkosan, kaže pred TV kamerom: “Mi smo sada jedna smrt”, aludirajući na kolektivno kažnjavanje njegovog naroda. Mržnja između dva naroda narasla je do neba i neće prestati ni za sto godina, ali o tome sada ne vrijedi razmišljati.
Ono što je svakom dobronamjernom čovjeku jasno jeste da bi ubijanje civila u Gazi moralo hitno, najhitnije prestati. Međutim, to ne žele oni koji odlučuju o životu i smrti u maloj, prenaseljenoj enklavi, a najmanje premijer Netanyahu, živi dokaz da je svaki ekstremni desničar potencijalni nacista. Netanyahu je proteklih dana u nekoliko navrata rekao da će voditi rat do potpunog uništenja Hamasa, ali prizori pakla u Gazi svjedoče da je njegova namjera uništenje svih Palestinaca, iz čega nisu izostavljene ni žene i djeca. Uključujući se u debatu koja je pokrenuta ovim događajima, neizbježni Slavoj Žižek, Slovenac koji važi za najatraktivnijeg evropskog filozofa, piše: “Naravno da sam zaprepašten bombardovanjem Gaze, ali pravi događaj dešava se na Zapadnoj obali – postepeno etničko čišćenje palestinskog stanovništva”. Većina Izraelaca, religioznih fanatika, živi u uvjerenju da je Bog zemlju nastanjenu Palestincima dao Jevrejima. Oni su prošle godine ponovo doveli Netanyahua na vlast, a sada traže njegovu ostavku. Ne razapinju ga zato što čini užasan zločin, već što je dozvolio da Hamas iznenađujućim napadom izvede surovu osvetničku operaciju. Ona je u prvi mah ujedinila skoro čitav zapadni svijet, koji je stao na stranu Izraela, ali je podrška uskoro počela da jenjava. Skupovi osude izraelske odmazde sve su impresivniji. Istina, ljudi koji se na njima okupljaju nemaju rakete, avione i tenkove, njihova podrška Palestincima neće ohladiti usijane glave ratobornih političara i promijeniti trenutnu situaciju, ali je njihov moralni angažman znakovit.
”Rat za mir je jedini rat koji vrijedi voditi”, pisao je nobelovac Camus, učesnik francuskog Pokreta otpora. Međutim, Netanyahua ne zanima ni primirje, a kamoli mir. I ne samo njega. Otuda u cijeloj toj priči toliko licemjerja. Predsjednik Biden se jako angažovao u dostavljanju humanitarne pomoći u Gazu, ali nije pristalica prekida vatre. Ne podsjeća li to na reagovanje Evrope na opsadu Sarajeva? Čim se javno oglasio zagovarajući prekid bombardovanja Gaze, Paul Bristow, savjetnik u britanskoj vladi i konzervativni poslanik u Parlamentu, bio je smijenjen. Licemjerja ima i u našoj avliji. Neke ulice u zapadnom dijelu Mostara su sve do prije nekoliko mjeseci nosile imena ustaških glavešina, odgovornih što su u Jasenovcu i drugim logorima u NDH na najsvirepiji način ubijani Jevreji, zajedno sa Srbima, Romima, Bošnjacima i hrvatskim antifašistima. Mostarske ulice dobile su njihova imena uz saglasnost, a vjerovatno i na inicijativu Čovićevog HDZ-a, a sada ti isti ljudi otvoreno staju na stranu Izraela. Ipak, to je tek “sitnica” prema krokodilskim suzama Vladimira Putina. On je ovog ponedjeljka, vjerovali ili ne, rekao: “Užasan razvoj događaja koji se sada odvija u Pojasu Gaze, kada hiljade nedužnih ljudi bivaju ubijeni, koji nemaju gdje pobjeći, gdje se sakriti od bombardovanja, ne može se ničim opravdati. Kad pogledate krvavu djecu, mrtve, kako pate žene, starci, kako umiru medicinari, čovjek ne može a da ne stisne šake, i teško mu je da zaustavi suze”. Kakav dirljiv izljev empatije okrutnog diktatora koji je pokrenuo invaziju na Ukrajinu, gdje već dvadeset mjeseci bjesni rat, prepun prizora smrti, razaranja i izbjegličkih kolona!
Ne postoji rat u kojem nije bio prisutan Bog. Zazivaju ga i ratnici koji u miru ne drže mnogo do njega. I svi vjeruju da je Bog na njihovoj, a ne na neprijateljskoj strani. U ratu na Bliskom istoku Bog je odavno prisutan i previše, jer vjerski fanatizam funkcioniše ne samo među Jevrejima već i među palestinskim muslimanima. A rat koji se vodi u ime Boga i oko Boga je najstrašniji. Izrael i njegovi saveznici podstiču islamofobiju tvrdeći kako brane kršćanske vrijednosti zapadne civilizacije, pa se predsjednik Erdogan, obraćajući se prisutnima na velikom mitingu solidarnosti sa Palestincima, održanom u Istanbulu, povišenim tonom zapitao: “Da li to neko želi rat krsta i polumjeseca, želi li da nas vrati u srednji vijek?” Iako je takav rat teško zamisliv, Erdoganovo hipotetično pitanje je ipak više od uzgrednog opažanja državnika koji je praktično dokrajčio Ataturkovu sekularnu Tursku. Do naših vjerskih poglavara kao da ništa od toga ne dopire. Zar sukob “na život i smrt” na Bliskom istoku, kojem, ako se ne zaustavi, neće biti kraja, nije bio razlog da se sastanu, zasjednu na divan, razmotre novonastalu situaciju i obrate se javnosti? Njihova šutnja na svoj način svjedoči o stanju duha u ovoj zemlji, o omrazi koja je zavladala narodima triju vjera i četvrte, jevrejske, a kojoj od devedesetih godina do danas doprinose i vjerske zajednice. Zašto se zatvaraju oči pred činjenicom da je odnos dominantne većine Bošnjaka, Srba i Hrvata prema događajima na Bliskom istoku motivisan razlozima koji su prvenstveno emotivne prirode? Mostar je najbolji primjer za to.
Nije u Bosni i Hercegovini sve potaman i nije “sve pod kontrolom” kako nas ovih dana uvjeravaju ljudi zaduženi za našu sigurnost. Kako sve može biti “pod kontrolom” u zemlji u kojoj, primjerice, poludjeli Dodik, misleći da je za to došao pravi trenutak, ide okolo i telali o ujedinjenju Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u jednu državu? I ostaje nekažnjen.
-
Tromblon
#38795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakva loša trolčina. Pravdaj i dalje ubijanje nevinih. Pravdaj to čime hoćeš, ali nikad nećeš biti u pravu. Naslađuj se ravnanjem Gaze i postavljaj glupa videa. Hrani se tuđom nesrećom. Jadan si i odvratan.sumirprimus wrote: ↑02/11/2023 21:57Operacija je u gazi, hamas je u gazi, cemu pricca sad o zo?GAU8 wrote: ↑02/11/2023 21:55Pa recimo da se okrenes na zapadnu obalu. Ako se pitaš šta bi bilo u Gazi da nema Hamasa, imaš odgovor na primjeru zapadne obale.sumirprimus wrote: ↑02/11/2023 21:45
Zbunjen? Wtf? Sta je tacno zbunjenp
Pun mi kufer care lazne moralnosti,licemjrereja i lazi
Isto što se dešava sa Ukrajinskim teritorijama koje su denacificirali Rusi. Tlačenje slabijega...
Hamas ovo nije zakuhao. Hamas je reakcija. Koja, usput, nije ni moćna ni zajebana koliko se fama stvara. Grupa vjerskih fanatika, koja osim terorizma nema drugog načina borbe. Nisu ni jevreji imali kad su Irgun i drugi sijali strah i teror. Tako da je sve tu isto.
Samo se treba stalno napominjati Izrael je okupator i protiv okupatora treba boriti. Napraviti pritisak Izrael vratiti gdje bio 67, ako ne i 48. Palestincima dati jedinstven komad zemlje. Obavezati ih sporazumima na trajni mir i saradnju. Bez 2 države mira nikad neće biti.
- Charuga
- Globalni moderator
#38796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Neko je ovde na forumu napadao neke forumaše jer su spominjali Hitlera. Kada cionistkinja spominje istog onda nema komentara. Ošupnut sam ...skupljac_zeljeza wrote: ↑02/11/2023 20:21 Cionistkinja govori propalestinskim židovskim prosvjednicima da ih treba "strpati u plinske komore" i da je "Hitler pogriješio".
-
emmir1
#38797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
USA usvojila rezoluciju u kojoj kaze da ne smije ni pod kod koju cijenu dozvolit da Iran ima nuklearno oruzje.
Zasto
Pa da bi Izrael mogao nesmetano nastavit ubijat djecu Palestine.
Onog momenta kada Iran napravi nukelarno oruzje, a napravit ce ga, posebno sada posije ovoga.
To će biti zastita one majke u Palestini sto sinoc posljedni put ljubi i grli svoje djete prije nego ga ukopaju.
Da se nikada ne ponovi
Zasto
Pa da bi Izrael mogao nesmetano nastavit ubijat djecu Palestine.
Onog momenta kada Iran napravi nukelarno oruzje, a napravit ce ga, posebno sada posije ovoga.
To će biti zastita one majke u Palestini sto sinoc posljedni put ljubi i grli svoje djete prije nego ga ukopaju.
Da se nikada ne ponovi
-
statixx
#38798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Why Palestinians Fear Permanent Displacement From Gaza
https://time.com/6330904/palestinians-g ... expulsion/
https://time.com/6330904/palestinians-g ... expulsion/
- apsidejzi
#38799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I na oci arapske javnosti. Ako ih Egipat, Saudija, Jordan, Oman, Katar i ostale bratske zemlje nece, koji ce ih klinac zeliti Evropa.armin071 wrote: ↑02/11/2023 16:54 https://www.instagram.com/reel/CzF1vW2y ... BiNWFlZA==
Samo u sridu. Etničko čišćenje na oči evropske i svjetske javnosti… Neće moći reći da nisu znali…
- apsidejzi
#38800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A cemu izbjegavanje osude Hamasa? Hamasovci i izraelski vojnici su isti jad palestinskog naroda. Il ti mozda vidis hamasovce kao oslobodioce? A kada ja pricam o palestinskom narodu, mislim na obicne ljude koji bi da nadju partnera, izgrade kucu i dom, rode djecu, idu na posao, placaju porez, kupe sebi neki luksuz i odu na odmor negdje. Ima i takvih u Palestini. Koji bi da ne ratuju i ne gledaju kako im neko rusi kucu. Ima dosta palestinaca koji su radili u izraelu i koji su ostali u izraelu kad je ovo puklo jer se nisu mogli vratiti kuci. To su za mene obicni ljudi koji su kolateralna steta i hamasa i izraela.
Last edited by apsidejzi on 03/11/2023 09:57, edited 1 time in total.