Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Dimu1927

#38376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Malo edukacije za ostrascene fasiste

dr_Evil

#38377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Charuga wrote: 02/11/2023 11:08
Drži se ti teme, imaš gdje pisati o afganistanu i afganistancima. Ovo je neka druga tema.

Izvor je relevantan 100%, a i priča teroriste Hamasa. To šta je bilo prije izjave, i na kakav način je sve to "priznao" je nešto drugo. Vjerujem da ga niko nije nagovarao šta će i kako će reči. Čovjek iz srca sve priznao i nakon toga je otišao sa "istražiteljima" da popiju po jednu kafu, i zapale cigaru. Ako puše ...

Nastavi ih ubijati argumentima i relevantnim izvorima ... :thumbup:
Pretpostavljam da je insuinacija na video gdje Mladic daje cigaru tokom sastanka, jel ono bilo Avdi Palicu, prije nego ga pojede mrak.
ragib

#38378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ragib »

ovi koji svaki dan otimaju i ubijaju djecu do 5 godina i ne mogu opstat.
Nego eto ne moraju ni djeca gaze sve te monstrume trpiti, zasto se ne otvore granice i zasto svaka zemlja ne primi odredjen broj ljudi.
Dimu1927

#38379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Charuga
Globalni moderator

#38380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

dr_Evil wrote: 02/11/2023 11:10
Drži se ti teme, imaš gdje pisati o afganistanu i afganistancima. Ovo je neka druga tema.

Izvor je relevantan 100%, a i priča teroriste Hamasa. To šta je bilo prije izjave, i na kakav način je sve to "priznao" je nešto drugo. Vjerujem da ga niko nije nagovarao šta će i kako će reči. Čovjek iz srca sve priznao i nakon toga je otišao sa "istražiteljima" da popiju po jednu kafu, i zapale cigaru. Ako puše ...

Pretpostavljam da je insuinacija na video gdje Mladic daje cigaru tokom sastanka, jel ono bilo Avdi Palicu, prije nego ga pojede mrak.
Nije, nego mi ide da poslije ugodnog i korisnog sastanka popiju kafu i zapale po cigaru.
Dimu1927

#38381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Avetinho

#38382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

sumirprimus wrote: 02/11/2023 10:47 samo ne kontam sta im smetaju ove objave kidnapovanih ? :-)
Vjerovatno zato što se radi o pokušaju subliminalne propagande i racionalizacije brutalnog napada Izraelske vojske na Gazu. Ko u Njujork Sitiju može pomoći da se nađu oteti civili? Niko. Čemu onda služe posteri? Hajde da je neko od njih Amerikanac iz Njujorka, to bih doneke mogao razumjeti, ali je ovako u pitanju čista ratna propaganda, da se pažnja skrene s brutalnog pokolja.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#38383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anex »

dr_Evil wrote: 02/11/2023 09:13
BOSNU ZAHVATA OLUJA SA BLISKOG ISTOKA: Na jednoj strani ustaše, četnici i cionisti, a na drugoj muslimani i antifašisti – bivši partizani
I na dnu, najbolji dio:

Image

Eh, tako je to. SDA SANU ekipa stoji uz Hamas, sve uz svrhu da sto prije nestane Bosnjaka, kao sto ce uz Hamas nestati Palestinaca. Aferim.
7 dana zbog kuhanja na temi
Tyke

#38384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Bobi wrote: 02/11/2023 09:53
laik1981 wrote: 02/11/2023 09:44
elcaliente wrote: 02/11/2023 09:41 Gledam brojke ove poginule djece ovdje na forumu bas zastrasujuce. Cudno stvarno koliko to djece tamo zivi, imam osjecaj da kod nas u pojedinim kantonima nema 1000 djece.
Palestinci imaju ogroman natalitet. To je cinjenica od koje Izrael ponajvise strahuje.
Onolike vojnikinje u IDF-u a slabo ko sexa izgleda :D.
Zato rade na sirenju teritorije, da imaju gdje stacionirati potomke. Oni ocito misle unaprijed. :mrgreen:
swanfilter

#38385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 02/11/2023 10:41 uhvacen 07.10 u kibucu, sta mislis sta je radio? mislim ako cete biti apologete hamasu, da ja dzaba ne pisem dalje?
Kaze apologeta IDF i rasitiscke drzave.

Idi, mislim da niko kap vode nece za tobom politi.

Ne znam cemu znak pitanja? Osim ako imas potrojenu licnost. Sto me ne bi iznenadilo ...
apsidejzi

#38386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

semsasuljakovic wrote: 02/11/2023 10:48
elcaliente wrote: 02/11/2023 10:06
dr_Evil wrote: 02/11/2023 10:00

Ne znam sta da ti kazem, kad si u okruzenju sela bogu iza noga gdje je bitno imati bilo kakav krov nad glavom i samo hranu na stolu, devera se sa malo para i neka celjadi.

Dodjes u grad cini ti se imas vise, ali te okolina gura u materijalno. I to dvoje kosta. Tako da ne znam sta da ti kazem.. Uglavnom ja cu jos 2 nek bude cetvero, ovo dvoje sam vec na komunizam okrenuo :D
Vi gledate ekonomsku stranu.
Ovdje se radi da zive u zatvoru i mogu poginuti i oni o djeca kada pozele.
Ja licno ne bi bas djecu pravio u takvim uslovima, bilo bi me svaki dan strah za tu djecu hoce li ziva doci kuci a nemas im ni neki zivot ponuditi.
To ne može razumjeti neko ko u svemu vidi samo materijalno.
Za palestinske majke se kaže da su jedine koje 2 puta nose dijete: jednom kad su mali, a drugi put u tabutu.
Nadalje, njima je, pored sve te tuge koja je neopisiva i koju ne zna niko osim roditelja koji izgubi dijete, to ujedno i sretan dan jer, kao i svi muslimani, vjeruju da su njihova djeca šehidi. A šehidi će se, kako Allah kaže, na sudnjem danu moći zauzimati za mnoštvo rodbine, uključujući roditelje.
I sad zamisli da ti, ne da vjeruješ, jer to je slaba riječ za njih - jednostavno znaš - da će se tvoje ubijeno dijete zalagati za tebe na sudnjem danu, i da si time korak bliže džennetu.

To je razlika između zapada i ovih časnih ljudi - zapad vjeruje samo u materijalno, a ovi ljudi žive za ahiret.
I zato ih prokleti cionisti nikada neće niti mogu pobijediti. Cionisti vjeruju isključivo u novac, dok palestinci vjeruju u Allaha i ahiret. Njima nije nikakav problem poginuti.
Izvini ali meni ovo bolesno zvuci. Bog, koji je po definiciji svemoguc i sveznajuci, ucini da ti izgubis dijete kako bi se ono zalagalo za tebe na sudnjem danu. Mislim, wtf???? U kojem bolesnom univerzumu takav bog ima ikakvu vlast? Koja je ovo logicka vratolomija da utjesis uplakanu majku. Ja se zaista nadam da je ovo samo placebo ideja kako bi se ta zena smirila i prihvatila cinjenicu da joj je dijete ubijeno. Ako neko iskreno vjeruje u ovo, on mora pod hitno posjetiti psihologa.
Bosanski_kralj

#38387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Nemojte ovdje počinjati rasprave o relgiji i daviti pričama "kako neko može vjerovati u ovo".

Da li je ispravno to što neko vjeruje ili ne vjeruje, nije tema ove emisije.

P.S. Je li se ono sumir deklariše kao antifašista? Koji vrhunac ironije u pm
Moenx

#38388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

dr_Evil wrote: 02/11/2023 11:07
semsasuljakovic wrote: 02/11/2023 11:05
Hajvan wrote: 02/11/2023 11:04 Zar tora ne kaže da ih je Bog dvaput izbacio iz Izraela jer su tvrdoglavo zli?

Izgleda će ih Bog izbaciti po treći put.
U Kur'anu stoji da će 2 puta nered učiniti na zemlji, i da će nakon tog 2. puta biti uništeni.
Većina tumača spominje da bi taj 2. put mogao biti ovaj.
Ono sta stoji u Kuranu, Tori, ili Bibliji ce se ostvariti samo ako, i samo ako, neke vjerske budale pokusaju da imitiraju te tekstove. Kao sto se sada desava gdje evangelisti vjeruju da moraju vratiti Jevreje u Izrael da bi sisao Isus sa neba.

Dakle silom i genocidom pokusavamo uvjeriti nekoga da su vjerske price istina.
Probudih se i dodjoh izjutra prvo na.ovaj skup recenica i sasvim se slozih s njima
To je.momenat koji se mora poduprijeti
Mitologija je odgovorna za sve
swanfilter

#38389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Bosanski_kralj wrote: 02/11/2023 11:31 Nemojte ovdje počinjati rasprave o relgiji i daviti pričama "kako neko može vjerovati u ovo".

Da li je ispravno to što neko vjeruje ili ne vjeruje, nije tema ove emisije.

P.S. Je li se ono sumir deklariše kao antifašista? Koji vrhunac ironije u pm
Covjek ima dijagnozu, u tom sam siguran.

I za Izrael kazu da je jedina demokratska drzava na svijetu.
splinter

#38390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Rezultat sukoba na Zapadnoj obali.

Spoiler
Show
Jedanom cionisti trajno uskraćena mogućnost ubijanja palestinske djece.
House

#38391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

splinter wrote: 02/11/2023 11:38 Rezultat sukoba na Zapadnoj obali.

Spoiler
Show
Jedanom cionisti trajno uskraćena mogućnost ubijanja palestinske djece.
:thumbup:

više njih.
A number of soldiers were killed near Shavei Shomron as a result of a shooting attack.
Last edited by House on 02/11/2023 11:40, edited 1 time in total.
Dope_Man

#38392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dope_Man »

elcaliente wrote: 02/11/2023 09:49 Gledam brojke ove poginule djece ovdje na forumu bas zastrasujuce. Cudno stvarno koliko to djece tamo zivi, imam osjecaj da kod nas u pojedinim kantonima nema 1000 djece.
Nije cudno. Sto je drustvo manje razvijeno vise se :izet: sa ciljem pravljenja djece. Smijesno ili morbidno, al istina je i konzistentna po cijelom svijetu. Africke drzave imaju ogroman natalitet, Evropske, Japan, USA i slicne razvijene danas nemaju dovoljno ni za odrzavanje nivoa populacije i imaju sve stariju populaciju. BiH nije visoko razvijena zemlja, ali jeste dovoljno razvijena u odnosu na te da ima relativno nizak natalitet, koji u kombinaciji sa iseljavanjem prvenstveno mladih koji ce praviti djecu dovodi do toga da je sve manje djece.

Istovremeno, distribucija populacije Palestine izgleda ovako - dakle najvecim dijelom djeca ili maloljetnici, vrlo malo starih, i nazalost to znaci da je i znatno veca sansa da ce djeca stradati. Za usporedbu, u BiH je znatno vise ljudi u kategorijama 30-60 godina nego maloljetnika.

Image
SmokingMan

#38393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Bosanski_kralj wrote: 02/11/2023 08:44
SmokingMan wrote: 02/11/2023 08:33 Sa onim što sam prikupio, haman da ovaj post može zatvoriti krug svih nedoumica i otkloniti sumnju o trenutnom stanju.
:?
Post koji je bio iznad mog, na kojeg sam se zapravo i referirao, dijelom ide u prilog fragmentima zaključka.
Još me čudi zašto IDF ne uvede pješadiju u tunele, za koje znaju gdje su, ako već idu u konači obračun sa Hamasom.
Ipak, sve u praksi je kontradiktorno tvrdnji njihovog vojnog vrha.
Tango556

#38394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tango556 »

Dope_Man wrote: 02/11/2023 11:40
elcaliente wrote: 02/11/2023 09:49 Gledam brojke ove poginule djece ovdje na forumu bas zastrasujuce. Cudno stvarno koliko to djece tamo zivi, imam osjecaj da kod nas u pojedinim kantonima nema 1000 djece.
Nije cudno. Sto je drustvo manje razvijeno vise se :izet: sa ciljem pravljenja djece. Smijesno ili morbidno, al istina je i konzistentna po cijelom svijetu. Africke drzave imaju ogroman natalitet, Evropske, Japan, USA i slicne razvijene danas nemaju dovoljno ni za odrzavanje nivoa populacije i imaju sve stariju populaciju. BiH nije visoko razvijena zemlja, ali jeste dovoljno razvijena u odnosu na te da ima relativno nizak natalitet, koji u kombinaciji sa iseljavanjem prvenstveno mladih koji ce praviti djecu dovodi do toga da je sve manje djece.

Istovremeno, distribucija populacije Palestine izgleda ovako - dakle najvecim dijelom djeca ili maloljetnici, vrlo malo starih, i nazalost to znaci da je i znatno veca sansa da ce djeca stradati. Za usporedbu, u BiH je znatno vise ljudi u kategorijama 30-60 godina nego maloljetnika.

Image
Palestinci da bi odrzali naciju zivom od sistematskog unistenja moraju da se "regenerisu" mislim da je i to jedan od faktora velikog broja djece.
sumirprimus

#38395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote: 02/11/2023 10:36
Charuga wrote: 02/11/2023 10:28

E ovo je relevantan izvor, a ne Hinkle i slični.
IDF i priznanje Hamasovog teroriste. Naravno, dobrovoljno i iskreno.

Kako vas čovjek ubija argumentima. Bravo Sumire ... :thumbup:
naravno da je relevantniji izvor sa lica mjesta i jaci argument, od hinkle dokazanog ruskog propagandiste, i oportuniste lika koji za uplatu na njegov akaunt spreman pricat o cemu hoces. na vama je hocete li prihvatiti info ili necete. To sto se vama ne svidja to je vas problme, nije moj, Malo je licmjerno mene prozivati ba za svaku stvar, ono u sustini jbo i palestinu i izrael, ne vidim da ste juce JEDAN POST napisali niko od vas povodom najave pakistana da vrati 1,7 miliona afganistanaca koji su pobjegli od talibana u pakistan, nazad u afgtanistan.
Kad vec pricamo o :thumbup: i licemjerrju.

nema jaceg drzanja teme, od zvanicnog profila jedne od strana(IDF je jedna od strana u sukobu), a kao izvora infoa. a sad sto se tice drugih arguemnata samo pogledaj vase odogovr meni i sarenolikost u opisima. sega sala posalica, fubdalskim zargonom, doveli ste pojacanja i sa drugog pdf.a al nece vas gol :D
covjek mozda nije iz srca priznao ali zaboravljate da postoje dokazi iza njih koje su sami prvili u vidu go pro kamera. i drugih svjedocenja. sloze se kockice.
sumirprimus

#38396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Israel is discussing the possibility of allowing Hamas leaders to leave the Gaza Strip in exchange for the release of all hostages, Yedioth Ahronoth writes.
koliko je tacno vidjecemo, kaze da je izrael spreman pustiti hamasove starjesine u zamjenu za svoje civile.
swanfilter

#38397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

A, kada nesto objave Rusi il Sirijci na svojim sluzbenim kanalima, to ne valja.

Losa ti ona brlja. A nije ni slanine dobro previse. Zacepi sudove. Mozak nema kisika ..
sumirprimus

#38399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ko jos vjeruje krvolocnim diktaturama.
nego izasao je i klip gdje unesrecena palestinka optuzuje hamas, prvi put da se cuje da neko od palestinaca krivi hamas za nserecu koja ih je snasla. :-)

"
Last edited by sumirprimus on 02/11/2023 13:04, edited 1 time in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#38400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

ja ne znam sto se vi forsirate ovdje tako kad su njiihovi takvi kakvi jesu

Locked