Ja bi na tvom mjestu sacekao novi tower na M Dvoru.
Samo se nekoj kasnije zaliti kako ti onaj ekran na SCC-u previse bljesti u prozore
Vazda zena preko noci rasputi ono sto su generacije stvaralesime_cipol wrote: ↑31/10/2023 21:10Navukla ga neka zenska navodno._BataZiv_0809 wrote: ↑31/10/2023 21:04Otkud kod nas sta kazusime_cipol wrote: ↑31/10/2023 20:53 Citam Svedske forume, valjda su nedavno on i brat bili uhapšeni u Turskoj i da su dobili nesto malo zatvora za ozbiljan prekrsaj dole. Moguce da su propjevali, neke povalili i sada dosla osveta.
Pa 'arane trava domaća... štaš bolje.last mohicans wrote: ↑31/10/2023 18:52 Znači top zgrade i naselja za stanovati, Tower i Bulevar. Skoro našli plaćene ubice u Toweru, jučer ovoga sa 20kg droge, gdje je u stanu uzgajao marihuanu. Sredine dobrog življenja, trebaju svi oni koji izdaju ili prodaju stanove na ovim lokacijama staviti ove događaje kao plus![]()
Neće da prijavljuju ko im je u stanovima. Inspekcija samo 1 dan da prečešlja naselje mogli bi zaraditi 3x svoju platu. Ali neće ni inspkecija ni polilcija. Proći se ne može ulicom od parkiranih luksuznih auta. E valjda će samo makar 7 dana pokrenuti guzicu.moimoi wrote: ↑31/10/2023 20:26Opet siva ekonomija. Kurko bi imali da nemaju veza i vezica na carinama.. gdje se dogovaraju iznosi faktura koja prolaze.drugtito2011 wrote: ↑31/10/2023 20:15Info. Imaju po 5-10 stanova kupljenih bez kredita. Samo kes, a ne rade s drogom. Auta su isto tako dobar i dugotrajan posao.moimoi wrote: ↑31/10/2023 20:04
Niko ko ima 100k + nece skrsiti svu lovu u stan. kupice stan koji kosta 200k sa 70k udjela, ostalo kredit. Dakle, stan od 300-400k imas barem milion na racunu.
Osim ako nisi diler narkotika ili oruzja,pa ti lova nista ne znaci tj gledas da operes sto vise ma koliki gubitak imao. Ljudi koji su zaradilil, svojim radom- nema sanse.
Neki si ti zaebant ili veze o životu nemaš.tramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:52Pa ozbiljan ljudi ne shvaćaju da ovo nije period od prije 15ak godina kad smo bili jad i bijeda i da nam se generalno standard podigao, kako ovdje ljudi pricaju i kukaju sve se nema gladni kao zombiji hodaju ulicama, klasicna klix forum kuknjava. Tako i za auta ljudi ne shvaćaju da ima ljudi koji imaju para i koji su ga zaradili a ono napise 90% je kupljeno od droge i kriminalanepass1 wrote: ↑31/10/2023 20:13Je li se zajebajes ili si ozbiljan?!tramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:12 Sve zavisni likovi koji bi da se vrate u doba komunizma gdje svi vozaju iste trulje, tacno vidis koga pucaju kompleksi jer se u svom životu nije ostvario ni na kakav način, cuj ono bi da proispituje porijeklo necijeg novca![]()
![]()
Bosnjo i njegovo mahalanje prica koja nema kraja![]()
Ne voza se q8 od platetramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:12 Sve zavisni likovi koji bi da se vrate u doba komunizma gdje svi vozaju iste trulje, tacno vidis koga pucaju kompleksi jer se u svom životu nije ostvario ni na kakav način, cuj ono bi da proispituje porijeklo necijeg novca![]()
![]()
Nema legalnog posla? Solution arhitekte i to koji nisu freelanceri po kompanijama zaradjuju u BiH do 10k BAM mjesecno. Oni koji freelancuju do 10k EUR. Sve prijavljeno u Sarajevu (dosta i u Lukavici zbog jednostavnosti otvaranja pravnog subjekta), svi doprinosi uredno placeni. Nije ih mnogo, ali tvrditi da nema legalnog posla ovdje koji ti moze donijeti toliku zaradu je nista drugo do neupucenost. Pogledaj vozni park u Symphony-u na Trebevicu, sigurno nije od dilanja droge. U konacnici se slazem da je vecina tih "lovatora od 25 godina" od ilegalnog posla, samo sam reagovao na iskljucivost.costacurta wrote: ↑31/10/2023 21:32Neki si ti zaebant ili veze o životu nemaš.tramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:52Pa ozbiljan ljudi ne shvaćaju da ovo nije period od prije 15ak godina kad smo bili jad i bijeda i da nam se generalno standard podigao, kako ovdje ljudi pricaju i kukaju sve se nema gladni kao zombiji hodaju ulicama, klasicna klix forum kuknjava. Tako i za auta ljudi ne shvaćaju da ima ljudi koji imaju para i koji su ga zaradili a ono napise 90% je kupljeno od droge i kriminala
Bio sam u privatnim vodama, plaćao porez, plaćao radnike, obaveze i na kraju ostane para pa može ti biti da živiš do prvog u mjesecu.
Kakva auta od 100k?! Kakvih 5-10 stanova o čemu pričaš bolan?!
Nema tog LEGALNOG posla ovdje koji ti može donijeti toliku zaradu, a da redovno I UREDNO sve obaveze prema društvu i državi izmiruješ.
Osim ako si negdje na budžetu sa platom oko 5k pa možeš uzeti kredit od 400-500k na 20 godina i opet nećeš kupiti 5-10 stanova niti auto od 100k.
Na TK dosta ljudi je bilo po Iraku i Afg i samo par njih znam koji su kupili 2 ili više stanova, sveukupno ih je bilo oko 8k sa kantona. Da je svaki kupio po stan (a nije) to je 8k stanova. Zadnjih 15 god samo u Tz je izgrađeno 15000 stanova minimalno, sve prodato, i to u zadnje dvije god po basnoslovnim cijenama sve ijedana izgrađena zgrada, sve prodato. Ko kupuje stan na onoj stijeni iznad Sarajeva? Šta je ono nako?! Kojim parama se gradi? Kpliko je ondje kvadrat, ako uopšte ima više šta za prodaju.
Jesam li ljubomoran ili sam legalista? De mi ti kaži.
Poznajem nekoliko vlasnika uspješnih BH firmi (uglavnom građevina, IT, trgovina).mk ultra wrote: ↑31/10/2023 21:43Ne voza se q8 od platetramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:12 Sve zavisni likovi koji bi da se vrate u doba komunizma gdje svi vozaju iste trulje, tacno vidis koga pucaju kompleksi jer se u svom životu nije ostvario ni na kakav način, cuj ono bi da proispituje porijeklo necijeg novca![]()
![]()
Pa makar plata bila 4000eur u bosni.
Takvih je 10%Naslovnica wrote: ↑31/10/2023 21:50Poznajem nekoliko vlasnika uspješnih BH firmi (uglavnom građevina, IT, trgovina).mk ultra wrote: ↑31/10/2023 21:43Ne voza se q8 od platetramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:12 Sve zavisni likovi koji bi da se vrate u doba komunizma gdje svi vozaju iste trulje, tacno vidis koga pucaju kompleksi jer se u svom životu nije ostvario ni na kakav način, cuj ono bi da proispituje porijeklo necijeg novca![]()
![]()
Vozaju šta im je Q ćejf, imaju ljudi para.
Naravno, ni oni ne voze te automobile od bukvalno plate.
![]()
Slažem se.mk ultra wrote: ↑31/10/2023 22:00Takvih je 10%Naslovnica wrote: ↑31/10/2023 21:50Poznajem nekoliko vlasnika uspješnih BH firmi (uglavnom građevina, IT, trgovina).
![]()
Freelancer-i youtuberi influenseri su stub BH ekonomije. Znaš li nekog da je kupio 5-10 stanova o kojima ovaj piše?drag_gost wrote: ↑31/10/2023 21:46Nema legalnog posla? Solution arhitekte i to koji nisu freelanceri po kompanijama zaradjuju u BiH do 10k BAM mjesecno. Oni koji freelancuju do 10k EUR. Sve prijavljeno u Sarajevu (dosta i u Lukavici zbog jednostavnosti otvaranja pravnog subjekta), svi doprinosi uredno placeni. Nije ih mnogo, ali tvrditi da nema legalnog posla ovdje koji ti moze donijeti toliku zaradu je nista drugo do neupucenost. Pogledaj vozni park u Symphony-u na Trebevicu, sigurno nije od dilanja droge. U konacnici se slazem da je vecina tih "lovatora od 25 godina" od ilegalnog posla, samo sam reagovao na iskljucivost.costacurta wrote: ↑31/10/2023 21:32Neki si ti zaebant ili veze o životu nemaš.tramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:52
Pa ozbiljan ljudi ne shvaćaju da ovo nije period od prije 15ak godina kad smo bili jad i bijeda i da nam se generalno standard podigao, kako ovdje ljudi pricaju i kukaju sve se nema gladni kao zombiji hodaju ulicama, klasicna klix forum kuknjava. Tako i za auta ljudi ne shvaćaju da ima ljudi koji imaju para i koji su ga zaradili a ono napise 90% je kupljeno od droge i kriminala
Bio sam u privatnim vodama, plaćao porez, plaćao radnike, obaveze i na kraju ostane para pa može ti biti da živiš do prvog u mjesecu.
Nema tog LEGALNOG posla ovdje koji ti može donijeti toliku zaradu, a da redovno I UREDNO sve obaveze prema društvu i državi izmiruješ.
Osim ako si negdje na budžetu sa platom oko 5k pa možeš uzeti kredit od 400-500k na 20 godina i opet nećeš kupiti 5-10 stanova niti auto od 100k.
Na TK dosta ljudi je bilo po Iraku i Afg i samo par njih znam koji su kupili 2 ili više stanova, sveukupno ih je bilo oko 8k sa kantona. Da je svaki kupio po stan (a nije) to je 8k stanova. Zadnjih 15 god samo u Tz je izgrađeno 15000 stanova minimalno, sve prodato, i to u zadnje dvije god po basnoslovnim cijenama sve ijedana izgrađena zgrada, sve prodato. Ko kupuje stan na onoj stijeni iznad Sarajeva? Šta je ono nako?! Kojim parama se gradi? Kpliko je ondje kvadrat, ako uopšte ima više šta za prodaju.
Ko je spomenuo youtube influensere?costacurta wrote: ↑31/10/2023 22:06Freelancer-i youtuberi influenseri su stub BH ekonomije. Znaš li nekog da je kupio 5-10 stanova o kojima ovaj piše?drag_gost wrote: ↑31/10/2023 21:46Nema legalnog posla? Solution arhitekte i to koji nisu freelanceri po kompanijama zaradjuju u BiH do 10k BAM mjesecno. Oni koji freelancuju do 10k EUR. Sve prijavljeno u Sarajevu (dosta i u Lukavici zbog jednostavnosti otvaranja pravnog subjekta), svi doprinosi uredno placeni. Nije ih mnogo, ali tvrditi da nema legalnog posla ovdje koji ti moze donijeti toliku zaradu je nista drugo do neupucenost. Pogledaj vozni park u Symphony-u na Trebevicu, sigurno nije od dilanja droge. U konacnici se slazem da je vecina tih "lovatora od 25 godina" od ilegalnog posla, samo sam reagovao na iskljucivost.costacurta wrote: ↑31/10/2023 21:32
Neki si ti zaebant ili veze o životu nemaš.
Eno ga u Virgin+ radi, programer, ima duplo veće platu od mene i opet je kredit digao, 200k kupio plac i napravio kuću samo prizemlje, pokrio i neće moći useliti do proljeća. Trebaju mu još 2-3plate. Bez fasade i tih egzibicija, a neki dan prodafoše stan na Tenisu u Tz milionKM (ako je vjerovati). Druže, ko će dati milion u Tuzli još na dijelu grada koji još uvijek tone?
Od kada su Haris (Harris) i Denis (Dennis) cista bosnjacka imena?last mohicans wrote: ↑31/10/2023 19:48 Ma mater naša, garant. Gdje će sved dati imena Haris i Denis. Treba Brajkoviće pitati kako su mu kupili stanove..Pola tih stanova je za masne sume keša u torbi prodato. Kriminalci kiseljački, kakvi krediti i uplate preko banke, to je za sirotiLju.
rh dajdza prije 15 godina imao ratu 30k KM za firmuNaslovnica wrote: ↑31/10/2023 21:50Poznajem nekoliko vlasnika uspješnih BH firmi (uglavnom građevina, IT, trgovina).mk ultra wrote: ↑31/10/2023 21:43Ne voza se q8 od platetramvajtrojka wrote: ↑31/10/2023 20:12 Sve zavisni likovi koji bi da se vrate u doba komunizma gdje svi vozaju iste trulje, tacno vidis koga pucaju kompleksi jer se u svom životu nije ostvario ni na kakav način, cuj ono bi da proispituje porijeklo necijeg novca![]()
![]()
![]()
Upravo ove firme i jesu najveci peraci para kroz neplacanje poreza, radnici im neprijavljeni ili na minimalcu ili na 3-4 sata dnevno a ostatak na crno rade.Naslovnica wrote: ↑31/10/2023 22:01Slažem se.mk ultra wrote: ↑31/10/2023 22:00Takvih je 10%Naslovnica wrote: ↑31/10/2023 21:50
Poznajem nekoliko vlasnika uspješnih BH firmi (uglavnom građevina, IT, trgovina).
![]()
Samo sam pretpostavio, smije li se, jbt, a nisam ni rekao da jesu, nego sam mislio da im je i mati s naših podneblja, a ona je Suzana. To mi je isto baš švedsko ime, kao Harris i Dennis. Nebitno uopće, pokušao zaključiti da sem kriminalne veze s BiH imaju i neko porijeklo odavde.forumskivojnik wrote: ↑31/10/2023 22:18Od kada su Haris (Harris) i Denis (Dennis) cista bosnjacka imena?last mohicans wrote: ↑31/10/2023 19:48 Ma mater naša, garant. Gdje će sved dati imena Haris i Denis. Treba Brajkoviće pitati kako su mu kupili stanove..Pola tih stanova je za masne sume keša u torbi prodato. Kriminalci kiseljački, kakvi krediti i uplate preko banke, to je za sirotiLju.
Isto tako Armin, Sabina, Indira, Hana (Hanna), Ema (Emma), Elvira,...
Malo me Tower više vuče jer ima domaćeg zelja.
Ti baš znaš koje vlasnike ja poznajem i koje su konkretno firme u pitanju?forumskivojnik wrote: ↑31/10/2023 22:26Upravo ove firme i jesu najveci peraci para kroz neplacanje poreza, radnici im neprijavljeni ili na minimalcu ili na 3-4 sata dnevno a ostatak na crno rade.
O cemu ti...?