Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Škobo Habu

#37801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 10:44

ne, nego vi pišete iz vizure cjelokupnog odnosa.

opet kažem, ako je sve isto, što je u posljednje tri sedmice ova tema toliko aktivna?

pa niko ne spori da se dešava to što se dešava. niko ne spori i da je Hamas više valjao trenutnoj Izraelskoj vladi nego bilo kome. niko ne spori da se na Zapadnoj obali bez Hamasa dešava segregacija, otimačina i puzajuće etniko čišćenje.

no sada je to i na Zapadnoj obali mnogo otvorenije i konkretnije.

ja ne pišem iz ugla lijepih želja, nego pišem o tome da prestanu da se pune šleperi mrtve djece. rješenje jeste dvije države, ali na ovaj način ga neće dobiti, nego samo pružiti izgovor Izraelu da ta ideja ostane lijepa želja.

realnije je da će Palestinci završiti na Sinaju. nažalost.

još bih i razumio da se ratuje, pa da ljudi ginu za slobodu, i podnose tu žrtvu. to mi je itekako jasno i razumljivo. ali ovdje se gine uzalud. nikakvog otpora i rata. ovo je samo stvaranje nemogućih uslova da ljudi dignu ruke i kažu bježaćemo gdje god.

niko sretniji od mene da nisam u pravu.
Ne slažem se ni ja u tome da će Palestincima biti bolje zbog Hamasovog maskriranja omladine na rave party-u.

Hamas je to uradio iz vlastitih ideoloških razloga, a sa njima imaju najmanje veze mrtvi civili u Gazi.

No, ralno gledajući, koliko su Ameri ispalili krsterći raketa po Avganistanu ili Iraku, gađajući "zabunom" ljude na svadbama ili sličnim događajima, pa koga boli kurac?
jeza u ledja

#37802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Capajebo wrote: 31/10/2023 20:05
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:43 "Da nije Hamasa nasli bi drugi izgovor". Ne bi. To je trazenje opravdanja za njihovo ponasanje. Ako nista, Izraelcima bi bilo mnogo teze naci izgovor za ovo sto rade ovih dana.
Pa sto onda ovo rade po Zapadnoj Obali. Znaci nije da nebi, nego i u proslosti i sadasnjosti jeste tako. Znaci nema vjerovatnoce da nebi, jer se to "nebi" vec pokazalo da bi, i da hoce i da to rade.
TI si kao "objektivan" ali samo po standardima USA i njihove propagande.

Ovo ce nazalost trajati duze vrijeme, ali kad tad ce doci do velikog problema u svijetu zbog ovakve politike Zapada, a ovo sto se desava ce samo to ubrzati.
Je li u Gazi pobijedno 8000 ljudi u roku par sedmica, poravnato i spaljeno? Tako da ne bi, jer nisu.

Ono sto se desavalo ove godine u ZO, i ovo sto se od 7. oktobra desavaa se ne moze porediti. I ako se ne varam, na ZO je od 7. oktobra pobijeno koliko je ubijeno tokom cijele godine do tada. Na ZO je do 7. oktobra ove godine ubijeno 38 djece, od cega 5 ispod 12 godina.
U Gazi je ubijeno u roku par sedmica 3000 djece, od cega bruka ispod 12 godina. Znaci ne djece na nekim protestima ili nesto, vec avio bombama koje cijelu zgradu sruse. Znaci cirka 100 puta vise djece u jednom djelicu vremenskog perioda od jedne godine.

Znaci nije tacno da "bi", jer ne bi.

A ako je tebi razmisljanje hajd sta ima veze jedno ili stotinu, isti kurac, onda mislim... :roll:
Moenx

#37803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

_Alcatraz_ wrote: 31/10/2023 20:02
armin071 wrote: 31/10/2023 19:42 Vidjećete vi blagostanja u Gazi kad se završi proces spržene zemlje od demokratskog IDF-a. Ovo malo što preživi biće milom ili silom protjerano u Egipat a onda ide pojava Hamasa na zap. obali i onda će i taj dio da doživi oslobođenje… Pa onda za koju godinu idu i zemlje okolo… Sve je to zapisano u knjizi rek’o Bibi…
Neće stati na tome, jer cionisticki cilj je da izrael bude zemlja od Eufrata do Nila, što i simboliziraju dvije plave linije na njihovoj zastavi.
Kad se ovo "smiri" i palestinci se "udomaće" na Sinaju ova bagra ce opet izmisliti neki novi hamas kako bi dosli do Nila, a onda (ili prije toga) ce krenuti do Eufrata.
To oni smatraju da treba biti njihovo i ustrajat ce na tome. Ostali mogu uz šišu i kokice da prate i osuđuju kao Erdogan, Evropejci i ostali svjetaki palamudani, a arapi ce investirati u fudbalere, nebodere i starlete.
Cudno je to kad se Palestinci udomace
Palestinac ode na godisnji ostane bez doma
Znam da je tako
Nadam se boljem kao uvijek
jeza u ledja

#37804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jordan1961 wrote: 31/10/2023 19:57
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:46
Jordan1961 wrote: 31/10/2023 19:31
I svo to vrijeme Palestince se tretira kao zivotinje, ne postuju se rezolucije UN, kolonizacija tece neprestano i palestinci su svakim danom na sve manjoj teritoriji. Pa da se nastavi pricati?
A zasto je konacni dogovor neizvodiv?
Pa prica se cijelo vrijeme. Ova tema je aktuelna vec 15 godina. Ne znam da postoji takva tema na ovom pdfu.

Ah zasto je neizvodivo....je li to retoricko pitanje ili sta? :-)
Pa to je ono sto Izrael radi. Puno price a u medjuvremenu etnicki cisti i naseljavaj.
Sta imaju Palestinci od te price?
I naravno da nije retoricko pitanje. Da Amerika zeli rjesenje, nasli bi nacina da privole Izrael da ne vuce cijelu kuglu u propast.
Ha, pa ti si poceo o tome da Palestinci imaju nesto od toga sto se o njima prica.
armin071

#37805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

https://www.instagram.com/reel/CzEuEvnv ... BiNWFlZA==

Gađaju izbjeglički kamp i još to potvrde… Može im se, jebe im se… Živio cionizam jebo NATO… I onda neko kaže e da nije hamasa :run:
Jordan1961

#37806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 20:26
Jordan1961 wrote: 31/10/2023 19:57
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:46

Pa prica se cijelo vrijeme. Ova tema je aktuelna vec 15 godina. Ne znam da postoji takva tema na ovom pdfu.

Ah zasto je neizvodivo....je li to retoricko pitanje ili sta? :-)
Pa to je ono sto Izrael radi. Puno price a u medjuvremenu etnicki cisti i naseljavaj.
Sta imaju Palestinci od te price?
I naravno da nije retoricko pitanje. Da Amerika zeli rjesenje, nasli bi nacina da privole Izrael da ne vuce cijelu kuglu u propast.
Ha, pa ti si poceo o tome da Palestinci imaju nesto od toga sto se o njima prica.
Pa eto rekao je Biden da nema povrata na status quo nego da se mora naci dogovor o dvije drzave.
Ipak bolja situacija nego ranije. Doduse, izgubice Biden izbore pa opet nikom nista.
Ali i Palestinci nece nestati bez otpora.
swanfilter

#37807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

zigubigule wrote: 31/10/2023 20:14
swanfilter wrote: 31/10/2023 19:34 Jedno pitanje.

Ovi dronovi iz Jemena. Kojom trasom lete do Izraela? Kontam, morem? Inace bi prvi Saudijci to obarali. Mada, oni su dokazali svoju sposobnost po pitanju istih ...
Morem. Bila negdje ruta. Americki razarac ih polupao desetine.
Kolega prije rece, preko Saudije i pali u Jordanu.

Mozda jedno i drugo ...
emmir1

#37808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Jedan od najtragičnijih trenutaka u istoriji.

Slusam danas doktora iz Gaze, Norvežanin dugo radi u Gazi.

Preko 3500 vec ubijene djece.

2060 se smatraju nestalima.

Znači za 20 tak dana su ubili preko 5000 djece.

Mozda danas vec i 6000 sa ovim krvavim napadima.
belfy

#37809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by belfy »

jeza u ledja wrote: 30/10/2023 00:02
belfy wrote: 29/10/2023 23:26
jeza u ledja wrote: 29/10/2023 22:29

Kako mislis “nijednom se nisam pitao”? Gdje se to trebam pitati? Naravno da oni imaju prava ma povrat imovine. Da li dedo sjedi u izbjeglickom kampu ili je imigrant u Brazilu njegovo se pravo na povrat ne mijenja. Hajd sad ti meni objasni na koji nacin je njihovo ponasanje zadnjih 75 godina doprinjelo tome? Sta ima dedo od povrata kad i ako je izgubio sina , unuka, hipter familije?

Ti se zalazes za pro forme radi nekom otporu koji ni cemu ne sluzi osim dalje patnje.

Inace svijet je pun izbjeglica bez igdje icega kamo li prava na povrat. Samo Palestinci su posebni izgleda?
meni su tvoja razmisljanja totalno nejasna... kako mozes izjaviti ovo dvoje boldano? sta ti znaci ovo sto si napisao kada jedno ne ide sa drugim nikako... cuj ima pravo, ali sta ce mu? sta to znaci? sta taj dedo onda treba da uradi? vrati ili ne vrati?
Meni nije jasno sta tebi nije jasno u te dvije recenice? Kako su one kontradiktorne? Tri puta ponovo citam i ne kontam sta ti je kontradiktorno?

Dedo treba da vrati. Nasiljem a) ocigledno to ne postize i b) povratak neke kuce nije vrijedan toliko zivota njegove djece i zivotarenja po kampovima i zatvorima na otvorenom - koji su u takvom stanju i tvojim izborom.
vidis, to upravo to mi nije jasno... ti kazes da on treba to da vrati, ali onda navedes razloge zasto ne bi trebao. pa onda nije nista jasno. kao ni ova tvoja recenica koju sam podvukao...

sta dedo treba da vrati? kome da vrati i zasto? da izvrsi povrat, ali mu se ne isplati pa ne bi trebao? sta? pises besmisleno, ali totalno... i onda se cudis sto ja ne razumijem. evo, objasni ovo ispred barem, pa cemo korak po korak...
Last edited by belfy on 31/10/2023 20:56, edited 1 time in total.
laik1981

#37810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

Genocid u zivom prijenosu.
Capajebo

#37811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Capajebo »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 20:24
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:43 "Da nije Hamasa nasli bi drugi izgovor". Ne bi. To je trazenje opravdanja za njihovo ponasanje. Ako nista, Izraelcima bi bilo mnogo teze naci izgovor za ovo sto rade ovih dana.
Pa sto onda ovo rade po Zapadnoj Obali. Znaci nije da nebi, nego i u proslosti i sadasnjosti jeste tako. Znaci nema vjerovatnoce da nebi, jer se to "nebi" vec pokazalo da bi, i da hoce i da to rade.

Ovo ce nazalost trajati duze vrijeme, ali kad tad ce doci do velikog problema u svijetu zbog ovakve politike Zapada, a ovo sto se desava ce samo to ubrzati.
Je li u Gazi pobijedno 8000 ljudi u roku par sedmica, poravnato i spaljeno? Tako da ne bi, jer nisu.

Ono sto se desavalo ove godine u ZO, i ovo sto se od 7. oktobra desavaa se ne moze porediti. I ako se ne varam, na ZO je od 7. oktobra pobijeno koliko je ubijeno tokom cijele godine do tada. Na ZO je do 7. oktobra ove godine ubijeno 38 djece, od cega 5 ispod 12 godina.
U Gazi je ubijeno u roku par sedmica 3000 djece, od cega bruka ispod 12 godina. Znaci ne djece na nekim protestima ili nesto, vec avio bombama koje cijelu zgradu sruse. Znaci cirka 100 puta vise djece u jednom djelicu vremenskog perioda od jedne godine.

A ako je tebi razmisljanje hajd sta ima veze jedno ili stotinu, isti kurac, onda mislim... :roll:
Je li tebi jasno da ti ovakvim pisanjem pravdas sta radi Izrael? Vjerujem da ti to nije namjera, ali kad neko sa strane cita ti branis ovo sto radi Izreal jer eto HAMAS.
I npr u ovom sad postu je ono "vidis da im mogu ubiti 3 000 djece za par sedmica, a oni su bili dobri pa ubijali 300 za godinu dana".
Jeste tacno da "bi" jer to "bi" se desava 50+ godina, ovaj problem nije poceo 7.10.2023 godine, nego je samo tog dana doslo (opet) u zizu svjetske javnosti jer su zrtve bili nemuslimani.
jeza u ledja

#37812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

belfy wrote: 31/10/2023 20:51
jeza u ledja wrote: 30/10/2023 00:02
belfy wrote: 29/10/2023 23:26

meni su tvoja razmisljanja totalno nejasna... kako mozes izjaviti ovo dvoje boldano? sta ti znaci ovo sto si napisao kada jedno ne ide sa drugim nikako... cuj ima pravo, ali sta ce mu? sta to znaci? sta taj dedo onda treba da uradi? vrati ili ne vrati?
Meni nije jasno sta tebi nije jasno u te dvije recenice? Kako su one kontradiktorne? Tri puta ponovo citam i ne kontam sta ti je kontradiktorno?

Dedo treba da vrati. Nasiljem a) ocigledno to ne postize i b) povratak neke kuce nije vrijedan toliko zivota njegove djece i zivotarenja po kampovima i zatvorima na otvorenom - koji su u takvom stanju i tvojim izborom.
vidis, to upravo to mi nije jasno... ti kazes da on treba to da vrati, ali onda navedes razloge zasto ne bi trebao. pa onda nije nista jasno. kao ni ova tvoja recenica koju sam podvukao...

sta dedo treba da vrati? kome da vrati i zasto? da izvrsi povrat, ali mu se ne isplati pa ne bi trebao? sta? pises besmisleno, ali totalno... i onda se cudis sto ja ne razumijem. evo, objasni ovo ispred barem, pa cemo korak po korak...
Koje razloge sam naveo zasto ne bi trebao povratiti? Gdje ti to vidis? Zasto izmisljas nesto sto nisam napisao?
Dedi treba da povrati izgubljeno, ne da on nekom vraca. Wtf?

Napisacu jos jednom - nasiljem se povratak ne dobija niti isplati. Povratak imovine bi se jedino mogao postici mirovnim putem.

Apsolutno nista nije kontradiktorno niti besmisleno.
Ako ponovo napises da ne razumijes onda ne moramo dalje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37813 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 31/10/2023 20:15
Ne slažem se ni ja u tome da će Palestincima biti bolje zbog Hamasovog maskriranja omladine na rave party-u.

Hamas je to uradio iz vlastitih ideoloških razloga, a sa njima imaju najmanje veze mrtvi civili u Gazi.

No, ralno gledajući, koliko su Ameri ispalili krsterći raketa po Avganistanu ili Iraku, gađajući "zabunom" ljude na svadbama ili sličnim događajima, pa koga boli kurac?
pa realno, bolio je kurac. Afganistan, svijet je stajao uz ameriku. zapadni svijet. Irak, bogami nije. jasno, nije ih pokolebalo, ali nije da nije nikoga bolio kurac.

na kraju krajeva i u Sarajevu su bili solidni protesti protiv invazije na Irak.
TAFKAP

#37814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by TAFKAP »

Ovo je gotova priča: Gaza je prošlost, ono malo preživjelih će biti ili izbačeno u Egipat ili asimilarano u Izrael.
“There is currently a unique and rare opportunity to evacuate the entire Gaza Strip.
...
There is no doubt that in order for this plan to be enacted, many conditions need to exist in parallel. At the moment, these conditions exist, and it is unclear when such an opportunity will arise again, if at all.”
https://theintercept.com/2023/10/25/isr ... portunity/
https://mondoweiss.net/2023/10/israeli- ... g-of-gaza/
ANamelessGhoul

#37815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ANamelessGhoul »

a vidi im "brace" egipcana (namjerno malim) sto tenkove stavise da ovi ne bi pomislii da dodju mrtve im jebem
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

TAFKAP wrote: 31/10/2023 21:12 Ovo je gotova priča: Gaza je prošlost, ono malo preživjelih će biti ili izbačeno u Egipat ili asimilarano u Izrael.
“There is currently a unique and rare opportunity to evacuate the entire Gaza Strip.
...
There is no doubt that in order for this plan to be enacted, many conditions need to exist in parallel. At the moment, these conditions exist, and it is unclear when such an opportunity will arise again, if at all.”
https://theintercept.com/2023/10/25/isr ... portunity/
https://mondoweiss.net/2023/10/israeli- ... g-of-gaza/
https://www.lbcgroup.tv/news/middleeast ... dy-to-s/en
jeza u ledja

#37817 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Capajebo wrote: 31/10/2023 20:59
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 20:24

Je li tebi jasno da ti ovakvim pisanjem pravdas sta radi Izrael? Vjerujem da ti to nije namjera, ali kad neko sa strane cita ti branis ovo sto radi Izreal jer eto HAMAS.
I npr u ovom sad postu je ono "vidis da im mogu ubiti 3 000 djece za par sedmica, a oni su bili dobri pa ubijali 300 za godinu dana".
Jeste tacno da "bi" jer to "bi" se desava 50+ godina, ovaj problem nije poceo 7.10.2023 godine, nego je samo tog dana doslo (opet) u zizu svjetske javnosti jer su zrtve bili nemuslimani.
Kojim pisanjem ja opravdavam ovo sto radi Izrael? Elaboriraj?

Neko sa strane ko ovo cita bi vidio da se ovdje opravdavaju postupci Hamasa. To je doslovce napisano u barem 100 postova u zadnjih 3 sedmice.

“Ne desava” se 50 godina, vec se “problem” za ljude koji zive pod bombama u Gazi desava sada. Prica o 50 godina je opet relativiziranje ovoga sto se desava sada, trenutno, danas, ovim ljudima, a sto je posljedica napada Hamasa na Izrael. Bombardovanje se ne bi desilo da nije bilo toga. Tacka. I prica o Zapadnoj Obali takodje je trazenje izgovora za ono sto je uradio Hamas jer su desavanja u dvije enklave, odnosi snaga, kontrola terena i ponasanje Izraela na ta dva mjesta potpuno izolirani jedni od drugih. Zasto se uzima ZO kao referentna tacka prije 7. oktobra a ne Gaza?

A naravno da historija ne pocinje od 7. oktobra i naravno da je sve posljedica onog sto se desavalo ranije. No sto dalje ides nazad to vise relativiziras. Tako neki jevrej treba valjda vratiti se pa poceti o biblijskim vremenima sta li? Tako sve do ameba.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#37818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

https://x.com/muhammadshehad2/status/17 ... 03025?s=20

Srećom red line ne postoji

Graphic warning za ovo gore
Lopez1981

#37819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lopez1981 »

sumirprimus wrote: 31/10/2023 16:31
Znas drugima govoriti od kakvih twiterasa prenose, a ti nam prenosi ovaj cirkus od o profila zaduzen za Izraelsku propagandu :lol:
Tacno mene sramota kad sam mu prelistao par objava , nije ofirno nimalo :lol:
swanfilter

#37820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Sramota me kao covjeka biti svjedok ovim događajima. Ovo je porazno.

I nadam se da ce zasluzena kazna jednog dana stici. Karmicka il bozija. Prvo Izrael, a onda i ovaj kvazi muslimanski Ummet.

Palo se na ispitu, kojem god. Cijeli svijet ...
caros

#37821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

@Lopez1981

Od 7. oktobra nije okačio nijedan link koji nije direktna izraelska propaganda, pametnom dosta.
alijagoro

#37822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Velkoski wrote: 31/10/2023 21:22 https://x.com/muhammadshehad2/status/17 ... 03025?s=20

Ovo negdje oko Gaze ili Zapadna Obala?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#37823 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

alijagoro wrote: 31/10/2023 21:31
Velkoski wrote: 31/10/2023 21:22 https://x.com/muhammadshehad2/status/17 ... 03025?s=20

Ovo negdje oko Gaze ili Zapadna Obala?
navodno oni koje su uhvatili sedmog, al' ko će znati

--

Bosanski_kralj

#37824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Da se mi razumijemo ovo bi se sve lako rješilo da su Palestinci iole bolje naoružani.

Ovako Izrael bez straha diže avione, bdu staha na jednom mjestu drži stotine tenkova i hiljade vojnika i bez straha ubija djecu, žene, starce.. ruši sve što stigne.
armin071

#37825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Kada žrtva postane katil…. Ali sve je ovo rezultat 07.10. Da ne bi hamasa ništa ovo ne bi bilo….
Locked