Ja sam isao na te demonstracije, tako da se obracas pogresnoj osobi.armin071 wrote: ↑31/10/2023 17:35Pa jeb. majk. ko da vas je sve isti k.rac pravio…. Jebo ga hamas pa od kada je hamas na sceni?? Šta je bilo u zadnjih 60 godina?? Šta je sa zapadnom obalom??? Jebo ga više i cnn i fox i bbc pa bolan je li išta ostalo u tim vašim glavama od onog bosanskog merhameta ili su vam baš sve uzeli?? Je li moguće da čitav svijet gledate samo kroz tu američku prizmu?? Pratiš li dešavanja u svijetu i americi i ove silne demonstracije… Jesu svi hamas?? Svi hoće da nestane Izrael??jeza u ledja wrote: ↑31/10/2023 17:27Ne, to upravo ti svojom usporedbom nas i Hamasa to radis. Upravo smo mi primjer kako se na genocid ne odgovara pozivom na genocid. Mi nismo radili isto, niti nam je to bio cilj. Cilj Hamasa je Izraela kao jevrejske drzave. Hvala bogu pa mi nismo bili ko Hamas.
Hamas je na sceni 40 godina. Nije samo Hamas problem, vec je problem 75 godina pogresne politike koja nije htjela prihvatiti Izrael i nije htjela prihvatiti zasebnu drzavu Palestinu, niti raditi na sebi. Nisu svi Hamas, kao sto nisu ni svi Izraelci Netanyahu, jel tako?
Kakav CNN, kakav FOX? Ovako razmisljam od prije nego sto uopste postoji taj FOX jer se nisam rodio juce, nit sam se rodio i odrastao u Americi vec u Bosni, sa istim ovim sukobom na televiziji i u vijestima.
Moguce da ste vi tek od juce poceli pratiti ovaj sukob?
Ja upravo kad ovdje citam kao da ljudi zive u nekom drugom univerzumu. HALO?? Hamas je neki dan otisao i pobio hiljadu ljudi, ljude po kucama, koncertima. Kidnapovali, maltretirali? HALO??? Jel dopire to do vase glave? U cemu se to razlikuje od ponasanja Izraela?? Jel mozes registrovati znacaj toga sto Hamas radi?
Isto ko da pricamo o paralelnim svjetovima jbt.
Ako hocete navijati, bujrum, ali nemoj ubjedjivati bogati u nesto sto znam da nije istina i onda praviti od sviju drugih babaroge.