Ukrajina

dr_Evil

#187326 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 31/10/2023 09:55
Recimo da vjerujem da su ti takvi ukrajinci sada na ruskoj strani, jer bi to bio sasvim logičan zaključak.
Ne sporim da možda u Azovu ima poneki koji je danas na Ukrajinskoj strani.
Ali se to kompenzira time što danas krvare bukvalno za moju stvar.
Mozemo mi reci, ali daleko bi to bilo od istine. I ja sam to govorio kad je krenuo rat u Ukrajini, cisto da i meni bude lakse spavat.

Da danas krvare da bi odbranili Vatikansku krunu(zapadni blok), a to je onaj blok koji mi zelimo da budemo, to zaista jesu. I zato ih i ja podrzavam, pored toga sto je to njihova domovina. Ali istovremeno ne mozemo dozvoliti da zauzmemo cvrste tabore gdje nismo u stanju da rezonujemo nijanse sive.

Slava Ukrajini i Palestini, svi moraju imati jednake sanse protiv agresora.
drndalo

#187327 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 10:00
drug_profi wrote: 31/10/2023 09:55
Recimo da vjerujem da su ti takvi ukrajinci sada na ruskoj strani, jer bi to bio sasvim logičan zaključak.
Ne sporim da možda u Azovu ima poneki koji je danas na Ukrajinskoj strani.
Ali se to kompenzira time što danas krvare bukvalno za moju stvar.
Mozemo mi reci, ali daleko bi to bilo od istine. I ja sam to govorio kad je krenuo rat u Ukrajini, cisto da i meni bude lakse spavat.

Da danas krvare da bi odbranili Vatikansku krunu(zapadni blok), a to je onaj blok koji mi zelimo da budemo, to zaista jesu. I zato ih i ja podrzavam, pored toga sto je to njihova domovina. Ali istovremeno ne mozemo dozvoliti da zauzmemo cvrste tabore gdje nismo u stanju da rezonujemo nijanse sive.

Slava Ukrajini i Palestini, svi moraju imati jednake sanse protiv agresora.
Ako cemo pravo, bilo je Ukrajinaca koji su i kosti ostavili na "nasoj" strani... Ne puno, ali je bilo... I ne kontam zasto mislis da ces prozivanjem Ukrajine ista pomoci Palestincima? Iako si nacelno u pravu, na taj nacin se nista postici nece...
dr_Evil

#187328 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Dobro ljudi, sada se ja ovdje osjecam kao trol, kao @sumirprimus na temi o Izraelu i Palestini. Vi ovdje imate formirana crno i bijelo misljenja, gdje su Ukri andjeli koji mrava ne bi zgazili. Necu da vam ometam idilu. Halalite, samo se nadam da cete uvijek biti na strani slabijeg, a ne samo kad je to mainstream politike Vatikanske krune.

Uzivajte.
drndalo

#187329 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Ja sam uvijek na strani slabijeg, i protiv nepravde. Svojim branjenjem neodbranjivih stvari u pokusaju pomoci istim, ne da ne pomazes, nego im odmazes...

Niko ne prica o andjelima, nego sranje po jednim nece pozlatiti druge... Ostadose usrani svi...

I sta ti znaci "Vatikanska kruna" ? Jel to neki novi izum iz Iransko/Ruske kuhinje?
istra_hr

#187330 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Dope_Man wrote: 31/10/2023 09:59 Joj i cijena grijanja ove zime... sta cemo ljudi?
:lol:
Skladišta plina u Europi ove jeseni popunjena 97%
ljeti, po jeftinim cijenama
Užas
Last edited by istra_hr on 31/10/2023 10:20, edited 1 time in total.
dr_Evil

#187331 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 31/10/2023 10:08
I sta ti znaci "Vatikanska kruna" ? Jel to neki novi izum iz Iransko/Ruske kuhinje?
Ne znam sta se kuha u Iransko RUskoj kuhinji za takvo nesto trebas otici u Mehmeda Spahe i popricati sa Zahom, tamo su svjeze informacije.

A Vatikanska kruna je nesto do cega dodjoh ovih dana, nista posebno, samo pojednostavljen naziv za Zapadno Rimsko carstvo, odnosno sto bi rekli danas euroatlantske integracije. Jednostavno mi jos uvijek zivimo podjelu na istocno i zapadno rimsko carstvo, Teodosijevu granicu, gdje je granica uvijek u Bosni.

Kakva je razlika svijeta prije 1000 godina i danas? Sve zapadne zemlje iako neovisne moraju da pruze potpunu vojno i financijsku podrsku za isti cilj, sto ce reci da su svi pod istom krunom. Jednako je na istoku, samo sto je na istoku mnogo manje zemalja, a vise de facto kolonija.

Da li jedna Kanada ili recimo Njemacka moze da kaze ne ratu, ili jednostavno mora da se odazove na poziv kralja? Onda je to kruna.

Da li Bjelorusija ili Cecenija mogu da kazu ne Putleru?

Da li Sirija, Jordan i Egipat mogu ista da kazu, ako je ne, onda je to kolonija.

Ko je novi rajh nakon pada Istanbula pod ruke Otomana, pitanje je casti. Nebitno za ovu temu.. uzivajte dok Palestinci ginu u mraku, bez tik toka videa. Slava Ukraini
Dope_Man

#187332 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

istra_hr wrote: 31/10/2023 10:19
Dope_Man wrote: 31/10/2023 09:59 Joj i cijena grijanja ove zime... sta cemo ljudi?
:lol:
Skladišta plina u Europi ove jeseni popunjena 97%
ljeti, po jeftinim cijenama
Užas
Al parizer skocio za 60% :shock:
drndalo

#187333 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 10:19
drndalo wrote: 31/10/2023 10:08
Ne znam sta se kuha u Iransko RUskoj kuhinji za takvo nesto trebas otici u Mehmeda Spahe i popricati sa Zahom, tamo su svjeze informacije.

A Vatikanska kruna je nesto do cega dodjoh ovih dana, nista posebno, samo pojednostavljen naziv za Zapadno Rimsko carstvo, odnosno sto bi rekli danas euroatlantske integracije. Jednostavno mi jos uvijek zivimo podjelu na istocno i zapadno rimsko carstvo, Teodosijevu granicu, gdje je granica uvijek u Bosni.

Kakva je razlika svijeta prije 1000 godina i danas? Sve zapadne zemlje iako neovisne moraju da pruze potpunu vojno i financijsku podrsku za isti cilj, sto ce reci da su svi pod istom krunom. Jednako je na istoku, samo sto je na istoku mnogo manje zemalja, a vise de facto kolonija.

Da li jedna Kanada ili recimo Njemacka moze da kaze ne ratu, ili jednostavno mora da se odazove na poziv kralja? Onda je to kruna.

Da li Bjelorusija ili Cecenija mogu da kazu ne Putleru?

Da li Sirija, Jordan i Egipat mogu ista da kazu, ako je ne, onda je to kolonija.

Ko je novi rajh nakon pada Istanbula pod ruke Otomana, pitanje je casti. Nebitno za ovu temu.. uzivajte dok Palestinci ginu u mraku, bez tik toka videa. Slava Ukraini
Ne znam zasto mislis da neko uziva dok iko gine? To nije ili/ili situacija, barem meni nije... Mislim, ja sam se i 1979 sekirao zbog ratova i ubijanja na Bliskom istoku, zbog izbjeglickih kampova i nepravde... Zasto mislis da si ti otkrio toplu vodu? To je davno izmisljeno, samo treba bojler upaliti, i platiti struju za to...
dr_Evil

#187334 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 31/10/2023 10:26
Ne znam zasto mislis da neko uziva dok iko gine? To nije ili/ili situacija, barem meni nije... Mislim, ja sam se i 1979 sekirao zbog ratova i ubijanja na Bliskom istoku, zbog izbjeglickih kampova i nepravde... Zasto mislis da si ti otkrio toplu vodu? To je davno izmisljeno, samo treba bojler upaliti, i platiti struju za to...
Zato je da Rusi ubijaju Ukre i obrnuto nesto novo :thumbup:

I dedo nam se sekirao za Ukre tridesetih dok je Holodomor bio, ne treba se sekiramo mi sada. Nisu ni Ukri ubijali ruse u WWII, to smo prekrizli iz udzbenika, niti im se Staljin osvetio to smo dva puta prekrizili.

Ali smo dodali da se Palestinici i Izraelci kolju 4 hiljade godina.

Vjeruj da na ovom forumu ima ih sta uzivaju, izljevi erotike prvih dana kad je Izrael krenuo da roka.
sajber87

#187335 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 08:50
sajber87 wrote: 31/10/2023 08:39
Zapad je svjestan sta se dogadja u gazi vise nego ti ili ja, ali isto tako zna da jednom mora doci do rjesenja. Rjesenje sa hamasom i natanjahuom ben gvirom njihovim rezimom itd nije moguce, po meni na kraju ovog procesa morace postojati dvije drzave, izrael i palestina, samo dok god postoji sansa da hamas odlucuje u palestinskoj nece je ni biti, preduslov da bi se rijesilo ovo pitanje je neutralisanje hamasa a nakon toga i natanjahua i njegovog ekstremistickog rezima. Na zalost bice velikih civilnih zrtava prvenstveno medju palestincima cemu svjedocimo, ali kroz istoriju covjecanstva do velikih rjesenja nije dolazilo prije velikih sranja, to je na zalost tako
Posteno, realno da su nas Srbi pobili do kraja i podijelili Bosnu po liniji Banovine jedan veliki problem svijeta bi bi rijesen. Nikad se do velikih rjesenja nije dolazilo bez velikih sranja. Narod gore dole.

Kad rijesis pitanje Palestinaca tako sto ih ili pobijes ili protjeras iz Palestine rijesio si i problem natanjahua i negovog ekstremistickog rezima, jer vise nemaju na koga da reze. To si dobro kazao.

Da je Vatikanska kruna htjela davno bi se rijesilo pitanje Palestine, a i Hamasa. Mi cemo sada da zatvorimo svi oci na ono sta se desava na Palestini da bi sacuvali svoju guzicu, to je sasvim uredu i ljudski, ali nemojte da pricamo da je moralno. Moralno je da sve sta smo dali Ukrima da damo i Palestincima, i jedni i drugi brane svoju domovinu, a i jedni i drugi su cackali mecku.

Savez sa Putinom ili Srbijom, sto neko pise ovih dana pravoslavlje i islam protiv zapadne crkve, to je ocito djelo koje se kuha u SANU kuhinji, koje rado preuzimaju poslusnici iz SDA kuhinje. To moze rezultirati samo novim genocidom nad nama. Nama je mjesto uz zapad, ali nikad da gazimo preko mrtvih, onda smo isti kao i genocidasi.
Pitanje palestinaca se nece nesmije i ne moze tako rijesiti(istrijebljenjem) nego ce na kraju procesa palestinci dobiti drzavu koju su odavno zasluzili ako mene pitas ali na njenom celu nece biti hamas(sa njima je nikad nece imati), kao sto tada na celu izraela nece biti ova nacionalisticka natanjahuova klika. Mozemo mi sad ici vijekove unazad ganjati neku kosmicku pravdu koju necemo naci na zalost i sto nas nece dovesti do rjesenja, da su tako istoriju gledali njemci englezi francuzi austrijanci cesi poljaci itd jos bi se dan danas preko nisana gledali. Konacan cilj po meni u bliskoistocnom sukobu mora biti formiranje drzave palestine na celu sa fatahom ili slicnom organizacijom, a konacno rjesenje za ukrajinu koje je jedino odrzivo je slom ruske agresije i povratak ukrajine na svoje granice ukljucujuci naravno donbas i krim, sve drugo je time out za nastavak pokolja mrznje zla itd sto je cilj rusa iranaca i njihovih trabanata
Naravno na kraju za nas najvaznije
Bosna na Zapadu
dr_Evil

#187336 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 31/10/2023 10:34

Pitanje palestinaca se nece nesmije i ne moze tako rijesiti(istrijebljenjem) nego ce na kraju procesa palestinci dobiti drzavu koju su odavno zasluzili ako mene pitas ali na njenom celu nece biti hamas(sa njima je nikad nece imati), kao sto tada na celu izraela nece biti ova nacionalisticka natanjahuova klika. Mozemo mi sad ici vijekove unazad ganjati neku kosmicku pravdu koju necemo naci na zalost i sto nas nece dovesti do rjesenja, da su tako istoriju gledali njemci englezi francuzi austrijanci cesi poljaci itd jos bi se dan danas preko nisana gledali. Konacan cilj po meni u bliskoistocnom sukobu mora biti formiranje drzave palestine na celu sa fatahom ili slicnom organizacijom, a konacno rjesenje za ukrajinu koje je jedino odrzivo je slom ruske agresije i povratak ukrajine na svoje granice ukljucujuci naravno donbas i krim, sve drugo je time out za nastavak pokolja mrznje zla itd sto je cilj rusa iranaca i njihovih trabanata
Bosna na Zapadu
Magarc, stap, konop i mrkva. Karikiram:
Samo vi budite fini i mirni, a mi vladari cemo vec da se pobrinemo da ostvarimo tisucljetni san Palestinaca o drzavi.

Za sve je kriv zlocasti Hamas, mi smo dobri decki, evo cekajte da pobijemo jos 10-15.000 djece i onda cemo pravit drzavu.

Sta nema prostora za teritorij nove drzave, ah pobogu, pokusali smo. Ionako nema vise ni Palestinaca da im pravimo drzavu.
drndalo

#187337 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 10:31
drndalo wrote: 31/10/2023 10:26
Zato je da Rusi ubijaju Ukre i obrnuto nesto novo :thumbup:

I dedo nam se sekirao za Ukre tridesetih dok je Holodomor bio, ne treba se sekiramo mi sada. Nisu ni Ukri ubijali ruse u WWII, to smo prekrizli iz udzbenika, niti im se Staljin osvetio to smo dva puta prekrizili.

Ali smo dodali da se Palestinici i Izraelci kolju 4 hiljade godina.

Vjeruj da na ovom forumu ima ih sta uzivaju, izljevi erotike prvih dana kad je Izrael krenuo da roka.
Kao sto ima i onih koji su svrsavali u gace kada su Hamasovci klali civile, sa sve djecom u zivom prenosu sa njihovih telefona... I sta nam to kaze, osim da su takvi govna?
Last edited by drndalo on 31/10/2023 10:50, edited 1 time in total.
sajber87

#187338 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 10:41
sajber87 wrote: 31/10/2023 10:34

Bosna na Zapadu
Magarc, stap, konop i mrkva. Karikiram:
Samo vi budite fini i mirni, a mi vladari cemo vec da se pobrinemo da ostvarimo tisucljetni san Palestinaca o drzavi.

Za sve je kriv zlocasti Hamas, mi smo dobri decki, evo cekajte da pobijemo jos 10-15.000 djece i onda cemo pravit drzavu.

Sta nema prostora za teritorij nove drzave, ah pobogu, pokusali smo. Ionako nema vise ni Palestinaca da im pravimo drzavu.
Hamas u sadejstvu sa natanjahuovim ekstremistima stradanje svog naroda pokusava da materijalizuje na propagandnom planu sto je strasno, natanjahuov rezim ubija a izdajnici palestinaca iz hamasa gledaju kako da usicare na muci sopstvenog naroda, zvuci poznato, matrica je svuda ista gdje postoji d od desnice e od ekstremizma i l od lopovluka a to troje cini da izmadju natanjahua i hamasa nema razlike.
Sta mislis kako je biti otvorena pristalica fataha tamo gdje hamas vlada a palestinac si od glave do pete
dr_Evil

#187339 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 31/10/2023 10:48
Kao sto ima i onih koji su svrsavali u gace kada su Hamasovci klali civile, sa sve djecom... I sta nam to kaze, osim da su takvi govna?
Ne samo da su govna, koljaci, nego i ne razumiju da su trebali plakati taj dan, ako ne zbog izraelaca onda zbog palestinaca(meni su svi civili isti), to je dan kada je makar 50% Gaze i gazana osudjeno na smrtnu presudu.

Evo i sada se raspravljamo na drugoj temi o tipovima koji slave Hamas i uporedjuju ga sa partizanima. Sta reci.
Dope_Man

#187340 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

De ljudino bogati smanji te brojeve, kakvih 50%.
I na kraju, ovo je tema o Ukrajini, valjda ti je dovoljno tih nalupanih brojeva na temi o Izraelu, al tamo su bar na pravoj temi.
dr_Evil

#187341 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 31/10/2023 10:50
Hamas u sadejstvu sa natanjahuovim ekstremistima stradanje svog naroda pokusava da materijalizuje na propagandnom planu sto je strasno, natanjahuov rezim ubija a izdajnici palestinaca iz hamasa gledaju kako da usicare na muci sopstvenog naroda, zvuci poznato, matrica je svuda ista gdje postoji d od desnice e od ekstremizma i l od lopovluka a to troje cini da izmadju natanjahua i hamasa nema razlike.
Sta mislis kako je biti otvorena pristalica fataha tamo gdje hamas vlada a palestinac si od glave do pete
Izmedju natanjahua i hamasa nema razlike jer je hamas izraelski. Ali sve to nema veze sa Palestincima i genocidom u Gazi.

Ovo je agresija, genocid i etnicko ciscenje koje mora odmah biti zavrseno. Ljude vise niko ne moze vratit.

Ako se nastavlja treba palestincima dati mogucnost odbrane kao sto smo dali Ukrajincima. Necemo!

Ko god opravdava ubijanje i agresiju Izraela Hamasom, ili vlaznim snovima o palestinskoj drzavi, zapravo opradava genocid. Kraj.

Necu vam spamat temu, po drugi put uzivajte. Slava Ukraini, a nadam se da ce neko zaplakati i reci Slava Palestini.
sajber87

#187342 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

https://www.google.com/amp/s/net.hr/dan ... 1d%3famp=1

A puna usta palestinaca, slicno je i kod nas, ovakvi su najvece zlo za sopstveni narod
madner

#187343 Re: Ukrajina

Post by madner »

CrveniKuk wrote: 30/10/2023 22:03
madner wrote: 30/10/2023 21:46 To je malo pretjerano.

Istina je da su Zapadni saveznici malo ljuti na kepeca jer je obecao rezultate ako dobije spisak zelja koje je poslao. Zelje su uglavnom ispunjeni a rezultati skromni.

No zemlje imaju interese, nije u interesu Zapada pustiti kepeca niz vodu a pogotovo ne UA.
Ukrajinci su željeli ATCMAS i borbene avione, ATCMAS-e nedavno dobili, a borbene avione, kako je krenulo, dobice tek nekad iduće godine. Tenkovi Leoprad su dolazili sukcesivno. U osnovu, sve im je u dijelovima, dolazilo. Formirali 17 mehanizovanih brigada, jer su otprilike izračunali, da pored popune sa borbenom tehnikom starih brigada, biće dovoljno da slome Ruse, nisu dobili u dovoljnim količinama. Mali broj novoformiranih brigada su popunili formacijski sa odgovarajućom borbenom tehnikom. Mnogi tenkovski bataljoni nisu popunjeni, mnoge brigade od 3 mehanizovana bataljona, imale su operativno 1-2 bataljona, a određenih broj tih bataljona je popunjen sa MRAP-ovima.
Tu imamo dva pitanja, prvo je sama tehnika sto je dosla:
1. Dobili su SS koji su bolje oruzje od ATCMASa, borbeni avioni su sa spiska zelja ove godine. Prosle godine je bilo daj macke (Leoparde) i nema stajanja od Krima. MaxPro Mrap ima 17 tona i odlicno stiti 7 pjesaka od mina i malokalibarskog oruzja pa je za mnoge operacije bolje od BMPa (13 tona i alergican na mine).
2. Zapad je opremio brigade i brigade ZSU, ako je 2022 oruzje bilo Sovjetsko 2023 vise nije dominatno. Od artiljerije do pusaka, to je ogroman zalogaj za drzave koje nisu u ratu. Cijele brigade su opremljene i obucene.

Ali ono sto je kljucno, cak i da je doslo manje od obecanog, onaj ko je planirao ofanzivu je znao cime raspolaze. Znao je cime i Rusi raspolazu i napravio je krive procjene. To nije komadant bataljona, ima malo krivice kod komandi brigada ali vecina je iznad, kod komande borbenih grupacija i kepeca.

Mislim zamisli da si trener ekipe i kazes povrijedio mi se igrac ali ja sam postavio ekipu kao da je tu. :roll:
sajber87

#187344 Re: Ukrajina

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 10:55
sajber87 wrote: 31/10/2023 10:50
Izmedju natanjahua i hamasa nema razlike jer je hamas izraelski. Ali sve to nema veze sa Palestincima i genocidom u Gazi.

Ovo je agresija, genocid i etnicko ciscenje koje mora odmah biti zavrseno. Ljude vise niko ne moze vratit.

Ako se nastavlja treba palestincima dati mogucnost odbrane kao sto smo dali Ukrajincima. Necemo!

Ko god opravdava ubijanje i agresiju Izraela Hamasom, ili vlaznim snovima o palestinskoj drzavi, zapravo opradava genocid. Kraj.

Necu vam spamat temu, po drugi put uzivajte. Slava Ukraini, a nadam se da ce neko zaplakati i reci Slava Palestini.
Na zalost to je zacarani krug, ako je primirje hamas ostaje ako hamas ostaje ostaje natanjahu ako ostaje natanjahu ostaje ostaju problemi, zapad ovo zna a ti sam skontaj da bi se doslo do rjesenja sta se sve mora poklopiti i na koji nacin doci do rjesenja.
Jedan je jedini nacin, slomiti jednu kariku da druga sama otpadne sve drugo je produzetak agonije gdje ginu nevini civili i u palestini i u izraelu a gdje samo korist izvlace izraelski ekstremi hamas iran rusija itd
madner

#187345 Re: Ukrajina

Post by madner »

Haris.ba wrote: 30/10/2023 21:49

Istina je da su Zapadni saveznici malo ljuti na kepeca jer je obecao rezultate ako dobije spisak zelja koje je poslao. Zelje su uglavnom ispunjeni a rezultati skromni.

No zemlje imaju interese, nije u interesu Zapada pustiti kepeca niz vodu a pogotovo ne UA.
Isto tako mozes reci ni da nije u interesu Kine da Rusija klapne jos vise pa da Ameri im demokratiju uceruju sazada, pa se zrtvuju prodavajuci im od auta do mobitela, i plus kupujuci naftu i gas po eskontnim cijenama.
Pa Kina i vrsi podrsku da Rusija ne klapne.

To sto usput zarade, pa i USA je iskoristila WW2 da osigura Britanske baze.
dr_Evil

#187346 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 31/10/2023 11:01
Na zalost to je zacarani krug, ako je primirje hamas ostaje ako hamas ostaje ostaje natanjahu ako ostaje natanjahu ostaje ostaju problemi, zapad ovo zna a ti sam skontaj da bi se doslo do rjesenja sta se sve mora poklopiti i na koji nacin doci do rjesenja.
Jedan je jedini nacin, slomiti jednu kariku da druga sama otpadne sve drugo je produzetak agonije gdje ginu nevini civili i u palestini i u izraelu a gdje samo korist izvlace izraelski ekstremi hamas iran rusija itd
Dakle da SAD bombarduje Izrael i ubije Natanjahua nestat ce i Hamas. Pa dobro, sto ne odosmo na tu opciju ;) ah da magare i mrkva.
sumirprimus

#187347 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Malo OT
Tacn0 tako i ja vjerujem, nemaju izbora nego pobijedit
Haris.ba

#187348 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

madner wrote: 31/10/2023 11:03
Haris.ba wrote: 30/10/2023 21:49

Isto tako mozes reci ni da nije u interesu Kine da Rusija klapne jos vise pa da Ameri im demokratiju uceruju sazada, pa se zrtvuju prodavajuci im od auta do mobitela, i plus kupujuci naftu i gas po eskontnim cijenama.
Pa Kina i vrsi podrsku da Rusija ne klapne.

To sto usput zarade, pa i USA je iskoristila WW2 da osigura Britanske baze.
Hoću da ti kažem da niko nije ljut na nikoga. Sve je to politika dima i zavjese. Sve dok Rusija topi vojsku i ne napreduje, sve je to u roku staža.
sumirprimus

#187349 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#187350 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Post Reply