Izrael je opet pocinio zlocin!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma otkud da je Izrael sam brt? Bukvalno država koju finansira SAD.
- dr_Evil
#37477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
VukajlijaProtest
Odeš ispred zrade Predsedništva, baciš kamenčugu koja pogodi čistacicu bez zdravstvenog (ostali su na skijanju), usput na smrt preplašivši pse lutalice koji se motaju oko zgrade.
Sutra od tvog poreza kupe novi prozor i plate liječenje čistačici. Protest uspio!
- JohnnyS
#37478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bola ne tari me semantikom, nisam rekao burek od sira 
- dr_Evil
#37479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije Izrael sam, Jevreji su bili sami, to je bila poenta.
A SAD je drzava koju finansiraju Jevreji. S tim da je Izrael tu samo radi geostrateskog polozaja kao isturena pozicija Vatikanske krune(zapadnog bloka).
Jedno i drugo je povezano. Uspjeli su napraviti genijalan strateski potez sa uspostavom Izraela, te pomiriti vjerski, politicki i vojni interes. 3u1.
- dr_Evil
#37480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma vise sam referirao da ne moze biti protest ako je za vladu, onda je to skup podrske. A protesta u Iranu i te kako ima.
Samo sto je u Iranu vise fazon kao Juga sto je bila, nemaju cancel kulturu gdje te pojede mrak sam od sebe, nego to vise sistem obavi
Ne bih mogao zivjeti tamo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- dr_Evil
#37482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
SAD je najveca svjetska sila, a u toj sili financijski i medijski sektor jeste dobrim dijelom u vlasnistvu jevreja. Nikad SAD ne bi postao sila poslije WWII da mu u tome nisu pomogli jevreji Njemacke - inteligencijom i razvojem naoruzanja.
Oni su tu jednostavno jer su spobosoni, ne iz nekih teorija zavjere razloga. Ja ih postujem i skidam im kapu, naklon do poda. Uvijek sam im se divio.
Sto bi rekli nije Elon Musk jevrej, slucajno se on zove Elon, a babo mu Errol. Fact check - reci ce da nije.
- Chmoljo
#37483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
hoćeš da ti kažem šta je vlasništvo bez države? gola kita. pitaj sve zemljoposjednike i recimo te iste jevreje ovdje po Bosni, gdje im je sada to vlasništvo.dr_Evil wrote: ↑31/10/2023 09:35SAD je najveca svjetska sila, a u toj sili financijski i medijski sektor jeste dobrim dijelom u vlasnistvu jevreja. Nikad SAD ne bi postao sila poslije WWII da mu u tome nisu pomogli jevreji Njemacke - inteligencijom i razvojem naoruzanja.
Oni su tu jednostavno jer su spobosoni, ne iz nekih teorija zavjere razloga. Ja ih postujem i skidam im kapu, naklon do poda. Uvijek sam im se divio.
Sto bi rekli nije Elon Musk jevrej, slucajno se on zove Elon, a babo mu Errol. Fact check - reci ce da nije.
da Amerika nema ogroman broj religiozno zatucanih građana oličenih u evanđelistima, ta podrška Izraelu ne bi bila ni približno velika kao što je sada.
-
splinter
#37484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Chmoljo wrote: ↑31/10/2023 08:56Kad je Hamas uradio to što je uradio, svsko koje imao dvije čiste u glavi znao je da će zbog ovoga poginuti mnogo djece.Bosanski_kralj wrote: ↑31/10/2023 08:43 I on će kao i svi iznijeti par zapaljivih izjava, zaprijetiti Izraelu, Americi, Evropi i na tome će sve stati.
Znao je i da će Gaza biti okupirana u većoj ili manjoj mjeri.
Da se Izrael uistinu boji okolnih arapskih zemalja i irana, nikad ovo ne bi radio. Tako da, da nije smiješno, bilo bi žalosno.
Neku veću eskalaciju može spriječiti samo narod u Izraelu ako cijena po njihove živote bude previsoka. I niko više.
A eto, neka pojedinci Hamasaju i Hezbolahaju, misleći da išta mogu uraditi.
Neka pričaju bajke o nagrđenim američkim komandosima.
Dotle će palestinske majke skupljati dijelove tijela svoje djece.
S Hamasom ili bez Hamasa ljudima tamo rade ovo 75 godina, nismo djeca, nije ništa počelo od jučer.
Srećom pa postoje i ovi ljudi, istinski vjernici Jevreji koji šire istinu svijetu šta se tamo zapravo dešava.
Šta je sa Zapadnom Obalom gdje je u posljednja 24 sata ubijeno 14 ljudi ?
Na dnevnoj bazi bude ubijeno od 5 - 10 ljudi otkako je počelo ovo sve, a vala ni prije toga nije bilo puno bolje.
Dakle, ne govorimo o Gazi gdje se deešava nešto što savremeno čovječanstvo nije zapamtilo.
- dr_Evil
#37485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, i istovremeno da nije bilo Jevreja ne bi bilo nuklearke ni raketnog programa, ili bi barem dosao prekasno da bi ostvario pobjedu i premoc.Chmoljo wrote: ↑31/10/2023 09:44
hoćeš da ti kažem šta je vlasništvo bez države? gola kita. pitaj sve zemljoposjednike i recimo te iste jevreje ovdje po Bosni, gdje im je sada to vlasništvo.
da Amerika nema ogroman broj religiozno zatucanih građana oličenih u evanđelistima, ta podrška Izraelu ne bi bila ni približno velika kao što je sada.
A za drzavu i evandjeliste se slazem. Sve to zajedno cini sistem.
- dr_Evil
#37486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro, dosta od mene za danas
-
Tyke
#37487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sreca pa Hamas nije teroristicka organizacija, kao npr. ISIL i druge gdje bi jedva docekali da par civila zakolju i objave video. Kao i silni samoubilacki napadi, teroristicki napadi... Hamas je limumada za one krvolocne teroristicke organizacije i njihov jedini foruk je, ocito, mrznja prema Izraelu i vladavina Gazom.
I sve dok budu ovakve 2 frakcije u Palestini gdje ce ona blaza, prodana, sa Zapadne obale lizati guzicu Izraelu pa makar bili van dijela drzave toliko nemocni bez vojske, ikakve bitnosti...
I sve dok budu ovakve 2 frakcije u Palestini gdje ce ona blaza, prodana, sa Zapadne obale lizati guzicu Izraelu pa makar bili van dijela drzave toliko nemocni bez vojske, ikakve bitnosti...
- Chmoljo
#37488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sad ja tebi mogu reći: zašto je ova tema toliko aktivna zadnje tri sedmice ako se ovo dešava 75 godina? ako je sve isto?splinter wrote: ↑31/10/2023 09:49
S Hamasom ili bez Hamasa ljudima tamo rade ovo 75 godina, nismo djeca, nije ništa počelo od jučer.
Srećom pa postoje i ovi ljudi, istinski vjernici Jevreji koji šire istinu svijetu šta se tamo zapravo dešava.
Na dnevnoj bazi bude ubijeno od 5 - 10 ljudi otkako je počelo ovo sve, a vala ni prije toga nije bilo puno bolje.
Dakle, ne govorimo o Gazi gdje se deešava nešto što savremeno čovječanstvo nije zapamtilo.
poenta je: put kojim Hamas ide je put katastrofe Palestinskog naroda. prije nego me ti ili neki padobranac optuži da zvučim kao Karadžić, samo da napomenem da ja nisam Ben Gvir ili Natanjahu, pa da sa te pozicije mogu odlučiti hoće li biti katastrofa ili neće.
ali ovo očito nije način. jer je ovoj fašističkoj izraelskoj vladi ovo odlično došlo. jebeni Ben Gvir je bio pripadnik organizacija koje je država Izrael proglašavala terorističkim. a sada je tu gdje jeste.
problem je najveći što Palestinci protiv sebe nemaju samo Izrael, nego imaju vrlo bitan dio Amerike, koji u vemu onome što Izrael radi vidi neku religijsku potvrdu svojih uvjerenja. a da pri tom Paelstinci istinski nemaju nikoga iza sebe. jer Arape doslovno boli kurac, Iran traži neku svoju Pogorelicu, a Rusi samo da zabave Amere dok ravnaju svoju zonu interesa.
o cukojedima da ne govorim.
žalosno je da u 21 stoljeću ljudi ispaštaju jer religiozne budale čekaju mesiju...
- Chmoljo
#37489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
šbb kbb.dr_Evil wrote: ↑31/10/2023 09:51Da, i istovremeno da nije bilo Jevreja ne bi bilo nuklearke ni raketnog programa, ili bi barem dosao prekasno da bi ostvario pobjedu i premoc.Chmoljo wrote: ↑31/10/2023 09:44
hoćeš da ti kažem šta je vlasništvo bez države? gola kita. pitaj sve zemljoposjednike i recimo te iste jevreje ovdje po Bosni, gdje im je sada to vlasništvo.
A za drzavu i evandjeliste se slazem. Sve to zajedno cini sistem.
ako tako razmišljaš o jevrejima, onda da li bi njemačka ratna mašinerija bila tako jaka, obzirom da su isti činili značaj dio njemačke populacije?
šbb kbb.
- skrbavi-admin
#37490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mozes ti htjet nehtjet da zvucis kao Karadzic al si sam svjestan kakav si debilitet ispalio.Chmoljo wrote: ↑31/10/2023 10:12
sad ja tebi mogu reći: zašto je ova tema toliko aktivna zadnje tri sedmice ako se ovo dešava 75 godina? ako je sve isto?
poenta je: put kojim Hamas ide je put katastrofe Palestinskog naroda. prije nego me ti ili neki padobranac optuži da zvučim kao Karadžić, samo da napomenem da ja nisam Ben Gvir ili Natanjahu, pa da sa te pozicije mogu odlučiti hoće li biti katastrofa ili neće.
ali ovo očito nije način.
jer evo ja jesam cuo Karadzica.
sto se mene licno tice a vezano i za nasu patnju, i kurde, i yemen i ruandu i palestinu, vijetnam, vijetkong, afriku citavu.... meni ovakav svijet kakav se zivi stvarno nije privlacan nego perverzan, uvrnut, zlocinacki, satanisticki bez ikakve civilizovanosti u nicemu ....
kad god pogledam tvoj i slicnih tebi upise zao mi je sto nisam u ratu zagino da ne gledam hamelj poslije.....
- Chmoljo
#37491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
e pa super, ne vidim onda u čemu je problem. ok je ovo što je Hamas uradio, sad svi fino gledamo plodove njihove genijalnosti.skrbavi-admin wrote: ↑31/10/2023 10:17mozes ti htjet nehtjet da zvucis kao Karadzic al si sam svjestan kakav si debilitet ispalio.Chmoljo wrote: ↑31/10/2023 10:12
sad ja tebi mogu reći: zašto je ova tema toliko aktivna zadnje tri sedmice ako se ovo dešava 75 godina? ako je sve isto?
ali ovo očito nije način.
sto se mene licno tice a vezano i za nasu patnju, i kurde, i yemen i ruandu i palestinu, vijetnam, vijetkong, afriku citavu.... meni ovakav svijet kakav se zivi stvarno nije privlacan nego perverzan, uvrnut, zlocinacki, satanisticki bez ikakve civilizovanosti u nicemu ....
kad god pogledam tvoj i slicnih tebi upise zao mi je sto nisam u ratu zagino da ne gledam hamelj poslije.....
a ja odoh jednu drmnuti rakijicu sa bijelim lukom.
- dr_Evil
#37492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa zar nije bila jaka? Zar vecina jevreja na visokim pozicijama i firmama i kad je Hitler poceo zlocine nije mogla da vjeruje i govorila da su oni gradjani Njemacke, razvijaju Njemacku? Dok ih nije odnio lijepi, pa su presli preko bare. A to nije pod SBB KBB. Univerziteti, obrti, fabrike po Njemackoj pri dolasku hitlera i prvih godina?
- dr_Evil
#37493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Chmoljo je upravu, put Hamasa je put nestanka palestinskog naroda. Pa nek navale.skrbavi-admin wrote: ↑31/10/2023 10:17
mozes ti htjet nehtjet da zvucis kao Karadzic al si sam svjestan kakav si debilitet ispalio.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- Kiki_Musampa
#37495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jel istina da su prva 3 čovjeka Hamasa teška preko 10 miliardi $?
- skrbavi-admin
#37496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja neam pojma jestel vi prvo ljudi pa onda ludi ili se samo pravite ludi.... šta vi mislite šta ostane iza ljudi i ispred ljudi kojima je sve brutalno pobijeno i ostanu sami u zivotu? sta mozes ocekivat od takvog covjeka? mozda da budu djeca cvijeca i normalni ljudi???? 75 godina traje ova tortura. to je lajftajm jednog covjeka od rodjenja do smrti dakle najmanje 3 generacije zla koje se radja i stvara sistematski.... sta ocekivat od bebice koja je ostala sama a pobijena joj citava familija? sta mislis ko ce je odgajat, na cemu, gdje, sta ce joj se reci?dr_Evil wrote: ↑31/10/2023 10:23Chmoljo je upravu, put Hamasa je put nestanka palestinskog naroda. Pa nek navale.skrbavi-admin wrote: ↑31/10/2023 10:17
mozes ti htjet nehtjet da zvucis kao Karadzic al si sam svjestan kakav si debilitet ispalio.
jarane naravno da bi san snova bio se naplatit koliko god mozes, otkopcat negdje granatu medju civile i alahimanet..... e sad posto se pravite redom ludi da i to rastokmacim jer izgleda tako treba: istim tim i takvim Hamasom i clanovima upravljaju ljudi koji hodaju zivi jos uvijek- nea sanse da im se ne zna lokacija..... a pogotovo da se ne zna kad i gdje je upao Hamas satima.....
-
Škobo Habu
#37497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije bilo Hamasa prije 50 godina, pa su cionisti ravnjali arapska groblja i bogomolje da bi mogli graditi parkirališta za jevrejske doseljenike.Chmoljo wrote: ↑31/10/2023 10:12sad ja tebi mogu reći: zašto je ova tema toliko aktivna zadnje tri sedmice ako se ovo dešava 75 godina? ako je sve isto?splinter wrote: ↑31/10/2023 09:49
ali ovo očito nije način. jer je ovoj fašističkoj izraelskoj vladi ovo odlično došlo. jebeni Ben Gvir je bio pripadnik organizacija koje je država Izrael proglašavala terorističkim. a sada je tu gdje jeste.
problem je najveći što Palestinci protiv sebe nemaju samo Izrael, nego imaju vrlo bitan dio Amerike, koji u vemu onome što Izrael radi vidi neku religijsku potvrdu svojih uvjerenja. a da pri tom Paelstinci istinski nemaju nikoga iza sebe. jer Arape doslovno boli kurac, Iran traži neku svoju Pogorelicu, a Rusi samo da zabave Amere dok ravnaju svoju zonu interesa.
o cukojedima da ne govorim.
žalosno je da u 21 stoljeću ljudi ispaštaju jer religiozne budale čekaju mesiju...
Eto, u Haifi je danas sve tako autentično kao i prije sto godina.
Možda ti misliš da pišeš sa nekakvog humanističkog stajališta, što je tvoja pravo, no historijski gledano - ti pišeš iz ugla koji je samo tebi razumljiv.
- Dozer
#37498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cekaj malo.... Ko je kome tu poceo otimati zemlju poslije WW2? Hamas je, kao sto znas, nastao tek 1987., i to kao pokret otpora. Nije li malo tendenciozno zaboraviti istoriju i stvari postavljati kao relevenatne tek od nekog kasnijeg perioda i nekakvog izraelskog povlacenja odnekud? Kako je Izrael uopste dosao tu odakle se onda povukao?sumirprimus wrote: ↑30/10/2023 16:53Tesko pitanje-poslije povlacenja izraela iz gaze i dolaska hamasa na vlast ovo sto rade zadnjih 15 godina je ludost poslije 10ak ratova i sve redom izgubili da su u nepoviljnom polozaju i opet napadnu. Sta bi ti uradio sa svojom porodicom? Ja bi gledo da pobjegenm negdje na zapad .Dozer wrote: ↑30/10/2023 15:32Moram pitati... Ti smatras da se Palestinci nikad nisu trebali boriti protiv okupatora, a u njihovom slucaju to su Jevreji/Izrael?sumirprimus wrote: ↑30/10/2023 11:01
tebi je u svoj nevjerici lakse prihvatiti ruzicastu verziju da je hamas kukavicje jaje i poturen palestincima, nego da su stvarno baas takvi, jer im u statutu stoji nema mira sa izraleom, ni pod koju cijenu dok se ne oslobodi i zadnji pedalj zemlje. jebga druze. i ono sto su radli u izraelu 07.10 su se i vodili upravo svojim stauttom od osnivanja.
Da li imaju pravo na otpor? Da li im je otpor donio ista dobra? Poslije svih oviih godina? Ja vjerujem da nije . Sta da rade, nemam pojma ni ja, al ovo ne ide.
- Dozer
#37499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Fakat si nesto debelo fulio, tj. fale ti neki vrlo bitni inicijalni detalji iz istorije.....sumirprimus wrote: ↑30/10/2023 17:00Cuj da se nisu borili, znas da su prvi napadali?![]()
I to vise puta
- dr_Evil
#37500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam definitvno lud, za chmolju ne znam, mislim da je on samo star pa mu se ne dize vise.skrbavi-admin wrote: ↑31/10/2023 10:31
ja neam pojma jestel vi prvo ljudi pa onda ludi ili se samo pravite ludi.... šta vi mislite šta ostane iza ljudi i ispred ljudi kojima je sve brutalno pobijeno i ostanu sami u zivotu? sta mozes ocekivat od takvog covjeka? mozda da budu djeca cvijeca i normalni ljudi???? 75 godina traje ova tortura. to je lajftajm jednog covjeka od rodjenja do smrti dakle najmanje 3 generacije zla koje se radja i stvara sistematski.... sta ocekivat od bebice koja je ostala sama a pobijena joj citava familija? sta mislis ko ce je odgajat, na cemu, gdje, sta ce joj se reci?
jarane naravno da bi san snova bio se naplatit koliko god mozes, otkopcat negdje granatu medju civile i alahimanet..... e sad posto se pravite redom ludi da i to rastokmacim jer izgleda tako treba: istim tim i takvim Hamasom i clanovima upravljaju ljudi koji hodaju zivi jos uvijek- nea sanse da im se ne zna lokacija..... a pogotovo da se ne zna kad i gdje je upao Hamas satima.....
Mislim da Hamas iskoristava sve to sta si ti gore naveo da bi ubrzao nestanak Palestinskog naroda.
Dakle da ja tebe upitam jesi li lud pa se svadjas sam sa sobom?e sad posto se pravite redom ludi da i to rastokmacim jer izgleda tako treba: istim tim i takvim Hamasom i clanovima upravljaju ljudi koji hodaju zivi jos uvijek- nea sanse da im se ne zna lokacija..... a pogotovo da se ne zna kad i gdje je upao Hamas satima.....