Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zilog

#37451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zilog »

swanfilter wrote: 31/10/2023 00:42
zilog wrote: 31/10/2023 00:36
swanfilter wrote: 31/10/2023 00:30

Rat je zavrsen tako da su Izraelci vratili Sinaj. Egipat priznao Izrael.

A, biti na Sinaju znaci uvijek biti nadomak Kaira ...
Sa Sinaja, nadomak Kaira, nije ni priblizno, kao sa africke strane.
Spomenut je Sinaj. Ne geografija i africka strana.

Citajuci pojedine, covjek bi pomislio da je Kairo daleko na istoku, pa 100 km do istog izgleda prodor preko pola Egipta ...
Kako god, Egipat krenuo u rat, a nije se osigurao od kontranapada. Toliko o tome i ratnicima - arapima... Cak imali svo sovjetsko naoruzanje i savjetnike...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#37452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

zilog wrote: 31/10/2023 00:50
swanfilter wrote: 31/10/2023 00:42
zilog wrote: 31/10/2023 00:36

Sa Sinaja, nadomak Kaira, nije ni priblizno, kao sa africke strane.
Spomenut je Sinaj. Ne geografija i africka strana.

Citajuci pojedine, covjek bi pomislio da je Kairo daleko na istoku, pa 100 km do istog izgleda prodor preko pola Egipta ...
Kako god, Egipat krenuo u rat, a nije se osigurao od kontranapada. Toliko o tome i ratnicima - arapima... Cak imali svo sovjetsko naoruzanje i savjetnike...
Kakvi ba savjetnici u zemlji gdje ni 40-50% stanovnistva nije znalo citati i pisati.

Jednostavno, precjenujete donekle.
A treba imati i na umu ono sto sam maloprije napisao - cijeli Sinaj tada nije imao vise od 50 hiljada stanovnika.
Jeste velika teritorija, ali su dvije razlicite stvari zauzeti toliki prostor npr. u BiH ili u regijama koji su vecinom samo pustinja.

I ko je uopste pisao o ratnicima Arapima?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#37453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

Karter reko da se Izrael povuče sa Sinaja, znaci Sinaj bio strateški važan tad i tako je Suetski moreuz pripao Egiptu, znaci opet Arapi kontrolirali plasman robe prvenstveno nafte na zapadno tržište

Jbt generala na forumu, sve generali nakon bitke 😀
swanfilter

#37454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

corolla02 wrote: 31/10/2023 01:21 Karter reko da se Izrael povuče sa Sinaja, znaci Sinaj bio strateški važan tad i tako je Suetski moreuz pripao Egiptu, znaci opet Arapi kontrolirali plasman robe prvenstveno nafte na zapadno tržište

Jbt generala na forumu, sve generali nakon bitke 😀
E, pa nije ni Carter, nego Kissinger. Opet jevrejska linija radila.
Bossona

#37455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Israelac kaže kršćanskom propovjedniku iz SAD-a

-Tora kaže da treba da (te) ubijmo kršćane.

William Schomburg iz
@ICRC
iz Gaze, "očaj raste iz sata u sat."

Bossona

#37456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Image
Image
armin071

#37457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

https://www.instagram.com/reel/CzACWJmo ... BiNWFlZA==

Rabi ponudio rješenje na sabahu…. Ali naravno on nije terorista on je samo cionista, znači dobar čovjek… Iz ovakvih Natanjahu crpi svoje “vojne doktrine”….
dr_Evil

#37458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Znaci malo bi rat i u Siriju, rekoh ja davno pravit cemo mi kipove i kult sjecanja na Assada.
emmir1

#37459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

U petak se obraća vodja Hezbolaha, do sada se nikada nije obracao ako nije nesto važno.

Nikad vecu paznju nece dobiti.

Doslovno ce slusat cijeli svijet.
Vjerovatno ce proglasiti rat sa Izraelom.

U Siriji se sukob rasplamsava, UN kaze nije vise rizik da ce se prosiriti, nego sukob u Siriji je počeo.

Mnogi su misljenja da je 3. svjetski rat počeo

Ako uzmemo naravno sukob u Ukrajini u obzir
dr_Evil

#37460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

emmir1 wrote: 31/10/2023 07:55 U petak se obraća vodja Hezbolaha, do sada se nikada nije obracao ako nije nesto važno.

Nikad vecu paznju nece dobiti.

Doslovno ce slusat cijeli svijet.
Vjerovatno ce proglasiti rat sa Izraelom.

U Siriji se sukob rasplamsava, UN kaze nije vise rizik da ce se prosiriti, nego sukob u Siriji je počeo.

Mnogi su misljenja da je 3. svjetski rat počeo

Ako uzmemo naravno sukob u Ukrajini u obzir
Danas svaka guzica ima misljenje. 3 svjetski mozda jeste poceo, ali to nema veze sa Gazom.

Vodja Hezbolaha moze samo da pozeli nesto srece svojim sugradjanima, mozda i opali koju raketu za mir u kuci svojoj. Da je mislio ulazit u rat ne bi cekao da se izgubi sigurno tlo u Gazi i da 5000 djece pogine.

Nema nista od prosirenja rata. Sirija nije drzava, i u njoj nije rat, nego izivljavanje Izraela nad sirijskim stanovnistvom koje traje od kada je pokusano da se skine Assada koji nema kontrolu nad teritorijom. Pa svaki mjesec mu nesto Izrael razvali u drzavi, bombarduje aerodrom ili slicno, a on samo moze da se poklopi usima. Valjda je sada jasno da iza pokusaja skidanja Assada je uvijek stajao Izrael.. demokratija i ljudska prava.

P.S. uz sve to receno, posto je pucao na svoj narod treba da mu glava ide.
corei3

#37461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corei3 »

Gledajući ovako iz fotelje i pijuckajući kafu, svako ko se htio uključiti u odbranu Gaze to nije učinio. Svak samo laprda i prijeti a 8k ljudi mučki ubijeno. Zapravo cijeli svijet šuti, jebo proteste običnog ljudstva i to će splasnuti.
MIslim da niko od obične raje ne zna šta će sutra biti, jer se i ova eskalacija dogodila preko noći. Svako danas svakoga u bilo kojem trenutku može da isprovocira i da započne rat još ako se korjen sukoba veže za prošlost.
Dešava se nešto slično kao i nama 90-tih, i nas su samo posmatrali i kad se nekome digao rat je stao.
emmir1 wrote: 31/10/2023 07:55 U petak se obraća vodja Hezbolaha, do sada se nikada nije obracao ako nije nesto važno.
Što u petak, što ne danas? Do petka će još 1000 umrijeti.
Last edited by corei3 on 31/10/2023 08:44, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#37462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

I on će kao i svi iznijeti par zapaljivih izjava, zaprijetiti Izraelu, Americi, Evropi i na tome će sve stati.
corei3

#37463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corei3 »

Razumijem ja što u petak, petak je poseban dan za muslimane, ali danas nije vrijeme za čekanje petka.
Ko ja kad sam na dijeti al od ponedeljka, samo nisam rekao kojeg
Tromblon

#37464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tromblon »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:00
dr_Evil wrote: 30/10/2023 16:58
Dozer wrote: 30/10/2023 15:32

Moram pitati... Ti smatras da se Palestinci nikad nisu trebali boriti protiv okupatora, a u njihovom slucaju to su Jevreji/Izrael?
Da se nisu borili nestali bi davno.. Svi znamo kako izgleda kad dignes ruke u zrak i kazes nisam ja nikome nista radio, nece mene. Kako god kad se boris i neprijatelj ce dva puta razmislit prije nego rokne na civile, zna da ce i njih nesto stici.
Cuj da se nisu borili, znas da su prvi napadali? :-)
I to vise puta
Ne laži više i pročitaj nešto. Nisu ubijanja počela ni 7.10., ni u maju 48.
dr_Evil

#37465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

corei3 wrote: 31/10/2023 08:40 Gledajući ovako iz fotelje i pijuckajući kafu, svako ko se htio uključiti u odbranu Gaze to nije učinio. Svak samo laprda i prijeti a 8k ljudi mučki ubijeno. Zapravo cijeli svijet šuti, jebo proteste običnog ljudstva i to će splasnuti.
MIslim da niko od obične raje ne zna šta će sutra biti, jer se i ova eskalacija dogodila preko noći. Svako danas svakoga u bilo kojem trenutku može da isprovocira i da započne rat još ako se korjen sukoba veže za prošlost.
Dešava se nešto slično kao i nama 90-tih, i nas su samo posmatrali i kad se nekome digao rat je stao.
Što u petak, što ne danas? Do petka će još 1000 umrijeti.
8000 je bilo prije internet zamracenja i ulaska Orki na svetu palestinsku zemlju. Mi vise ne znamo koji je broj poginulih, i nikad necemo saznati jer ce se svako osvojeno mjesto samo poravnati buldozerom i tu napraviti bazeni i odmaralista.

Vjerovatno vec sada pricamo o 20k. Rekla -kazala.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bosanski_kralj wrote: 31/10/2023 08:43 I on će kao i svi iznijeti par zapaljivih izjava, zaprijetiti Izraelu, Americi, Evropi i na tome će sve stati.
Kad je Hamas uradio to što je uradio, svsko koje imao dvije čiste u glavi znao je da će zbog ovoga poginuti mnogo djece.

Znao je i da će Gaza biti okupirana u većoj ili manjoj mjeri.

Da se Izrael uistinu boji okolnih arapskih zemalja i irana, nikad ovo ne bi radio. Tako da, da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Neku veću eskalaciju može spriječiti samo narod u Izraelu ako cijena po njihove živote bude previsoka. I niko više.

A eto, neka pojedinci Hamasaju i Hezbolahaju, misleći da išta mogu uraditi.

Neka pričaju bajke o nagrđenim američkim komandosima.

Dotle će palestinske majke skupljati dijelove tijela svoje djece.
dr_Evil

#37467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 08:56
Bosanski_kralj wrote: 31/10/2023 08:43 I on će kao i svi iznijeti par zapaljivih izjava, zaprijetiti Izraelu, Americi, Evropi i na tome će sve stati.
Kad je Hamas uradio to što je uradio, svsko koje imao dvije čiste u glavi znao je da će zbog ovoga poginuti mnogo djece.

Znao je i da će Gaza biti okupirana u većoj ili manjoj mjeri.

Da se Izrael uistinu boji okolnih arapskih zemalja i irana, nikad ovo ne bi radio. Tako da, da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Neku veću eskalaciju može spriječiti samo narod u Izraelu ako cijena po njihove živote bude previsoka. I niko više.
Sve receno :thumbup:
dr_Evil

#37468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Sada ulazimo u fazu par mjeseci rata u Gazi, gdje ce svaka komunikacija na forumu zavrsiti, palestinske zrtve se brojiti u desetcima hiljada, a nasi mnogo jaki forumasi ce svakodnevno prenositi snimke kako napreduju IDF Orke i svrsavati na svako zapaljeno selo, ima da forum gori od snimaka sa twittera, tik toka, instagrama i ostalih ludorija. U isto vrijeme zbog totalnog pomracenaj nikad necemo vidjeti drugu stranu kako pati.

Ukrajincima je tokom odbrane pruzena komplet medijska masinerija, Palestinci umiru u mraku.

Bravo!
dr_Evil

#37469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Thorgerson

#37470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Sad je valjda svima jasno da ti niko nece pomoci, ako sam sebi ne pomognes.

I ovo treba da bude nama nauk, jer ocito iz 90ih nista nismo naucili, sto je nevjerovatno.

Mi i dalje mislimo da bi u slucaju sranja neki madjar il austrijanac stavljao glavu u vatru za nas.
dr_Evil

#37471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Thorgerson wrote: 31/10/2023 09:04 Sad je valjda svima jasno da ti niko nece pomoci, ako sam sebi ne pomognes.

I ovo treba da bude nama nauk, jer ocito iz 90ih nista nismo naucili, sto je nevjerovatno.

Mi i dalje mislimo da bi u slucaju sranja neki madjar il austrijanac stavljao glavu u vatru za nas.
Strasno je to. Jednostavno moramo prelomiti da smo sami, i pogledati kako je to Izrael uradio, prvo i osnovno zaustaviti zaposljavanje preko veze i postavljanje podobnih, drugo uloziti maksimalno u obrazovanje. Ostalo ce sve doci samo od sebe poslije toga.

Mi smo jos u nekom plemensko familijarnom sistemu gdje gledamo uski krug ljudi oko sebe umjesto drustvo kao cjelinu. Zato smo bili kurban i bit cemo kurban.
JohnnyS

#37472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 09:07
Thorgerson wrote: 31/10/2023 09:04 Sad je valjda svima jasno da ti niko nece pomoci, ako sam sebi ne pomognes.

Strasno je to. Jednostavno moramo prelomiti da smo sami, i pogledati kako je to Izrael uradio, prvo i osnovno zaustaviti zaposljavanje preko veze i postavljanje podobnih, drugo uloziti maksimalno u obrazovanje. Ostalo ce sve doci samo od sebe poslije toga.

Mi smo jos u nekom plemensko familijarnom sistemu gdje gledamo uski krug ljudi oko sebe umjesto drustvo kao cjelinu. Zato smo bili kurban i bit cemo kurban.
Malo se previše idealizira ta sposobnost i moralnost u Izraelu, ne bi im pola države bilo na prosvjedima cijeli godinu da i u njih nema štele i pičaka materinih. Mislim da se više treba ugledati u tu građansku svijest da se vladajuće drži odgovornim za njihove postupke, a toga u nas nema.
SmokingMan

#37473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Pogršno postavljen temelj je o budućnosti rzmišljati iz pozicije žrtve.
dr_Evil

#37474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 31/10/2023 09:13

Malo se previše idealizira ta sposobnost i moralnost u Izraelu, ne bi im pola države bilo na prosvjedima cijeli godinu da i u njih nema štele i pičaka materinih. Mislim da se više treba ugledati u tu građansku svijest da se vladajuće drži odgovornim za njihove postupke, a toga u nas nema.
Nije to samo u Izraelu, nego jevreji u svijetu generalno. Samo obrazovanje, tradicija, i uvijek pravo covjek na pravo mjesto, nema tetica i amidzica. Zato kad kazu stop, i krscanski jevrej Biden mora da suti i slusa.

Izrael ima drugi problem, a to je da je fasisticka drzava, militarna. Nesto kao Iran. Otuda i prosvjedi. Samo kad se prosvjeduju u Izraelu onda CNN zaboli neka stvar, to je normalan demokratski prosved, kad se prosvjeduje u Iranu onda je to revolucija.

P.S dobro mi iz protesta odosmo u prosvjed :D
JohnnyS

#37475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 09:16
JohnnyS wrote: 31/10/2023 09:13

Nije to samo u Izraelu, nego jevreji u svijetu generalno. Samo obrazovanje, tradicija, i uvijek pravo covjek na pravo mjesto, nema tetica i amidzica. Zato kad kazu stop, i krscanski jevrej Biden mora da suti i slusa.

Izrael ima drugi problem, a to je da je fasisticka drzava, militarna. Nesto kao Iran. Otuda i prosvjedi. Samo kad se prosvjeduju u Izraelu onda CNN zaboli neka stvar, to je normalan demokratski prosved, kad se prosvjeduje u Iranu onda je to revolucija.

P.S dobro mi iz protesta odosmo u prosvjed :D

Kad u Izraelu ljudi prosvjeduju, hoće smijeniti vladu, kad u Iranu prosvjeduju većinom daju podršku vladajućim mulama. Nije baš za usporedbu
Locked