Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
breuer

#10651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

Bloo wrote: 28/10/2023 11:07
breuer wrote: 28/10/2023 10:59
Bloo wrote: 28/10/2023 10:57

Ja bih razmislila o ovom. :D Mozda ne JAVNIM političkim uredbama, ali bome tajnim dogovorima...
priznajem, počeo sam u posljednje vrijeme govoriti općina umjesto opština kao uvijek dotad :D

halali sestro :D
Sad su ravnopravni oblici, tako da ne beri brige.
Ako usporediš prvo izdanje i onda novo izdanje pravopisa vidimo da TAJNE političke uredbe ipak igraju ulogu :D

U prvom izdanju Pravopisa lahak, mehak, općina i kahva su bili preporučeni, sada su oba oblika ravnopravna. Ranije je bilo ravnopravno udovac i hudovac, a u drugom izdanju samo je udovac i udovica. :D

OHlupina <3 i naHuditi <3
ne sumnjam da igraju, samo, mi slabo čitamo pravopise :D
Point.

#10652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Odličan odgovor gospodina Konakovića na lažne tvrdnje i prozivanja od strane izraelske ambasadorice u Tirani. Neka se goni u tri pm i ona više.
"Sramotno je da se boje u svom gradu. Kada sam prvi put susrela gradonačelnicu Sarajeva (Benjamina Karić) kazala mi je kako je Sarajevo evropski Jeruzalem. Gdje je taj Jerusalem sada? Gdje su prava građana BiH koji su stotinama godina Sarajevu i BiH donosili samo poštovanje? Sada im se prijeti jer su ljudi emotivni zbog toga što se događa u Gazi, a imaju pogrešne informacije, istaknula je Peleg dodajući da joj je uistinu žao vidjeti to što se događa u Sarajevu", rekla je Galit.

Dodala je da će slika koja je poslana u svijet imati posljedice.

"Najprije, ostala sam šokirana kada sam vidjela zastave ISIL-a", kazala je Galit.

U svom odgovoru Konaković je poručio ambasadorici Peleg da Sarajevo jeste evropski Jerusalem.

"Na istom je mjestu, sija jače nego ikad i opet ima hrabrost i snagu da cijelom svijetu kaže istinu u lice. Ima hrabrost i snagu, a ovog puta ima i obavezu. Niko bolje od nas ne razumije stradanja, nikog slike ubijene djece ne pogađaju kao nas jer smo takve slike i sami živjeli nedavno. Zato mi nemamo pravo da šutimo", kazao je Konaković.

Poručio joj je da prestane napadati Sarajevo i političare u njemu koji se s njom ne slažu.

"Gospodinu Komšiću ste poručili da 'štiti teroriste', a javno je napad Hamasa nazvao terorističkim i osudio ga. Gradonačelnicu Karić ste napali tako što postavljate tezu u 'radikaliziranom' Sarajevu, kažete čak i da postoji 'podrška dijela bh. političara Hamasu.'Ništa od ovog što ste naveli nije istina", rekao je ministar.

Istakao je da je i ranije pokušavala kreirati narative radikalizma u BiH, posebno islamskog u vremenu islamofobije.

"Ali, nemoguće je nametnuti narativ radikalnog plemenitom i hrabrom narodu koji to nije"", rekao je Konaković.

Dodao je da je prije nekoliko sedmica jedan političar iz entiteta Republika Srpska govorio kako političari iz Sarajeva nisu nikad osudili Al-Kaidu i kako je podržavaju, a da je to uradio samo nekoliko dana nakon što je on lično otišao na 'Ground Zero' u New Yorku i na mjestu terorističkog napada odao počast nevinom ubijenim.

"Pišete o podršci ISIL-u iz Sarajeva, a znate da je BiH dio Globalne koalicije u borbi protiv ISIL-a, a znate da sam ove godine u Rijadu prisustvovao i govorio na konferenciji, a da su se prije mene na istom događaju obraćali i Turković i Crnadak", rekao je Konaković.

Naglasio je da je istina da su skoro svi bh. političari osudili ubistvo izraelskih civila od Hamasa jer za ubistvo civila nema opravdanja.

"Istina je i to da svi jasno poručujemo da pojedinačne akcije Hamasa ne mogu i ne smiju biti alibi za ubistvo djece i civila, za napad na bolnice i zgrade, za obustavu isporuke vode i struje, za zločine koje sad gledamo u Gazi, a koje po nalogu vaših vlasti provode pripadnici vaše vojske", rekao je Konaković.

Smatra da joj tu istinu mogu i trebaju reći baš građani Sarajeva i BiH koji su tokom agresije na našu zemlju, braneći se od nadmoćnog agresora, a sve dok im je svijet zabranio nabavku oružja za odbranu, koji su osuđivali i procesuirali pojedinačne slučajeve napada na vicile u svojim redovima koje bi sporadično činili pripadnici Armije Republike BiH.

"Tu vam istinu možemo i trebamo reći čiji je politički vrh odao počast nevino ubijenim Srbima u Sarajevu na Kazanima, mi koji žalimo za svom ubijenom djecom jer nema opravdanja za ubistvo djeteta, ni vašeg ni našeg", kazao je Konaković.

Poručio joj je da ne može tvrditi kako je bacanje fosfornih bombi na Gazu, rušenje bolnica i vjerskih objekata napad na infrastrukturu Hamasa.

"U septembru je u BiH uhapšena grupa osumnjičena za ratne zločine počinjene prije 28 godina, hapšeni su Han Pijesku, Šekovićima, Bileći (našli smo ih sakrivene u malim mjestima u BiH). Može se dakle počinilac zločina, pojedinac, naći skoro tri decenije nakon počinjenog zločina i izvesti pred lice pravde", kazao je Konaković.

S tim u vezi kazao je da ne može govoriti da ne može pojedince koji su počinili zločine izvesti pred lice pravde, dok se hvale snagom svoje vojske i svim tehnološkim dostignućima i da zbog toga moraju sravniti Gazu sa zemljom.

"Gazu u kojoj roditelji na ruke svoje djecu pišu imena kako bi ih identificirali ako ih vaše bombe ubiju. U ratu sam izgubio najboljeg druga, izgubio dva sina mamine sestre i još mnogo rodbine. U mojoj ulici skoro da nema kuće u kojoj neko nije izgubio život, moji su prijatelji dali dijelove tijela u borbi za odbranu države", kazao je Konaković.

Dodao je da je nad narodom kojem pripada, Bošnjacima, izvršen genocid i da su sa svojih ognjišta protjerani.

"Naše se majke, nane, dede, braća i sestre i danas bude pored počinilaca ovih strašnih zločina, mi svoje mrtve još uvijek tražimo po masovnim grobnicama, a nikad nismo posegnuli za osvetom ubijajući nedužne. Neizmjerno sam ponosan zbog toga.

Ubijanje nedužnih, slabih i nemoćnih je kukavičluk i zločin, biljeg kojeg se nosi cijeli život", kazao je Konaković.

Naglasio je da je u Sarajevu, kako je kazao evropskom Jerusalemu, pokrenuta inicijativa za otvaranje "Muzeja Holokausta", a da je Vlada Kantona Sarajevo već izdvojila novac.

"Ne dozvolite upravo zbog stradalih u Holokaustu, da u nekom drugom muzeju u kojem će stajati slike stradanja naroda Palestine, slike djece sa napisanim imenima na rukama, srušene bolnice i vjerski objekti, na drugoj strani gdje budu visile slike počinilaca stoje slike vašeg rukovodstva, vojnog i civilnog. Ako imate hrabrosti i snage zaustavite napade na Gazu i ubijanje civila. Nemojte trajno ponijeti biljeg koji se ne briše nikad i nemojte u nekim novim muzejima da se nađete na drugoj, pogrešnoj strani. Zbog svojih predaka, zbog djece Palestine, zbog svijeta kakvog želimo. Moje Sarajevo i moju Bosnu i Hercegovinu ne dirajte", zaključio je Konaković.
BHCluster

#10653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Point. wrote: 28/10/2023 15:15 Odličan odgovor gospodina Konakovića na lažne tvrdnje i prozivanja od strane izraelske ambasadorice u Tirani. Neka se goni u tri pm i ona više.
"Sramotno je da se boje u svom gradu. Kada sam prvi put susrela gradonačelnicu Sarajeva (Benjamina Karić) kazala mi je kako je Sarajevo evropski Jeruzalem. Gdje je taj Jerusalem sada? Gdje su prava građana BiH koji su stotinama godina Sarajevu i BiH donosili samo poštovanje? Sada im se prijeti jer su ljudi emotivni zbog toga što se događa u Gazi, a imaju pogrešne informacije, istaknula je Peleg dodajući da joj je uistinu žao vidjeti to što se događa u Sarajevu", rekla je Galit.

Dodala je da će slika koja je poslana u svijet imati posljedice.

"Najprije, ostala sam šokirana kada sam vidjela zastave ISIL-a", kazala je Galit.

U svom odgovoru Konaković je poručio ambasadorici Peleg da Sarajevo jeste evropski Jerusalem.

"Na istom je mjestu, sija jače nego ikad i opet ima hrabrost i snagu da cijelom svijetu kaže istinu u lice. Ima hrabrost i snagu, a ovog puta ima i obavezu. Niko bolje od nas ne razumije stradanja, nikog slike ubijene djece ne pogađaju kao nas jer smo takve slike i sami živjeli nedavno. Zato mi nemamo pravo da šutimo", kazao je Konaković.

Poručio joj je da prestane napadati Sarajevo i političare u njemu koji se s njom ne slažu.

"Gospodinu Komšiću ste poručili da 'štiti teroriste', a javno je napad Hamasa nazvao terorističkim i osudio ga. Gradonačelnicu Karić ste napali tako što postavljate tezu u 'radikaliziranom' Sarajevu, kažete čak i da postoji 'podrška dijela bh. političara Hamasu.'Ništa od ovog što ste naveli nije istina", rekao je ministar.

Istakao je da je i ranije pokušavala kreirati narative radikalizma u BiH, posebno islamskog u vremenu islamofobije.

"Ali, nemoguće je nametnuti narativ radikalnog plemenitom i hrabrom narodu koji to nije"", rekao je Konaković.

Dodao je da je prije nekoliko sedmica jedan političar iz entiteta Republika Srpska govorio kako političari iz Sarajeva nisu nikad osudili Al-Kaidu i kako je podržavaju, a da je to uradio samo nekoliko dana nakon što je on lično otišao na 'Ground Zero' u New Yorku i na mjestu terorističkog napada odao počast nevinom ubijenim.

"Pišete o podršci ISIL-u iz Sarajeva, a znate da je BiH dio Globalne koalicije u borbi protiv ISIL-a, a znate da sam ove godine u Rijadu prisustvovao i govorio na konferenciji, a da su se prije mene na istom događaju obraćali i Turković i Crnadak", rekao je Konaković.

Naglasio je da je istina da su skoro svi bh. političari osudili ubistvo izraelskih civila od Hamasa jer za ubistvo civila nema opravdanja.

"Istina je i to da svi jasno poručujemo da pojedinačne akcije Hamasa ne mogu i ne smiju biti alibi za ubistvo djece i civila, za napad na bolnice i zgrade, za obustavu isporuke vode i struje, za zločine koje sad gledamo u Gazi, a koje po nalogu vaših vlasti provode pripadnici vaše vojske", rekao je Konaković.

Smatra da joj tu istinu mogu i trebaju reći baš građani Sarajeva i BiH koji su tokom agresije na našu zemlju, braneći se od nadmoćnog agresora, a sve dok im je svijet zabranio nabavku oružja za odbranu, koji su osuđivali i procesuirali pojedinačne slučajeve napada na vicile u svojim redovima koje bi sporadično činili pripadnici Armije Republike BiH.

"Tu vam istinu možemo i trebamo reći čiji je politički vrh odao počast nevino ubijenim Srbima u Sarajevu na Kazanima, mi koji žalimo za svom ubijenom djecom jer nema opravdanja za ubistvo djeteta, ni vašeg ni našeg", kazao je Konaković.

Poručio joj je da ne može tvrditi kako je bacanje fosfornih bombi na Gazu, rušenje bolnica i vjerskih objekata napad na infrastrukturu Hamasa.

"U septembru je u BiH uhapšena grupa osumnjičena za ratne zločine počinjene prije 28 godina, hapšeni su Han Pijesku, Šekovićima, Bileći (našli smo ih sakrivene u malim mjestima u BiH). Može se dakle počinilac zločina, pojedinac, naći skoro tri decenije nakon počinjenog zločina i izvesti pred lice pravde", kazao je Konaković.

S tim u vezi kazao je da ne može govoriti da ne može pojedince koji su počinili zločine izvesti pred lice pravde, dok se hvale snagom svoje vojske i svim tehnološkim dostignućima i da zbog toga moraju sravniti Gazu sa zemljom.

"Gazu u kojoj roditelji na ruke svoje djecu pišu imena kako bi ih identificirali ako ih vaše bombe ubiju. U ratu sam izgubio najboljeg druga, izgubio dva sina mamine sestre i još mnogo rodbine. U mojoj ulici skoro da nema kuće u kojoj neko nije izgubio život, moji su prijatelji dali dijelove tijela u borbi za odbranu države", kazao je Konaković.

Dodao je da je nad narodom kojem pripada, Bošnjacima, izvršen genocid i da su sa svojih ognjišta protjerani.

"Naše se majke, nane, dede, braća i sestre i danas bude pored počinilaca ovih strašnih zločina, mi svoje mrtve još uvijek tražimo po masovnim grobnicama, a nikad nismo posegnuli za osvetom ubijajući nedužne. Neizmjerno sam ponosan zbog toga.

Ubijanje nedužnih, slabih i nemoćnih je kukavičluk i zločin, biljeg kojeg se nosi cijeli život", kazao je Konaković.

Naglasio je da je u Sarajevu, kako je kazao evropskom Jerusalemu, pokrenuta inicijativa za otvaranje "Muzeja Holokausta", a da je Vlada Kantona Sarajevo već izdvojila novac.

"Ne dozvolite upravo zbog stradalih u Holokaustu, da u nekom drugom muzeju u kojem će stajati slike stradanja naroda Palestine, slike djece sa napisanim imenima na rukama, srušene bolnice i vjerski objekti, na drugoj strani gdje budu visile slike počinilaca stoje slike vašeg rukovodstva, vojnog i civilnog. Ako imate hrabrosti i snage zaustavite napade na Gazu i ubijanje civila. Nemojte trajno ponijeti biljeg koji se ne briše nikad i nemojte u nekim novim muzejima da se nađete na drugoj, pogrešnoj strani. Zbog svojih predaka, zbog djece Palestine, zbog svijeta kakvog želimo. Moje Sarajevo i moju Bosnu i Hercegovinu ne dirajte", zaključio je Konaković.
Pogledaj samo sta onaj crni Komsic uradi! :oops:
DonieBrasco

#10654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sad ce se naci pametnjakovici da mu i ovo ospore.
Prpa.ba

#10655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Odlican odgovor, pohvale i Komsicu i Konakovicu na hendlanju izraelske HNS-ovke.
palermo

#10656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Aferim Dino.....drzavnicki...
sajber87

#10657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Point. wrote: 28/10/2023 09:52 Ko će biti glavni baja u toj mega državi?
Pa putin ko bi drugi, on bi i sada pomeo sve da se moze kandidovati u manjem bh entitetu i srbiji
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 28/10/2023 15:23

Komšić bi trebao kod Dine na instrukcije.

Koliko god ona zlonamjerna bila, diplomatski odgovor se mora zadržati.

Komšićev fitilj je izgorio u sekundi. Nedopustivo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Kanakovic najveci i prvi u bosnjaka
Pomeo bahira reisa i ostale
BHCluster

#10660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 28/10/2023 16:27

Kad napad postanu licni nema tu diplomatije. A sto se tice i jednod i drugog ako im je toliko stalo sto ne posalju protestnu notu Izraelu i navedu razloge.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 28/10/2023 10:52 čuj kako se jezik mijenja
sastanu se likovi i kažu ne piše se više megju nego ide dibiralizacija jotacije i među

zato su nam smiješni stari ljudi koji su kao arheoloske iskopine starog govora
SASMA npr riječ koja je izumrla
ŠPARET
GREBLJE

takodjer mi starija generacija već smo postali arheoloski primjerci za djecu koja imaju svoj govor i koji polako istiskuje stari govor
ubacuje se engleski i skracenice
Sama i kanda su mi top
Chmoljo

#10662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote: 28/10/2023 21:08

Kad napad postanu licni nema tu diplomatije. A sto se tice i jednod i drugog ako im je toliko stalo sto ne posalju protestnu notu Izraelu i navedu razloge.
Zato što bi to bilo diplomatsko samoubistvo. Svakako da ne treba biti ravnodušan na patnje Palestinaca, ali treba gledati i svoje interese.

Taj demarš bi bio kontraproduktivan, a pogotovo je nebitan za palestince
BHCluster

#10663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 28/10/2023 21:49
BHCluster wrote: 28/10/2023 21:08

Zato što bi to bilo diplomatsko samoubistvo. Svakako da ne treba biti ravnodušan na patnje Palestinaca, ali treba gledati i svoje interese.

Taj demarš bi bio kontraproduktivan, a pogotovo je nebitan za palestince
Ovo sto ja pisem nema veze sa Palestincima, ambasadorica Izraela se odlucila da napadne KJomsica bez razloga sto su podrzali UZP-ovce i pokazali da im uopste nije stalo do patlje Izraelaca; pa kao kad se drugi put javila po ovom pitanju koristila je neku jadnu djecu u kavezima za koju su izraelski izvori rekli da nisu uopste Izraelci, sad treci put se javlja i radi sta radi. Gdje je tu njima racunica ? A ako medjunarodno pravo vise ne postoji neka kazu.
Chmoljo

#10664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Komšić je u odgovoru njoj odmah rekao ko joj suflira na uho. Svima nam je jasno da je u pravu, iako je kritikovan zbog katastrofalnog načina obraćanja.

Ovo su osjetljiva vremena za izrael i treba biti mudar, pogotovo što i naše stanje ovdje ovisi od uncle sama.
oldtajmer

#10665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

trojka dala i miss turizma bosanskim srbima, ovo je vec kap koja je prelila casu, haj sve drugo ali miss nemam rijeci zaista
plavi_E

#10666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Helez o američkim helikopterima: Očekivao sam otpor iz RS, ali ne i od bošnjačkih političara

Kad tad ce Helez izaci sa imenima. Ne moze on to zadrzati u sebi. Helez takodje priznaje da je postojao dogovor za onih ca. 4 mil KM za UH II ali da su ih izigrali partneri iz manjeg entiteta. Mozda su u tom izigravanju ucestvovali i neki bosnjacki politicari jer svarno moras biti prirodno glup i pristati da se vec dogovoreni novac za helikoptere izbrise iz budzeta uz obecanje da ce se ponovo ta stavka uvrstiti u budzet. :-)

Ali najvaznije pitanje je koji su to bosnjacki politicari ucestvovali (kako Helez kaze) u pruzanju otpora nabavke helikoptera za OS BiH i zbog cega?
Haris.ba

#10667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Mi ćemo sada haha pihi, a Ramo uskoro u predsjedništvu. :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/isak-od ... /231030113
Isak odgovorio Dodiku: O njegovoj majci neću davati komentare, dovoljno joj je teško što mu je majka
DonieBrasco

#10668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Kakav nivo privitivizma i jednog i drugog strasno.
Styling

#10669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 30/10/2023 14:10 Mi ćemo sada haha pihi, a Ramo uskoro u predsjedništvu. :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/isak-od ... /231030113
Isak odgovorio Dodiku: O njegovoj majci neću davati komentare, dovoljno joj je teško što mu je majka
Ovaj Isak je tito. Nikome frajer ne ostaje duzan. :lol: :lol: :lol:

"Svaka konferencija Milorada Dodika baci me u razmišljanje. Zaista sam uvjeren kako bi za građane bh. entiteta RS bilo bolje kada bi na funkciju predsjednika RS-a postavili panj. I panj ima bolje manire od pojave koja se odaziva na ime 'Milorad Dodik", zaključio je Isak. :run:
Point.

#10670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Farma maniri.
Styling

#10671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Point. wrote: 30/10/2023 15:04 Farma maniri.
Udarila Vila na Halila :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/864564/ ... -alispahic
Bakir Izetbegović, lider SDA, okupio je danas u jednom sarajevskom restoranu lidere DF i NES-a i SBiH, Željka Komšića, Nermina Ogreševića i Semira Efendića.

Prema informacijama "Avaza", sastanku prisustvuje i Bakir Alispahić, čovjek sa američke crne liste.

Sastanak je dogovorio Izetbegović, s ciljem razgovora oko formiranja, kako je nedavno rekao, četvorke.

- Pokušavamo napraviti četvorku, kao što imaju trojku, NES je jedna od jačih karika - rekao je prije tri dana Izetbegović za Federalnu televiziju (FTV).

Pogledajte šta je zabilježio naš fotoreporter.

Dobro zapamtiti i nikad vise ne planirati nikakve koalicije sa trojanskim konjima SBIH, NES. Za DF znamo.
DaysleepeR

#10673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Najbolji pokazatelj "snage" SDA.
Široka koalicija.
Ono što su govorili da ne valja kod Trojke, kao previše je tu stranaka i interesa.
Sad rade sve isto.
Pokupi svaki glas.
Eto novih rama isaka i eseda radeljaša.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 30/10/2023 15:26 Najbolji pokazatelj "snage" SDA.
Široka koalicija.
Ono što su govorili da ne valja kod Trojke, kao previše je tu stranaka i interesa.
Sad rade sve isto.
Pokupi svaki glas.
Eto novih rama isaka i eseda radeljaša.
Doslovno.

"Moze ih biti 11
Moze ih biti 111
Samo jedan odlucuje"

Bakir Izetbegovic De civitate dei :D

Ali fakat je lik ovo izjavljivao u kampanji
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija