Zena i dijete, kao i ostala mala djeca ne smiju prici. Otisci sa TV se uzasno tesko uklanjaju, cim neko pipne prstom dobijas plavu tacku na ekranu.
Mozes probat bilo cime da uklonis ali nista ne pomaze, osim selotejpa on je jedina pomoc
Moderator: Benq
Zena i dijete, kao i ostala mala djeca ne smiju prici. Otisci sa TV se uzasno tesko uklanjaju, cim neko pipne prstom dobijas plavu tacku na ekranu.
Svaki TV ima prednosti i mane, samo je bitno sta je tebi bitno.
Ove dobre osobine OLED-a sam vidio i na Philipsu, ali me jeba ABL ko malog zeca, pa sam ga se morao riješiti iz kuće za 10 dana od kupovine, od toga 4 dana bio na servisu.nike_tz wrote: ↑29/10/2023 21:24 Eh sad sta je dobro:
- crna je drama, osim ako TV (samsung) nije kraj prozora onda je siva
- 8 miliona dimming zona
- boje su kao da nisu sa ovog svijeta
- ugao gledanja na Samsungu je kao nevjerovatan i slika uopste ne gubi ni po kojem aspektu
- igranje igara u HDR je nesto sto treba dozivjet, kada sam vratio PS5 u firmu i spojio ga ponovo na seriju 7 samsunga to je izgledalo kao da sam opro sve boje
- burn-in vise nije toliko velik problem, uporedite LG i Samsung s95C na rtings, razlike gotovo i da nema (6 mjeseci update)
ABL i unifomity su najgori problemi OLEDa. Kad kazem uniformity mislim na pink tint kod LG, plus near black boje banding, koji je primjetan i kod QD-OLEDa, mada puno manje izrazeno.
Imao sam pink tint na dnu display-a kad pustim video ili sliku potpuno bijele boje (toga nema uopšte na Mini LED-u).
Ne moraš odmah, to se pokreće nakon otprilike 8 sati gledanja, da se "očisti" ekran ako je došlo do nekog zadržavanja slike.
I kod mene je isti problem na Philipsu 707, ali sam pronašao rješenje. Prvo prebrišem ekran malo vlažnom mikrofiber krpom, a zatim sve pređem kuhinjskim papirnatim ubrusima. Ne ostaju tragovi, ekran bude kao nov.
Bilo sta drugo osim microfibera, cak i mekani toalet papir, pravi mikroogrebotine koje se nakupe vremenom.AnonymousBIH wrote: ↑30/10/2023 17:06 LG i Sony u uputama strogo podvlače da se panel čisti isključivo toplom vodom i odgovarajucom krpom (mikrofiber), strogo zabranjujuci koristenje bilo kakvih hemikalija zbog anti reflection premaza.