Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Grean

#36976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Tekbiranje na ovakvim skupovima je nepotrebno i kontraproduktivno.

Nisam slihter ili neko ko ima kompleks evropskih muslimana koji je sve izrazeniji kod dijela Bosnjaka ali jednostavno nije mjesto. Evo neka dodje 5 ljudi koji nisu muslimani da podrze Palestinu bezveze je ako nista zbog toga.
konami666

#36977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

Šta znaci ovo umah sto neki pišu na ovim plakatima?
kamberovica polje

#36978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kamberovica polje »

P.Starck wrote: 29/10/2023 14:58
skrbavi-admin wrote: 29/10/2023 13:37 .. opsta civilizacijska poruka zadnjih 100 godina je da se zlocin isplati...
Biće da je tako. Ko nije dobijao pomoć UNa kontemplira o zaštiti okoline, klimatskim promjenama, ubijanju nedužnih životinja, gender neutralnim i sl. sranjima...
Zločin se isplati. Kriminal se isplati. Dovoljno je otvoriti prozor.
To nije zadnjih 100, nego zadnjih 10 000 godina tj. otkad je "civilizacije".
Preci plemičkih familija su barbarske vojskovođe koje su silovale, krale i ubijale, a koje su svoje zločine oprale kroz idućih par generacija.
Preci današnjih američkih naslijeđenih bogataša su prevaranti i probisvijeti loji su se "snašli", a sad au njihova djeca elite.
Isto tako će unuci i praunuci naših ratnih i poslijeratnih profitera pričat kako su im djedovi sve pošteno zaradili i krenuli od 0.
Što se tiče država, ako si "pobjednik" niko te ne pita šta si napravio, ni kako si to postigao.
-Chesterfield-

#36979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

emmir1

#36980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Iran pokrenuo regrutovanje dobrovoljaca za Palestinu.

Prijavilo se preko 3 miliona dobrovoljaca
Dimu1927

#36981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

samo ce hejteri reci da se ne vide unisteno 150 hamasovih tunela na ovom videu :-)

Dimu1927

#36982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

corolla02 wrote: 29/10/2023 17:12
interesantno, u stocu skup se odrzo, a samo jucer su srbi bili na medjuetitenskoj medji i nikog nije bilo da protestuje iz federacije...

cudno opet neka stolacka, pardon gradjanska opcija :mrgreen:

mi zbilja ne znamo ni ko smo, ni kuda gonimo, niti sta trazimo...
znamo odlicno ignorisati te dodikove budalastine i jadne skupove, to ih najvise boli... zar to jos hodaju po nekakvoj granici hahahaha kakva saka psihijatrijskih slucajeva. cuj da neko ide protestovati protiv toga hahaha
moimoi

#36983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

jeza u ledja wrote: 29/10/2023 13:44
moimoi wrote: 29/10/2023 09:06
Moenx wrote: 29/10/2023 08:57 Da to je interesantno
Ako je neizvodiva odakleim sada oruzje jer imaju ga valjda zato IDF okoliša
Ili pak IDF gleda da sto vise izmuci
I sta je sa granicom sa Egiptom
Mislim i sad i inace
Da li odatle moze stici bar humanitarna pomoc
I hvala članovima ovog portala imate niz informacija uvijek
Imas dva granicna prelaza. Jedan za stanovnistvo koji kontrolise Egipat i koji su zatvorili.. a drugi za robu koji kontrolise Izrael.
Ja sam ovo vec jednom procitao na forumu, ali kad sam gledao neki izvjestaj na TV gdje je detaljno opisivan granicni prijelaz nisu spominjani Izraelci. Ni meni ovo nije bas najjasnije, kako Izraelci kontrolisu to? Prisutni su bili cijelo vrijeme na granici izmedju Gaze i Egipta?
Ne znam da li je neko postavio mapu. Ovdje se vidi

Image
Moenx

#36984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

Elem bio je video prije nekih 5 6 8 dana kakoEgipćani pješke prelaze pustinju i to na stotine njih i donose. Tj nose po 10 kila bezbeli na ledjima
Mada mozda su to Palestinci koji uzimaju tu hum pomoc iz Egipta
I ne znam precizno o tom videu i da li bi neko objasnio sta bi moglo biti
No sta je u Erezu sda fb bot veli u objavi kako u tom gradu IDF trpi gubitke
No siromasni smo sa tim i informacijama
Grean

#36985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Na N1 iz izbjeglickih kampova u Jordanu, jjudi koji su izbjeglice od 48'.

Zaboravljeni dio ratnog zlocina. Vjeruje li iko da ce se oni ikad imati pravo vratiti po bilo kojem mirovnom sporazumu?

Mislim da Izrael ima isti plan sa Gazom sada, da ih izguraju na Sinaj bez prava na povratak.
PM72

#36986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

Izraelu je trebao neki dobar izgovor pred svojom i svjetskom javnošću da unište Gazu.Ko fol Mosad nije znao pa su ostali "iznenađeni" terorističkim upadom.
moimoi

#36987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

PM72 wrote: 29/10/2023 18:05 Izraelu je trebao neki dobar izgovor pred svojom i svjetskom javnošću da unište Gazu.Ko fol Mosad nije znao pa su ostali "iznenađeni" terorističkim upadom.
Naravno. Spreman da zrtvuje i svoju mladost zarad “visih ciljeva”. Nije prvi u istoriji… a nece biti ni zadnji nazalost.
skrbavi-admin

#36988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

PM72 wrote: 29/10/2023 18:05 Izraelu je trebao neki dobar izgovor pred svojom i svjetskom javnošću da unište Gazu.Ko fol Mosad nije znao pa su ostali "iznenađeni" terorističkim upadom.
to je 1000% tacno
Moenx

#36989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

Pazite da l i je baš tako
jer istorija Izrahella i Palestine jeste istorija ratova
No sjetimo se PLOa
Mislim da je PLO postizao mir sa Izrahellom priznao ga valjda zauzvrat dobio je samoupravu plus dva miliona Palestinaca zive tamo
E sada sto je taktika Izrahellaca da otimaju imovinu preko settlera da ubijaju Palestince trpaju u kaveze to je kod Paklestinaca prouzrokovalo bijes
Bilo je potrebno izbrisati sve tragove mirai sporazuma koji je uzgred bio i lazljiv
Pa je Hamas udario pljusku koja ce radikolizovati sve pore drustva
Ja misllim da je tako bilo
Usput Hamas sto je udario udario je na mladez novu generaciju jevreja koji bi cini mi se ucinili sve da ne zive na Bliskom Istoku nego u nekim liberalnim sredinama na Zapadu
Interesantno je to
Ili je to bila najlaksa meta pa se izivljavali
moimoi

#36990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Moenx wrote: 29/10/2023 18:28 Pazite da l i je baš tako
No sjetimo se PLOa
Mislim da je PLO postizao mir sa Izrahellom priznao ga valjda zauzvrat dobio je samoupravu plus dva miliona Palestinaca zive tamo
E sada sto je taktika Izrahellaca da otimaju imovinu preko settlera da ubijaju Palestince trpaju u kaveze to je kod Paklestinaca prouzrokovalo bijes
Bilo je potrebno izbrisati sve tragove mirai sporazuma koji je uzgred bio i lazljiv
Usput Hamas sto je udario udario je na mladez novu generaciju jevreja koji bi cini mi se ucinili sve da ne zive na Bliskom Istoku nego u nekim liberalnim sredinama na Zapadu
Interesantno je to
Mosad je najjaca tajna agencija. Nema jace. Njima apsolutno ne moze ispod radara ovako nesto proci. Napad je planiran divije godine. To je sam hamas rekao. Sta ti je ba.
Hamas je frankenstein kojeg finansiraju svi sem Palestinaca koji su kolateralna steta.
jeza u ledja

#36991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Grean wrote: 29/10/2023 18:01 Na N1 iz izbjeglickih kampova u Jordanu, jjudi koji su izbjeglice od 48'.

Zaboravljeni dio ratnog zlocina. Vjeruje li iko da ce se oni ikad imati pravo vratiti po bilo kojem mirovnom sporazumu?

Mislim da Izrael ima isti plan sa Gazom sada, da ih izguraju na Sinaj bez prava na povratak.
Sama cinjenica da ti kampovi postoje vec nekoliko generacija govori jako mnogo i o domacinima i o samim izbjeglicama. Meni je bilo cudno to slusati i za vrijeme rata u Libanu, citajuci o palestinskim izbjeglickim kampovima… Citav zivot izbjeglica u kampu. :-)

U Libanu im ne daju drzavljanstvo, ali u Jordanu su svi naturalizovani. Kako su onda jos uvijek izbjeglice nije mi jasno?
HelaS

#36992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

No sjetimo se PLOa
Interesantno je to
Svako palestinsko dijete, ostalo bez porodice, bez roditelja ili brata i sestre, u ovom oktobarskom masakru Izraela, to dijete kad poraste, kad ojača fizički i stasa psihički, za 10, 15, 20 godina... kakvu će poziciju u svom društvu zauzeti - spokojnu, savijene glave i podvijena repa spram Izraela i njegove okupatorske politike, ili će sam formirati ili će se priključiti nekom novom Hamasu, željan osvete i krvi izraelske?

Nema mira na Bliskom Istoku sve dok se Izrael ne povuče na granice iz 60-tih godina, dok Benjamin Netanyahu i njegova Vlada, i svi vojno odgovorni za masakr i vjerovatno ratni zločin, dok ne budu sudski procesuirani i kažnjeni, i dok Svijet ne odobri nastanak države Palestine u svojim granicama.
Grean

#36993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

jeza u ledja wrote: 29/10/2023 18:38
Grean wrote: 29/10/2023 18:01 Na N1 iz izbjeglickih kampova u Jordanu, jjudi koji su izbjeglice od 48'.

Sama cinjenica da ti kampovi postoje vec nekoliko generacija govori jako mnogo i o domacinima i o samim izbjeglicama. Meni je bilo cudno to slusati i za vrijeme rata u Libanu, citajuci o palestinskim izbjeglickim kampovima… Citav zivot izbjeglica u kampu. :-)

U Libanu im ne daju drzavljanstvo, ali u Jordanu su svi naturalizovani. Kako su onda jos uvijek izbjeglice nije mi jasno?
Mislim da je to manje bitno u ovoj prici. Fokus je na pravo na povratak, povratak imovine od strane onih koji su im je oteli i neko precutno odobravanje zapadnog svijeta da to ne bude uslov jer je u pitanju Izrael i jevreji.

Islo se tako daleko da je bilo ideja u mirovnim pregovorima u Oslu da se Palestince kompenzira parama od norveske nafte, da odustanu od imovine u danasnjem Izraelu a koju su ostavili u tadasnjoj Palestini. Pravo na povratak ni slucajno.
Moenx

#36994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

HelaS wrote: 29/10/2023 18:47
No sjetimo se PLOa
Interesantno je to
Svako palestinsko dijete, ostalo bez porodice, bez roditelja ili brata i sestre, u ovom oktobarskom masakru Izraela, to dijete kad poraste, kad ojača fizički i stasa psihički, za 10, 15, 20 godina... kakvu će poziciju u svom društvu zauzeti - spokojnu, savijene glave i podvijena repa spram Izraela i njegove okupatorske politike, ili će sam formirati ili će se priključiti nekom novom Hamasu, željan osvete i krvi izraelske?

Nema mira na Bliskom Istoku sve dok se Izrael ne povuče na granice iz 60-tih godina, dok Benjamin Netanyahu i njegova Vlada, i svi vojno odgovorni za masakr i vjerovatno ratni zločin, dok ne budu sudski procesuirani i kažnjeni, i dok Svijet ne odobri nastanak države Palestine u svojim granicama.
Da ovaj pasus je kljucni i slažem se plus Gadafi je osmislio naziv za zajednicku drzavu recimo Izraelstine znaci zajednicka drzava Palestinaca i Izraelaca
da se konacno skine taj mit da je Jevrejima potrebna zemlja taj mit kojeg bukvalno hrane krvlju
jeza u ledja

#36995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Grean wrote: 29/10/2023 18:50
jeza u ledja wrote: 29/10/2023 18:38

Mislim da je to manje bitno u ovoj prici. Fokus je na pravo na povratak, povratak imovine od strane onih koji su im je oteli i neko precutno odobravanje zapadnog svijeta da to ne bude uslov jer je u pitanju Izrael i jevreji.

Islo se tako daleko da je bilo ideja u mirovnim pregovorima u Oslu da se Palestince kompenzira parama od norveske nafte, da odustanu od imovine u danasnjem Izraelu a koju su ostavili u tadasnjoj Palestini. Pravo na povratak ni slucajno.
Nije manje bitno, to je krucijalno - jer time se odrzavaju u statusu limba i zato je povrat imovine uvijek u prvom planu. Cim ih neko primi i oni se asimiliraju u to drustvo, oni automatski postaju manje vezani za neku ideju povratka. Zato i dalje i postoji nesto sto se zove “izbjeglicki kamp” za ljude koje su tu dosli prije 75 godina.
Arapskom svijetu odgovara da se od Palestinaca pravi dozivotna zrtva, i tako kroz generacije, da se cijelo vrijeme podgrijava ideja povratka, bez obzira na cijenu po Palestince.
Čitalac

#36996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Čitalac »

Apel dvadesetak izraelskih organizacija za ljudska prava: dok je javnost fokusirana na Gazu, sve je više incidenata na Zapadnoj obali.
Izraelski informacijski centar za ljudska prava kao i nekoliko nevladinih organizacija za ljudska prava i civilno društvo u Izraelu pozivaju na okončanje "vala nasilja doseljenika uz podršku države".
“Mi, dolje potpisane nevladine organizacije za ljudska prava i civilno društvo u Izraelu, pozivamo međunarodnu zajednicu da hitno djeluje kako bi zaustavila val nasilja naseljenika koji podupire država, a koji je doveo i vodi do prisilnog premještanja palestinskih zajednica na Zapadnoj obali. Protekla tri tjedna, od Hamasovih zločina 7. listopada, doseljenici su iskorištavali nedostatak pozornosti javnosti prema Zapadnoj obali, kao i opću atmosferu bijesa protiv Palestinaca, kako bi eskalirali svoju kampanju nasilnih napada u pokušaju da protjeraju palestinske zajednice. Tijekom tog razdoblja raseljeno je najmanje trinaest stočarskih zajednica. Mnogo ih je više u opasnosti da budu prisiljeni na bijeg u nadolazećim danima ako se ne poduzme hitna akcija.
Nažalost, izraelska vlada podržava ove napade i ne čini ništa da zaustavi nasilje. Naprotiv, ministri i drugi dužnosnici podupiru nasilje, a u mnogim slučajevima vojska je prisutna ili čak sudjeluje u nasilju, uključujući incidente u kojima su doseljenici ubijali Palestince. Štoviše, otkad je rat počeo, sve je više incidenata u kojima su dokumentirani nasilni doseljenici koji napadaju obližnje palestinske zajednice noseći vojnu odoru i koristeći oružje koje su dobili od vlade.”
https://www.btselem.org/press_releases/ ... _west_bank
jeza u ledja

#36997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

HelaS wrote: 29/10/2023 18:47
No sjetimo se PLOa
Interesantno je to

Zar nije to svijet vec odobrio prije 75 godina? :?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Čitalac wrote: 29/10/2023 19:01 Apel dvadesetak izraelskih organizacija za ljudska prava: dok je javnost fokusirana na Gazu, sve je više incidenata na Zapadnoj obali.
Izraelski informacijski centar za ljudska prava kao i nekoliko nevladinih organizacija za ljudska prava i civilno društvo u Izraelu pozivaju na okončanje "vala nasilja doseljenika uz podršku države".
“Mi, dolje potpisane nevladine organizacije za ljudska prava i civilno društvo u Izraelu, pozivamo međunarodnu zajednicu da hitno djeluje kako bi zaustavila val nasilja naseljenika koji podupire država, a koji je doveo i vodi do prisilnog premještanja palestinskih zajednica na Zapadnoj obali. Protekla tri tjedna, od Hamasovih zločina 7. listopada, doseljenici su iskorištavali nedostatak pozornosti javnosti prema Zapadnoj obali, kao i opću atmosferu bijesa protiv Palestinaca, kako bi eskalirali svoju kampanju nasilnih napada u pokušaju da protjeraju palestinske zajednice. Tijekom tog razdoblja raseljeno je najmanje trinaest stočarskih zajednica. Mnogo ih je više u opasnosti da budu prisiljeni na bijeg u nadolazećim danima ako se ne poduzme hitna akcija.
Nažalost, izraelska vlada podržava ove napade i ne čini ništa da zaustavi nasilje. Naprotiv, ministri i drugi dužnosnici podupiru nasilje, a u mnogim slučajevima vojska je prisutna ili čak sudjeluje u nasilju, uključujući incidente u kojima su doseljenici ubijali Palestince. Štoviše, otkad je rat počeo, sve je više incidenata u kojima su dokumentirani nasilni doseljenici koji napadaju obližnje palestinske zajednice noseći vojnu odoru i koristeći oružje koje su dobili od vlade.”
https://www.btselem.org/press_releases/ ... _west_bank
što je vjerovatno i cilj... ravnati Gazu dok se posao odrađuje na zapadnoj obali. onda će se iz Gaze povući, a jamiće ponešto tamo gdje im je interesantnije.

ljigavci odvratni...
sitni svercer

#36999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sitni svercer »

serif je podigo ludu letvicu uvis pa da vidimo ko ce ovo nadvisiti 8)

kamberovica polje

#37000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kamberovica polje »

sitni svercer wrote: 29/10/2023 19:08 serif je podigo ludu letvicu uvis pa da vidimo ko ce ovo nadvisiti 8)

Pa nije loše. Počeli su priznavat koja im je stvarna ideologija i politički pravac. Nema više ušminkavanja i priče o državi.
Locked