Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nije nikad tuda planiran GA, a niti se pruga ukida, ima mjesta ispod mosta kuda i treba da prodje GA, vidi se fino na jednoj od tih slika. nece ici most preko mosta, nego ispod jednog od ovih raspona, juzno od pruge sadasnje
Autoput je planiran upravu na mjestu gdje je kružni, tj. sjeverno od željezničke trase.
Južno od pruge su privatne parcele na kojima je regulacionim planom, koji je trenutno u fazi usvajanja, predviđena gradnja stambeno-poslovnog bloka, i tuda GA neće definitivno proći
nije tacno, pogledaj gdje je trenutno kraj autoputa i zasto onda prelazi prugu ako ce se opet vracati na sjevernu stranu
uopste ne poznajes teren nazalost, imas i vizualizaciju neku na yt a mozes i otvoriti google maps. ga nema veze ni sa kakvim parcelama ima dovoljno mjesta uz prugu, novi most ima 3 raspona ispod jednog je pruga ispod drugog moze proci ga
da ti pomognem, cijeli obuhvat Vitkovac je sjeverno od pruge
Dimu1927 wrote: ↑28/10/2023 19:32
to je stari stari plan, pogledaj kako zavrsava sadasnji autoput, skroz na drugu stranu usmjeren. imas i vizualizaciju kako rekoh
nema smisla vise se ubjedjivati, svakako se necemo provozati ni mojom a pogotovo ne tvojom trasom
Jbt nekad na ovom forumu ko da s panjevima pričam...pa ako si ikad išao do kraja lot C autoputa jesi li primjetio da si prešao preko pergole iznad željezničkog kraka Sarajevo-Zenica i da su ti sva tri kraka željeznice južno od kružnog na kojem ap završava???
So What! wrote: ↑28/10/2023 16:35
A planiran je na ovom mjestu, po onoj mapi sa webstranice Ministarstva saobraćaja, ali mislim da bi jedan nekad u budućnosti, ako ovi u Istočnom se unormale.
Il će se unormalit, ili ćemo se pobit na kraju.
A ja mislim da tu marisanu oni neće dobro proći.
Kako bi idealan bio tunel tamo ispod Švrakina, za Lukavicu...
Meni se cini i da je planiran , neka me neko ispravi ako zna vise informacija
Mislim sa Grbavice da je planiran.
Čini mi se da su planirana 3 tunela prema Lukavici, Grbavica, Otoka i ne znam treću lokaciju. Ova je preblizu Otoci, ali je dobra zbog one ceste iza GRAS-a
Meni se cini i da je planiran , neka me neko ispravi ako zna vise informacija
Mislim sa Grbavice da je planiran.
Čini mi se da su planirana 3 tunela prema Lukavici, Grbavica, Otoka i ne znam treću lokaciju. Ova je preblizu Otoci, ali je dobra zbog one ceste iza GRAS-a
Ispoda Anexa je trebao biti tunel, tj. djelom ispod suda BiH.
Za treći ne vidim potrebe ako postoje ova dva.
Ali mislim da je Grbavica kao prvi. Ovaj Otoka nekad poslije.
Jeste vi na kakvim drogama , ljudi ?!
Odjednom od juče počeli ovde pisati o mokrim snovima sarajevskih prometnica ,
tipa tuneli,
vijadukti,
nadvožnjaci ,
pa jebemu miša jel vi vidite da ovi još sljedećih 50 godina neće srediti sve šta bi trebalo u nivou tla (a uveliko bi riješilo prometne probleme Sarajeva),
a gdje smo tek sa cestama pod zemljom i nad zemljom
tipa tuneli,
vijadukti,
nadvožnjaci ,
pa jebemu miša jel vi vidite da ovi još sljedećih 50 godina neće srediti sve šta bi trebalo u nivou tla (a uveliko bi riješilo prometne probleme Sarajeva),
tipa tuneli,
vijadukti,
nadvožnjaci ,
Ma ne ostaje nam nista drugo nego malo mastati. Napises treba cesta odmah se jave gdje cu ja cuke setati. Sta da se radi?
Jedino kakvog Vucica da izaberemo pa da donosi soecijalne zakone i ne sekira se oko imovinskopravnih odnosa.
BadBoy wrote: ↑29/10/2023 08:36
kako je Butmir kriv sto građani parkiraju na zelenoj površini?
Dimu1927 wrote: ↑28/10/2023 19:32
to je stari stari plan, pogledaj kako zavrsava sadasnji autoput, skroz na drugu stranu usmjeren. imas i vizualizaciju kako rekoh
nema smisla vise se ubjedjivati, svakako se necemo provozati ni mojom a pogotovo ne tvojom trasom
Jbt nekad na ovom forumu ko da s panjevima pričam...pa ako si ikad išao do kraja lot C autoputa jesi li primjetio da si prešao preko pergole iznad željezničkog kraka Sarajevo-Zenica i da su ti sva tri kraka željeznice južno od kružnog na kojem ap završava???
Tako sam i ja mislio pa je bilo negdje objasnjenje
Pergola sadasnja se produzava jos dobro preko pruge i spusta se cesta na juznu stranu