I ti se vala hvataš za svaku riječ
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- crnivrag
- MTV
#24027 Re: TV uređaji - sve o tome
Meni ne fali sto je Tizen al mi fali para za njega 
- semirsar
#24028 Re: TV uređaji - sve o tome
@MTV i meni kolega, i meni
bas gledam
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10
-
DonieBrasco
#24029 Re: TV uređaji - sve o tome
Mozda si ti bas lose srece da si dobio defektan model a prave se pametni u servisu, nema sanse da im njihovi dijagnosticki uređaji to nisu pokazali.
A ovo pametovanje za update firmware je da ih tuzis, kakvi amateri.
- semirsar
#24030 Re: TV uređaji - sve o tome
AnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 18:21
Ja sam se malo zeznuo sto sam uzeo C3 umjesto njega. Nije da C3 nije dobar, naprotiv odlican je, ali S95C je ono bas cista erotika.

-
AnonymousBIH
#24031 Re: TV uređaji - sve o tome
Nemoj me lozit, otice C3 na OLX.semirsar wrote: ↑28/10/2023 18:50AnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 18:21
Ja sam se malo zeznuo sto sam uzeo C3 umjesto njega. Nije da C3 nije dobar, naprotiv odlican je, ali S95C je ono bas cista erotika.perverzija, ovo okaciti na zid i onaj one connect zastelit da se ne vidi
![]()
![]()
- semirsar
#24032 Re: TV uređaji - sve o tome
kaze Hare cuvaj pare i drzi se starog i provjerenogAnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 18:56Nemoj me lozit, otice C3 na OLX.semirsar wrote: ↑28/10/2023 18:50AnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 18:21
Ja sam se malo zeznuo sto sam uzeo C3 umjesto njega. Nije da C3 nije dobar, naprotiv odlican je, ali S95C je ono bas cista erotika.perverzija, ovo okaciti na zid i onaj one connect zastelit da se ne vidi
![]()
SpoilerShow![]()
ipak ja ne bih mjenjao C3, bez obzira na ova videa gore
- typeOnegative
#24033 Re: TV uređaji - sve o tome
@Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj
.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
Btw, imaš na rtings lg, Sony i samsung OLEDe na burnin testu , samsung odmah fasov'o , Sony malo kasnije...istina je da se radi o teškom silovanju televizora i da su to scenariji koje nećemo nikada ni vidjeti , al činjenica je da LG izdržao i to bez burn-in a. .svakom njegovo, meni bolji pokazatelj ko je tu tata-mata ne treba
Btw, imaš na rtings lg, Sony i samsung OLEDe na burnin testu , samsung odmah fasov'o , Sony malo kasnije...istina je da se radi o teškom silovanju televizora i da su to scenariji koje nećemo nikada ni vidjeti , al činjenica je da LG izdržao i to bez burn-in a. .svakom njegovo, meni bolji pokazatelj ko je tu tata-mata ne treba
- crnivrag
#24034 Re: TV uređaji - sve o tome
Vrlo moguće, jer evo ostali forumaši kažu da se njima na istom modelu to ne dešava.DonieBrasco wrote: ↑28/10/2023 18:40 Mozda si ti bas lose srece da si dobio defektan model a prave se pametni u servisu, nema sanse da im njihovi dijagnosticki uređaji to nisu pokazali.
Danas gledam ovaj Samsung i na njemu konstantno ista osvjetljenost, bez obzira na scene, a mene su ubijedili u Asbisu da je takva OLED tehnologija i da je tako napravljeno i radi mene i radi TV-a, da mi štiti oči i da štiti panel.
Jučer sam ga prodao čovjeku koji će ga koristiti samo za prenos slike sa laptopa na TV HDMI kablom, pa mu ne smeta.
Last edited by crnivrag on 28/10/2023 19:25, edited 1 time in total.
- semirsar
#24035 Re: TV uređaji - sve o tome
Asbis serviserima je pun qrac philips tv, rijeci jednog od njih, a znam ih nekolikocrnivrag wrote: ↑28/10/2023 19:12Vrlo moguće, jer evo ostali forumaši kažu da se njima na istom modelu to ne dešava.DonieBrasco wrote: ↑28/10/2023 18:40 Mozda si ti bas lose srece da si dobio defektan model a prave se pametni u servisu, nema sanse da im njihovi dijagnosticki uređaji to nisu pokazali.
Danas gledam ovaj Samsung i na njemu konstantno ista osvjetljenost, bez obzira na scene, a mene su ubijedili u Asbisu da je takva OLED tehnologija i da je tako napravljeno i radi mene i radi TV-a, da mi štiti oči i da štiti panel.
Jučer sam ga prodao čovjeku koji će ga koristiti samo za prenos slike sa lapropa na TV HDMI kablom, pa mu ne smeta.
a tv za prenos slike... OLX bajo, samo OLX, tamo je njemu sudbina
-
AnonymousBIH
#24036 Re: TV uređaji - sve o tome
To me i odbilo, jer sam vidio kako je brzinski stradao S95B.typeOnegative wrote: ↑28/10/2023 19:09 @Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
![]()
Btw, imaš na rtings lg, Sony i samsung OLEDe na burnin testu , samsung odmah fasov'o , Sony malo kasnije...istina je da se radi o teškom silovanju televizora i da su to scenariji koje nećemo nikada ni vidjeti , al činjenica je da LG izdržao i to bez burn-in a. .svakom njegovo, meni bolji pokazatelj ko je tu tata-mata ne treba![]()
Btw, na tom testu LG apsolutno dominira, Sony ga donekle prati nakon rucnog pixel refresha jer ima neke cudne automatske cikluse, sve ostalo za baciti.
- semirsar
#24037 Re: TV uređaji - sve o tome
e jbg, znaci osta ja bRez jeftinog C3, konto sam sa's kupit otaj s95c i meni jeftino prodat C3 e jesam qrate sreceAnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 19:25
To me i odbilo, jer sam vidio kako je brzinski stradao S95B.
Btw, na tom testu LG apsolutno dominira, Sony ga donekle prati nakon rucnog pixel refresha jer ima neke cudne automatske cikluse, sve ostalo za baciti.
- typeOnegative
#24038 Re: TV uređaji - sve o tome
AnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 19:25To me i odbilo, jer sam vidio kako je brzinski stradao S95B.typeOnegative wrote: ↑28/10/2023 19:09 @Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
![]()
Btw, imaš na rtings lg, Sony i samsung OLEDe na burnin testu , samsung odmah fasov'o , Sony malo kasnije...istina je da se radi o teškom silovanju televizora i da su to scenariji koje nećemo nikada ni vidjeti , al činjenica je da LG izdržao i to bez burn-in a. .svakom njegovo, meni bolji pokazatelj ko je tu tata-mata ne treba![]()
da , razlika između LG i sony u vezi ciklusa je što lg čim nakuca 4h gledanja nakon gašenja tog dana odmah uključuje čišćenje, dok sony čeka 4-6 a nekad i 8h ( nisu skontali pattern ), tako da mnogima ni ne stigne odradit čišćenje prije ponovnog uključivanja televizora . na tjednoj bazi na LG bilo 21-28 čišćenja na njihovom testu , dok na sony samo 4, zato vj i rezulatati jesu kakvi jesu ... sony -u je pomogao manualni refresh , samsungu ni Bog ne može pomoći
malo offtopica ... nisam hejter , al jedan prijateljski savjet jer svakog ovdje od vas volim više od bilo koje korporacije ... svi koji razmatrate S95C otvorite četvere oči , opet kod njih panel lottery ,izgleda da trpaju stare panele iz S95B u neke serije S95C
- semirsar
#24039 Re: TV uređaji - sve o tome
Na ovo sam i sam naletio prateci komentare ljudi koji se profesionalno bave testovima tv na youtube kanalima i sve su prilike da je tacnotypeOnegative wrote: ↑28/10/2023 20:42SpoilerShowAnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 19:25To me i odbilo, jer sam vidio kako je brzinski stradao S95B.typeOnegative wrote: ↑28/10/2023 19:09 @Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
![]()
da , razlika između LG i sony u vezi ciklusa je što lg čim nakuca 4h gledanja nakon gašenja tog dana odmah uključuje čišćenje, dok sony čeka 4-6 a nekad i 8h ( nisu skontali pattern ), tako da mnogima ni ne stigne odradit čišćenje prije ponovnog uključivanja televizora . na tjednoj bazi na LG bilo 21-28 čišćenja na njihovom testu , dok na sony samo 4, zato vj i rezulatati jesu kakvi jesu ... sony -u je pomogao manualni refresh , samsungu ni Bog ne može pomoći![]()
malo offtopica ... nisam hejter , al jedan prijateljski savjet jer svakog ovdje od vas volim više od bilo koje korporacije ... svi koji razmatrate S95C otvorite četvere oči , opet kod njih panel lottery ,izgleda da trpaju stare panele iz S95B u neke serije S95C![]()
![]()
- crnivrag
#24040 Re: TV uređaji - sve o tome
Omađiao me onaj Samsung S95C, ali ću sačekati da mi istekne ova produžena garancija za TCL C825 QLED-MiniLED, pa ću onda ganjati što bude tad dobro i aktuelno, a valjda skupim i šta para za kakav high end model koji bude aktuelan 
- rida1976
#24041 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja nemam ove probleme kao vrag sa 707 definitivno. Pored toga sam dosta citao i lo stranim forumima o istom o nisam naisao da je kod nekoga bilo ovo kao kod tebe. Na avforums ima cijela tema koja se bavi 707/807 serijom, tj vlasnici koji imaju pisu.
- crnivrag
#24042 Re: TV uređaji - sve o tome
Nisam ni ja naišao na te probleme kod drugih, a proveo sam prva 3 dana bukvalno po čitave dane istražujući.
Asbis tvrdi da je sve u redu i da su 24 sata vršili monitoring i testiranje i to zajedno sa Philipsom i na njihovim serverima.
Po njihovom, uređaj je savršeno ispravan, a ja ga trebam kao koristiti sa Light Boost opcijom na OFF i sa Eye Care opcijom na ON.
Na kraju mi je pravo krivo jer sam se radovao OLED TV-u, pogotovo kad sam vidio koliko su ostali forumaši zadovoljni njima, a i ja imam OLED laptop i mobitel, pa znam šta je uživancija.
Eto zadesi me na kraju tako, eKupi ne želi da čuje, Asbis kaže sve ok, i na kraju sam morao da odem u minus i izgubim skoro 500 KM s prodajom (iako sam ga gledao 2-3 sata).
- mc-twin
#24043 Re: TV uređaji - sve o tome
I koja je poenta posta?typeOnegative wrote: ↑28/10/2023 19:09 @Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
![]()
-
AnonymousBIH
#24044 Re: TV uređaji - sve o tome
Odustajemmmmsemirsar wrote: ↑28/10/2023 19:29e jbg, znaci osta ja bRez jeftinog C3, konto sam sa's kupit otaj s95c i meni jeftino prodat C3 e jesam qrate sreceAnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 19:25
Btw, na tom testu LG apsolutno dominira, Sony ga donekle prati nakon rucnog pixel refresha jer ima neke cudne automatske cikluse, sve ostalo za baciti.![]()
![]()
- typeOnegative
#24045 Re: TV uređaji - sve o tome
mc-twin wrote: ↑28/10/2023 22:15I koja je poenta posta?typeOnegative wrote: ↑28/10/2023 19:09 @Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
![]()
Mislim da sve lijepo i razumljivo piše, al kad vec pitaš, poenta posta je odgovor na ono sto je napisao ,samo sto nije citirano. Jasnije ? Ili je ovdje problem sto sam dirnuo u samsung ,a ?
- mc-twin
#24046 Re: TV uređaji - sve o tome
Heh.typeOnegative wrote: ↑29/10/2023 09:02mc-twin wrote: ↑28/10/2023 22:15I koja je poenta posta?typeOnegative wrote: ↑28/10/2023 19:09 @Zakalwe Znam da nije isti , zato sam i rekao što sam rekao....a to sto si opisao je i dalje burn in i podložan mu je pravo, i to ugl zbog velike svjetline, apsolutno nevažno kakve boje je fleka . Zasto smanjuju brightness kroz update negoli zbog toga, skontali da ga ne mogu naftljit pa sad frka panika smanjivaj.... zao mi je ,al moram reći i vj se neki neće složiti,među većim futavcima su u tv industriji i ŠLJAMmsung neprestano opravdava svoj slavni nadimak iznova i iznova ovim glupim forama, eno brišu pod sa s95c po yt i str.forumima, problemi ko na traci
![]()
Mislim da sve lijepo i razumljivo piše, al kad vec pitaš, poenta posta je odgovor na ono sto je napisao ,samo sto nije citirano. Jasnije ? Ili je ovdje problem sto sam dirnuo u samsung ,a ?![]()
- typeOnegative
#24047 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne kontam poentu pitanja koje si postavio, sto si uopće želio reći ni postići,odgovor koji si dao još manje, ali nije ni važno . Nemam vremena za folove iz trećeg osnovne i dječje provokacije 
-
nike_tz
#24048 Re: TV uređaji - sve o tome
Trpali su u s90C ali samo u pocetne serije, sad ako kupis imas Gen 2 u 95% slucajeva.semirsar wrote: ↑28/10/2023 20:59Na ovo sam i sam naletio prateci komentare ljudi koji se profesionalno bave testovima tv na youtube kanalima i sve su prilike da je tacnotypeOnegative wrote: ↑28/10/2023 20:42da , razlika između LG i sony u vezi ciklusa je što lg čim nakuca 4h gledanja nakon gašenja tog dana odmah uključuje čišćenje, dok sony čeka 4-6 a nekad i 8h ( nisu skontali pattern ), tako da mnogima ni ne stigne odradit čišćenje prije ponovnog uključivanja televizora . na tjednoj bazi na LG bilo 21-28 čišćenja na njihovom testu , dok na sony samo 4, zato vj i rezulatati jesu kakvi jesu ... sony -u je pomogao manualni refresh , samsungu ni Bog ne može pomoćiSpoilerShowAnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 19:25
Btw, na tom testu LG apsolutno dominira, Sony ga donekle prati nakon rucnog pixel refresha jer ima neke cudne automatske cikluse, sve ostalo za baciti.![]()
malo offtopica ... nisam hejter , al jedan prijateljski savjet jer svakog ovdje od vas volim više od bilo koje korporacije ... svi koji razmatrate S95C otvorite četvere oči , opet kod njih panel lottery ,izgleda da trpaju stare panele iz S95B u neke serije S95C![]()
![]()
![]()
Svi S95C imaju gen 2 qd-oled ekrane.
-
nike_tz
#24049 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovako nestoAnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 18:56Nemoj me lozit, otice C3 na OLX.semirsar wrote: ↑28/10/2023 18:50AnonymousBIH wrote: ↑28/10/2023 18:21
![]()
![]()
![]()
- semirsar
#24050 Re: TV uređaji - sve o tome
joj pustare oko tv... k'o da nema zenske ruke tujdi
pristavider barem neki sukulent ako nista drugo
pristavider barem neki sukulent ako nista drugo