Evo vec su ti iznad objasnili i poducili te, da ne ponavljam.
Ti si klasican primjer licemjera, dvolicnjaka.
Evo vec su ti iznad objasnili i poducili te, da ne ponavljam.
Rekose.
I tu si u pravu. Arapi su se davno prodali za saku dolara, al sta radi Iran? Stanca promotivna videa. Sta radi sultan Erdogan? Udara po prstima u stilu nasih politickih ubleha. Palestinski narod je prepusten sam sebi. Okruzen prodanim licemjerima. Prepusteni da budu zrtve i Hamasove i Izraelske politike, a nemaju ni jedan nacin da se odbrane ni od jednih, ni od drugih.
Solidarnost sa žrtvama bilo kog zločina je ujedno i nauk nama da se zločini bilo gdje i bilo kad ne smiju ponoviti niti opravdavati. Bez obzira na to ko je počinilac s ko žrtvaJohnnyS wrote: ↑28/10/2023 14:40 Inače vezano uz prosvjed u Mostaru, meni je bilo užasno žao što je gradonačelnik uskratio dozvolu za održavanje pogotovo uz obrazloženje da je to politikantstvo. I da jest, koje to okupljanje nije politikantstvo. Dok uistinu mislim, bez obzira što jastrebi na ovoj temi misle, da je 7.10.trebalo pokazati kakvu takvu solidarnost sa žrtvama terorističkog napada u Izraelu, tako i mislim da je sasvim ljudski dići glas protiv terora kojeg Izrael sad provodi, a zabranjivati okupljanje ljudi koji traže mir pod pričom da će netko to iskoristiti za nemir i nerede u gradu je vrlo jeftino.
Realno je tako, ali ljudi se hrane emocijama.laik1981 wrote: ↑28/10/2023 14:29 Svi ovi protesti nece spasiti ni jedno palestinsko dijete. Genocid koji vrsi Izrael maltene u live prijenosu mogu zaustaviti samo bogate arapske drzave. Izraelska masinerija vjerovatno koristi arapsku naftu u pohodu na palestinsku nejac. Bogate muslimanske drzave, racunajuci i Tursku su svoje djelovanje ogranicili na verbalni dio. Niko nista konkretno ne radi, sto u praksi znaci da im i nije stalo do pakestinskog naroda onoliko koliko pricaju.
JohnnyS wrote: ↑28/10/2023 14:40 Inače vezano uz prosvjed u Mostaru, meni je bilo užasno žao što je gradonačelnik uskratio dozvolu za održavanje pogotovo uz obrazloženje da je to politikantstvo. I da jest, koje to okupljanje nije politikantstvo. Dok uistinu mislim, bez obzira što jastrebi na ovoj temi misle, da je 7.10.trebalo pokazati kakvu takvu solidarnost sa žrtvama terorističkog napada u Izraelu, tako i mislim da je sasvim ljudski dići glas protiv terora kojeg Izrael sad provodi, a zabranjivati okupljanje ljudi koji traže mir pod pričom da će netko to iskoristiti za nemir i nerede u gradu je vrlo jeftino.
Sve je obratno od ovog sto si napisao.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:27Ocito im je Hamas vise dao od Fataha sa Abasom na celu.
Znam ja, sad ce prica vidimo sta im je dao.
A, da je Fatah na celu, Gaze vjerovatno danas ne bi ni bilo. Sve bi ih nabili u Zapadnu obalu i to bi bila Palestinska drzava
..
Nece niko reagovat jer svijet je isto tako vidio kakvi su zlocinci u Hamasu. Ubili su 1400 ljudi u roku od par sata i svi mi znamo da su dobili priliku ubili bi ih jos. Medju ubijenim je bilo i djece i zena i staraca ali i muskaraca civila. Nije bitno jesi li stranac ili jevrej, ako su te se docepali gotov si. Prema tome, i jedni i drugi su ISTI i to svi u svijetu vide. Pitanje je samo ko ima vise oruzja i ko moze koga naguzit vise. Trenutno izraelci mogu naguzit vise palestince i zato gledamo ove uzasne slike danima. No ne treba zaboraviti da i hamas ispali na hiljade granata dnevno prema izraelu. Da nema Iron Doma, bilo bi zrtava i na drugoj strani.emmir1 wrote: ↑28/10/2023 11:59 Nesto ce se desiti.
Ovo je prvi put da je svijet vidio ovaj užas, ovo brutalno masakriranje djece.
Ovo je doslovno rat protiv djece.
Svijet je vidio da je učenik prevazisao učitelja, da su ovo nacisti 2.0
Ili ce arapske zemlje reagovat.
U cijelom svijetu ce izgubiti podrsku koju su imali.
Ogroman broj ljudi u nevjerici posmatra i pita se da li je ovo moguce da gledaju.
Na stotine hiljada komentara u kojima govore da nista užasnije u svom životu nisu vidjeli.
Ovo se Izraelu neće oprostit, ko zna u kojem smjeru ce ovo sve da ode.
Ako Bog da djeca Gaze ce dobit pravdu.
Kako god.
Izrael odbija vize zvaničnicima UN-a nakon Guterresovog govora o ratu u Gazi
Protestirajući zbog indirektne kritike generalnog sekretara UN-a na račun Izraela, izraelski predstavnik u UN-u kaže da je ‘došlo vrijeme da ih naučimo lekciju’.
Ovo često čujem ali me interesira u kojem slučaju bi Izrael mogao imati mira?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:49 Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.
Upravo, Hrvata je bilo malo, al Mostar jeste specifican, tesko je bas otici Hrvatu na jedan ovakav skup. Al cinjenica da je skup prosao bez ikakvih incidenata, bez ikakve zle krvi pokazuje da i mnogo Hrvata ovaj put ne slijede politiku HDZa i zvanicne Hrvatske.zrakomlat wrote: ↑28/10/2023 14:38Naravno da je bilo ljudi s obe strane Neretve. Ako misliš je li bilo Hrvata, to ti je teško odgovoriti jer nikome na čelu ne piše šta je, mada lično mislim da ih nije bilo ili vrlo malo, što opet ne znači da Hrvati većinski podržavaju ovo što Izrael radi.MMM1977 wrote: ↑28/10/2023 14:29Jel' bilo ljudi sa obje strane Neretve? Ne provociram, stvarno me zanimaJohnnyS wrote: ↑28/10/2023 14:28
Ima puno većih slučajeva u Bosni i Hercegovini od Mostara. U krajnjem slučaju ovo je najbolji dokaz, za proteste Grad nije dao dozvolu, okupilo se drama puno ljudi i nikakvih problema nije bilo.
Naravno da grad uvijek može biti bolji, ali može bolji biti i London i Pariz.
Ne damo na Mostar
Kako prepoznaš Hrvata na skupu?
apsidejzi wrote: ↑28/10/2023 15:54Nece niko reagovat jer svijet je isto tako vidio kakvi su zlocinci u Hamasu. Ubili su 1400 ljudi u roku od par sata i svi mi znamo da su dobili priliku ubili bi ih jos. Medju ubijenim je bilo i djece i zena i staraca ali i muskaraca civila. Nije bitno jesi li stranac ili jevrej, ako su te se docepali gotov si. Prema tome, i jedni i drugi su ISTI i to svi u svijetu vide. Pitanje je samo ko ima vise oruzja i ko moze koga naguzit vise. Trenutno izraelci mogu naguzit vise palestince i zato gledamo ove uzasne slike danima. No ne treba zaboraviti da i hamas ispali na hiljade granata dnevno prema izraelu. Da nema Iron Doma, bilo bi zrtava i na drugoj strani.emmir1 wrote: ↑28/10/2023 11:59 Nesto ce se desiti.
Ovo je prvi put da je svijet vidio ovaj užas, ovo brutalno masakriranje djece.
Ovo je doslovno rat protiv djece.
Svijet je vidio da je učenik prevazisao učitelja, da su ovo nacisti 2.0
Ili ce arapske zemlje reagovat.
U cijelom svijetu ce izgubiti podrsku koju su imali.
Ogroman broj ljudi u nevjerici posmatra i pita se da li je ovo moguce da gledaju.
Na stotine hiljada komentara u kojima govore da nista užasnije u svom životu nisu vidjeli.
Ovo se Izraelu neće oprostit, ko zna u kojem smjeru ce ovo sve da ode.
Ako Bog da djeca Gaze ce dobit pravdu.
Kako god.
Zato se svako distancira od ovog rata jer je svako svjestan da nema pravednog, kad je vlas u pitanju. I jedna i druga vlada zrtvuju svoje gradjane. No to ne treba cuditi jer rat na tom prostoru traje vec 4000 godina. Akteri se mijenjaju, ideologije se mijenjaju ali rat je konstantan. Zato, dzaba sebe sikiras i pratis te dogadjaje. Rat na tom prostoru ce i mene i tebe nadziviti i bice hiljadama godina nakon nas.
https://www.haaretz.com/israel-news/202 ... 5cf0210000emmir1 wrote: ↑28/10/2023 16:24
Tih 1400 ljudi nikakve dokaze nisu ponudili.
Vidjeli smo par mrtvih i to je to.
Dok samo ja dnevno vidim 50 najmanje masakrirane djece Gaze.
Uzimajuci situaciju unazad 70 godina, tvoj odvratni pokusaj izjednačavanja zrtve i zločinca zaslužuje svaki prezir.
Na kraju i da su Hamasovci ubili 1400 ljudi.
Sta su im djeca Gaze kriva.
Cuj nikad nece imati mirazposao wrote: ↑28/10/2023 16:13Ovo često čujem ali me interesira u kojem slučaju bi Izrael mogao imati mira?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:49 Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.
Nije dobro ako se prijeti stalno i ako se nema volje za mirom. U tom slučaju je sve uzaludno.