welcome to the dark side my friends
Ukrajina
- Bloo
- Globalna šefica
#187102 Re: Ukrajina
Izrael je primio puno ukrajinskih jevreja.
I mi smo glasali protiv ili bili suzdržani kod nekih pitanja/rezolucija koja su se ticala Irana.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#187103 Re: Ukrajina
Bolio bi i mene qurac da se rusi zaustave na ukrajini. Imamo dvije interesne globalne sfere, aglosase na jednoj sa svojim saveznicima i rusko-kinesku sa svojim. Nesvrstani vise ne postoje, sad ili si snjima ili si protiv njih, pa biraj. Moralnost moras pokopati ako zelis da opstanes. Sad se dijele druge karte i druga vrsta je hladnog rata. Biraj, al pametno biraj.
-
swanfilter
#187104 Re: Ukrajina
A tim glasanjem nismo bili u pravu? Pola tih rezolucija protiv Irana bile su Izraelu i slicnim voda na mlin. I tako je decenijama ...
- Bloo
- Globalna šefica
#187105 Re: Ukrajina
Ma stanje ljudskih prava i prava žena je divno.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:54 A tim glasanjem nismo bili u pravu? Pola tih rezolucija protiv Irana bile su Izraelu i slicnim voda na mlin. I tako je decenijama ...
-
geoxx
#187106 Re: Ukrajina
Zasto ja imam osjecaj da ti nemas blage veze sta je bio predmet glasanja?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:54A tim glasanjem nismo bili u pravu? Pola tih rezolucija protiv Irana bile su Izraelu i slicnim voda na mlin. I tako je decenijama ...
-
swanfilter
#187107 Re: Ukrajina
Drzava koja je u vrhu po broju visoko obrazovanih zena.Bloo wrote: ↑28/10/2023 11:55Ma stanje ljudskih prava i prava žena je divno.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:54 A tim glasanjem nismo bili u pravu? Pola tih rezolucija protiv Irana bile su Izraelu i slicnim voda na mlin. I tako je decenijama ...![]()
Nije idealno, kontam ja to, al znamo kakav je narativ po pitanju Irana.
Mnogo njih neka se u vlastito dvoriste malo zagleda ...
- drug_profi
#187108 Re: Ukrajina
Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
Ja ne vjerujem da to nekom nije jasno.
Ovi sto pisu su pobornici ili srpskog sveta ili palestinizacije Bosnjaka.
-
MMM1977
#187109 Re: Ukrajina
Ja sam se na internet spajao 1995. i ne seri sa tom pameću i ne spustaj na lični nivo, tu si sigurno inferioran. A svim srcem je jednostavno objasniti, na svaki mogući način koji im je dostupan, njihov Predsjednik izađe i javno pruži podršku, glasaju protiv Rezolucije UN, da Izrael zatraži avione vjerojatno bi i tu nešto riješili.geoxx wrote: ↑28/10/2023 11:43Nijemcima je visilo hoce li im BDP pasti za koji postotak, ovima visi komplet drzava.MMM1977 wrote: ↑28/10/2023 11:39 Nijemci bili licemjeri jer su pomoć Ukrajini vagali naspram svojih interesa i odnosa sa Rusijom. Verbalno su bili uz Ukrajinu, slali humanitarnu pomoć, tražili zaustavljanje ruskih napada ali su, u očima 'civiliziranog zapada', i dalje bili licemjeri i dobijali osude sa svih strana.
Ukrajina, ničim izazvana, od sveg srca podržava Izrael i ugnjetavanje Palestinaca koji su u 10000x težoj situaciji i to nije licemjerje nego eto interes.
Ma marš u pičku materinu, nek vas sataru boli me kurac.
Kakve vi stvari poredite, ja ne znam kako se na internet uspijete konektovati sa tom pamecu.
I ne znam sta znaci “od sveg srca”, ljudi izrazili podrsku ko i komplet zapad i to je to. Njihov stav je dalje nebitan. Kako pisete, reklo bi se avione poslali u Izrael.
Znači nije uredu da njih neko tuče i kmeče da se čuje do Neptuna iako je 80% države i dalje slobodno, iako mnoštvo njih uredno živi, ljetuje, ide u šoping, iako im zapad dotura šta god zamisle oni i dalje kmeče i traže još. A onda osude Palestince i podrže Izrael, iako Palestinci ne mogu izaći iz svog geta kako treba nigdje, iako ne mogu dobiti ni humanitarnu pomoć a kamoli sta drugo. Jadno i bijedno.
Zamisli situaciju da je Ukrajina ranije razoružana nekim mirovnim sporazumima, da je na početku ruske agencije USA uparkirao 2 nosača aviona kao podršku Rusiji, da USA redovno dotura Himarse Rusiji, da UK dotura storm shadow, da Rusija dobija F35 i svo najmodernije naoružanje jer se treba braniti od Azov brigade. I da sve okolne zemlje hermetički zatvore granice i ubijaju svakoga ko krene izaći napolje. E to je Gaza danas.
I onda smradovi Ukrajinski kažu da je to uredu, protive se, hej, prekidu vatre da bi ljudi pokupili svoje mrtve. Fuj, majku im jebem, dabogda im Rusija, koju mrzim iz dna duše, bacila atomsku direktno na Kijev.
I zaboli me vise kurac i za EU, NATO, naše interese, bilo sta. Ne vrijedi, sutra bi i nas prodali i bilo bi isto kao i sa Gazom, imali smo sve to. Civilizacija je srušena, srušili je oni koji se kunu u nju.
-
swanfilter
#187110 Re: Ukrajina
Meni drago da ti znas ....geoxx wrote: ↑28/10/2023 11:56Zasto ja imam osjecaj da ti nemas blage veze sta je bio predmet glasanja?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:54A tim glasanjem nismo bili u pravu? Pola tih rezolucija protiv Irana bile su Izraelu i slicnim voda na mlin. I tako je decenijama ...![]()
-
swanfilter
#187112 Re: Ukrajina
Za nase dobro cemo ratovati samo mi ovdje. Nikakvi Ukri, Turci, kite i palci. Dođe li do toga ...drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#187113 Re: Ukrajina
pici wrote: ↑28/10/2023 11:51 Bolio bi i mene qurac da se rusi zaustave na ukrajini. Imamo dvije interesne globalne sfere, aglosase na jednoj sa svojim saveznicima i rusko-kinesku sa svojim. Nesvrstani vise ne postoje, sad ili si snjima ili si protiv njih, pa biraj. Moralnost moras pokopati ako zelis da opstanes. Sad se dijele druge karte i druga vrsta je hladnog rata. Biraj, al pametno biraj.
nisu kinezi još načisto nigdje....krenuli jesu, ali su, vjerovatno razočarani putkovim uspjesima, digli ručnu, pa čak i prave otklon od osovine Moskva-Teheran-Pjongjang.
npr. Putko im je pokušao prodati izgradnju novog gasovoda (trenutni ima kapacitet 38 milijardi m3 godišnje) čime bi se kapacitet utrostručio, pa su ga pomožili s nulom....drugi zanimljiv detalj je i nedavna smjena ministra odbrane koji je bio hardcore zagovarač uzimanja Tajvana.
Druga osovina je Vašington-London-Brisel
pa izvolite birajte gdje ćete....samo kad izaberete onda ne kukajte što amerikance boli kurčina za vama
Kinezi nisu budale koje vanjskupolitiku i odnose zasnivaju na lažnim sentimentima,iluzijama i političkoj propagandi.
- drug_profi
#187114 Re: Ukrajina
A mozemo li ovako.
Zaboli me q i za izrael i palestinu, pa i za ukrajinu.
Brine me samo BiH i da tu bude prosperitet, mir i sloboda.
U tom cilju mi je interes da rusi popuse sto je moguce vise i teze.
A palestina izrael me ne dotice ni na koji nacin u tom pogledu.
Samo mi zao djece. Djeca ubijana na obje strane.
Jedna strana kao kolateralne zrtve, druga puskom, macetom i nozem...
Meni su bogami isti. Ne vidim sebe tu.
Posljedice losih odluka lidera palestinaca i losih odluka naroda.
Zaboli me q i za izrael i palestinu, pa i za ukrajinu.
Brine me samo BiH i da tu bude prosperitet, mir i sloboda.
U tom cilju mi je interes da rusi popuse sto je moguce vise i teze.
A palestina izrael me ne dotice ni na koji nacin u tom pogledu.
Samo mi zao djece. Djeca ubijana na obje strane.
Jedna strana kao kolateralne zrtve, druga puskom, macetom i nozem...
Meni su bogami isti. Ne vidim sebe tu.
Posljedice losih odluka lidera palestinaca i losih odluka naroda.
-
MMM1977
#187115 Re: Ukrajina
Ratuju oni za sebe, ne za nas, to je cista slučajnost. Da je Srbija udarila na nas umjesto Rusija na njih Zelenski bi izašao na Twitter da svijetu objasni kako Srbija ima pravo da iskorijeni mudžahedine iz Bosne kojih ima ravno 42. I glasali bi da nije uredu prekid vatre dok ne pobiju svih 42 i usput 200.000 civila. Hrvatskoj bi pružili podršku da blokira ulaz hrane i lijekova jer bi nekoliko mudžahedina moglo pobjeći na taj način ili dobiti 2 okvira municije za kalašnjikov.drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
-
sajber87
#187116 Re: Ukrajina
Logika tih slijepih neznalica je ako nema pravde za palestince neka nas cetnici sve pobiju(ludilo), a ne mogu da shvate u svom sljepilu da je hamas jednako zlo za palestince kao i ekstremisticki rezim natanjahua i izraelskih ultradesnicara, hamas ne trpi nijednog palestinca koji ne misli kao oni, taj zavrsava po kratkom postupku, jednostavno treba ponavljati hiljadu puta , hamas nanosi zlo palestincima kao i natanjahuov ekstremisticki rezim svako na svoj nacin uzima zivote nevinih palestinskih civila tackadrug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
- drug_profi
#187117 Re: Ukrajina
A ti bi da ratujes?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:11Za nase dobro cemo ratovati samo mi ovdje. Nikakvi Ukri, Turci, kite i palci. Dođe li do toga ...drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
Ja ne bih da moja djeca i unuci moraju.
-
geoxx
#187118 Re: Ukrajina
A kada napises da niko od vas nije kukao kada je Palestina, prije nego sto je Ukrajina podrzala Izrael, podrzala rusku invaziju na Ukrajinu, onda bjezite ko misevi. To vam je ok.MMM1977 wrote: ↑28/10/2023 12:05Ja sam se na internet spajao 1995. i ne seri sa tom pameću i ne spustaj na lični nivo, tu si sigurno inferioran. A svim srcem je jednostavno objasniti, na svaki mogući način koji im je dostupan, njihov Predsjednik izađe i javno pruži podršku, glasaju protiv Rezolucije UN, da Izrael zatraži avione vjerojatno bi i tu nešto riješili.geoxx wrote: ↑28/10/2023 11:43Nijemcima je visilo hoce li im BDP pasti za koji postotak, ovima visi komplet drzava.MMM1977 wrote: ↑28/10/2023 11:39 Nijemci bili licemjeri jer su pomoć Ukrajini vagali naspram svojih interesa i odnosa sa Rusijom. Verbalno su bili uz Ukrajinu, slali humanitarnu pomoć, tražili zaustavljanje ruskih napada ali su, u očima 'civiliziranog zapada', i dalje bili licemjeri i dobijali osude sa svih strana.
Ukrajina, ničim izazvana, od sveg srca podržava Izrael i ugnjetavanje Palestinaca koji su u 10000x težoj situaciji i to nije licemjerje nego eto interes.
Ma marš u pičku materinu, nek vas sataru boli me kurac.
Kakve vi stvari poredite, ja ne znam kako se na internet uspijete konektovati sa tom pamecu.
I ne znam sta znaci “od sveg srca”, ljudi izrazili podrsku ko i komplet zapad i to je to. Njihov stav je dalje nebitan. Kako pisete, reklo bi se avione poslali u Izrael.
Znači nije uredu da njih neko tuče i kmeče da se čuje do Neptuna iako je 80% države i dalje slobodno, iako mnoštvo njih uredno živi, ljetuje, ide u šoping, iako im zapad dotura šta god zamisle oni i dalje kmeče i traže još. A onda osude Palestince i podrže Izrael, iako Palestinci ne mogu izaći iz svog geta kako treba nigdje, iako ne mogu dobiti ni humanitarnu pomoć a kamoli sta drugo. Jadno i bijedno.
Zamisli situaciju da je Ukrajina ranije razoružana nekim mirovnim sporazumima, da je na početku ruske agencije USA uparkirao 2 nosača aviona kao podršku Rusiji, da USA redovno dotura Himarse Rusiji, da UK dotura storm shadow, da Rusija dobija F35 i svo najmodernije naoružanje jer se treba braniti od Azov brigade. I da sve okolne zemlje hermetički zatvore granice i ubijaju svakoga ko krene izaći napolje. E to je Gaza danas.
I onda smradovi Ukrajinski kažu da je to uredu, protive se, hej, prekidu vatre da bi ljudi pokupili svoje mrtve. Fuj, majku im jebem, dabogda im Rusija, koju mrzim iz dna duše, bacila atomsku direktno na Kijev.
I zaboli me vise kurac i za EU, NATO, naše interese, bilo sta. Ne vrijedi, sutra bi i nas prodali i bilo bi isto kao i sa Gazom, imali smo sve to. Civilizacija je srušena, srušili je oni koji se kunu u nju.
Jebeni licemjeri.
- drug_profi
#187119 Re: Ukrajina
Care, ne kontas ti sta ja pricam.MMM1977 wrote: ↑28/10/2023 12:15Ratuju oni za sebe, ne za nas, to je cista slučajnost. Da je Srbija udarila na nas umjesto Rusija na njih Zelenski bi izašao na Twitter da svijetu objasni kako Srbija ima pravo da iskorijeni mudžahedine iz Bosne kojih ima ravno 42. I glasali bi da nije uredu prekid vatre dok ne pobiju svih 42 i usput 200.000 civila. Hrvatskoj bi pružili podršku da blokira ulaz hrane i lijekova jer bi nekoliko mudžahedina moglo pobjeći na taj način ili dobiti 2 okvira municije za kalašnjikov.drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
Ne kontas ti nista menscini.
I sam kazes da te zaboli kurac za NATO, EU i naše interese!!!!????
A za čije te interese onda ne zaboli?
-
swanfilter
#187120 Re: Ukrajina
Vidi ga ... Ti rece da neko ratuje umjesto nas. Niko ne ratuje, nit ce kada ratovati.drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:15A ti bi da ratujes?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:11Za nase dobro cemo ratovati samo mi ovdje. Nikakvi Ukri, Turci, kite i palci. Dođe li do toga ...drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
Napisao sam, dođe li do toga. Stariji si, ajd malo citaj. Kad mnogo njih ovdje ne zeli, pa pucaju proizvoljne zakljucke da niđe veze ...
-
sajber87
#187121 Re: Ukrajina
Ne bi on da ratuje ovo sto on priziva je da dobije po picki u sukobu jer je sam samcati opkoljen opljackan osiromasen demografski razoren, a kad razjebe bosnu da uperi prstom opet u zapad jer su svi krivi osim njega i njegovih patriJotskih klepto ludaka, ludaci neznalice slijepci ne znam kako da ih nazovemdrug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:15A ti bi da ratujes?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:11Za nase dobro cemo ratovati samo mi ovdje. Nikakvi Ukri, Turci, kite i palci. Dođe li do toga ...drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
-
sajber87
#187122 Re: Ukrajina
Evo pitanje dodik sutra proglasi nezavisnost sta bi ti sta je planswanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:19Vidi ga ... Ti rece da neko ratuje umjesto nas. Niko ne ratuje, nit ce kada ratovati.drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:15A ti bi da ratujes?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:11
Za nase dobro cemo ratovati samo mi ovdje. Nikakvi Ukri, Turci, kite i palci. Dođe li do toga ...
Napisao sam, dođe li do toga. Stariji si, ajd malo citaj. Kad mnogo njih ovdje ne zeli, pa pucaju proizvoljne zakljucke da niđe veze ...
- madner
#187123 Re: Ukrajina
Ljudi kada skontaju da nece biti rata samo ako budemo 100% spremni za njega, moci ce prestati pratiti ovu temu. Ovako ko fudbalska reprezentacija, ako se poklope sve zvjezde mozemo u baraz. 
- drug_profi
#187124 Re: Ukrajina
Ja sam sasvim jasno napisao korelaciju izmedju nas i Ukrajine. U ovom realnom trenutku.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:19Vidi ga ... Ti rece da neko ratuje umjesto nas. Niko ne ratuje, nit ce kada ratovati.drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:15A ti bi da ratujes?swanfilter wrote: ↑28/10/2023 12:11
Za nase dobro cemo ratovati samo mi ovdje. Nikakvi Ukri, Turci, kite i palci. Dođe li do toga ...
Ti uvodis whatabautizam
-
MMM1977
#187125 Re: Ukrajina
Ne glumi budalu. Zaboli me kurac, da. Zasto tako nismo pricali kad su nas ubijali nego smo trazili pomoć sa svih strana??? Tada svijet nije imao interes da nama pomaze, cak stavise. Dakle, kad je nase dupe u pitanju onda drugi ne smiju gledati interes a kad je Gaza u pitanju onda se treba gledati interes???drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:18Care, ne kontas ti sta ja pricam.MMM1977 wrote: ↑28/10/2023 12:15Ratuju oni za sebe, ne za nas, to je cista slučajnost. Da je Srbija udarila na nas umjesto Rusija na njih Zelenski bi izašao na Twitter da svijetu objasni kako Srbija ima pravo da iskorijeni mudžahedine iz Bosne kojih ima ravno 42. I glasali bi da nije uredu prekid vatre dok ne pobiju svih 42 i usput 200.000 civila. Hrvatskoj bi pružili podršku da blokira ulaz hrane i lijekova jer bi nekoliko mudžahedina moglo pobjeći na taj način ili dobiti 2 okvira municije za kalašnjikov.drug_profi wrote: ↑28/10/2023 12:04 Jebote, tesko je skontat pravo da Ukrajina ratuje umjesto nas.
Ne kontas ti nista menscini.
I sam kazes da te zaboli kurac za NATO, EU i naše interese!!!!????
A za čije te interese onda ne zaboli?