Ocito im je Hamas vise dao od Fataha sa Abasom na celu.
Znam ja, sad ce prica vidimo sta im je dao.
A, da je Fatah na celu, Gaze vjerovatno danas ne bi ni bilo. Sve bi ih nabili u Zapadnu obalu i to bi bila Palestinska drzava
..
Ocito im je Hamas vise dao od Fataha sa Abasom na celu.
20 tenkova unisteno, oni mogu samo avionima unistiti gazu, kopneno ne mogu saku ljudi pobjediti. Moral da se ubijaju djeca nije visok kod vojske izraela ne zbog toga sto zale djecu do 5 god. Nego sto I njih ceka neko kuci, uglavnom imaju i oni djecu kuci. Kad ne mogu hamas kopneno kako bi hezbollah koji je 100 puta jaci ili kako bi iran kopneno pobjedili.
Imaju oni zacrtan plan a to je veliki izrael. 67 su propustili i popustili da to ostvare i decenijama idu postepeno, ne zuri im se nigdje. Prosto, palestincima daju do znanja, odselite il umrite. Ja trecu mogucnost ne vidim. Dvije drzave, to je samo mazanje ociju. Na sceni je decenijsko stvaranje, velikog izraela. Momenat nikad bolji, cirkuzom u ukrajini i kineskim prenemaganjem oko tajvana. Tesko da anglosasi ce ovdje naci neki diplomatski dogovor.Bobi wrote: ↑28/10/2023 10:28 "JUČER ujutro je jedna od udarnih vijesti u izraelskim medijima, naročito onima koji ne podržavaju trenutno vladajuću koaliciju, bila da pola Izraelaca više ne podržava kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze. Preciznije, 49% ih je za odgodu, samo 29% i dalje podržava da ofenziva krene što prije, dok 22% ne zna što bi mislilo. Za usporedbu, u anketi objavljenoj 19. listopada 65% ispitanika podržavalo je trenutni početak ofenzive.
Stotine izraelskih tenkova i borbenih vozila stoje nagomilane na granici s Pojasom Gaze već tri tjedna. Prvo je vojska odbila krenuti u kopnenu ofenzivu prije nego što se naprave detaljni planovi što i kako. U međuvremenu su priznali da takvih planova nije bilo te ih još uvijek izrađuju." index.hr
Ja sam odmah prvih dana rekao da IDF nema plan, šaka jada. Kad pogledamo kroz istoriju i kad se srusi neki grad skroz nema sigurnosti da se isti moze i osvojiti bez velikih zrtava.
Malo zastarjelo razmisljanje istocnih vojnih stratega, koje su pokupili balkanski vojni stratezi. Dokaz da masovnost u naoruzanju i ljudstvu ne znaci puno imamo u ukarjini.....sto bi se reklo precizno gadjanje je jeftinije i efikasnije.....opsada jeftinija efikasnija.....itd itd ...ragib wrote: ↑28/10/2023 11:3220 tenkova unisteno, oni mogu samo avionima unistiti gazu, kopneno ne mogu saku ljudi pobjediti. Moral da se ubijaju djeca nije visok kod vojske izraela ne zbog toga sto zale djecu do 5 god. Nego sto I njih ceka neko kuci, uglavnom imaju i oni djecu kuci. Kad ne mogu hamas kopneno kako bi hezbollah koji je 100 puta jaci ili kako bi iran kopneno pobjedili.
Sta je bilo sinoc? Nisam u toku. Ne pratim vijesti iz tog dijela svijeta.
Kako se izraleci pripremaju, haman im ni sa Hamasom nije bolja sudbina.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:27Ocito im je Hamas vise dao od Fataha sa Abasom na celu.
A, da je Fatah na celu, Gaze vjerovatno danas ne bi ni bilo. Sve bi ih nabili u Zapadnu obalu i to bi bila Palestinska drzava
..
Il na stitu, il pod njim ...apsidejzi wrote: ↑28/10/2023 11:45Kako se izraleci pripremaju, haman im ni sa Hamasom nije bolja sudbina.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:27Ocito im je Hamas vise dao od Fataha sa Abasom na celu.
..
Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.pici wrote: ↑28/10/2023 11:37Imaju oni zacrtan plan a to je veliki izrael. 67 su propustili i popustili da to ostvare i decenijama idu postepeno, ne zuri im se nigdje. Prosto, palestincima daju do znanja, odselite il umrite. Ja trecu mogucnost ne vidim. Dvije drzave, to je samo mazanje ociju. Na sceni je decenijsko stvaranje, velikog izraela. Momenat nikad bolji, cirkuzom u ukrajini i kineskim prenemaganjem oko tajvana. Tesko da anglosasi ce ovdje naci neki diplomatski dogovor.Bobi wrote: ↑28/10/2023 10:28 "JUČER ujutro je jedna od udarnih vijesti u izraelskim medijima, naročito onima koji ne podržavaju trenutno vladajuću koaliciju, bila da pola Izraelaca više ne podržava kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze. Preciznije, 49% ih je za odgodu, samo 29% i dalje podržava da ofenziva krene što prije, dok 22% ne zna što bi mislilo. Za usporedbu, u anketi objavljenoj 19. listopada 65% ispitanika podržavalo je trenutni početak ofenzive.
Stotine izraelskih tenkova i borbenih vozila stoje nagomilane na granici s Pojasom Gaze već tri tjedna. Prvo je vojska odbila krenuti u kopnenu ofenzivu prije nego što se naprave detaljni planovi što i kako. U međuvremenu su priznali da takvih planova nije bilo te ih još uvijek izrađuju." index.hr
Ja sam odmah prvih dana rekao da IDF nema plan, šaka jada. Kad pogledamo kroz istoriju i kad se srusi neki grad skroz nema sigurnosti da se isti moze i osvojiti bez velikih zrtava.
Niti imaju 100% podršku vlastitih građana niti dijaspore.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:49 Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.
Imaju jaku nadzornu industriju.splinter wrote: ↑28/10/2023 08:15Hvalakomsinica_s_drugog wrote: ↑28/10/2023 08:12 Ko ima vremena evo upravo na Al Jazeeri dokumentarac o video nadzoru i Apartheidu koji Izrael sprovodi na Zapadnoj obali.![]()
Iskreno ja bi volio da ne postignu ALI, drugacije su stvari na terenu. A i svijetu je pun qurac bliskog istoka, tako da...swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:49Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.pici wrote: ↑28/10/2023 11:37Imaju oni zacrtan plan a to je veliki izrael. 67 su propustili i popustili da to ostvare i decenijama idu postepeno, ne zuri im se nigdje. Prosto, palestincima daju do znanja, odselite il umrite. Ja trecu mogucnost ne vidim. Dvije drzave, to je samo mazanje ociju. Na sceni je decenijsko stvaranje, velikog izraela. Momenat nikad bolji, cirkuzom u ukrajini i kineskim prenemaganjem oko tajvana. Tesko da anglosasi ce ovdje naci neki diplomatski dogovor.Bobi wrote: ↑28/10/2023 10:28 "JUČER ujutro je jedna od udarnih vijesti u izraelskim medijima, naročito onima koji ne podržavaju trenutno vladajuću koaliciju, bila da pola Izraelaca više ne podržava kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze. Preciznije, 49% ih je za odgodu, samo 29% i dalje podržava da ofenziva krene što prije, dok 22% ne zna što bi mislilo. Za usporedbu, u anketi objavljenoj 19. listopada 65% ispitanika podržavalo je trenutni početak ofenzive.
Bloo wrote: ↑28/10/2023 11:49Niti imaju 100% podršku vlastitih građana niti dijaspore.swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:49 Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.
A i narodu tamo pun k.... poltronske vlasti. Podguznih muha zapada ...pici wrote: ↑28/10/2023 11:55Iskreno ja bi volio da ne postignu ALI, drugacije su stvari na terenu. A i svijetu je pun qurac bliskog istoka, tako da...swanfilter wrote: ↑28/10/2023 11:49Izrael nikada nece imati mira kojeg zele. A, morace ocistiti pola regiona da bi to postigli. Sto nikada nece postici.pici wrote: ↑28/10/2023 11:37
Imaju oni zacrtan plan a to je veliki izrael. 67 su propustili i popustili da to ostvare i decenijama idu postepeno, ne zuri im se nigdje. Prosto, palestincima daju do znanja, odselite il umrite. Ja trecu mogucnost ne vidim. Dvije drzave, to je samo mazanje ociju. Na sceni je decenijsko stvaranje, velikog izraela. Momenat nikad bolji, cirkuzom u ukrajini i kineskim prenemaganjem oko tajvana. Tesko da anglosasi ce ovdje naci neki diplomatski dogovor.
De prvo da razlucimo, jel' Hamas teroristicka organizacija ili nije. U svijetu nije tako deklarisana, pa te u startu diskredituje kao sugovornika usljed neznanja.
I ko određuje, ko ima mandat da neku organizaciju proglasi terorističkom, u međunarodnim odnosima. To mogu učiniti državna pravosuđa, ali takve karakteristike vrijede na teritorijama tih država, ne za svakog... Za BiH, HAMAS nije teroristička organizacija.