Izrael je opet pocinio zlocin!
-
caros
#36426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.klix.ba/vijesti/regija/scho ... /231027178
A ovo dobiješ kada bezuslovno glabaš eskobarima i lajčacima, novu RS.
Super je tražiti saveznike, ali bezuslovno ne.
Last edited by caros on 28/10/2023 00:38, edited 1 time in total.
-
Benjo34
#36427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni je samo nevjerovatno kako su neki ljudi spremni da
Mi za pocetak moramo znati sta su nam interesi, da bi ih mogli zrtvovat.
Ne vidim koji interes stitimo ne izjasnjavajuci se po ovom pitanju. Kao narod nad kojem je presuđen genocid, UZP, dobili smo sto smo dobili, da smo uprkos svemu zapravo manjina u vlastitoj drzavi u kojoj smo vecina, I protjerani I pobijeni. Na to sve vidis kako se ti cije bi interese trebali slijepo slijedit ponasaju I doprinose tome da je drzave sve manje I manje, I zasto onda sutit bar I ne reci cinjenicu? 90% svjetske populacije ne podržava ovo što radi Izrael, nazalost neki ne osuđuju Hamasove teroriste, iako bi realno svi I to trebali.
Iskreno, meni je zao obicnih ljudi, na obe strane. Podjednako mi je zao I Izraelaca I Palestinaca koji su nastradali ni krivi ni duzni.
Ono što meni lično smeta, je ta Izraelska priča koju mnogi njigovi zvaničnici ponavljaju, a to je da su Palestinci životinje, koji ne zaslužuju zivit I da su svi jednako Hamas.
Jednostavno taj narativ ja ne mogu da podnesem, jer me podsjeća na Hitlerove govore I Nacističko obezvrjednjivanje židova.
Ne postoji dijete u Izraelu koje zasluzuje smrt ma šta su njegovi roditelji mozda potencijalno radili Palestincima. To je dijete koje tek treba da raste, I donosi svoje odluke. Možda ce bas taj Mali sutra biti najzasluzniji za zbližavanje ta 2 naroda. Tako isto vrijedi I za Palestinsku djecu.
Zato mislim da su naši političari trebali uvesti dan žalosti onaj dan kad su pobijeni Izraelski civili, ali odmah nakon toga I dan žalosti kad je stradala bolnica.
Mi treba da baštinimo slobodu govora, da učimo omladinu da kritički razmislja I iznose svoje misljenje, sve dok to mišljenje ne dehumanizuje I ne vrijeđa sagovornika.
Ti Izraelski pokušaji dehumanizacije, ne dopustanja da razmisljas drugacije I ne dopustanja da vjerujes svojim ocima je dovelo do toga da nikad manju podršku nisu imali među Amerikancima, I razlog zbog kojeg su sve glasniji u upoređivanju Palestinaca sa Nacistima je bas taj, sto gube podrsku.
Tako da, ako ce nas koštat to što govorimo ono što vecina svijeta govori, ok, neka, nije da smo nekome nešto dužni pa treba da šutimo.
Izraelci trenutno guraju glavu u pijesak I to ce I'm se dugorocno odbiti o glavu.
Mi za pocetak moramo znati sta su nam interesi, da bi ih mogli zrtvovat.
Ne vidim koji interes stitimo ne izjasnjavajuci se po ovom pitanju. Kao narod nad kojem je presuđen genocid, UZP, dobili smo sto smo dobili, da smo uprkos svemu zapravo manjina u vlastitoj drzavi u kojoj smo vecina, I protjerani I pobijeni. Na to sve vidis kako se ti cije bi interese trebali slijepo slijedit ponasaju I doprinose tome da je drzave sve manje I manje, I zasto onda sutit bar I ne reci cinjenicu? 90% svjetske populacije ne podržava ovo što radi Izrael, nazalost neki ne osuđuju Hamasove teroriste, iako bi realno svi I to trebali.
Iskreno, meni je zao obicnih ljudi, na obe strane. Podjednako mi je zao I Izraelaca I Palestinaca koji su nastradali ni krivi ni duzni.
Ono što meni lično smeta, je ta Izraelska priča koju mnogi njigovi zvaničnici ponavljaju, a to je da su Palestinci životinje, koji ne zaslužuju zivit I da su svi jednako Hamas.
Jednostavno taj narativ ja ne mogu da podnesem, jer me podsjeća na Hitlerove govore I Nacističko obezvrjednjivanje židova.
Ne postoji dijete u Izraelu koje zasluzuje smrt ma šta su njegovi roditelji mozda potencijalno radili Palestincima. To je dijete koje tek treba da raste, I donosi svoje odluke. Možda ce bas taj Mali sutra biti najzasluzniji za zbližavanje ta 2 naroda. Tako isto vrijedi I za Palestinsku djecu.
Zato mislim da su naši političari trebali uvesti dan žalosti onaj dan kad su pobijeni Izraelski civili, ali odmah nakon toga I dan žalosti kad je stradala bolnica.
Mi treba da baštinimo slobodu govora, da učimo omladinu da kritički razmislja I iznose svoje misljenje, sve dok to mišljenje ne dehumanizuje I ne vrijeđa sagovornika.
Ti Izraelski pokušaji dehumanizacije, ne dopustanja da razmisljas drugacije I ne dopustanja da vjerujes svojim ocima je dovelo do toga da nikad manju podršku nisu imali među Amerikancima, I razlog zbog kojeg su sve glasniji u upoređivanju Palestinaca sa Nacistima je bas taj, sto gube podrsku.
Tako da, ako ce nas koštat to što govorimo ono što vecina svijeta govori, ok, neka, nije da smo nekome nešto dužni pa treba da šutimo.
Izraelci trenutno guraju glavu u pijesak I to ce I'm se dugorocno odbiti o glavu.
-
zilog
#36428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kome nama?
Nije zapad, nego UN.
-
bicakcic_solomon
#36429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako će Bosna i Bošnjaci nakon preživljenog genocida šutjeti na druge genocide u svijetu i okretati glavu od nevinih žrtava ma kako se zvao ugnjetavač dabogda sutra nestala i Bosna i Bošnjaci. Nikome mi ništa nismo dužni osim drugim nevinim žrtvama bilo gdje na planeti, da se zauzmemo za njih i da se čuje njihov glas.
Niko neće živjeti 1000 godina, niti će ko šta odnijeti sa sobom osim djela.
Last edited by bicakcic_solomon on 28/10/2023 00:40, edited 1 time in total.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koju američku pomoć ba, pola Bosne bilo raseljeno, druga polovica čekala kako im govore da nema govora o intervenciji, drugi direktno rekli da se prestane sanjati.
Jedino sprječavanje neke ogromne humanitarne katastrofe.
-
sajber87
#36431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
palermo
#36432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ti bi isti post napisao i na temi "znacaj makarona u italijanskoj kuhinji"sajber87 wrote: ↑28/10/2023 00:38saveznike trazis prema zajdnickom interesu zapamti to, nas interes, interea usa i zapada je da se razjebe prijesvega ruski uticaj, a onda i kineaki, erdoganovaki itd u srcu evrope.
Bosna na zapadu
-
caros
#36433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Paša, smiješan si.
Imali smo embargo od zapada, a ti pjevaj borbene do sutra.
- Hajvan
#36434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zilog wrote: ↑28/10/2023 00:30Bajke su druga tema. Sa takvim razmisljanjem se vrlo brzo zavrsi u izbjeglistvu, ili pod zemljom. Ni oruzje ni municija se ne mogu od have praviti. Gaza je mila majka u kakvom smo mi okruzenju. Lako se zaboravlja kako je bilo 92-93. Jos smo moljakali na sve strane.Leopard_SA wrote: ↑28/10/2023 00:23Jednostavan odgovor, nikome! Onog trenutka kad Bosnjaci(i ostali koji BiH gledaju kao domovinu) shvate da je beskorisno cekati nekog drugog da nam rijesi nase probleme i fokusiramo se na to da ih sami rijesimo nastavicemo sa rahat patnjom
Jbo vas ba vise ta prica, kome cemo se okrenut. Kome god da se okrenes osim sebi dobices po usima
sto ja volim otvarace ociju poput Vas.
Last edited by Hajvan on 28/10/2023 00:41, edited 1 time in total.
-
zilog
#36435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
HelaS
#36436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Od svega, samo ovoBenjo34 wrote: ↑28/10/2023 00:38
-
zilog
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ljudi ne mogu više ni da dobiju vize za EU jer ih ucjenuju za novu RS, ambasade hvale četnike otvorenocaros wrote: ↑28/10/2023 00:38 https://www.klix.ba/vijesti/regija/scho ... /231027178
Zažmiri se na terorističke akcije, Kurtiju sankcije
Kome ba se prodaje šuplja
-
palermo
#36439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jok, budes svoj, branis sebe i svoje dostojansyvo....ako ne bude dovoljno, onda prestanes postojati, al makar znas da si uradio sve sto si mogao...sta ti nije jasno ?
- drag_gost
#36440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
HelaS wrote: ↑28/10/2023 00:42Od svega, samo ovoBenjo34 wrote: ↑28/10/2023 00:38
![]()
-
HelaS
#36441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bravobicakcic_solomon wrote: ↑28/10/2023 00:39 Ako će Bosna i Bošnjaci nakon preživljenog genocida šutjeti na druge genocide u svijetu i okretati glavu od nevinih žrtava ma kako se zvao ugnjetavač dabogda sutra nestala i Bosna i Bošnjaci. Nikome mi ništa nismo dužni osim drugim nevinim žrtvama bilo gdje na planeti, da se zauzmemo za njih i da se čuje njihov glas.
-
sajber87
#36442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da ima ne bi bili tu gdje smo sada na zalost, sda zatucanost nas je kostala mnogo kao drzavu i narod, sad imamo drugu sansu sa trojkom i sve dok rade na priblizavanju bosnjaka zapadu nadam se da ce imati podrsku, druga alternativa ne postoji za nasHelaS wrote: ↑28/10/2023 00:36Bosanska je sreća pa ima znalcesajber87 wrote: ↑28/10/2023 00:34Niko te ne bi napao , samo ti rs proglasi nezavisnost tkz hzhb isto , jedni sa rusima drugi u eu a mi sami po savjetu neznalica i inatdzija. Na srecu neznalice se nece pitati, nismo sami u to budite sigurni, sto onaj ko zeli moze i da vidi od izbora a tek ce da vidi jer ide vrijeme raspleta![]()
-
zilog
#36443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imam dovoljno godina i gorkog iskustva da znam kako stoje stvari. Dakako i nagledao se i bahatih i sarkasticnih...Hajvan wrote: ↑28/10/2023 00:40zilog wrote: ↑28/10/2023 00:30Bajke su druga tema. Sa takvim razmisljanjem se vrlo brzo zavrsi u izbjeglistvu, ili pod zemljom. Ni oruzje ni municija se ne mogu od have praviti. Gaza je mila majka u kakvom smo mi okruzenju. Lako se zaboravlja kako je bilo 92-93. Jos smo moljakali na sve strane.Leopard_SA wrote: ↑28/10/2023 00:23
Jednostavan odgovor, nikome! Onog trenutka kad Bosnjaci(i ostali koji BiH gledaju kao domovinu) shvate da je beskorisno cekati nekog drugog da nam rijesi nase probleme i fokusiramo se na to da ih sami rijesimo nastavicemo sa rahat patnjom
Jbo vas ba vise ta prica, kome cemo se okrenut. Kome god da se okrenes osim sebi dobices po usima
sto ja volim otvarace ociju poput Vas.
-
sajber87
#36444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ukoliko bi raspravljali o slicnoj temi zasto da ne. Sustina uvijek prije formepalermo wrote: ↑28/10/2023 00:40Pa ti bi isti post napisao i na temi "znacaj makarona u italijanskoj kuhinji"![]()
-
HelaS
#36445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro je ba više sa Bosnom i našim ratovima, tema je Izrael, zločin nad Palestincima.... Ima li iko ikakve kontrole nad svojim emocijamasajber87 wrote: ↑28/10/2023 00:44Da ima ne bi bili tu gdje smo sada na zalost, sda zatucanost nas je kostala mnogo kao drzavu i narod, sad imamo drugu sansu sa trojkom i sve dok rade na priblizavanju bosnjaka zapadu nadam se da ce imati podrsku, druga alternativa ne postoji za nasHelaS wrote: ↑28/10/2023 00:36Bosanska je sreća pa ima znalcesajber87 wrote: ↑28/10/2023 00:34
Niko te ne bi napao , samo ti rs proglasi nezavisnost tkz hzhb isto , jedni sa rusima drugi u eu a mi sami po savjetu neznalica i inatdzija. Na srecu neznalice se nece pitati, nismo sami u to budite sigurni, sto onaj ko zeli moze i da vidi od izbora a tek ce da vidi jer ide vrijeme raspleta![]()
-
caros
#36446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
100%.bicakcic_solomon wrote: ↑28/10/2023 00:39 Ako će Bosna i Bošnjaci nakon preživljenog genocida šutjeti na druge genocide u svijetu i okretati glavu od nevinih žrtava ma kako se zvao ugnjetavač dabogda sutra nestala i Bosna i Bošnjaci. Nikome mi ništa nismo dužni osim drugim nevinim žrtvama bilo gdje na planeti, da se zauzmemo za njih i da se čuje njihov glas.
Biti žitelj ove države, a opravdavati ovo što ide uživo na YouTubeu može samo neko lud.
- Leopard_SA
#36447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jeste, i Sarajevo, i Bihac, i Mostar je odbranio NATO, USA, svemirci itd. ARBiH se tu samo slucajno zadesila.
Dok smo na pocetku rata cekali da nam neko pomogne, vrlo smo brzo kako kazes zavrsili u izbjeglistvu ili pod zemljom
Ne kazem ja da nam ne treba tudja pomoc, ali kazem da prvenstveno trebamo raditi na sebi, a samim tim ce doci tudja pomoc
- Prpa.ba
#36448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A jos temeljito stoje i uz Izrael i uz Ameriku.sehohari wrote: ↑28/10/2023 00:42Ljudi ne mogu više ni da dobiju vize za EU jer ih ucjenuju za novu RS, ambasade hvale četnike otvorenocaros wrote: ↑28/10/2023 00:38 https://www.klix.ba/vijesti/regija/scho ... /231027178
Zažmiri se na terorističke akcije, Kurtiju sankcije
Kome ba se prodaje šuplja
I jako lobiraju.
I odvojili su nacionalni od vjerskog identiteta.
Doslovno uradili sve, dzaba, Beograd je Beograd.
- Hajvan
#36449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
odlicno.
odrasla ste osoba, znate sto Vam je ciniti onda
kao otac troje djece, od kojih jedno ima jedva tri, kad vidim ove snimke i slike ubijene djece u Gazi, obuzme me i strah i bijes...jos kad zivim u spoznaji da su mi komsije poklali familju tri puta u proteklom vijeku (1924. - u sred "mira', 1943., 1993.), te kad vidim kako neki ovdje bescutni komentatori bez imalo duse pisu i navijaju, postane mi sasma jasno sto je meni ciniti u zastiti vlastite djece, stecevine, kontinuiteta razvoja porodice i na kraju licnog integriteta.
-
zilog
#36450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bez prijetnji nato bombardovanjem i intervencijom, zavrsili bi krajem 92., ili pocetkom 93., definitivno nakon saveznistva HVO i cetnika.Leopard_SA wrote: ↑28/10/2023 00:50Jeste, i Sarajevo, i Bihac, i Mostar je odbranio NATO, USA, svemirci itd. ARBiH se tu samo slucajno zadesila.
Dok smo na pocetku rata cekali da nam neko pomogne, vrlo smo brzo kako kazes zavrsili u izbjeglistvu ili pod zemljom
Ne kazem ja da nam ne treba tudja pomoc, ali kazem da prvenstveno trebamo raditi na sebi, a samim tim ce doci tudja pomoc