Izrael je opet pocinio zlocin!
- Gusar-from-Riga
#36376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sumir je makar otvoren, podrzava covjek Izrael u njihovim nakanama kakve god da su nadje opravdanje i ok.
A imas hinjavaca pun forum nisu upis stavili na temu, ma da makar napisu neku ispraznu za civile bla bla. Takvi su u fazonu ma deratizacija pobij gamad.
A imas hinjavaca pun forum nisu upis stavili na temu, ma da makar napisu neku ispraznu za civile bla bla. Takvi su u fazonu ma deratizacija pobij gamad.
-
Dimu1927
-
Tyke
#36378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti cak ni ne citas napisano, valjda navika sa drugih tema i neiscrpno copy/paste trollanje.sumirprimus wrote: ↑27/10/2023 23:41Vidio me na skupu podrske palestini? Nikad.Tyke wrote: ↑27/10/2023 23:37Smijem ja reci. Kad, gdje, kome?sumirprimus wrote: ↑27/10/2023 21:25
Teske rijeci, smijes ovo i javno reci, bez zastite anonimnosti?
Tebe smo vidili javno na skupu podrske Palestini, nista busanje, kontrapodrska, demokratska Tuzla, carsija. Valja pokazati pokazati stavove pred ljudima koje poznajes?![]()
Ukrajina je kaparisana od strane SAD, to i ptice na granama znaju, eto tu uskoro americkih baza, a Bogumi i na naplatu ce doci velike kokicine municije i opreme jer nije sve donacija. Znas i sam.
Izrael ipak ima malo bolju protekciju Amerike zbog tolikih jevreja tamo kao i pozicija, ugleda, levela u masonskim lozama. Ali siguran budi da nece vjecno trajati ova teroristicka drzava.
De probaj opet, udahni duboko da vise kisika dodje pa procitaj napisano.
A i ne moras vala. Aj dont giv a šit.
On topic:
Ako je Natanjahu preko savjetnika izjavio da ce veceras Hamas osjetiti njihov gnjev, a ne znam sta je onda do sad ovo bilo, samo nam ostaje upucivati dove Uzvisenom i moliti se za sto manje civilnih zrtava. Ali gledajuci silna izvjestavanja, slike, klipove, strah me i pomisliti koliko ce sutra nove ubijene djece biti od ove teroristicke drzave.
Hamas sa druge strane izjavljuje da su spremni za kopneni napad IDF-a, ukoliko veceras odluce se uci. Tek onda dolazi dar-mar, ali vjerovatno i dosta izraelskih suncokreta.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Normalno da se vodi emocijama, umiru djeca, civili, žene, cijele porodice nestaju.elcaliente wrote: ↑28/10/2023 00:03Ja sam pramatican i realista inace. Uvjek trazim najbolje moguce rijesenje.sehohari wrote: ↑27/10/2023 23:57Hoće dugoročno, a kratkoročno će par hiljada civila poginuti u još gorem bombardovanju.elcaliente wrote: ↑27/10/2023 23:52
Zasto mislis da to posmatram hladnokrvno?
Ja mogu diferncirati stvari, kao sto sam napisao mislim da ce kopneni okrsaj biti bolji za civile nego nastavak dosadasnje kampanje.
Jednostavno, pišeš bez ikakve empatije.
Ja, kao neko ko se nada nečim dobrim i ne volim ljudsku patnju, se ipak prvenstveno gledam prema nekom primirju, pa makar i bilo malo vjerovatno.
Taj čisti matematički pogled n "bolje da ih sad pogine deset hiljada u sedam dana nego 20 za mjesec" je meni iskreno, a i dobrim dijelom drugih ljudi, poprilično stran.
Mislim evo na stotinu strnica se izrazavaju emocije i to vodi samo u neku dalju spiralu emocija. Citava tema se vodi na toj emotivnoj osnovi.
Ustanovilo smo da je jedinma zao Palestinaca, drugima Izraelaca.
Hajmo sada malo o situaciji i sta nas ceka sljedecih dana.
Pragmatičar i realista je bio i Carl Bildt kada je Aliji poslije Srebrenice govorio da je to dokaz da ne može više biti suživota između Srba i Bošnjaka, i da zato treba napraviti RS.
Opet na njega svako gleda kao šupka.
Prognoze, sve je to ok, ali pisati o tim dešavanjima tako hladno, bez spominjanja civila je malo čudno.
Razumijem otkud to dolazi, ali je u ljudskoj prirodi obično malo drugačije.
-
sumirprimus
#36380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Citam ja itekako, ali nisam licemjeran
Iskren.
Iskren.
-
Benjo34
#36381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad cemo da vidimo od cega su napravljeni Izraelci, a nadam se uskoro I za ciji racun su ono na pocetku Hamasovci uradili. Nadam se samo sto manje civila da ce stradat.
Kako god bit ce krvavo I za jedne I druge, I vjerujem da ce pritisak na Arapske zemlje od strane stanovnistva svakim danom rasti. Ne pise se dole nikome dobro.
Neki Izraelski Twiterasi prenose da su Merkave nagrdili, mislim da se do jutra to nece moci potvrditi.
Kako god bit ce krvavo I za jedne I druge, I vjerujem da ce pritisak na Arapske zemlje od strane stanovnistva svakim danom rasti. Ne pise se dole nikome dobro.
Neki Izraelski Twiterasi prenose da su Merkave nagrdili, mislim da se do jutra to nece moci potvrditi.
-
elcaliente
#36382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije mi logicno da veceras udju ama bas nikako.
Jedino da se Netanjahu ne vodi previse emocijama.
Jedino da se Netanjahu ne vodi previse emocijama.
- Hajvan
#36383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cak i prema Britaniki, Hezbolah i Hamas su gerilske grupe
https://www.britannica.com/topic/guerrilla-warfare
https://www.britannica.com/topic/guerrilla-warfare
- PreWiBa
#36384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mi smo ovdje privatne osobe, ne državnici.elcaliente wrote: ↑28/10/2023 00:05Ne moze se to bas porediti, ali ni u tom slicaju ne mislim da bi permanentno sazaljevanje i izrazavanje boli ista drugacije utjecalo na situaciju ili na diskusiju.
I političari kada dođu kući pokažu emocije (makar bi trebali), pragmatizam i realizam su za posao.
-
sajber87
#36385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni je samo nevjerovatno kako su neki ljudi spremni da zrtvuju interese bosne bosnjaka, bosanske djece za interese nekog drugog a da ne mogu na njihovu situaciju da uticu ni koliko zrno.sumirprimus wrote: ↑27/10/2023 23:31Da amerika je zlo, a hamas nije teroristicka orgvjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.![]()
I hocemo u eu i nato right![]()
Meni je prvom zao svake nevine zrtve u gazi, razumijem njihovu patnju, ali ne mogu im na zalost pomoci. Ako je vec tako trebam li zrtvovati buducnost moje zemlje i mog naroda. Nevjerovatno
-
elcaliente
#36386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naspominjali smo se civila, do bezsvijesti.sehohari wrote: ↑28/10/2023 00:09Normalno da se vodi emocijama, umiru djeca, civili, žene, cijele porodice nestaju.elcaliente wrote: ↑28/10/2023 00:03Ja sam pramatican i realista inace. Uvjek trazim najbolje moguce rijesenje.sehohari wrote: ↑27/10/2023 23:57
Hoće dugoročno, a kratkoročno će par hiljada civila poginuti u još gorem bombardovanju.
Jednostavno, pišeš bez ikakve empatije.
Ja, kao neko ko se nada nečim dobrim i ne volim ljudsku patnju, se ipak prvenstveno gledam prema nekom primirju, pa makar i bilo malo vjerovatno.
Taj čisti matematički pogled n "bolje da ih sad pogine deset hiljada u sedam dana nego 20 za mjesec" je meni iskreno, a i dobrim dijelom drugih ljudi, poprilično stran.
Mislim evo na stotinu strnica se izrazavaju emocije i to vodi samo u neku dalju spiralu emocija. Citava tema se vodi na toj emotivnoj osnovi.
Pragmatičar i realista je bio i Carl Bildt kada je Aliji poslije Srebrenice govorio da je to dokaz da ne može više biti suživota između Srba i Bošnjaka, i da zato treba napraviti RS.
Prognoze, sve je to ok, ali pisati o tim dešavanjima tako hladno, bez spominjanja civila je malo čudno.
Opet kazem po mom misljenu za Palestince civile je bolja kopnena ofanziva.
A ginuti ce nazalost i dalje.
Samo neka posebna situacija moze zaustaviti napade DIFa.
Sta su tehnike i ljudstva nagomilali, imaju veliki pritisak da krenu.
-
Dimu1927
#36387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
do sad je bio gnjev prema civilima, a od veceras je prema hamasu
-
sumirprimus
-
zilog
#36389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da se opet zakuha kod nas (nije tesko), kome bi se, ovako okruzeni sa svih strana, obratili? Iranu? Turskoj? Slabo...vjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.
Doduse, mozda ti je to i namjera, kao i masi drugih na forumu...
- PreWiBa
#36390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema veze, smrt je tamo još uvijek aktuelna, nažalost.elcaliente wrote: ↑28/10/2023 00:14Naspominjali smo se civila, do bezsvijesti.sehohari wrote: ↑28/10/2023 00:09Normalno da se vodi emocijama, umiru djeca, civili, žene, cijele porodice nestaju.elcaliente wrote: ↑28/10/2023 00:03
Ja sam pramatican i realista inace. Uvjek trazim najbolje moguce rijesenje.
Opet kazem po mom misljenu za Palestince civile je bolja kopnena ofanziva.
A ginuti ce nazalost i dalje.
Samo neka posebna situacija moze zaustaviti napade DIFa.
Sta su tehnike i ljudstva nagomilali, imaju veliki pritisak da krenu.
Uopšte ne komentarišem lično ono što pišeš, samo objašnjavam reakcije drugih korisnika ovdje.
Vidjet ćemo kako će biti. Samo je jasno da vrijeme radi protiv invazije, ili oružanih akija općenito.
Nakon nekog vremena će se zaboraviti na zločine od 7. oktobra (i to je na neki način dio tužne ljudske prirode), a smrt civila i masovno neselektivno rušenje objekata u Gazi će i dalje biti aktuelno.
Mogu Izraelci govoriti šta hoće, nikome nije do dugog belaja u kutiji šibica zvanoj Bliski istok.
-
palermo
#36391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sebi ??zilog wrote: ↑28/10/2023 00:18Da se opet zakuha kod nas (nije tesko), kome bi se, ovako okruzeni sa svih strana, obratili? Iranu? Turskoj? Slabo...vjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.
Doduse, mozda ti je to i namjera, kao i masi drugih na forumu...![]()
-
HelaS
#36392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
USA, da nam isforsira još jedan Daytonzilog wrote: ↑28/10/2023 00:18Da se opet zakuha kod nas (nije tesko), kome bi se, ovako okruzeni sa svih strana, obratili? Iranu? Turskoj? Slabo...vjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.
- anelsol
#36393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gaza je večeras pakao na zemlji
-
sumirprimus
#36394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Uh sad sam pogled7o snimak novinara iz gaze
Ne znam jel neko postavljao, potresno fakt
Nema ljubavi do ljubavi prema rodjenoj djeci, i nema straha i tuge na ovom svijetu ko za vlastitu djecu :-)tuga brate do neba. Nemam rijeci
Ne znam jel neko postavljao, potresno fakt
Nema ljubavi do ljubavi prema rodjenoj djeci, i nema straha i tuge na ovom svijetu ko za vlastitu djecu :-)tuga brate do neba. Nemam rijeci
- Leopard_SA
#36395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jednostavan odgovor, nikome! Onog trenutka kad Bosnjaci(i ostali koji BiH gledaju kao domovinu) shvate da je beskorisno cekati nekog drugog da nam rijesi nase probleme i fokusiramo se na to da ih sami rijesimo nastavicemo sa rahat patnjomzilog wrote: ↑28/10/2023 00:18Da se opet zakuha kod nas (nije tesko), kome bi se, ovako okruzeni sa svih strana, obratili? Iranu? Turskoj? Slabo...vjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.
Jbo vas ba vise ta prica, kome cemo se okrenut. Kome god da se okrenes osim sebi dobices po usima
-
sajber87
#36396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pita te covjek kome, ja bi amerima uvijek, bosna na zapadu, sad ti odgovori na jednostavno pitanje, uostalom imaces priliku vidjetiHelaS wrote: ↑28/10/2023 00:22USA, da nam isforsira još jedan Daytonzilog wrote: ↑28/10/2023 00:18Da se opet zakuha kod nas (nije tesko), kome bi se, ovako okruzeni sa svih strana, obratili? Iranu? Turskoj? Slabo...vjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.
-
splinter
#36397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tek će sada uslijediti odmazda nacista nakon totalnog debakla.
-
zilog
#36398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ah, naravno, ta samouvjerenost, odnekud mi poznata... Jesi li ozbiljan? Koliko bi smo izdrzali?palermo wrote: ↑28/10/2023 00:21Sebi ??zilog wrote: ↑28/10/2023 00:18Da se opet zakuha kod nas (nije tesko), kome bi se, ovako okruzeni sa svih strana, obratili? Iranu? Turskoj? Slabo...vjeshalica wrote: ↑27/10/2023 23:29 Jest tesko shvatiti kako je Amerika zlo. Bar smo mi imali priliku da vidimo,kad nismo vidjeli ni prije nas.
-
HelaS
#36399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jednostavan odgovor, nikome! Onog trenutka kad Bosnjaci(i ostali koji BiH gledaju kao domovinu) shvate da je beskorisno cekati nekog drugog da nam rijesi nase probleme i fokusiramo se na to da ih sami rijesimo nastavicemo sa rahat patnjom
Jbo vas ba vise ta prica, kome cemo se okrenut. Kome god da se okrenes osim sebi dobices po usima
-
sumirprimus