Najgore je sto sljedbenici Fujde ne znaju kome, dje i kakav komentar uputiti. Zbunjeni su.
Zenicka politicka scena-all about!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
- -Chesterfield-
#1677 Re: Zeničani
Ovo je potvrda da je Fudo dobar. Ne kažem odličan... 

-
kakavdanakneiskustvu
-
veliki_ah
#1679 Re: Zenicka politicka scena-all about!
Arnel Isak je imao 2400 glasova i usao je u federalni parlament. Na osnovu toga su dobili ministra, evo direktora zatvora i ko zna koliko sitnih usluga.N.N. wrote: ↑14/07/2023 22:29 Znas li pricu kada je rekao u Lukovom polju da ce im dovesti kablovsku ako ostvoji toliko i toliko glasova!?
I doveo im jeahahahha
Ko glasa !?
Zastitarska agencija Condor i familija njihova.
Na platu od 500 im nabacivao jos malo pred izbore.
Period od prije 10-15 godina.
Kasnije sa nekim pozicijama, uslugama, privuce jos raje.
Oni sto su na listama, njihove porodice i eto ga...
Nikada oni nisu prebacivali neke brojke. Uvijek je tu oko 2, 3 milje glasova.
Samo kakav moras biti balvan pa njih zaokruziti, to mi jos nije jasno !?![]()
Sljedeća na listi je zena iz visokog koja je imala 2.100. SIgurno im nije ista baza, ali je tu NES povukao dosta glasova i sigurno je on dopisivan na NES listicima da dobije preferencije.
Realno, tu nije bilo vise od 1500 glasaca, sto je opet puno, ali kad znamo da je Ramo u politici vec 20 godina, da je promijenio 5 stranaka, da ima pare i da zna kako sistem funkcionise, to i nije neko iznenadjenje.
-
belfy
#1680 Re: Zeničani
o ovome sam razmiljao da pokrenem temu, ali znam da ne vredi truda, pa se uzdrzah... onih nula maraka (0,00 KM) za KBZ (tokom covida, ako se dobro sjecam), pa prica o ponderu i sada ovo... znam, umiksao sam vise stvari, ali one se zaista na kraju spajaju u jednu... prelamanja stranackih supaka preko naroda... no, to je i ocekivano, jer kako drugacije lomiti na politickom nivou? i onda se svede samo na rijeci... i nije prvi put da zbog toga Zenica ispasta... iste probleme je imao i Smajlovic. samo sto je isao "tise"... i nailazio na iste probleme...N.N. wrote: ↑26/10/2023 09:33 Zeničanima najzanimljivija, i nažalost najtužnija stavka iz ovog rebalansa je da je naš grad ostao bez 3, 5 miliona KM predviđenih za gradnju prve faze kompleksa zatvorenih bazena u Babinoj rijeci.
Podsjećamo, aktuelna federalna “većina” prvobitno je najavljivala četiri miliona, a kasnije četiri miliona u prvoj fazi, te dodatnih četiri miliona u očekivanom rebalansu.
Umjesto medijski eksploatisanih osam, dobiti ćemo samo pola miliona KM s federalnog nivoa, što je osam puta manje od predviđenog, a 16 puta manje od najavljenog.
Karnuse nas i za bazan haman.
sada tupavi Fudo nailazi na iste... ja bih volio da se pokaze boljim, ali zaista sumnjam. ako uspije naci pare za Bazene nakon ovoga (sto je rekao da hoce), onda ce ispuniti obecano... (i onda cu da se pospem pepelom za ovo sto sam napisao tupavi) no, mislim vise da ce se obrusiti na njih, ali ovaj put, fakat, sa dobrim razlogom... a koji je ishodio (i siguran sam da je namjerno) sam. jer... kako ce se sada prati nasi dragi Zenicani od najljepsIJEg ministra, pa do onog kojeg se ne moze kupiti ni za milion ili dva, sto glasase da Zenica ne dobije te pare i takve bazene...
isto tako ne vidim kako ce SDP opravdati ista od ovoga. zato sto ih Fudo tjera iz kancelacija oni ce to da mu vrate preko sve i jednog stanovnika Zenice (pa i sire)? evo, meni bi bilo sasvim ok da onda oni taj hebeni Bazen naprave, jer mislim da ce poboljsati zivot u gradu, pa i vise od toga... nije bitno ko. da li se onda oni (iz SDP-a) nadaju da ce imati iduceg gradonacelnika? po ovom trenutacnom s(t/r)anju samo se SDA bori za isto. daklem, opet ce biti samo izbor SDA ili Fudo. sta je SDP ovim dobio? (ako vec nije izgubio) da li sada Uzunovic i Isak ocekuju vise glasova? zasto!? ZASTO!?
prenapuhani i proljevski nebogati Uzun... ili najljepSIJi sisa king od Isaka kojem je jedina prednost sto je pametniji od brata mu... ili tata koji je deda, pa zeli da se nagovori svima, jer moze... jel? steta sto i on nije imao pravo glasa...
Fudo je kurcina koja sve ovo radi za popularnost i to je svima jasno kada polaze kamen temeljac za novu Hitnu zajedno sa zenom, pa se jedno drugom zahvaljuju... ali nesto ce se se napraviti sto ce poboljsati zivot gradjana... isto bi, valjda trebalo biti i oko price o Bazenu. da gradjanima Zenice bude ljepse, ugodnije i bolje... ali, evo ideja, jos jednom da ponovim, za ove koji zele da njega sjebu. sjebite ga, ali barem nastavite takve projekte ili ponudite bolje. ili, da predjem na popularnu patetiku - nemojte sjebavati cijelu Gazu samo zato sto Hamas ne valja...
sada, kada sam vec i kod nepotizma... ocigledno je da cemo ga morati jos dugo i na vise nacina podnositi. nevjerovatno je da cemo i njega morati vrednovati, ali izgleda da treba. barem dok isti bude tu... nadajmo se da nece predugo, ali do tada sta drugo ostaje?
evo, tupavi Fudo ce otvoriti tu novu Hitnu, sto je dobro. sta je tupavi Ramo do sada napravio sa svojim nepotizmom? imamo li nekih boljih nepotista? onako cisto da znamo za buducnost...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#1681 Re: Zeničani
Pa ti Uzunovici, Kapkovici i ostali znaju da su zavrsili politicku karijeru i da vise nikad nece ni 100 glasova dobiti. Zato su se i prodali da preko ministarsko/N.O./direktorskih mjesta namaknu sto vise love i koristi i to je to.
Ramo ce standardno dobiti 2000 glasova komsija iz L.P. , uposlenika Condora i njihove familije i to je dovoljno da ima 1-2 ruke kao i uvijek. Niko osim ovih pobrojanih nikad i nije glasao za njih.
Ramo ce standardno dobiti 2000 glasova komsija iz L.P. , uposlenika Condora i njihove familije i to je dovoljno da ima 1-2 ruke kao i uvijek. Niko osim ovih pobrojanih nikad i nije glasao za njih.
-
nauticamid
#1682 Re: Zeničani
Tarik Filipovic rodjen i odrastao/zivio u travnickojCasual's wrote: ↑26/10/2023 22:37Rodjen i zivio u Travnickoj ulici. Veliki Celikovac bio i ostao.Nepenthe11 wrote: ↑26/10/2023 20:32 Je li Tarik baš born and raised Zenica? Čuo sam da je on ustvari iz Viteza ili Busovače negdje, na pola puta.
Eto da provjerim s vama, ja kažem nije al evo.
Father mu bio nacelnik Opstine
Nešto ste opasno pobrkali.
A Fuad neka odgovori SDP-u prodajom zgrade SDP-a i od tog novca neka napravi bazene.
Šteta što se samougasiše...
- Ja_Ja
#1683 Re: Zeničani
Potcijenjujes gradjansku glupost. Dobice nego sta, govnar jucer na fb objavi da ce i pored ukidanja sredstava glasati ZA i ispod salva podrske.gentoo wrote: ↑27/10/2023 22:22 Pa ti Uzunovici, Kapkovici i ostali znaju da su zavrsili politicku karijeru i da vise nikad nece ni 100 glasova dobiti. Zato su se i prodali da preko ministarsko/N.O./direktorskih mjesta namaknu sto vise love i koristi i to je to.
- gentoo
#1684 Re: Zeničani
Potcijenjujes da su ti likovi tu gdje jesu jer su stali iza Fude. Potcijenjujes "seljacku glupost" i kad Fudo ode otvoriti 100m betona u izbornoj godini i kaze "upamtite ko je glasao da vam se ukine X i Y"
Ja evo iskreno ne znam (osim mozda 100-ak licnih jarana i familije) ko bi glasao za Uzunovica. Naravno, postoji sansa da se do izbora uvali zvanicno iza nekog tipa Rame ili tako neke stranke pa da bude 7-8. na listi (jer se kod Rame zna ko ide na br.1).
Lik je bio nebitan bez Fude i stranke mu kao i vecina mu sadasnjih (i bivsih) clanova stranke.
Dze Ekrem? Dze pic-doktor ? Dze onaj Kelestura.. ? Dze Zuban? Dzesu plavuse iz Vracine stranke ? Tako i ovi likovi zavrsavaju
- Casual's
#1685 Re: Zeničani
Ovi izbori su pokazali da je bolje dobiti 1500 glasova nego 10.000. 
-
DebelinJoe
#1686 Re: Zeničani
Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
- Zasto SDP u Zenici ne predstavlja iole bitan politički faktor?
Kad čovjek pogleda iz daljine, ocekivao bi da je Zenica grad u kojem dominira "crvena ideja". Zenicu su faktički stvorili komunisti koju su ovdje duboko pustili korijenje...Zenica je industrijski grad radnika i rudara...Ima u Zenici jos uvijek te neke socijalističke solidarnosti, kakve u Sarajevu nema ni i tragovima...Zenica nikada nije istinski prihvatila kapitalizam, potrosacko društvo i u Zenici novac medu ljudima nije postao Bog, kao recimo u Sarajevu gdje su kapitalizam i potrosacko društvo metastazirali i pojeli taj grad iznutra...Znam o čemu pričam...
A opet u takvoj Zenici koja itekako mirise na socijalizam, SDP ne predstavlja skoro nista...
Kako?
Kad čovjek pogleda iz daljine, ocekivao bi da je Zenica grad u kojem dominira "crvena ideja". Zenicu su faktički stvorili komunisti koju su ovdje duboko pustili korijenje...Zenica je industrijski grad radnika i rudara...Ima u Zenici jos uvijek te neke socijalističke solidarnosti, kakve u Sarajevu nema ni i tragovima...Zenica nikada nije istinski prihvatila kapitalizam, potrosacko društvo i u Zenici novac medu ljudima nije postao Bog, kao recimo u Sarajevu gdje su kapitalizam i potrosacko društvo metastazirali i pojeli taj grad iznutra...Znam o čemu pričam...
A opet u takvoj Zenici koja itekako mirise na socijalizam, SDP ne predstavlja skoro nista...
Kako?
- kamberovica polje
#1687 Re: Zenicka politicka scena-all about!
Fudo vs ovi
Ovaj grad je osuđen na samo dno političke kace.
- notsure
#1688 Re: Zeničani
Tako što SDP ima veze sa socijalizmom i socijaldemokratijom koliko i Ramo Isak.DebelinJoe wrote: ↑27/10/2023 23:27 Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
Kako?
Mi odavno nemamo lijeve i desne stranke, mi imamo samo partije koje svoju glasačku bazu stvaraju:
a) pričom kako Tito nije dao da se ide u džamiju (SDA)
b) sa pola kile kafe (NES, ASDA, SZN)
c) pričom kako je kod Tite bilo bolje (SDP)
d) pričom kako su "svi isti osim nas" (svi ostali preletači koji su jezičak na vagi kad se dijeli vlast)
Svi se bore samo za pozicije u nadzornim odborima, tendere i kontrolu pravosuđa, da ne budu osuđeni za korupciju. Mi nemamo stranku koja ima politički program i viziju kako bi trebala izgledati BiH za 5-10-20 godina.
- gentoo
#1689 Re: Zenicka politicka scena-all about!
Da.. Imas Fudu, Ramu, ove teroriste i SDP/DF/NIP "drustvo dva covjeka" stranke koje mogu jednu ruku dobiti u G.V.
Fudo ispadne najbolja opcija.. Odnosno, mislim da po prvi put necu uopste da ucestvujem u cirkusu zvanom Izbori
Fudo ispadne najbolja opcija.. Odnosno, mislim da po prvi put necu uopste da ucestvujem u cirkusu zvanom Izbori
-
Ci-Nick
#1690 Re: Zeničani
DebelinJoe wrote: ↑27/10/2023 23:27 Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
Kako?
U Zenici je SDP prije 15 ili 20 godina imao značajno veću podrsku nego u Sarajevu i dobivao 25.000 glasova ali je kadrovski padao i padao i tako smo u 20 godina od grada u kojem je SDP imao veću podrsku od SDA stigli do crnih zastava sa sabljom i tekbira,... na protestu koji
je trebao biti protiv rata .
-
kuglanje_ze
#1691 Re: Zeničani
Knjiga bi se mogla napisati o tome kako je SDP u Zenici rastjerao kvalitetan kadar i isturio poltrone u vrh.DebelinJoe wrote: ↑27/10/2023 23:27 Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
Kako?
-
belfy
#1692 Re: Zeničani
neki kazu da je to samo licni dojam i da se moraju provesti istrazivanje i anketa, te statisticki utvrditi broj povecanja brada i marama, pa tek onda pricati.. a da se o tome prije toga ne bi trebalo pricati...Ci-Nick wrote: ↑29/10/2023 22:14DebelinJoe wrote: ↑27/10/2023 23:27 Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
Kako?
U Zenici je SDP prije 15 ili 20 godina imao značajno veću podrsku nego u Sarajevu i dobivao 25.000 glasova ali je kadrovski padao i padao i tako smo u 20 godina od grada u kojem je SDP imao veću podrsku od SDA stigli do crnih zastava sa sabljom i tekbira,... na protestu koji
-
Ci-Nick
#1693 Re: Zeničani
I moj licni dojam je da smo prije 20 godina bili mnogo bliže građanskoj drzavi,.. koju vise niko i ne spominje.belfy wrote: ↑01/11/2023 18:11neki kazu da je to samo licni dojam i da se moraju provesti istrazivanje i anketa, te statisticki utvrditi broj povecanja brada i marama, pa tek onda pricati.. a da se o tome prije toga ne bi trebalo pricati...Ci-Nick wrote: ↑29/10/2023 22:14DebelinJoe wrote: ↑27/10/2023 23:27 Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
Kako?
Bojim se da ćemo u budućnosti kršćanskoj Europi i susjedima dati alibi za nekakve intervencije kao sto Hamas daje Izraelu.
-
belfy
#1694 Re: Zeničani
ja sam na istom tragu drug CiNick...Ci-Nick wrote: ↑01/11/2023 23:28I moj licni dojam je da smo prije 20 godina bili mnogo bliže građanskoj drzavi,.. koju vise niko i ne spominje.belfy wrote: ↑01/11/2023 18:11neki kazu da je to samo licni dojam i da se moraju provesti istrazivanje i anketa, te statisticki utvrditi broj povecanja brada i marama, pa tek onda pricati.. a da se o tome prije toga ne bi trebalo pricati...Ci-Nick wrote: ↑29/10/2023 22:14
Bojim se da ćemo u budućnosti kršćanskoj Europi i susjedima dati alibi za nekakve intervencije kao sto Hamas daje Izraelu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1695 Re: Zenicka politicka scena-all about!
Ko je drugi papak iz Zenice u PFBIH?
Uzunovic i?
Uzunovic i?
-
koop
#1696 Re: Zenicka politicka scena-all about!
Pa Isak jeboga ti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1697 Re: Zenicka politicka scena-all about!
-
kakavdanakneiskustvu
-
HelaS
#1699 Re: Zeničani
Tako je kad se lokalne politike vode sa vrhova stranakakuglanje_ze wrote: ↑30/10/2023 09:50Knjiga bi se mogla napisati o tome kako je SDP u Zenici rastjerao kvalitetan kadar i isturio poltrone u vrh.DebelinJoe wrote: ↑27/10/2023 23:27 Mene kao rado viđenog gosta u Zenici zanima sljedeće:
Kako?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1700 Re: Zenicka politicka scena-all about!
A ministrica zdravstva botoksira po dijaspori po kucamakakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/11/2023 23:06 https://zurnal.info/clanak/preuzimanje- ... Yexu47Y1Ps