U Hrvatskoj većina Hrvata govori glasati. Ovo "glasovati" je hadezeovska budalaština koja nikada nije zaživjela u svakodnevnom govoru.
Matija Babić je davno napisao: Životinje se glasaju, građani glasaju, a hadezeovci glasuju.
U Hrvatskoj većina Hrvata govori glasati. Ovo "glasovati" je hadezeovska budalaština koja nikada nije zaživjela u svakodnevnom govoru.
Nije problem, prošetat ću.....al to ne znači da nisam u pravu.....mislim, nije ispravana riječ bošnjački kompleksi, nego još uvijek neizgrađena nacionalna svijest Bošnjaka
Nas par (ne Bosnjaka) je jedna nazvala korovomdr_Evil wrote: ↑27/10/2023 11:31Nekad iza rata kad sam promijenio skolu sa hrvatskog plana i programa na bosanski, profesorica se izivljala na meni jer pisem hrvatske rijeci tipa tocka, obitelj i sto govorim cas. Nije joj palo na pamet da ja ne znam da to nije pravilno, i da mi je samo trebala reci. Imao sam neki svoj jezik koji govorim kuci, i neki za skole. Jbg.
Toliko o merhametu, a i nasim pedagozima.
palermo wrote: ↑27/10/2023 12:45 Ovaj što priča je Marin Topić, prava mostarska raja, ja ga se sjećam, iako sam mali bio, još iz vremena malofudbalskih turnira na Kantarevcu...kakav je samo dribling imao.....ono, nije čudo obzirom da mu je Ćela Topić, jedan od najvećih driblera u historji Veleža bio brat. Usput, Marin je i slikar, i boem, ono intelektualac...
Al ovo sam hotio reći, Marin je istinski, nepatvoreni hrvatski nacionalista. Zbog toga je i sklonjen u stranu, jednostavno taj nejgov nacionalizam nije bio u skladu sa ovim pragmatičnim nacionalizmom Čovketa i ekipe.....
A ovo što priča, pa očito je da su ga poslušali.....iako je, kako već rekoh, sklonjen iz prvih redova

tramvajtrojka wrote: ↑27/10/2023 12:55palermo wrote: ↑27/10/2023 12:45 Ovaj što priča je Marin Topić, prava mostarska raja, ja ga se sjećam, iako sam mali bio, još iz vremena malofudbalskih turnira na Kantarevcu...kakav je samo dribling imao.....ono, nije čudo obzirom da mu je Ćela Topić, jedan od najvećih driblera u historji Veleža bio brat. Usput, Marin je i slikar, i boem, ono intelektualac...
Al ovo sam hotio reći, Marin je istinski, nepatvoreni hrvatski nacionalista. Zbog toga je i sklonjen u stranu, jednostavno taj nejgov nacionalizam nije bio u skladu sa ovim pragmatičnim nacionalizmom Čovketa i ekipe.....
A ovo što priča, pa očito je da su ga poslušali.....iako je, kako već rekoh, sklonjen iz prvih redova
dobar je slikar mora se to priznati![]()
Ovaj je, ako sam dobro čitao, autor današnjih ulica u zapadnim kvartovima Mostara, Zelenika i Budak inkluzive.palermo wrote: ↑27/10/2023 12:45 Ovaj što priča je Marin Topić, prava mostarska raja, ja ga se sjećam, iako sam mali bio, još iz vremena malofudbalskih turnira na Kantarevcu...kakav je samo dribling imao.....ono, nije čudo obzirom da mu je Ćela Topić, jedan od najvećih driblera u historji Veleža bio brat. Usput, Marin je i slikar, i boem, ono intelektualac...
Pa zar nije gradjanski.Yugovina wrote: ↑27/10/2023 18:15 Noć vještica počinje
Na kojim mjestima su organizovane proslave
Naslov članka na klix
Komentari govore sve o političkoj situaciji, kažu sotonizam, debilizam, odsustvo razuma, američke paganske gluposti, nisam islamist ali, tobe jarabi....itd itd
To je slika dešavanja u BiH, građanska ali ne za sve
Sve je dobro dok su komentari, a ne recimo spaljivanje lutke u necijem liku:Yugovina wrote: ↑27/10/2023 18:15 Noć vještica počinje
Na kojim mjestima su organizovane proslave
Naslov članka na klix
Komentari govore sve o političkoj situaciji, kažu sotonizam, debilizam, odsustvo razuma, američke paganske gluposti, nisam islamist ali, tobe jarabi....itd itd
To je slika dešavanja u BiH, građanska ali ne za sve