Izrael je opet pocinio zlocin!
- Hajvan
#35976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ako su partizani juznoslavenskih plemena bili teroristi, onda je to i Hamas
ukoliko su partizani ustanicki pokret otpora, utoliko je onda i Hamas.
ukoliko su partizani ustanicki pokret otpora, utoliko je onda i Hamas.
- dr_Evil
#35977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa da. Evo vidim, pun Hamas jevreja koji se bore rame uz rame sa muslimanima i krscanima da bi svi zajedno bratski zivjeli na prostoru Palestine.
Totalno nerazumijevanje procesa.
"U" tome ti je govorim.
-
moimoi
-
caros
#35979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisu, niti je Hamas prvi pokret otpora koji se okretao terorističkim metodama.
- Hajvan
#35980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
komnetar Vam je ostrascen i glup...kao izmedju redova shukate nesto
Ustase su ko i cionisti - isto genocidno govno
partizani i hamas, ampak su borci za slobodu
naravno da nisu moja hrvatosrbice
Last edited by Hajvan on 27/10/2023 13:51, edited 1 time in total.
-
moimoi
- dr_Evil
#35983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ostrascen da, glup, zasigurno da ne.
Nisu se partizani bili samo protiv ustasa, nego i protiv cetnika, handzara, talijana i svaba. Svih isprdaka koji su ubijali domace stanovnistvo.
Partizani su istinski borci za slobodu naroda, ljudska prava, i jednakost. Hamas mozes posmatrati kao SDA.
I jedni i drugi su nastali od neprijateljskih centara moci da ne dozvole kreiranje demokratske i suverene drzave. Hamas su napravili cionisti, SDA su napravili u SANU - ovi protiv kojih su se partizani borili.
Svaki put kad se postavi mogucnost kreiranja Palestine, Hamas uradi sve sta je u njihovoj moci da se isto ne desi. Kada je postojala mogucnost da Bosnu zaobidju nevolje ili da postane moderna suverena republika SDA je uradila sve da se to ne desi.
Bez obzira na zrtve - to su samo brojke.
I za jedne i za druge, vjerujem da se necemo sloziti, ali nije ni bitno. Kada citav svijet ustane da se usprotivi Izraelskoj politici, i sazali se nad palestincima sta uradi Hamas? Naravno jucer ispali stotine raketa prema Tel Avivu, a zna da niti jedna ne moze proci osim ako je Izrael pusti, a Izrael ce je pustit onda ako mu odgovara da padne na vrtic, bolnicu ili skolu pa da prikaze na CNN-u.
- Kiki_Musampa
#35984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim,ljudi hladno ubiše porodicu novinara Aljazere,i priznaše to nakon što su ih dan ranije upozorili kako da izvještavaju,a ti očekuješ da ovi ratuju odkrivenih lica. Šta sve diše na ovom svijetu majko mila...
-
moimoi
#35985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cemu ovo?Hajvan wrote: ↑27/10/2023 13:51komnetar Vam je ostrascen i glup...kao izmedju redova shukate nesto
Ustase su ko i cionisti - isto genocidno govno
partizani i hamas, ampak su borci za slobodu
naravno da nisu moja hrvatosrbice
- Hajvan
#35986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
eh, kad ovako obrazlozis ne mogu nist drugo nego da se slozim.dr_Evil wrote: ↑27/10/2023 13:57Ostrascen da, glup, zasigurno da ne.
Nisu se partizani bili samo protiv ustasa, nego i protiv cetnika, handzara, talijana i svaba. Svih isprdaka koji su ubijali domace stanovnistvo.
Partizani su istinski borci za slobodu naroda, ljudska prava, i jednakost. Hamas mozes posmatrati kao SDA.
I jedni i drugi su nastali od neprijateljskih centara moci da ne dozvole kreiranje demokratske i suverene drzave. Hamas su napravili cionisti, SDA su napravili u SANU - ovi protiv kojih su se partizani borili.
Svaki put kad se postavi mogucnost kreiranja Palestine, Hamas uradi sve sta je u njihovoj moci da se isto ne desi. Kada je postojala mogucnost da Bosnu zaobidju nevolje ili da postane moderna suverena republika SDA je uradila sve da se to ne desi.
Bez obzira na zrtve - to su samo brojke.
I za jedne i za druge, vjerujem da se necemo sloziti, ali nije ni bitno. Kada citav svijet ustane da se usprotivi Izraelskoj politici, i sazali se nad palestincima sta uradi Hamas? Naravno jucer ispali stotine raketa prema Tel Avivu, a zna da niti jedna ne moze proci osim ako je Izrael pusti, a Izrael ce je pustit onda ako mu odgovara da padne na vrtic, bolnicu ili skolu pa da prikaze na CNN-u.
-
moimoi
#35988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta dose ovim svijetom? Ako se boris za nesto, i vjerujes u to za sta se boris, ne krijes lice.Kiki_Musampa wrote: ↑27/10/2023 13:59Mislim,ljudi hladno ubiše porodicu novinara Aljazere,i priznaše to nakon što su ih dan ranije upozorili kako da izvještavaju,a ti očekuješ da ovi ratuju odkrivenih lica. Šta sve diše na ovom svijetu majko mila...
Last edited by moimoi on 27/10/2023 14:26, edited 1 time in total.
-
skoronikako
#35990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
izrael je direktno doveo do razvoja Hamasa, prvo kroz sistematsko ubijanje, zlostavljanje i oduzimanje teritorije Palestincima, drugo kroz podrsku prilikom stvaranja Hamasa.
izrael danas stvara neke nove Hamasovce i ja u potpunosti razumijem te ljude zasto se ponasaju tako kako se ponasaju. Mi iz udobnosti svojih domova kritikujemo njihov nacin rada, a nismo presli koraka u njihovim cipelama.
izrael danas stvara neke nove Hamasovce i ja u potpunosti razumijem te ljude zasto se ponasaju tako kako se ponasaju. Mi iz udobnosti svojih domova kritikujemo njihov nacin rada, a nismo presli koraka u njihovim cipelama.
- dr_Evil
#35991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako je iko presao mi smo, zato i jest ovolika podrska Palestini. Ali to ne znaci da ne treba koristiti i mozak, pored srca.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:30 izrael je direktno doveo do razvoja Hamasa, prvo kroz sistematsko ubijanje, zlostavljanje i oduzimanje teritorije Palestincima, drugo kroz podrsku prilikom stvaranja Hamasa.
-
skoronikako
#35992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislio sam generalno na svijet. A i mi smo presli samo korak u odnosu na ono s cim se Palestinci nose zadnjih 75+ godina.dr_Evil wrote: ↑27/10/2023 14:33Ako je iko presao mi smo, zato i jest ovolika podrska Palestini. Ali to ne znaci da ne treba koristiti i mozak, pored srca.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:30 izrael je direktno doveo do razvoja Hamasa, prvo kroz sistematsko ubijanje, zlostavljanje i oduzimanje teritorije Palestincima, drugo kroz podrsku prilikom stvaranja Hamasa.
Lijepo je mozak koristiti i slazem se da moraju biti pametniji, da ne smiju dopustiti lijama da iskoriste ovo sve i sebe predstave zrtvama, ali hajd budi hladne glave kada gledas smrt svaki dan, a jos gore kad se tebi desi.
Jedan je Ismet Spahic, vecina nas ipak nema tu snagu u sebi. Ja prvi ne mogu reci da bih postupio ovako ili onako kada bi mi se to desilo.
-
Jordan1961
#35993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nijedno ljudsko bice ne moze biti sigurno u sta bi se pretvorilo da 75 godina trpi sadisticko izivljavanje teroristicke drzave.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:36Mislio sam generalno na svijet. A i mi smo presli samo korak u odnosu na ono s cim se Palestinci nose zadnjih 75+ godina.dr_Evil wrote: ↑27/10/2023 14:33Ako je iko presao mi smo, zato i jest ovolika podrska Palestini. Ali to ne znaci da ne treba koristiti i mozak, pored srca.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:30 izrael je direktno doveo do razvoja Hamasa, prvo kroz sistematsko ubijanje, zlostavljanje i oduzimanje teritorije Palestincima, drugo kroz podrsku prilikom stvaranja Hamasa.
Lijepo je mozak koristiti i slazem se da moraju biti pametniji, da ne smiju dopustiti lijama da iskoriste ovo sve i sebe predstave zrtvama, ali hajd budi hladne glave kada gledas smrt svaki dan, a jos gore kad se tebi desi.
Jedan je Ismet Spahic, vecina nas ipak nema tu snagu u sebi. Ja prvi ne mogu reci da bih postupio ovako ili onako kada bi mi se to desilo.
Imate citave studije psihologa na tu temu.
Ovdje se bukvalno vrsi experiment na citavom narodu - isprobavaju se metode koje ce ih dovesti na breaking point.
- Kiki_Musampa
#35994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ok,ti vjeruješ u nešto,boriš se,al ako odkriješ lice odoše djeca i žena? Aj ne seri bamoimoi wrote: ↑27/10/2023 14:03Sta dose ovim svijetom? Ako se boris za nesto, i vjerujes u to za sta se boris, ne krijes lice.Kiki_Musampa wrote: ↑27/10/2023 13:59Mislim,ljudi hladno ubiše porodicu novinara Aljazere,i priznaše to nakon što su ih dan ranije upozorili kako da izvještavaju,a ti očekuješ da ovi ratuju odkrivenih lica. Šta sve diše na ovom svijetu majko mila...
- dr_Evil
#35995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mi smo presli jako dugo, ali u etapama. Ono krenu par godina pa mir 20-30 i opet pik jovo nanovo, u osnovi je genocid u kontinuitetu vec 200 godina(sad ce me optuzit za pseudohistoriju). Kod njih traje bez prestanka, to se slazem.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:36
Mislio sam generalno na svijet. A i mi smo presli samo korak u odnosu na ono s cim se Palestinci nose zadnjih 75+ godina.
Sta bi ja i ti uradili, pa uzeli pusku i pucali. Ali zato ja znam da ja nemam kapacitet da predvodim neki pokret, niti intelekt, niti mudrost. To je ono kad neko kaze hajde ti mjenjaj Bosnu kad uvijek roncas, ne mogu ja, ali da ima neki pokret ili vodja pridruzio bih se. A pola mudrosti je znati da nisi sposoban i znati prepoznati nesposobne. Mislim ja.
Nazalost nije stvar sta ce prosjecan Palestinac uraditi kad mu familija preseli, nego taj da nema izbor da se pridruzi nekome. Vecina ljudi je kod nas znala da Alija nije sposoban izgurati nasu stvar, zanemariti sad druge epitete koje mu dajem, ali nije imala izbora i morala je braniti dom. Tako je i kod njih.
Sa svih aspekata Hamas je najgori po Palestince i vodi ih u nestanak, svaka konotacija sa Karadzicevim govorom je namjerna. Mozda i kod njih ima neki Tunjo koji ima drugi plan, ali ce ga glasna masa uvijek poklopiti i reci mu da mu ne mogu garantovat sigurnost u Gazi, svaka slucajnost sa onim sta je Alije porucio Tunji je namjerna.
- Rejhana
#35996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kristalno jasno: Strah sarajevskih Jevreja
Iskrene podrške Palestincima nema bez jednako iskrenog prezira prema Hamasu
Kolumna / Kolumne | 27. 10. 2023. u 09:05 Emir IMAMOVIĆ PIRKE
Parafrazirajući Maxa Horkheimera: ko nije spreman nazvati Hamas terorističkom organizacijom, neka šuti o brutalnoj izraelskoj odmazdi. Može, naravno, i drugačije: ko Hamasov napad na izraelske civile, otmice, silovanja i masovna ubistva ne smatra terorizmom, neka šuti o genocidnoj operaciji Izraelskih odbrambenih snaga u Gazi.
Otkazali bez objašnjenja
A može i ovako: ko uz naricanje nad užasnom sudbinom Palestinaca ne žali zato što su nacisti izgubili Drugi svjetski rat, ali mu nije drago što se to dogodilo prije nego su istrijebili sve Jevreje ovog svijeta, gori je i od šljama. „Mi smo to otkazali bez objašnjenja, da se ne bi skretala pažnja na jevrejsku zajednicu. Dakle zbog sigurnosti i rastućeg antisemitizma. Nije bilo nikakvih zvaničnih sugestija, razgovarali smo sa raznim ljudima. Bili su, da tako kažem, skeptični, ali dobili smo signale. I mi smo donijeli takvu odluku da ne bi dovodili u opasnost jevrejsku zajednicu“, kazao je predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva “La Benevolencija” iz Sarajeva, Vladimir Andrle, za portal klix.ba, komentirajući otkazivanje obilježavanje godišnjice „Kristalne noći“ planirano za osmi novembar ove godine. „Mi smo do sada obilježavali samo 27. januar kao početak holokausta nad Jevrejima. Sad je bila sugestija da se takvi događaji ne organiziraju“, dodao je predsjednik Židovske zajednice Bosne i Hercegovine, Jakob Finci, a na novinarsko pitanje o tome ko je sugerirao otkazivanje, odgovorio je: „To možda vi bolje znate od koga je mogla doći takva sugestija".
Prčevitost gradonačelnice
Kada bi gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, imala mrvu političke pameti i kap odgovornosti, prevrnula bi prijestolnicu naopako da sazna ko su ti što su organizatorima obilježavanja početka Holokausta preporučili da odustanu od aktivnosti planiranih za osmi novembar ili bilo koji drugi datum. Prčevitost gradonačelnice Karić proporcionalna je njenim ambicijama himalajskih visina. Kapaciteti su joj znatno manji. Toliki da su vidljivi pod mikroskopom, a i to možda. „Ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas?“, upitala je na nekadašnjem Twitteru sarajevsku gradonačelnicu izraelska ambasadorica Galit Peleg, referirajući se na ono što je Benjamina Karić kazala tokom sarajevskih demonstracija podrške palestinskom narodu. „Ni izraelska ambasadorica niti bilo ko drugi ne može krojiti stavove grada i nikakvim pritiscima grad nije i neće podlijegati”, odgovorili su iz Karićkine administracije malo prije nego se ona sastala sa Howardom Tuckerom, istražiteljem u procesuiranju ratnih zločina pri Institutu za međunarodne krivične istrage u Nizozemskoj, pa u duetu s gostom zaključila „da svaki stanovnik Sarajeva i Bosne i Hercegovine zaslužuje sigurnu državu koja ima čvrstu i prosperitetnu budućnost“.
Sličnosti Gaze s Varšavskim getom
U sigurnoj i – poželjno je – razumnoj državi i njenom glavnom gradu se, da pojasnimo ako treba, bez problema i sugestija mogu održavati i demonstracije podrške Gazi i manifestacije kojima se obilježava u Carskoj Rusiji začeto, a u Hitlerovoj Njemačkoj organizirano i ozakonjeno uništavanje cijelog jednog naroda. Uostalom, sličnosti današnje Gaze sa nekadašnjim Varšavskim getom daleko su veće od razlika između opravdane borbe protiv bilo kakvog i bilo čijeg terorizma i ovoga što izraelska vojska radi, pokazujući raskošnu udobolju zato što su kolateralne žrtve daleko brojnije od pogođenih ratnih neprijatelja. Teror države Izrael nad palestinskim narodom stariji je i od Fataha i od Hamasa i od Hezbollaha, a to što su metode čišćenja teritorija od formalno neproglašene, ali tako tretirane „niže rase“ užasavajuće nalik na one kojima je provođeno „Konačno rješenje“, nikako ne umanjuje užase Holokausta i pakao kojeg su Jevreji prošli na svakom pedlju zemlje pokrivenom čizmom nacističkog vojnika.
Manekenka kadrovske ruiniranosti
Ako, dakle, suosjećanje sa patnjama Palestinaca nije jednako suosjećanju sa svakom, baš svakom jevrejskom žrtvom – od onih iz Drugog svjetskog rata do ovih što ih je Hamas pobio – onda je ili samo neiskreno ili se, što je jedino gore, koristi kao krinka za antisemitizam čija posljedica je i odgađanje obilježavanja godišnjice „Kristalne noći“. To što je Benjamina Karić manekenka kadrovske ruiniranosti Socijaldemokratske partije BiH ne znači da je odgovorna što na skupove podrške Palestini dolaze i oni što o Jevrejima misle isto što je mislio i pisao notorni Mustafa Busuladžić, ali je to ne amnestira od odgovornosti za to što su organizatori - „da ne bi dovodili u opasnost jevrejsku zajednicu“ - odustali od sarajevskog obilježavanja godišnjica početka Holokausta. Ukoliko gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine ne razumije o kakvom i koliko velikom problemu se radi, onda ili nije trebala biti izabrana ili treba biti maknuta. A ne razumije, da se ne lažemo, kao što ne razumije zašto iskrene podrške Palestincima nema bez jednako iskrenog prezira prema Hamasu. -
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/kr ... Sv2WdTgvA4
- Thorgerson
#35997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja znam da su Palestinci sve ove godine trpili teror. Ali to opet nije bio ovakav teror. Osim u odredjenim periodima, kao 2014.
Ok, shvatam da vise ne ide, da je dopizdilo raji.
Medjutim, zar nije jasno da oruzjem ne mogu. Ne moze. Nemas podrsku. Nemas oruzje. Neprijatelj je jaci ne 10x, nego milion puta. I bogatiji isto toliko.
Zato mi nije jasno zasto su ovo uradili? Ne kazem to u smislu sami su krivi, ali sta je hamas mislio dok su kretali u onu akciju? Sta? Da ce ovi mirno to promatrati?!
Ne kontam.
Znam iz naseg rata price nasih ljudi, gdje su mogli ubijati civile, pa cak i vojnike. Medjutim nisu to radili. Jer je bila procjena ono ok, ubices im 3 vojnika, al oni ce tebi ubit 30, plus urucice ti hrpu projektila i pobit jos vise civila. Jednostavno radile su se procjene. Jer nemas oruzja. Nemas nista.
Ne znam. Tuga je ovo. Nema ovdje vise nikada pomirenja. Ovakve zlocine sto rade Izraelci, niko ne prasta.
Ok, shvatam da vise ne ide, da je dopizdilo raji.
Medjutim, zar nije jasno da oruzjem ne mogu. Ne moze. Nemas podrsku. Nemas oruzje. Neprijatelj je jaci ne 10x, nego milion puta. I bogatiji isto toliko.
Zato mi nije jasno zasto su ovo uradili? Ne kazem to u smislu sami su krivi, ali sta je hamas mislio dok su kretali u onu akciju? Sta? Da ce ovi mirno to promatrati?!
Ne kontam.
Znam iz naseg rata price nasih ljudi, gdje su mogli ubijati civile, pa cak i vojnike. Medjutim nisu to radili. Jer je bila procjena ono ok, ubices im 3 vojnika, al oni ce tebi ubit 30, plus urucice ti hrpu projektila i pobit jos vise civila. Jednostavno radile su se procjene. Jer nemas oruzja. Nemas nista.
Ne znam. Tuga je ovo. Nema ovdje vise nikada pomirenja. Ovakve zlocine sto rade Izraelci, niko ne prasta.
-
skoronikako
#35998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moramo se sloziti da nas neprijatelj nije ni blizu njihovom. Nasa sreca je sto su i neprijatelji nesposobni kao i mi, a mi natjerani da se branimo, nemamo gdje.dr_Evil wrote: ↑27/10/2023 14:45Mi smo presli jako dugo, ali u etapama. Ono krenu par godina pa mir 20-30 i opet pik jovo nanovo, u osnovi je genocid u kontinuitetu vec 200 godina(sad ce me optuzit za pseudohistoriju). Kod njih traje bez prestanka, to se slazem.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:36
Mislio sam generalno na svijet. A i mi smo presli samo korak u odnosu na ono s cim se Palestinci nose zadnjih 75+ godina.
Sta bi ja i ti uradili, pa uzeli pusku i pucali. Ali zato ja znam da ja nemam kapacitet da predvodim neki pokret, niti intelekt, niti mudrost. To je ono kad neko kaze hajde ti mjenjaj Bosnu kad uvijek roncas, ne mogu ja, ali da ima neki pokret ili vodja pridruzio bih se. A pola mudrosti je znati da nisi sposoban i znati prepoznati nesposobne. Mislim ja.
Nazalost nije stvar sta ce prosjecan Palestinac uraditi kad mu familija preseli, nego taj da nema izbor da se pridruzi nekome. Vecina ljudi je kod nas znala da Alija nije sposoban izgurati nasu stvar, zanemariti sad druge epitete koje mu dajem, ali nije imala izbora i morala je braniti dom. Tako je i kod njih.
Sa svih aspekata Hamas je najgori po Palestince i vodi ih u nestanak, svaka konotacija sa Karadzicevim govorom je namjerna. Mozda i kod njih ima neki Tunjo koji ima drugi plan, ali ce ga glasna masa uvijek poklopiti i reci mu da mu ne mogu garantovat sigurnost u Gazi, svaka slucajnost sa onim sta je Alije porucio Tunji je namjerna.
U Palestini je situaciju mnogo komplikovanija. Ovo sto danas gledamo, gledali smo i prije godinu i prije pet i prije 10. A prije toga nismo mogli gledati, a situacija ista bila. Sve je to radjalo neke nove Hamasovce, kao sto ih i danas radja. U tom paklu, i Hamas izgleda kao dobra opcija jer bolje nemas. Bio je PLO kojeg su poklopili sa Hamasom i tu je greska Palestinaca. Ovakva vremena i ovakve situacije ne dopustaju razjedinjavanje i tu je Hamas odigrao kljucnu ulogu za izrael. Ovo sve sad sto se desava su samo potezi ocajnika, ali tad su razbili Palestince i krivi su sto tada nisu imali vizije cemu to vodi.
- dr_Evil
#35999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
@Rejhana , Pirke kao i uvijek pravo u srIdu
- dr_Evil
#36000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da su Jevreji najinteligentniji i najsposobniji narod planete to svakako.. prema tome nas neprijatelj(prema tome ne pricam o narodu nego o politici koja dolazi iz jednog dijela tog naroda) nije ni blizu njihovog.skoronikako wrote: ↑27/10/2023 14:51
Moramo se sloziti da nas neprijatelj nije ni blizu njihovom. Nasa sreca je sto su i neprijatelji nesposobni kao i mi, a mi natjerani da se branimo, nemamo gdje.
U Palestini je situaciju mnogo komplikovanija. Ovo sto danas gledamo, gledali smo i prije godinu i prije pet i prije 10. A prije toga nismo mogli gledati, a situacija ista bila. Sve je to radjalo neke nove Hamasovce, kao sto ih i danas radja. U tom paklu, i Hamas izgleda kao dobra opcija jer bolje nemas. Bio je PLO kojeg su poklopili sa Hamasom i tu je greska Palestinaca. Ovakva vremena i ovakve situacije ne dopustaju razjedinjavanje i tu je Hamas odigrao kljucnu ulogu za izrael. Ovo sve sad sto se desava su samo potezi ocajnika, ali tad su razbili Palestince i krivi su sto tada nisu imali vizije cemu to vodi.
Ali smo u raznim etapama zadnjih 200 godina nasa snaga nije mogla ni blizu mjeriti sa njihovom. Ovaj zadnji rat kakav god da je bio bili smo mozda najvise organizovani od svih.
Kakvi god da su motivi ulaska Palestinaca u Hamas, a vjerujem da su ispravni, njihovo rukovodstvo ce ih uvijek gurnuti u pogresnom smjeru i uraditi upravo suprotno od onoga sta treba Palestini u datom trenutku. Dok na kraju ne bude Palestine nikako.