TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
photo&video

#23976 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by photo&video »

bower wrote: 26/10/2023 11:11
crnivrag wrote: 26/10/2023 11:01
bower wrote: 26/10/2023 11:00 Onda stvarno više neznam gdje je problem..
Hvala tebi svakako na pomoći.

Servis tvrdi da nema problema, tako da sam se pomirio sa tim da je ovo normalno, a to mi smeta i čekam hoće li ga ko kupiti pa da vratim TCL MiniLED ponovo tu i nastavim normalno da gledam TV.
Pa šta, da ti kažem nisi imao sreče kod tog televizora.. Na našem forumu ima "dosta ljudi Philips televizore" pa se uglavnom niko ne žali ni na LED modele a kamoli OLED. Pa i ako pogledaš na Hrvatski forum ima nekoliko forumaša taj model, pa nisam vidio, da bi se ko žalio na taj problem, kao ne i na stranim forumima. Jeste ima boljih OLED televizora ali viši rang od tvog modela, ali još to za gledanje uglavnom HDR sadržaja jer imaju veču osvetljenje samog panela. Ali nije problem u tvom televizoru vršna svetljost panela, več, da sama svjetlost panela varira.. Stvarno mi je žao što imaš tih problema, a kao što sam napisao nisi imao sreče.
Da li to znaci da prilikom kupovine TV-a Philips moramo imati i dozu srece. Jer po tvojim rijecima mozemo dobiti dobar tv, a mozemo i neki koji ima gresku. Tu gresku naravno servis nece da prizna. I to znaci da smo mi ovce koji to kupuju? Posto branis Philips konstantno molim te da odgovoris direktno na pitanje. I zasto mu jednostavno ne zamijenite za novi TV. Ovo konkretno tebe pitam jer radis za Philips.
bower

#23977 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by bower »

photo&video wrote: 26/10/2023 11:37
bower wrote: 26/10/2023 11:11
crnivrag wrote: 26/10/2023 11:01
Hvala tebi svakako na pomoći.

Servis tvrdi da nema problema, tako da sam se pomirio sa tim da je ovo normalno, a to mi smeta i čekam hoće li ga ko kupiti pa da vratim TCL MiniLED ponovo tu i nastavim normalno da gledam TV.
Pa šta, da ti kažem nisi imao sreče kod tog televizora.. Na našem forumu ima "dosta ljudi Philips televizore" pa se uglavnom niko ne žali ni na LED modele a kamoli OLED. Pa i ako pogledaš na Hrvatski forum ima nekoliko forumaša taj model, pa nisam vidio, da bi se ko žalio na taj problem, kao ne i na stranim forumima. Jeste ima boljih OLED televizora ali viši rang od tvog modela, ali još to za gledanje uglavnom HDR sadržaja jer imaju veču osvetljenje samog panela. Ali nije problem u tvom televizoru vršna svetljost panela, več, da sama svjetlost panela varira.. Stvarno mi je žao što imaš tih problema, a kao što sam napisao nisi imao sreče.
Da li to znaci da prilikom kupovine TV-a Philips moramo imati i dozu srece. Jer po tvojim rijecima mozemo dobiti dobar tv, a mozemo i neki koji ima gresku. Tu gresku naravno servis nece da prizna. I to znaci da smo mi ovce koji to kupuju? Posto branis Philips konstantno molim te da odgovoris direktno na pitanje. I zasto mu jednostavno ne zamijenite za novi TV. Ovo konkretno tebe pitam jer radis za Philips.

Kod svih proizvođača ne samo kod Philipsa:) Što se tiče samih servisa je na njima, kako, če se odlučit.. I ja osobno ne radim za Philips, več smo poslovni partneri Philipsa što je velika razlika. I ako bi on živio u Sloveniji bi to bilo več riješeno.. Ali na žalost je kod vas ipak drugčija politika.
crnivrag

#23978 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by crnivrag »

Zvao sam sad direktno Philips podršku na broj dostupan na njihovom zvaničnom sajtu.

Kažu da će poslati na provjeru IT timu, i da imam pravo da od prodavača tražim povrat novca ili zamjenu uređaja za drugi, s obzirom da sam ja njima već slao mail sa snimcima i opisom problema.

Naravno od ovoga nema ništa jer eKupi ne želi više sa mnom da ima posla.
typeOnegative

#23979 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

crnivrag wrote: 25/10/2023 21:40
typeOnegative wrote: 25/10/2023 21:26
OLED je fakat predobra tehnologija jer otklanja sve ove nedostatke drugih panela koje si naveo, ali evo Philips je usrao stvar sa ovom agresijom ABL-a i ALB-a.

Večeras gledam "Najslabiju kariku", i pošto je studio u plavoj boji, čim prikazuje krupni kadar zatamnjuje se, kad je fokus na takmičarima u punom planu, onda bude ok.

Ove oscilacije mi pravo titraju po živcima.

Kad podignem side meni od EON-a sa lijeve i side meni Philipsa sa desne strane, slika u sredini ostaje sa jednakim osvjetljenjem, bez obzira na sadržaj koji se emituje između dva side menija.
vjerujem da nervira , ja bi ga pepeljarom gađ`o :-) jbg us.ali su motku sa ovim i to je to , meni je jedino čudno što ostali sa istim televizorom nemaju taj problem na reklamama . Kad budem imao vremena snimit cu kratki video pa da usporedimo .
U svakom slučaju nadam se da ćeš istjerati pravdu jer i po meni to nije normalno.. sretno :thumbup:

@bower ALB je ustvari ABL na LGu , tako sam ga nazvao jer se to kod njih zove `AdjustLogoBrightness pa zato ALB
Filter

#23980 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Filter »

lijepa vremena kad se slika stimala odmjerenim, preciznim udarcima... sad moras na kurs da bi gledao tv. ili makar tutorijal dva
Sid the sloth

#23981 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Sid the sloth »

I meni ide na zivce to fol stimanje slike u PM. Kupim TV i po defaultu ne valja slika nego moram podesiti 50 postavki da bi bila onako kako treba (to sam uradio sa trenutnim tv-om jer je vec ranije nego ovdje postavio postavke) :run:
jasko__10

#23982 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by jasko__10 »

Ja sam uzeo Samsung QE65Q67BAUXXH i evo 8 mj kako je kod mene ja sam zadovoljan nisam neki strucnjak za ovo sad led oled qled meni je sve to skoro isto :lol:
upitan

#23983 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by upitan »

Pozz svima,imam Samsung(tv) Tu7172 55 incha,na
PS4 Pro u toku igre imam problem.
Radi se tome da se u toku igre,Nacin igre ili Game mode iskljuci i ukljuci.
Ekran bude crn i kratko traje,al ne mogu igrati i pogotovo je problem u online igrama.
Ako neko zna kako da ovo napravim,neka mi pomogne.
mc-twin

#23984 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Jel tek tako samo od sebe poveli zezati? Moze biti do hdmi kabla. Moze biti nesto softverski. Mozda da pokusas isključiti auto game mode (ako je ukljucen) ili tv na fabricke postavke. S obzirom da je problem izrazeniji u online igrama moze biti i do konzole.
Pogledaj na netu ima li neko s istim problemom...
upitan

#23985 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by upitan »

mc-twin wrote: 26/10/2023 22:29 Jel tek tako samo od sebe poveli zezati? Moze biti do hdmi kabla. Moze biti nesto softverski. Mozda da pokusas isključiti auto game mode (ako je ukljucen) ili tv na fabricke postavke. S obzirom da je problem izrazeniji u online igrama moze biti i do konzole.
Nije samo od sebe,nego kupio nedavno PS4 pro.
Trazio sam na netu,medjutim puno istih problema sa Samsungom a slabo rjesenja.
Imao sam problem sa Hdmi,kupio novi Hdmi sa 2.0 i sada je puno bolje al nije prestalo.
Pokusat cu iskljuciti a i vratiti tv na fabricke postavke pa vidimo sta ce se desiti.
mc-twin

#23986 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

upitan wrote: 26/10/2023 23:09
mc-twin wrote: 26/10/2023 22:29 Jel tek tako samo od sebe poveli zezati? Moze biti do hdmi kabla. Moze biti nesto softverski. Mozda da pokusas isključiti auto game mode (ako je ukljucen) ili tv na fabricke postavke. S obzirom da je problem izrazeniji u online igrama moze biti i do konzole.
Imao sam problem sa Hdmi,kupio novi Hdmi sa 2.0 i sada je puno bolje al nije prestalo.
Pokusat cu iskljuciti a i vratiti tv na fabricke postavke pa vidimo sta ce se desiti.
Po tome najlogicnije da je do kabla il' ulaza. Ako imas od nekog posuditi po mogucnosti kvalitetniji kabal, pa da probas... Kod nas je to inace tanko...
Ne preostaje ti da jednu po jednu mogucnost otkljanjas.
AnonymousBIH

#23987 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

Vidim LG je rijesio dynamic mapping tone sa zadnjim updateom, vise ni na njemu nemam isprane boje u nekim dijelovima igara, svaka cast.
_deCKarD

#23988 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by _deCKarD »

AnonymousBIH wrote: 27/10/2023 01:37 Vidim LG je rijesio dynamic mapping tone sa zadnjim updateom, vise ni na njemu nemam isprane boje u nekim dijelovima igara, svaka cast.
Kod LGa možeš biti siguran da slušaju žalbe korisnika i da će sve probleme riješiti kroz update, za razliku od Samsunga, kod kojeg su ljudi morali ukidati pristup netu sa tv-a zbog loših updatea koji bi pokvarili sliku, kao što je bio slučaj sa s95b i sad sa ovim smanjenjem svjetline na s95c :-)
crnivrag

#23989 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by crnivrag »

The king will be on his rightful throne again tonight :D

typeOnegative

#23990 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

_deCKarD wrote: 27/10/2023 08:36
AnonymousBIH wrote: 27/10/2023 01:37 Vidim LG je rijesio dynamic mapping tone sa zadnjim updateom, vise ni na njemu nemam isprane boje u nekim dijelovima igara, svaka cast.
Kod LGa možeš biti siguran da slušaju žalbe korisnika i da će sve probleme riješiti kroz update, za razliku od Samsunga, kod kojeg su ljudi morali ukidati pristup netu sa tv-a zbog loših updatea koji bi pokvarili sliku, kao što je bio slučaj sa s95b i sad sa ovim smanjenjem svjetline na s95c :-)
Sudeći po svemu viđenom slušaju, ne baš svaki ,ali većinu rješavaju. Kad smo kod toga,npr C1 je odmah nakon izlaska bio puno 'lošiji 'tv nego sto je sad....po izlasku imao užasno iritantan bug sa HDCP, tj nije mogao ici 4K video preko HDMIa sto je ispravljeno updateom, dodan 'novi' napredniji game optimizer mode, DV na 120Hz na konzolama ...itd. ,i od dobrog postao odličan ...

Samsung mi se pravo pederski ponaša s ovim folovima koji rade sa televizorima i updateima... sto se televizora tiče uopće ih ne razmatram zbog navedenoga (iako imaju vrhunski dobru sliku), a i nemaju Dolby Vision koji je što se mene tiče jedna od esencijalnih stvari u ovoj klasi tv-a, tako da samo lg i Sony dolaze u obzir dok je tako.:-D

@AnonymousBIH :thumbup: drago mi je da su rijesili i da si sad zadovoljan, sjećam se da si pisao kako moraš palit HGiG zbog ispranih boja.
upitan

#23991 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by upitan »

mc-twin wrote: 26/10/2023 23:33
Po tome najlogicnije da je do kabla il' ulaza. Ako imas od nekog posuditi po mogucnosti kvalitetniji kabal, pa da probas... Kod nas je to inace tanko...
Iskljucio sam auto game mode,ne pokazuje tu gresku al isto se desava crni ekran na par sekundi.
Vratio na tvornicke postavke,nista.
Ostao je Hdmi kabal,iskreno ne znam kakav da trazim i pomoc bi mi dobro dosla.
Ps4 je spojen na Hdmi port 2,ne znam ima li to veze.
crnivrag

#23992 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by crnivrag »

The king is back, and it's stronger then ever :lol:
Image
mc-twin

#23993 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

upitan wrote: 27/10/2023 20:23
mc-twin wrote: 26/10/2023 23:33
Iskljucio sam auto game mode,ne pokazuje tu gresku al isto se desava crni ekran na par sekundi.
Vratio na tvornicke postavke,nista.
Ostao je Hdmi kabal,iskreno ne znam kakav da trazim i pomoc bi mi dobro dosla.
Ps4 je spojen na Hdmi port 2,ne znam ima li to veze.
Svako probaj s drugim postovima, moze i to biti. Da se opet bezze ne izlazes trosku mozda nebi bilo lose da probas kod nekoga konzolu il' posudis kabal. Znam da je "peglanje", al' jbg.
hareSLO

#23994 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by hareSLO »

Pozdrav, eh nakon 27 godina rada po sloveniji, dođe vrijeme da se vratim nazad.

Pošto sam skućen i okućen dođe vrijeme da se kupe neki moNdeni TV 3 komada.

Glavni TV bi bio OLED ostala dva obična LED.

E pošto mi uskoro bivša firma (zaslužena penzija) može da sredi neke hisense tj gorenje vaučere za TV uređaje mislim se između OLED Hisense ili Philips gdje takođe mogu dobiti skoro 40% popusta na neki uređaj.

Dakle OLED jal hisense jal philips, i dva LED tv.

Preporuke neke i iskustva?

Naravno sva tri bi kupio u sloveniji i dotjerao u BIH.
Zakalwe
Grijem se na: struju

#23995 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Zakalwe »

OLED je super, ali je moj panel "izgorio" poslije par godina. To je doduse bio jedan od prvih.
Ako ces OLED, kupi Samsungov QD-OLED koji nema tih problema, plus sto je svjetliji.
hareSLO

#23996 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by hareSLO »

Zakalwe wrote: 28/10/2023 11:20 OLED je super, ali je moj panel "izgorio" poslije par godina. To je doduse bio jedan od prvih.
Ako ces OLED, kupi Samsungov QD-OLED koji nema tih problema, plus sto je svjetliji.
vaučeri važe samo za hisense ili philips.
semirsar

#23997 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

hareSLO wrote: 28/10/2023 11:24
Zakalwe wrote: 28/10/2023 11:20 OLED je super, ali je moj panel "izgorio" poslije par godina. To je doduse bio jedan od prvih.
Sacekaj da se javi @bower, jerbo ti je on lokalac i u toj bransi, merebit i kod njega licno pazaris :mrgreen:
bower

#23998 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by bower »

Pa ovdje nemaš šta razmišljat.. Philips ti je svakako bolji odabir. Ima "bolji procesor za obradu slike", ima Android/google što je puno bolje od Vidaa sustava što ima Hisense, bolja izrada samog televizora Ambilight, podržavanje svih servisa i video i audio kodeka itd..
semirsar

#23999 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

bower wrote: 28/10/2023 11:31
Pa ovdje nemaš šta razmišljat.. Philips ti je svakako bolji odabir. Ima "bolji procesor za obradu slike", ima Android/google što je puno bolje od Vidaa sustava što ima Hisense, bolja izrada samog televizora Ambilight, podržavanje svih servisa i video i audio kodeka itd..
popusti sa reklamom, deder ti ponudu postavi :lol:
a jes brz kad treba philips izreklamirati jbt
hareSLO

#24000 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by hareSLO »

bower wrote: 28/10/2023 11:31

hmmm

to mi i ovaj vlasnik firme boštjan preporuku isto daje kao i njegova sestra tjaša, oboje imaju philips OLED doduše neki svemirski ima svoje postolje samostojeće sa soundbarom ili tako nešto uglavnom izgleda dizajnom super.

dakle da idem na neki philips OLED i 2 LED hisense, sva tri bi bila 65 inča a možda OLED i na 77 ili kako to ide?
Post Reply