OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
zigson
#5002 Re: OLX.BA - sve o tome
Znas ti vrlo dobro sta radis 
- Truba
#5003 Re: OLX.BA - sve o tome
da znam sta radim ne bih bio vođe prvo na ovom topiku buđavog olx na kojem ništa više ne možeš podati a prije samo 2 godine sam se hvalio od 200 300 maraka sigurice mjesecno
pa onda dalje
pa onda dalje
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#5004 Re: OLX.BA - sve o tome
opet skreces s teme. Napisao
Btw. opet pitam, ako je radi samog olxa pala prodaja, ili kupovina, gdje se preselila? Prije ce biti da vise ono sto prodajete nije aktuelno, ili ljudi vise kupuju po radnjama.
Ja sam te upitao da kazes gdje. Red se izvinuti, ili ispricati, kako god ti je draze. Priznas da te pokrenula staroprdska neman pljuvanja i sve pet. Nastavit ces ti, samo prinaj coece.kažu idu isilove i hamasove zastave na pik![]()
Btw. opet pitam, ako je radi samog olxa pala prodaja, ili kupovina, gdje se preselila? Prije ce biti da vise ono sto prodajete nije aktuelno, ili ljudi vise kupuju po radnjama.
- Truba
#5005 Re: OLX.BA - sve o tome
ispričavam se što sam napisao da idu
ne idu
ne idu
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#5006 Re: OLX.BA - sve o tome
E to je u redu. Pozdrav.
-
zippoo87
#5008 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne kupuju vise po radnjama,nego ne kupuju nigdje.laserShow wrote: ↑24/10/2023 11:27 opet skreces s teme. Napisao
Ja sam te upitao da kazes gdje. Red se izvinuti, ili ispricati, kako god ti je draze. Priznas da te pokrenula staroprdska neman pljuvanja i sve pet. Nastavit ces ti, samo prinaj coece.kažu idu isilove i hamasove zastave na pik![]()
Cijene osnovnih zivotnih namirnica su otisle u nebesa i raja ne trosi vise pare na tehniku i ostalo.
Opala je kupovna moc maksimalno...pa ja odem u market da kupim pivo i cips,potrosim 50 KM a u kesi bude 6-7 artikala.
Sve je poskupilo pa i tehnika,telefoni,racunari itd.
Da je olx postao smece kao platforma to stoji ali potrosaca vise nema,jer ti ne ostane nista viska a i veliki broj mladih odlazi van iz BiH a to i jesu potencijalni kupci.
Nece nam valjda kupci biti penzioneri sa mjesecnim primanjima od 400 KM
-
tap3ah75
#5009 Re: OLX.BA - sve o tome
Imam oglas za nekretninu
Traje još 60 dana
Ako kome treba šta oglasiti - nek se javi
Da iskoristimo do kraja pik kredit potrošen na oglas
Traje još 60 dana
Ako kome treba šta oglasiti - nek se javi
Da iskoristimo do kraja pik kredit potrošen na oglas
- n+1
-
tap3ah75
#5011 Re: OLX.BA - sve o tome
Nažalost bilo je samo - "De mali ti stavi to na društvene mreže"
Ali barem sam se za kafu ogrebao.
Ali barem sam se za kafu ogrebao.
-
zippoo87
#5012 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne znam da li znate za ovo ali mozete preko olxa poslati paket nekome i ko nema olx nalog uopste ...sve sto treba su podaci,ime,prezime,adresa,postanski broj i broj telefona...dakle sve standardno.
Odete na svoj artikal koji zelite poslati i ima ispod slike opcija da posaljete i ako nema account,unesete podatke i to je to...posti dodje nalog isto kao da je neko kliknuo "naruci" na svom profilu.
Primjer,prodajete nesto na FB,javi se kupac ali ne znate je li pouzdan,vi brzinski napravite oglas na olx i te podatke tamo ukucate i ne brinete vise,cak ako sonjac i ne preuzme robu
Jucer testirao,poslao robu,danas do podne isporucena u Krajinu,fakticki drugi kraj drzave
Odete na svoj artikal koji zelite poslati i ima ispod slike opcija da posaljete i ako nema account,unesete podatke i to je to...posti dodje nalog isto kao da je neko kliknuo "naruci" na svom profilu.
Primjer,prodajete nesto na FB,javi se kupac ali ne znate je li pouzdan,vi brzinski napravite oglas na olx i te podatke tamo ukucate i ne brinete vise,cak ako sonjac i ne preuzme robu
Jucer testirao,poslao robu,danas do podne isporucena u Krajinu,fakticki drugi kraj drzave
- Snake Eyes
#5013 Re: OLX.BA - sve o tome
Zajeb'o OLX...zippoo87 wrote: ↑25/10/2023 17:50 Ne znam da li znate za ovo ali mozete preko olxa poslati paket nekome i ko nema olx nalog uopste ...sve sto treba su podaci,ime,prezime,adresa,postanski broj i broj telefona...dakle sve standardno.
Jucer testirao,poslao robu,danas do podne isporucena u Krajinu,fakticki drugi kraj drzave![]()
- Truba
#5014 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa imaju tu ponudu to je opcepoznato
-
zippoo87
#5015 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa oni snose trosak ako se ne preuzme...tako da,to je tacno,umjesto da zajebe tebe,zajebe olxSnake Eyes wrote: ↑25/10/2023 18:14Zajeb'o OLX...zippoo87 wrote: ↑25/10/2023 17:50 Ne znam da li znate za ovo ali mozete preko olxa poslati paket nekome i ko nema olx nalog uopste ...sve sto treba su podaci,ime,prezime,adresa,postanski broj i broj telefona...dakle sve standardno.
Jucer testirao,poslao robu,danas do podne isporucena u Krajinu,fakticki drugi kraj drzave![]()
- kokuz_sa
#5016 Re: OLX.BA - sve o tome
Malo pojasnjenje mi potrebno.
Tj odgovor na pitanje
Zasto, koja svrha?
Ima jedna kategorija na OLX koju pratim
Ima tu dosta radnji koje objavljuju, nesto malo fizickih kica i tako.
Specificna je kategorija..
Vise manje svi se znaju izmedju sebe od radnji
Eh sad tu ima jedan korisnik registrovan kao radnja
Koji kopira oglase
npr objave radnje 100 artikala
On ih odmah prekopira i objavi
Iste cijene isto sve
Taj je registrovan vec 10godina
Ima prodanih 6 artikala i 2 dojma
Kad god napises mu pp za upit nekog artikla nikad odgovora nema.
Nekada se bas moram zarovit kad mi nesto trebabu toj kategoriji, poklikqm 10 njegovih oglasa dok nadjem izvornog objavljivaca.
Tj odgovor na pitanje
Zasto, koja svrha?
Ima jedna kategorija na OLX koju pratim
Ima tu dosta radnji koje objavljuju, nesto malo fizickih kica i tako.
Specificna je kategorija..
Vise manje svi se znaju izmedju sebe od radnji
Eh sad tu ima jedan korisnik registrovan kao radnja
Koji kopira oglase
npr objave radnje 100 artikala
On ih odmah prekopira i objavi
Iste cijene isto sve
Taj je registrovan vec 10godina
Ima prodanih 6 artikala i 2 dojma
Kad god napises mu pp za upit nekog artikla nikad odgovora nema.
Nekada se bas moram zarovit kad mi nesto trebabu toj kategoriji, poklikqm 10 njegovih oglasa dok nadjem izvornog objavljivaca.
-
tap3ah75
#5017 Re: OLX.BA - sve o tome
Je li ovo opet ne radi olx?
Ne mogu ni preko aplikacije ni preko browsera
Ne mogu ni preko aplikacije ni preko browsera
-
zippoo87
-
tap3ah75
#5019 Re: OLX.BA - sve o tome
Evo i kod mene sad radi
-
Eisenheim
#5020 Re: OLX.BA - sve o tome
Pozdrav,
Želio bi skrenuti pažnju svima na prodavca "primetech" sa olx.ba https://olx.ba/shops/primetech.
Naime od prodavca sam kupio artikal koji evo nakon 10 mjeseci korištenja ima problem i nemoguće je ga koristiti. Uz artikal sam dobio garanciju od BIOS računari koje sam kontaktirao jer me je prodavac ignorisao i oni su mi rekli da je to lažna garancija bez njihovog pečata i da su upoznati da veći broj olx prodavaca koristi ovu lažnu garanciju. Prodavac se kasnije javio i obećao poslati poštu da preuzme artikal koji bi oni proslijedili serviseru međutim evo već par dana brze pošte nema. Sve i da pošaljem brzom poštom ostaje velika mogućnost da ostanem bez artikla jer je prodavac očigledno neko ko se bavi prodajom na crno i nema registriranu djelatnost. Ja ću kompletan slučaj prijaviti policiji pa ćemo vidjeti šta dalje. Ja sam artikal već zamijenio drugim a ovaj pokvareni neka stoji. Uglavnom s obzirom da prodavac prodaje veći broj računarskih komponenti, mobitela itd. i velika je vjerovatnoća da i drugi mogu naletiti na njega pa zbog toga od mene jedno veliko upozorenje.
Lp.
Želio bi skrenuti pažnju svima na prodavca "primetech" sa olx.ba https://olx.ba/shops/primetech.
Naime od prodavca sam kupio artikal koji evo nakon 10 mjeseci korištenja ima problem i nemoguće je ga koristiti. Uz artikal sam dobio garanciju od BIOS računari koje sam kontaktirao jer me je prodavac ignorisao i oni su mi rekli da je to lažna garancija bez njihovog pečata i da su upoznati da veći broj olx prodavaca koristi ovu lažnu garanciju. Prodavac se kasnije javio i obećao poslati poštu da preuzme artikal koji bi oni proslijedili serviseru međutim evo već par dana brze pošte nema. Sve i da pošaljem brzom poštom ostaje velika mogućnost da ostanem bez artikla jer je prodavac očigledno neko ko se bavi prodajom na crno i nema registriranu djelatnost. Ja ću kompletan slučaj prijaviti policiji pa ćemo vidjeti šta dalje. Ja sam artikal već zamijenio drugim a ovaj pokvareni neka stoji. Uglavnom s obzirom da prodavac prodaje veći broj računarskih komponenti, mobitela itd. i velika je vjerovatnoća da i drugi mogu naletiti na njega pa zbog toga od mene jedno veliko upozorenje.
Lp.
-
zippoo87
#5021 Re: OLX.BA - sve o tome
Eisenheim wrote: ↑26/10/2023 09:09 Pozdrav,
Lp.

-
Dr Arsla
#5022 Re: OLX.BA - sve o tome
Kad je ukinuta olx dostava ? Nisam to nešto upratio. Koja je sad procedura da ako neko naruči paket i ne preuzme ga ? Trebam poslati nešto kabastije i veće težine pa šta ako kupac ne preuzme paket ? Inače poštarina je preko 50 KM a kupac bi trebao platiti. Ima li neki mehanizam zaštite prodavača ili je na rizik sve sad 
-
Dzontra_Volta
#5023 Re: OLX.BA - sve o tome
Otkud ti to da je ukinuta dostava?
-
zippoo87
#5024 Re: OLX.BA - sve o tome
Nista nije ukinuto a nemas nikakav mehanizam zastite...doduse olx snosi trosak ukoliko neko vrati paket ali ne znam da li je tako i za pakete teze od 10 kg...to je kao neka standardna tezina,sve preko se naplacuje pofino...slao sam pakete i gdje je postarina bila i po 30+ KM,zavisno od tezine.Dr Arsla wrote: ↑26/10/2023 19:48 Kad je ukinuta olx dostava ? Nisam to nešto upratio. Koja je sad procedura da ako neko naruči paket i ne preuzme ga ? Trebam poslati nešto kabastije i veće težine pa šta ako kupac ne preuzme paket ? Inače poštarina je preko 50 KM a kupac bi trebao platiti. Ima li neki mehanizam zaštite prodavača ili je na rizik sve sad![]()
-
Dr Arsla
#5025 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa ispod artikla nema opcije, započni narudžbu